Ambulanssien välitön lähtövalmius koko Pirkanmaalle

Kommentoitu viesti

-immoT- maalta minäkin

#18 Re: Re: Poliittinen päätöskö ?

30.10.2012 16:02

#2: Ensihoitaja periferiasta - Re: Poliittinen päätöskö ?

Ensihoitajalle periferiaan tiedoksi, että kunnallispolitiikassa mukana olevana me kunnat alamme maksaa siitä kovan hinnan joka tapauksessa tuli ensihoitoyksiköille välitön tai 15 minuutin lähtövalmius!! Kuntakierroksella ollut uusi sopimusluonnos antoi käsityksen kaikkien ensihoitoyksiköiden välittömästä lähtövalmiudesta. Tosin siellä oli seassa myös jonkin verran päiväautoja, mutta nekin välittömässä lähtövalmiudessa. Sitten luvattiin kaikille yhdenmukainen valmius ensihoidossa mm. asuinpaikasta riippumatta. Kaikki tiedämme, että se on mahdotonta järjestää Pirkanmaalla! Ei ole sama asia asuuko vaikka Kihniössä vai Lapintiellä Tampereella! Lähtökohtaisesti Suomalaiset ovat tasa-arvoisia asuvatpa he sitten missäpäin Suomea hyvänsä! Vaikka saavutettavuus vaihtelisikin asuinpaikan mukaan niin siitä huolimatta ensihoitoyksiköt lähtevät apuun 90 sekunnissa. Maksuosuudet kunnat maksaa tulevaisuudessa saamatta palvelua!! Ja tuohon työllisyysongelmaanhan sinä jo itse oikeastaan vastasitkin!! Kyllä työvoimaa saadaan kun siitä palkkakin maksetaan! Ei kukaan täysijärkinen mene ajamaan ambulanssia vaan siitä ilosta, että saa ajaa ambulanssia. On nöyryyttävää "olla töissä" kun siitä maksetaan 3,5€/h varallaolokorvaus!! JA SITTEN VIELLÄ SYÖKSYTÄÄN AUTTAMAAN HÄDÄSSÄOLEVAA KAUHEELLA KIIREELLÄ VAIKKA PALKKAA SIITÄ EI SAADAKAAN!! Tässä nimenomaan työnantaja, kunnat ja PSHP kiittävät!! Niin kauan kun teitä tuolla ideologialla riittää niin kehitystä ei tapahdu!! Raaka peli jos on vartin lähtövalmius niin lähetään 15 minuuttia, muuten ei koskaan saada asioita kuntoon!

Ja jos mennään kunnan maksuosuuksiin niin säästetään jostain muusta kuin terveydenhuollosta, kouluista tai päivähoidosta!! ARGGH!! Olen puhunut!!

Vastaukset

Ensihoitaja periferiasta

#22 Re: Re: Re: Poliittinen päätöskö ?

2012-10-30 18:10:59

#18: -immoT- maalta minäkin - Re: Re: Poliittinen päätöskö ?

Avatakseni mielipidettäni ja hieman vastakommenttia. Kyllä, minäkin nostaisin mielelläni paljon suurempaa palkkaa ja mielelläni tekisin töitä ilman varallaoloa. Joku voisi maksaa minulle palkan kotiin, sillä olisin mielelläni perheeni kanssa kotona. Tällä hetkellä se ei ole mahdollista ja henkilökohtaisesti en ole kiinnostunut isojen kaupunkien 1vrk töitä/kolme vapaata käsittävästä työrytmistä. Omamme on tällä hetkellä mielekkäämpi, vaikka useamman päivän työputkea se vaatiikin. Vuorokausirytmi ei vaan ole minua varten. Kun katsoo lähes minkä tahansa kunnan taloudellista tilannetta, niin käytännössä tällä aikataululla ei kunnilla ole varaa näin mittaviin uudistuksiin. Koulutettua henkilökuntaa ei ole tarpeeksi, oppilaitosten opiskelijamäärät eivät vastaa tällä hetkellä työmarkkinoiden tarvetta. Toisaalta tiukka seula tulee opiskelijavalinnoissa pitääkin, kaikki ei tälle puolelle sovi, vaikka intoa olisikin. Henkilökohtaisesti en sulata ajatusta, että raha ratkaisee, montako minuuttia lähtö kestää. En minä kuole, vaikka en saakaan sitä jatkuvan lähtövalmiuden korvausta juodessani kahvia ja lähden A-tehtävälle kahvin jäädessä kuppiin. Joku muu voi kuolla, jos itsepäisesti päätän juoda kahvini loppuun, kun minun tarvitsee lähteä vasta 15 minuutin kuluttua. En halua ikinä joutua tilille siitä, että olen viivytellyt tietoisesti/tahallisesti matkalle lähtöä akuutissa tilanteessa ja vain sen takia, ettei minulle piruvieköön makseta asianmukaista korvausta. Jotain ammattietiikkaa tässäkin työssä pitää olla. En tee tätä rahasta, vaan sen vuoksi, että viihdyn tässä työssäni, täällä periferiassa, ja vaikka välillä mennään jaksamisen äärirajoilla. Jk. Olen itse keikkalainen, teen töitä useammassa eri kunnassa ja kaupungissa eri työnantajien palveluksessa, myös sairaanhoitopiirin palkkalistoilla. En ole kiinnostunut tällä hetkellä vakituisemmasta työstä, sillä minulla on se mahtava valinnanvapaus, missä tehdä töitä ja milloin. Lojaalisuus työantajia ja työtovereita kohtaan on kova.