Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

Kommentoitu viesti

Kettingillä kiinni puuhun

#130 Re: Re: Re: Emme elä Keski-Euroopassa

05.02.2013 16:50

#128: Ainotar - Re: Re: Emme elä Keski-Euroopassa 

Ehkä näistä puista kannattaa silti puhua edelleen. Kävin juuri tutustumassa rakennusviraston puisto-osaston "näytteisiin" Mechelininkadun eteläpäässä. Sinne on jo valmiiksi istutettu "samankokoisten ja -ikäisten puiden kujanne", kuten rakennusvirasto asian sievästi ilmaisee. Näytteet löytyvät kasin ratikan Marian sairaalan pysäkiltä, jossa ne ovat varmaan olleet jo vuoden. Korkeus on edelleen sama kuin keskimääräisellä kerrostalon joulukuusella eli joku hassu metri, leveyttä ei paljon ollenkaan.

Jos tämä on se kohtalo, joka koko Mechelininkatua uhkaa, niin sitten voi kyllä puhua todellisesta arvoympäristön raiskauksesta.

Olisipa kiva tietää, minkä taimiston bisnes tämäkin vaihto-operaatio on. 170 uutta puuta on jollekin melkoinen potti.

Vastaukset

Ainotar

#131 Re: Re: Re: Re: Emme elä Keski-Euroopassa

2013-02-05 20:11:40

#130: Kettingillä kiinni puuhun - Re: Re: Re: Emme elä Keski-Euroopassa 

 Mechelininkadulle voidaan tehdä mitä vaan, kun sen ympäristössä ei liikennesuunnittelijoiden mielestä asu ketään. Siksi Mechelininkadun kerrostaloissa piileskelevistä kuolleista sieluista ei tarvitse välittää. Ei tarvita bussipysäkkejä, ei ratikkapysäkkejä eikä iltapysäköintiä kadun varressa niitä varten, joille ei ole asukaspysäköintipaikkaa. Mechelininkadun tehtävänä on toimia vain läpiajajien ja -pyöräilijöiden liikennealustana, kuten eräs nimimerkki täällä vähän toisin sanoin totesi. 

Eikä ratikka saa olla mikään jalankulun korvike, yrittäkää nyt ymmärtää se. Ollakseen houkutteleva kulkupeli sen on liikuttava ainakin 20 km:n tuntinopeudella, vaati Soininvaara vaaliohjelmassaan, joten pois tieltä pysäkit ja männynkävyt.

Tuttava halusi tietää miten nykyinen katutilan jako poikkeaa suunnitellusta. Nimimerkki "paviljonki purkuun" väitti, että vain toista autokaistaa on kavennettu 25 cm. Koska 1,5 metrin levyinen pyöräkaista ei Ojalan laskuopin mukaan mahdu 25 senttiin, on jostakin muualta sitten otettu lisää. Voiko joku tietävä sanoa mistä, vai täytyykö lähteä tarkistamaan mittanauhan kanssa?

Montako puuta

#132 Re: Re: Re: Re: Emme elä Keski-Euroopassa

2013-02-05 21:48:06

#130: Kettingillä kiinni puuhun - Re: Re: Re: Emme elä Keski-Euroopassa

Puhutaan vaan puista. Kuinka monta puuta kaadettiin että Mechelininkatu saatiin rakennettua ? Montako puuta kaadettiin että Hakamaäentietä saatiin levennettyä autoliikennettä varten ? Olitteko silloin huutamassa puiden puolesta ? Ai ette vai, no ei tietenkään kun kyseessä oli autoille tarkoitetun tien rakentaminen.