Joensuun Perhos-Botania säilytettävä!

Kommentoitu viesti

Jesse Kamila

#71 Kasvitieteellinen?

25.11.2011 23:19

Taidan viilata pilkkua, mutta mitä tarkoittaa lause "useita ulko-osastoja on jouduttu joko jättämään heitteille tai uhraamaan tutkimusalueeksi." Miten niin uhraamaan tutkimusalueeksi? Tutkimuksen tekeminen on tiedekunnan alaisen erillislaitoksen päätehtävä - ainakin yksi niistä. Nämä tutkimusalueet tarjoavat myös opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa esimerkiksi gradututkimusta tai Tutustuminen tutkimusryhmään ja Työskentely tutkimusryhmässä -opintojaksot.

Vastaukset

Marja Aalto, Botanian ylipuutarhuri

#72 Re: Kasvitieteellinen?

2011-11-26 08:17:04

#71: Jesse Kamila - Kasvitieteellinen?

Rahasta kaikessa on kysymys. Alun alkaen puutarhamme ulko-osastojen koko oli arvioitu ihan liian suureksi henkilökunnan määrään nähden. 1980-2000 luvun alku vielä saimme työkkärin kautta väkeä kesäksi, mutta nyt meitä vakinaisia on ainoastaan 6, joista 3 1/2 ihmistä käytännön töissä (1 osa-aikainen). Vuosittain vaihtelevia määriä lyhytaikaisia työelämään tutustujia, opiskelijoita, maahan muuttajia jne. He ovat toki suureksi avuksi, mutta vievät ison ajan meidän vakinaisten työtehtävistä. 2 puutarhuria näistä vakinaisista hoitavat myös kasvihuoneet ja ne työllistävät paljon! Puutarhamme kukkulat jäivät jo monta vuotta sitten edellä mainittujen seikkojen vuoksi hoitamatta. Ehdotin niitä matalaksi ajettavaksi ja näin ollen olisi saatu paljon lisää tutkimustilaa, mutta se raha oli taas esteenä, joten annoimme tutkimukselle parasta paikkaamme, keskeltä puutarhaa.

Markku A. Huttunen, Botanian intendentti
Adressin tekijä

#78 Re: Kasvitieteellinen?

2011-11-28 09:17:03

#71: Jesse Kamila - Kasvitieteellinen? Taidan viilata pilkkua, mutta mitä tarkoittaa lause "useita ulko-osastoja on jouduttu joko jättämään heitteille tai uhraamaan tutkimusalueeksi." Miten niin uhraamaan tutkimusalueeksi? Tutkimuksen tekeminen on tiedekunnan alaisen erillislaitoksen päätehtävä - ainakin yksi niistä. Nämä tutkimusalueet tarjoavat myös opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa esimerkiksi gradututkimusta tai Tutustuminen tutkimusryhmään ja Työskentely tutkimusryhmässä -opintojaksot.

Kiitos tarkkaavaisuudesta, Jesse!  Muotoilin uudelleen: "...useita ulko-osastoja on jouduttu jättämään heitteille ja yksi keskeiseltä paikalta uhraamaan tutkimusalueeksi."

Ymmärrämme hyvin tutkimuksen tärkeyden. Tässä yhdessä tapauksessa kuitenkin kyse oli isosta uhrauksesta.

Muttinen to 24.11. klo 15:15 / YLE Pohjois-Karjala Kasvititieteellinen puutarha pilattiin jo viime vuotena, kun alueen parhaalle paikalle aidattiin katiskaverkolla muka tutkimuskoivikko. Työntekijät varmaankin tekevät parhaansa, mutta jossain kirjoituspöydän ääressä mättää suunnittelijoilla ja rahoittajilla. Enää ei vieraita ilkeä viedä raiskatulle alueelle...