Hyllykallion koirapuistoon laajennus & pikkukoirille oma puoli

Päivitys 04.08.2017:

Puistoa ei ainakaan toistaiseksi ole jaettu, nimien keräys adressiin jatkuu edelleen!

 

Päivitys 24.03.2017:

Puistoon tulee kesän 2017 aikana pikkukoirille oma puoli! Tämä toteutetaan niin, että nykyinen puisto menee puoliksi. Kyseessä on kuitenkin vain väliaikainen ratkaisu, ja ensi vuonna (2018) voi olla mahdollisuus varsinaiseen laajennukseen.

Adressia kannattaa edelleen allekirjoittaa ja jakaa. Se on tarkoitus viedä loppukesällä päättäjille tiedoksi siitä, että tarvetta laajennukselle todellakin on ja monet koiraihmiset sitä toivovat.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Hyllykallion koirapuisto on monien koiranomistajien suosima kokoontumispaikka, mutta usein pikkukoirien omistajat joutuvat jäämään sieltä ulkopuolelle tai siirtymään muihin puistoihin.

Tämä ongelma johtuu puiston yksipuolisesta rakenteesta: kaikenkokoiset koirat ovat siellä keskenään ja tämä asetelma ei ole hyvä kaikkia pikkukoiria ajatellen. Vaikka isot koirat eivät pahaa tarkoittaisikaan, ne saattavat silti talloa pienet alleen tai muutoin aiheuttavat niille vahinkoa leikkiessään.

Olisi siis hyvä, että puistossa olisi tarjolla pikkukoirille ihan oma puoli jossa ne voisivat turvallisesti olla samankokoisten kavereidensa seurassa.

Tämä pienten koirien puoli pitäisi ehdottomasti toteuttaa laajennuksen kautta, sillä nykyisen puiston jakaminen kahtia ei palvelisi ketään, vaan silloin puiston molemmat puolet jäisivät liian pieniksi ja virikkeettömiksi.

Puiston ympärillä on metsäistä aluetta jota voisi laittaa hyötykäyttöön, pikkukoirien saadessa oman puolensa myös isoille koirille voisi samalla antaa lisää tilaa.

Lisäksi puiston sisäänkäyntiä voisi parantaa asentamalla aidatun "eteisen" josta pääsisi sitten valitsemalleen puolelle. Tämä eteisalue estäisi koiria karkaamasta kun portteja availlaan.

 

Me allekirjoittaneet puistoilijat toivomme, että puistosta saataisiin laajennuksen avulla vielä mukavampi paikka koirille koosta riippumatta.

 

Adressi viedään lopuksi Seinäjoen kaupungin puistotoimelle käsiteltäväksi.


Sarita Ala-Hulkko    Ota yhteyttä adressin tekijään