Prepulsid-lääkkeen tuotantoa ei saa lopettaa

Kommentoitu viesti


Vieras

#15 Re: Hieman syitä lopettamiselle

22.10.2012 22:28

#1: -

Ymmärrän toisaalta lopettamisen. En tiedä miten uskaltaisin omalle lapselleni antaa lääketää joka voi aiheuttaa sydänoireita ja joka ei ole Suomen markkinoilla, eikä sen mukana ole pakkasusselostetta.

Eri lähteistä koottua tietoa:
"Lääkkeen on havaittu aiheuttavan sydänsivuvaikutuksia, jotka näkyvät EKG:ssä"

"prepulsidin on todettu vaikuttavan haitallisesti sydämeen,mikäli käyrän Q-T-väli on luonnostaan epänormaalin pitkä"

"aiheutti ripulin ja vatsakouristuksia"

Seuraava ehkä kertookin jo aika hyvin homman nimen:
"Lääkitykseksi ipana sai prepulsidin. Ihmettelin, kun kyseisestä lääkkeestä ei löytynyt kunnollista tietoa, eikä pakkausselostetta ollut mukana. Tietenkin selvittelin, miksi ei ole, kun tarvitsis tietää vähän sivuvaikutuksista ym. Tämä onkin näköjään tosi vaiettua tietoa. Sain viimeinkin "pakkausselosteen" ja sitä on kaikki tahot nyt sitten udellut, että mistä sain tiedon. Kyseinen lääke ei ole Suomen markkinoilla, joten siinä ei tarvitse mitään selosteita olla. Meidän apteekista sanottiin, ettei valmistaja haluaisi antaa tietoja, lääkärin tulisi kertoa oleellisimmat."

http://keskustelu.plaza.fi/sinkut/sinkun-elamaa/1534344/otso/sivu4/

 

Ja tässä googlaamisen tulos, pakkausseloste, ainut mikä löytyi:

http://www.myhealthbox.eu/fi/FI/farmaco/AAPharmaOy/PREPULSID/538199

Vastaukset


Vieras

#16 Re: Re: Hieman syitä lopettamiselle

2012-10-22 23:04:08

#15: - Re: Hieman syitä lopettamiselle 

 

Onpa ikävää,ettet saanut apteekista mukaan printattua pakkausselostetta.Me saimme sen ihan automaattisesti.Apteekkisi olisi ehkä syytä tarkastaa käytänteet. Prepulsid lääke on erityisluvalla annettava lääke,jonka käyttöön haetaan lupaa Fimealta.Siis valmiste on luvallinen Suomessa,joskin Fimean valvoma. Tutkimusten mukaan prepulsid lääkitys saattaa aiheuttaa sydämmen qt-ajan pidentymiä ja ennen lääkkeen määräämistä selvitetään tarkkaan sydänsairaus historia esim. suvussa eritoten äkkikuolemat.Prepulsidin vaikutusta seurataan siten,että potilaalta oteteaan ennen lääkkeen aloittamista ekg ja viikko aloittamisen jälkeen,jolloin nähdään qt-ajan muutokset. Mitäpäs jos paneutuisit asiaan tarkemmin ja osallistuisit sen jälkeen tärkeään keskusteluumme.Ota myös käteesi Buranan tuoteseloste ja lue se huolella,jonka jälkeen,et uskalla syödä sitäkään. Terveisin Väsynyt äiti