Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

Kommentoitu viesti


Vieras

#53 Re: Re: Järkeä pyörätien suunnitteluun

30.01.2013 12:40

#7: Maalaisjärkeä kaupunkiin - Re: Järkeä pyörätien suunnitteluun

Uusi Jätkäsaari kymmeninen tuhansine asukkaineen ja kasvava Tallinnan liikenne edellyttävät, että mm. Mechelininkatu on saatava sujuvammaksi. Pysäköidyt autot hidastavat liikennettä myöhäiseen iltaan asti. Pyörätielle pysäköinti on vähäisempää ja mahdollistaa poishinauksen tarvittaessa. Pyöräilijöitä ei merkittävästi illalla kadulla aja ja silloinkin liikkuvat eteenpäin liikenteen mukana.

Vastaukset

Ainotar

#55 Re: Re: Re: Järkeä pyörätien suunnitteluun

2013-01-30 16:05:17

#53: - Re: Re: Järkeä pyörätien suunnitteluun

Kyllä kadullekin pysäköity auto voidaan siirtää pois, jos pysäköinti on kielletty. Ja Mechelininkadulla se tullaan varmasti kieltämään pyöräteistä riippumatta. Se ja bussi 24:n pysäkkien poisto pitkältä matkalta olisivat asukkaiden uhraus liikenteen sujuvoittamiseksi, mutta tilalle tungetaankin autokaistoja kaventavat pyörätiet. Se tulee suunnittelijoidenkin mukaan hidastamaan autoliikennettä, mikä merkitsee lisää ruuhkaisuutta ja saasteita mm. nimimerkin mainitsemista syistä. Jotta siltä vältyttäisiin, ei riitä puukujanteen suunniteltu raiskaaminen vaan se pitäisi poistaa kokonaan. Sitten olisi hälytysajoneuvoillakin tilaa sukkuloida.

Onhan nyt kumma, jos pyöräilijöitä ei voida vaatia polkaisemaan lyhyttä matkaa päästäkseen viereiselle pyöräilyväylälle, kun jalankulkijat pannaan kävelemään sama lisämatka kauemmas siirretyille pysäkeille tai pidentämään matkaan kuluvaa aikaa typeriin linjamuutoksiin kuuluvien vaihtojen takia.  Totta kai pyöräilijöiden pitäisi päästä viilettämään kaikkialla suorinta reittiä, mutta kun reaalimaailmassa on tasapainoteltava ristiin menevien etujen ja hyötyjen ja haittojen välillä.