Katainen ja Kiviniemi, toimien luvallisuus ja ministerivastuulaki

Kommentoitu viesti

Heidi Kuittinen

#182 Avoin kirje kansanedustajalle

06.06.2012 15:47

Vastaukset

Todella huolestuttavaa

#188 Re: Avoin kirje kansanedustajalle

2012-06-06 23:34:34

#182: Heidi Kuittinen - Avoin kirje kansanedustajalle

Tämän EVM:n sopimuspöytäkirjan allekirjoitti hieman yli vuosi sitten siloinen valtionvarainminesteri Jyrki Katainen. Tiedottaminen Mediassa on ollut surkeaa. Eduskunta on käsitellyt asiaa kyllä, mutta asakirjan sisältö lienee vieläkin hyvin epäselvä kansanedustajille. Tämän julkisen asaikirjan sisältö on todella pelottavaa luettavaa, siksi sen levittäminen on aika tehokkaasti yritetty estää. Lainasin kirjoituksestasi pääpiirteitä, koska nyt on enää todella vähän aikaa herätellä ihmisä.

"Euroopan vakausmekanismi eli EVM on siis monikansallinen rahoituslaitos, jolle Suomi sitoutuu maksamaan 12,6 mrd euron alkupääoman ilman mitään vastinetta. Onko todella niin, että sitoudumme myös jatkuvaan maksuvelvoitteeseen eli kun yhtiö päättää tarvita lisärahoitusta, meidän tulee mahtikäskystä maksaa tuo summa tilille 7 päivän aikana? Huolestuttavaa on myös, että maksumääräys menee aina jäsenmaan oman budjetin ohi. Suomi on siis luovuttamassa taloudellisen päätösvaltansa luxemburgilaiselle, voittoa tavoittelevalle pankille, jonka sijoitukset me näin turvaamme veronmaksajiemme selkänahasta?

Sopimuksen mukaan osakeyhtiön kaikki omaisuus, rahoitus ja työntekijät nauttivat täydellistä koskemattomuutta ja syytesuojaa eli kukaan ei voi koskaan vetää heitä oikeuteen tai vastuuseen mistään, kävi miten kävi. Yhtiö on siis vapautettu kaikista rajoituksista, sääntelyistä, tarkastuksista ja maksujen keskeytyksistä. Työntekijöillä on vaitiolovelvollisuus eikä heidän tarvitse maksaa veroja. Kaikki dokumentit ja kirjanpito ovat salaisia, samoin EVM:n tilat."

EVM säätiö/yritys nauttii verovapautta. EVM:n edut ohittaa kansalliset tarpeet.

Tästä on kyse!

Tuskin haittaa, jos joku heittää kehiin sen V:llä alkavan sanan. Varsin ymmärrettävää!