Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Vieras
Vieras

#151 Re:

23.11.2010 21:22

#147: -  

Taidettiin perusturvajohtajankin palli silloin muuan vuos takaperin kilpailututaa :D

vieras mieki
Vieras

#152 Re: Re:

23.11.2010 22:00

#151: Vieras - Re:  

...kyseliköhän kukaan tuolloin laadun perään...tai pallilta?

Vieras
Vieras

#153 Re: Re: Re:

23.11.2010 22:12

#152: vieras mieki - Re: Re:  

 vaatikaa torniolaiset peruturvajohtajan vaihoa, ennekuin kaikki palvelut menee!!! esittää asiantuntijaa joka kokouksessa, vaikkei todella sitä ole!

Vieras
Vieras

#154 Re: Re: Re: Re:

23.11.2010 23:02

#153: Vieras - Re: Re: Re:  

 Ei mene perusturvajohtaja vaihtoon, tähän työhönhän se palkattiin. Referenssejä oli entisistä työpaikoista. Se on pelkkä bulvaani, joka on palkattu muualta karsimaan kuluja  ettei jouduttais kriisikunnaksi ja pakko-ohjaukseen (joka olisi ollut hyvä asia Torniolle mutta liian tiukka paikka kunnanpampuille). Saneeraaja otetaan aina ulkopuolelta niin kunnissa, kuin firmoissakin. Sillä ei ole siteitä tänne ja se on teflonia. Muistakaa kuitenkin, että sitä käskyttää kunnan vaikuttajat vaikka se onkin puskurina keräämässä haukut. 

Tälläkin hetkellä "piireissä" osa hymyilee tälle hommalle, koska se tulee tiputtamaan tiettyjen ihmisten suosiota melko rankasti. Nämä loput, turvassaolijat (lue muut kuin kilpailutustyöryhmä) eivät tule missään tapauksessa kommentoimaan asiaa puolesta tai vastaan. Uhraavat mieluummin ne, joiden nimet jo tulleet esille. Eli ei ole tukea tulossa.

Katsokaapas vain niin ainoa kommentti tulee olemaan, että "kilpailutus on suoritettu sääntöjen mukaan ja meillä on ollut siihen täysi valtuutus. Asiaa ei enää tässä vaiheessa voida käsitellä mitenkään, teidän olisi pitänyt herätä aiemmin mikäli olisitte halunneet vaikuttaa".

Ikinä ei Torniossa tule joutumaan yksikään poliitikko vastaamaan mistään tekemisistään.

Silti on pöyristyttävää nähdä miten vähän päättäjiä kiinnostaa asioiden todellinen tila. Miettikääpä nyt vähän ja googlettakaa tämän uuden ensihoitoesimiehen nimi, yllätytte ansioluettelosta - todella pahasti.

 

vieras
Vieras

#155

23.11.2010 23:13

huraa, huraa... järki voittaa taas Torniossa


Vieras

#156

23.11.2010 23:27

Parisen tuhatta nimeä varmaan aika samaa mieltä?
Ei sitä taida pois saada mutta, jos lähtee niin voitais tyhjentää talkoilla muutama muukin huone. Sen verran iso kuorma tulee toimistotavaraa, että pitänee kilpailuttaa asia. Onneksi nyt on jo pimeää ja tavikset kattomassa telkkaria niin voidaan kilpailuttaa ilman suurempaa huomiota ja melua (ihan Juha vaan meidän kesken). Kuulemma venäjällä olis halpoja rekkafirmoja, kun ajavat jarruttomilla autoilla eivätkä maksa veroja mutta sehän ei meille kuulu, koska valintaperusteena on kokonaistaloudellisesti edullisin hinta ja sitähän se eittämättä Murmanskissa on?
piilosilla...
Vieras

#157 Tuija, Eeva ja Kaisu...

23.11.2010 23:53

...come out and play, Tuija, Eeva ja Kaisu come out and play, Tuija, Eeva ja Kaisu come out and playyy...

Vieras
Vieras

#158 Re: Re: Re: Re: Re:

24.11.2010 00:19

#154: Vieras - Re: Re: Re: Re:  Miettikääpä nyt vähän ja googlettakaa tämän uuden ensihoitoesimiehen nimi, yllätytte ansioluettelosta - todella pahasti.                               "ensihoitoesimiehen..." heh, heh...


Vieras

#159

24.11.2010 00:23

Tornio

Rajattomien mahdollisuuksien kaupunki, joka huolehtii asukkaittensa hyvinvoinnista kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti niin, että Tornio on kaikille kuntalaisille hyvä paikka asua, elää ja kouluttautua sekä tehdä työtä ja yrittää.

Tämä teksti on Tornion Kaupungin etusivulla.
oksettaa
Vieras

#160 piiripienipyörii

24.11.2010 00:37

Näin muualta muuttaneena olen todella ihmetellyt tätä Tornion meininkiä. Kaikkiin virkoihin on jo ennen haastattelua "pyritty" valitsemaan heille juuri sopiva henkilö(sukulainen,puoluetoveri,lapsi,vaimo tai muuten hyvä sätkynukke) riippuen paikasta. Tornio on sellainen piiripienipyörii kaupunki. Onneksi minua ja perhettäni ei mikään täällä pidättele.
Olisi kiva tietää se uusi esimies nimeltä niin voisi googlettaa...

Kyllä kaupungin herrat on vuoden vaihteessa kummissaan.
Minulta ei ainakaan tule ääntä eduskuntaan haaveilijoille. (vain jos joku näistä kokeneista ensihoitajista pyrkii, niin varma ääni)
Vieras
Vieras

#161 Re: Re: Tunnettua väkeä

24.11.2010 00:54

#150: Juha - Re: Tunnettua väkeä 

Mäkin bongasin listalta ainakin yhden nimen, joka on vienyt pohjoissuomalaista ensihoitoa eteenpäin enemmän kuin monet muut tahot yhteensä. Taitaa kyseinen henkilö vaikuttaa nykyisin yliopistomaailmassa.


Vieras

#162 Kukaan ei tule olemaan turvassa

24.11.2010 01:08

Jos Tornion kaupungin päättäjät antavat näin tärkeän asian kuin ensihoito mennä kuten ovat möhlimässä, kukaan ei tule olemaan turvassa. Ei me torniolaiset, mutta ei myöskään tällä hetkellä päätösvaltaiset henkilöt. Olen aivan varma, että hymyt hyytyvät ensi kunnallisvaaleissa, mikäli asettuvat ehdolle. Ihmettelenkin, että nyt kun olisi tuhannen taalan paikka lunastaa ensi kaudelle paikka niin kaikki muut paitsi Ilkka vaikenevat. Pisteet Ilkalle kannanotosta!
Liisa Mannermaa
Vieras

#163 Tornion sairaankuljetus nykyisille toimijoille

24.11.2010 01:09

Tornion nykyinen sairaankuljetuksen henkilöstö on pitkälle koulutettua, ammattiinsa osaavaa, vaativaan ensihoitoon kykenevää. Tämä taso on säilytettävä paikkakunnallamme. Epäilen, että uuden yrittäjän tullessa taso heikkenee. Jo paikallistuntemus laajassa kaupungissamme voi olla ongelma. Ihmisten pelastamiseksi on tehtävä kaikki mahdollinen pätevällä henkilöstöllä. Kilpailuttaminen ihmisten hoidossa tuntuu arveluttavalta.
Juha Buska
Vieras

#164 Ensihoidon hoitotason pätevyydestä....

24.11.2010 11:12

Ote sairaanhoitopiirin ensihoidon vastuulääkärin kannanotosta määrä-ajoin uusittaviin ensihoidon teoriatentteihin:
 “MUISTAKAA, TODISTUS ON TODISTUS SUORITETUSTA TEORIATENTISTÄ (EI OLE TODISTUS PÄTEVYYDESTÄ PERUS- TAI HOITOTASOLLE!!!!, MIKÄ MUODOSTUU PERUSKOULUTUSVAATIMUKSESTA SEKÄ TEORIA ETTÄ KÄYTÄNNÖNTESTAUKSESTA)”

Itse sain ensihoitotyön urallani ensimmäistä kertaa jonkinlaiset "hoitotason" ensihoidon luvat / velvoitteet vuonna 1996 työskenneltyäni edeltävästi neljä (4) vuotta päätoimisesti perustason ensihoitajana ambulanssissa lääkintävahtimestari-sairaankuljettaja -koulutuksella. Toimenpidelupien / -velvoitteiden saamisen edellytyksenä oli kolme eri täydennyskoulutusta ja niihin liittyvien teoriatenttien (esseet) hyväksytty suoritus sekä tarkkojen käytännön testien läpäisy ensihoidon vastuulääkärin ja muiden opettajien valvonnassa.

Ihan täsmennyksen vuoksi:
nykyinen sairaanhoitajakoulutus (AMK) ei anna valmiuksia hoitotason, eikä edes perustason ensihoitotyöhön. Tiedän, itse sen tutkinnon suorittaneena. Ei myöskään aiempi opisto-asteen SH-koulutus tuo valmiuksia ensihoitoon. Valmiudet tulee hankkia ensihoidon lisäkoulutuksilla, teoria- ja käytännön näytöillä sekä riittävän pitkällä kokemuksella ja toistoilla vaativista ensihoitotyön tehtävistä.

Juha Buska
Vieras

#165 Ensihoidon hoitotason pätevyydestä...

24.11.2010 12:57

Otteita sivistyneen ensihoitopalvelun toimintaohjeista

OSA 1


"ensihoitajan katsotaan olevan hoitotasolla, kun hoitotaso on suoritettu sairaanhoitopiirin järjestämässä / hyväksymässä ammattitaidon testauksessa. Hoitotasolla toimivalla tulee olla terveydenhuoltoalan ammattitutkinto (ensihoitaja (AMK) tai sairaanhoitaja, jolla ensihoidon lisäkoulutus) sekä vähintään vuoden päätoiminen kokemus ambulanssiyksikkö toiminnasta.

Ambulanssiyksikön katsotaan olevan hoitotasolla, mikäli molemmat miehistön jäsenet on hyväksytty sairaanhoitopiirin järjestämässä / hyväksymässä tieto-taitokokeessa ja yksikön varustus on hoitotason määrittelyn mukainen.

Perus- ja hoitotason tietojen ja taitojen säilyminen varmistetaan sairaanhoitopiirin ensihoitolääkärille tai muulle sairaanhoitopiirin hyväksymälle lääkärille suoritettavassa tieto-taitokokeessa. Kiitettävästi läpäisseet uusivat sen neljän (4) vuoden kuluttua, hyvin läpäisseet kolmen (3) vuoden kuluttua ja tyydyttävästi läpäisseet puolen vuoden - yhden vuoden kuluttua. Kokeeseen kuuluu sekä teoria- että käytännön osuus.

Määräajoin suoritettavat tieto-taitokokeet ovat välttämättömiä, koska ensihoitajat toimivat tilanteissa, joissa vaaditaan nopeita, itsenäisesti tehtäviä vaativia päätöksiä. Lisäksi useimmilla paikkakunnilla yksittäisten toimenpiteiden määrä ensihoitajaa kohti jää vähäiseksi ja täten käytännön työ ei aina takaa tieto-taito tason säilymistä. Ensihoitajille on järjestettävä määräajoin (tavoite: vuosittain) mahdollisuus päästä käytännön harjoittelujaksolle päivystyspoliklinikalle / leikkaussaliin."

http://www.satshp.fi/portal/page?_pageid=108,116048,108_116107&_dad=wportal&_schema=WPORTAL&p_calledfrom=1


Vieras

#166

24.11.2010 13:03

Mikä uuden esimiehen koulutus/työkokemus on?
Juha Buska
Vieras

#167 Ensihoidon pätevyydestä jatkoa.....

24.11.2010 13:20

Ensihoitopalvelun esimiehen ja lääkintäesimiehen kompetenssivaatimuksista...:

"Tulosten mukaan Yhdysvalloista saadut tehtävänkuvaukset sekä ensihoidon henkilöstölle suunnatun kyselyn tulokset olivat yhdenmukaisia. Lääkintäesimiehen tehtäviin kuuluvat operatiivinen johtaminen, eli toiminta-alueen kokonaishallinta ensihoidon osalta ja lääkinnällinen tilannejohtaminen monipotilas- ja suuronnettomuustilanteissa. Lisäksi yhä tärkeämpänä nähtiin ensihoidon kehittäminen ja laadunvarmistaminen. Yhtenä ydintehtävänä on ensihoitohenkilöstön osaamisen ylläpitäminen ja varmistaminen. Tutkinto vaatimuksena lääkintäesimiehen tehtävään on terveydenhuoltoalan ammattikorkeakoulututkinto. Lisäksi johtamiseen liittyvä lisäkoulutus tai tutkinto nähtiin tärkeäksi. Työkokemusta ensihoidosta on oltava vähintään viisi vuotta ja hoitotason velvoitteet tulee olla suoritettuna. Alueen paikallistuntemukselle ja erilaisille ensihoidon lisäkoulutuksille annettiin myös lisäarvoa."


(Rive, S. 2008. Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän lääkintäesimiesten ydintehtävät ja kompetenssivaatimukset. Lahden ammattikorkeakoulu.)

Vieras
Vieras

#168 Re:

24.11.2010 13:24

#166: -  

 Valmistunut 05/2010 sairaanhoitaja AMK


Vieras

#169

24.11.2010 13:40

Ei ole siis toiminut lääkintäesimiehenä aiemmin? Mitä kokemusta löytyy alalta?
Juha Buska
Vieras

#170 Ensihoidon hoitotason pätevyydestä...

24.11.2010 13:57

Vieras
Vieras

#171 KILLLLBBBAILUA

24.11.2010 15:22

#21: Juha Buska - Hoitotason ensihoitaja?? 

 On mieletöntä alkaa verorahoin kouluttamaan jälleen kerran muutaman sentin takia uutta henkilöstöä tähän ensihoitoon,kun kaikki on jo valmiina.Muistan kun tämä ensihoito killbbailutettiin Torniossa Suomen punaiselle ristille.Henkilöstö oli tuotu muualta ja pääsin seuraamaan hälytystehtävää liikenneympyrään.Ambulanssi kiersi rinkiä liikenneympyrässä pillit päällä kahdella pyörällä kun toinen kaveri haki osoitetta joltain keskisuomen kartalta.Rinkiä kierrettiin ja sitten lähdettiin takaisi kaupunkia kohti.Mitä tämän hulluuden taakse kätkeytyy ????.Muistat kait kun Tornion terveyskeskusta remontoitiin.Eräänä yönä syöksyi miljoonia litroja vettä sisään rakennukseen holtittomuuden vuoksi,silloin alkoi pähkäily maksaako vakuutusyhtiö vahingot vai ei.Luulempa,että näitä vesivahinkoja ei ole edes haluttu laittaa vakutusyhtiön maksettavaksi ne rahat aiotaan otta ensihoidosta ja muualtakin,remontoihan terveyskeskusta killlbbailutettu firma tai useampia tietysti.Nämä hullut kilpailutukset kertoo,että rahaa on ja paljon,mitään kilbailutusta ei siis tarvita.Kalusto,henkilökunta on valmiina ja Bushilaiset päättäjät pois valtaistuimeltaan.

Vieras
Vieras

#172 Re:

24.11.2010 16:02

#169: -  

 Ei ole toiminut lääkintäesimiehenä, valmistumisajankohdasta ( 05/2010 ) voit päätellä työkokemuksen


Vieras

#174 Minimivaatimukset?

24.11.2010 18:20

Jos ambulanssin, kaluston ja henkilöstön suhteen oli kilpailutuksessa asetettu minimivaatimukset, miksi minimivaatimuksia ei oltu asetettu esimiehen suhteen?
Vieras
Vieras

#175 Re: Minimivaatimukset?

24.11.2010 18:48

#174: - Minimivaatimukset? 

 Tätä täytyisi kysyä Tornion kaupungin päättäjiltä, jotka eivät käyttäneet kilpailutuksessa ensihoidon asiantuntijaa. Mutta hehän ovat päättäneet vaieta asian suhteen.

Kommentoi adressia