Levemir-insuliinin korvattavuus turvattava

Kommentoitu viesti

T1-pojan äiti

#18 Re: Kenen vika?

13.12.2012 21:18

#14: Alalla - Kenen vika?


Lääkefirmaankin päin on oltu yhteydessä. Hintalautakunta tässä kuitenkin on ensin sopinut 5% hinnanpudotuksesta ja sitten jälkeenpäin ruvennut tinkimään 1% lisää. Hilan esittelijä, yliproviisori Mareena Paldan ilmoitti, että ei heidän tarvitse kysyä etukäteen esimerkiksi Diabetesliitolta päätöksensä mahdollisista seurauksista! Toimivat vain hintaleikkurina lain mukaan. Mielestäni kuitenkaan "Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan". 
Se, että diabeetikoiden hoitotasapaino ei ole parantunut on todennäköisemmin poskellaan olevien hoito-ohjeiden kuin insuliinin vika. Kakkostyypin diabeetikko pääsee vhh-ruokavaliolla hyvin suurella todennäköisyydellä lääkkeistä kokonaan eroon - tässä olisi se paikka säästää kansakunnan kuluissa. 
Ykköstyypin diabeetikko on hengissä alle viikon ilman insuliinia. Ei-sopiva insuliinimuoto esimerkiksi paljon urheilevalla voi aiheuttaa vakavia hypoglykemioita. Joten toivottavasti se korvattavuus säilyy ja lääkefirma ja byrokraatit löytävät ratkaisun.

Vastaukset

Kaksi

#129 Re: Re: Kenen vika?

2012-12-16 18:30:30

#18: T1-pojan äiti - Re: Kenen vika?

Ah tätä ihanaa suomalaista öykkärimäisyyttä.

Madame yliproviisori Mareena Paldan,

Tämä on niin totuttua suomalaista kohteliaisuutta ja asioiden käsittelyä. Mehän tiedämme ja te kuuntelette. Asiathan tulevat aina ylhäältä alaspäin.

Mitä parhainta terveyttä Teille Madame Mareena Paldan!