Pelastakaamme Strindberg!

Kommentoitu viesti

Vanha yliopistolainen
Vieras

#13 Strindbergiä ei saa lopettaa!!!

04.06.2010 14:15

Olen käynyt usein Strindbergillä nauttimassa erinomaisesta ruoasta, palvelusta ja poikkeuksellisen hienosta, kodikkaasta miljööstä.  Ravintolan paikka kerrosta katutason yläpuolella on paras mahdollinen kaupunkiravintolalle, ja aina käytän sellaisia paikkoja, jos niitä vain on. Samaten katutason katukahvila on parasta Helsinkiä, on kuin Pariisissa on ollut aina. 

Ulkomaiset vieraat vien aina Strindbergille syömään, jos vain suinkin sopii.  Suosittelen paikkaa myös muille.

Totesin heti uutisesta kuultuani, että mikään pieni mahti ei minua saa käyttämään mitään Kämpin palveluja tämän jälkeen, ei myymälätiloja eikä myöskään kahviloita.  Se on ainoa keinoni viestiä pettymystäni päätöksestä.

Samantyyppistä kehitystä on Unioninkadun-Sofiankadun välisessä korttelissä.  Sinne ajetaan huippuliikkeitä, joilla on varaa muilla tuotoilla vastata kustannuksista.  Miksiköhän helsinkiläiset sinne menisivät esim. vaateostuksille, ja toisaalta, mahtavatkohan turistit ostella kalliita merkkituotteita sillä alueella.  Ehkä, ehkä ei.

Toivottavasti Helsingin keskusta säilyy kaupunkilaisten olohuoneena, ja se vilkkaus, monikulttuurisuus ja lämmin tunnelma, joka viime vuosikymmeninä ydinkeskustassa näkynyt ja lisääntynyt, ei saa haihtua pois!

Antakaa Strindbergin jatkaa!

 

Vastaukset#14 Re: Strindbergiä ei saa lopettaa!!!

2010-06-04 21:25:20

#13: Vanha yliopistolainen - Strindbergiä ei saa lopettaa!!!

Eikä pelkästään viime vuosina, vaan 1800-luvun lopulta asti.