Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Outi Keinänen
Vieras

#251 VALTUUSTOLLE ANNETTAVA SELVITYS

29.11.2010 01:05

Toivon, että valtuutetut yli puoluerajojen päättävät tässä asiassa pyytää lisäselvityksen huomisessa valtuustoinfossa.
Toivon että sosiaali- ja terveyslautakunta ottaa aikalisän, eikä hyväksy tiistaina vielä uutta sopimusta. Ensihoito- ja sairaankuljetusten laatutason heikentämisestä ei ole tehty päätöstä valtuustossa, joten sitä ei ole mielestäni lupa laskea. Koska nyt on epäilys, että näin olisi käymässä, tulee valtuuston saada selvitys asiasta.
Minna Tarkka
Adressin tekijä

#252 Re: VALTUUSTOLLE ANNETTAVA SELVITYS

29.11.2010 01:42

#251: Outi Keinänen - VALTUUSTOLLE ANNETTAVA SELVITYS 

Kiitos Outi! Nyt ollaan asian ytimessä. Toivon kanssasi ja tällä hetkellä 2297 muun asiasta huolestuneen kanssa, että asia otetaan uudellen tarkasteltavaksi.

Matti Suopajärvi
Vieras

#253 Re: VALTUUSTOLLE ANNETTAVA SELVITYS

29.11.2010 01:44

#251: Outi Keinänen - VALTUUSTOLLE ANNETTAVA SELVITYS 

Kiitos ja Kumarrus myös täältä. Kyse on kuntalaisten kannalta niin merkittävästä asiasta että lisäselvitykset todellakin ovat paikallaan.

 

 

 


Vieras

#254 Nimet muistiin, hyvätkin!

29.11.2010 02:34

Outi Keinänen aikoi ryhtyä jollekki ja Ilkka Kapraali kannusti ja pahoitteli.
Outi Keinänen
Vieras

#255 TARJOUSPYYNTÖ ON TÄRKEIN ASIAKIRJA

29.11.2010 02:58

Mielestäni hyvin toiminutta SPR:n ostopalvelusopimusta Torniossa olisi voitu jatkaa siirtymävaiheen ajan, koska ensihoito-ja sairaankuljetus siirtyy lakimuutoksen perusteella sairaanhoitopiireille. Palvelun kilpailuttamisesta on kuitenkin päätetty sosiaali- ja terveyslautakunnassa, kaupunginhallituksen nimeämän kilpailuttamistyöryhmän valmistelun perusteella.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen kilpailuttaminen vaatii hyvää ammattitaitoa ja kokonaisnäkemystä kuntalaisten edun toteuttamisesta oikealla tavalla. Kysymys on ihmisille oleellisen tärkeistä palveluista ja ihmisten hoidosta. Palveluntuottajan paikallistuntemusta ei pitäisi koskaan aliarvioida, vaan huomioida sekin laatupisteissä. Palvelujen hinnan, laadun, vaikuttavuuden ja tehokkuuden on oltava oikeassa tasapainossa niin kaupungin omien kuin ostopalveluidenkin osalta. Ihmisten hoidossa hinta ei saa olla ainoa ratkaiseva tekijä, mutta siitä näyttää tulleen sellainen, kun kilpailuttamisprosessi hoidetaan huonosti. Haluttu laatutaso pitää määritellä selkeästi!

Tarjouspyyntö on tärkein asiakirja! Tarjouspyynnössä määritellään palveluiden laatutaso ja siksi tarjouspyyntöasiakirjojen laatiminen vaikuttaa eniten siihen, onnistuuko kilpailuttamisprosessi vai ei. Sosiaali- ja terveyspalveluissa laatupisteiden 20%:n painoarvo hintaan (80%) nähden on liian alhainen. Kilpailuttaminen epäonnistuu, mikäli laatutasoa ei ole määritelty tarjouspyynnössä yksityiskohtaisesti ja riittävän selkeästi, pisteytysperusteet tarjouspyynnössä selkeästi ilmoittaen.

Henkilöstön pätevyys, johon työkokemus oleellisena osana kuuluu, on mielestäni ensihoito- ja sairaankuljetuspalveluissa tärkein laatukriteeri. On aivan pöyristyttävää,jos henkilöstön ammattitaidon määrittely on jäänyt tarjouspyynnöstä kokonaan pois, eikä sitä ole ollenkaan laatupisteytyksessä huomioitu. Tämä olisikin suurin virhe, mikä on tehty tässä kilpailuttamisprosessissa ja siitä johtunevat nyt esiin tulleet ongelmat.

Tornion pinta-alaltaan laajassa kunnassa pitäisi olla kaksi ensihoitovalmiuksilla toimivaa ambulanssia. Tietääkseni tähän saakka tällainen valmius on ollut, ainakin lääkehoidon aloittamisen osalta? Juha ja Matti, onko näin vai olenko väärässä?

Kuntalaisten palvelujen laatutason laskemisesta tulee aina päättää valtuustossa ja valtuustoa tulee ennakkoon informoida sellaisista suunnitelmista. Tällaista käsittelyä tässä asiassa valtuustossa ei ole ollut, joten nyt on selvityksen teon aika koko Tornion kaupungin valtuustolle. Keskustan valtuustoryhmässä ko. palvelun laatutason alentamista ei ole myöskään käsitelty. Niillä valtuutetuilla, jotka prosessiin sos.ter.lautakunnassa tai kilpailuttamistyöryhmässä eivät ole osallistuneet, ei ole ollut tietoa palvelun laatutason laskemisesta. Onko sitä käsitystä ollut lautakunnallakaan kaikilla, en tiedä? Tämän vuoksi olen sitä mieltä, että Tornion kaupungin valtuustolle on tuotava selvitys koko prosessista ja sosiaali-ja terveyslautakunnan tulee jättää asia pöydälle tiistain kokouksessaan. Kysymys on vakavasta ja kaikkia torniolaisia koskettavasta asiasta.

Kiitos kaikille aktiivisille toimijoille, että olette antaneet tärkeää lisätietoa. Minulla oli työmatkani ja tehtävieni vuoksi mahdollisuus vasta tänä iltana lukea läpi kaikki kommentit ja kirjoittaa omista mielipiteistäni näille sivuille. Laitoin kuitenkin säpostia Matti Suopajärvelle aikaisemmin ja tutustuin parhaani mukaan taustoihin sen mitä ehdin. Tästä tulin vakuuttuneeksi, että haluan lisäselvityksen valtuutettuna koko valtuustolle. Toivon, että se tuottaisi tulosta yli puoluerajojen, sillä tämä on mielestäni meidän kaikkien yhteinen asia, ilman ideologioiden sotkemista tähän kysymykseen.
Juha Buska
Vieras

#256 Re: VALTUUSTOLLE ANNETTAVA SELVITYS

29.11.2010 09:29

Juha Buska
Vieras

#257 Re: TARJOUSPYYNTÖ ON TÄRKEIN ASIAKIRJA

29.11.2010 09:37

#255: Outi Keinänen - TARJOUSPYYNTÖ ON TÄRKEIN ASIAKIRJA 

"Tornion pinta-alaltaan laajassa kunnassa pitäisi olla kaksi ensihoitovalmiuksilla toimivaa ambulanssia. Tietääkseni tähän saakka tällainen valmius on ollut, ainakin lääkehoidon aloittamisen osalta? Juha ja Matti, onko näin vai olenko väärässä?"

 

Kaksi H+P -yksikköä on nykyisellä palvelun tuottajalla ollut (ei loma-aikoina). Olet siis oikeassa. On kuitenkin tärkeää huomata, että hoitoyksikkö ei voi toimia muusta kuin ympäri vuorokauden olevasta välittömästä lähtövalmiudesta. Varallaolovalmius ja ensihoito eivät sovi yhteen.

kuntalainen
Vieras

#258 Hyvä Outi

29.11.2010 11:43

Kiitos Outi, kun otit kantaa. Melkein kyynel silmin luin kirjoitustasi. Ihan sen takia kun olit perehtynyt asiaan ja ajattelet meitä kuntalaisia. Minulla ainakin on hätä ihan tämän tulevan laadun takia. Kiitos kiitos. Kylläppä lämmitti mieltä.
kuntalainen
Vieras

#259

29.11.2010 12:11

Olen lukenut näitä sivuja niiden avaamisesta lähtien. Joka kerta olen ollut masentunut siitä, ettei politiikot ota kantaa täällä, kun heille on kuitenkin kysymyksiäkin esitetty. Tuntuu, että politiikot ovat unohtaneet, kuka heille valtaa antoi. Aluksihan Ilkka oli mukana keskustelussa ja kiitos hänelle siitä. Nyt on Outi kommentoinut ja se kyllä piristi, kiitos hänelle.
Jarmo Kari
Vieras

#260 Re: VALTUUSTOLLE ANNETTAVA SELVITYS

29.11.2010 12:22

#251: Outi Keinänen - VALTUUSTOLLE ANNETTAVA SELVITYS 

 Hienoa Outi !

Toivottavasti saat kaikki valtuutetut hereille.

Soster-lautakunnan kannattaisi todellakin katsoa peiliin ennen tiistain kokousta ja kysyä itseltään, tiedänkö minä oikeasti mitä olen tekemässä ?

 

Henna Sirniö
Vieras

#261 Re: TARJOUSPYYNTÖ ON TÄRKEIN ASIAKIRJA

29.11.2010 12:56

Vieras
Vieras

#262 Re: Nimet muistiin, hyvätkin!

29.11.2010 14:39

#254: - Nimet muistiin, hyvätkin! 

 Gunnar Kourilehto puuttuu listasta. Kunnari piti ansiokkaan puheenvuoron mielenilmaisussa!

Minna Tarkka
Adressin tekijä

#263 Luonais-Lapissa tänään

29.11.2010 14:54

Vieras
Vieras

#264 Re: Re: Nimet muistiin, hyvätkin!

29.11.2010 15:09

#262: Vieras - Re: Nimet muistiin, hyvätkin! 

 kyllä nää nimet muistetaan, Gunnar Kourilehto, numero 2008 listassa


Vieras

#265

29.11.2010 15:32

missä se semmonen paperi adressi on minunki nimi semmoseen
Matti Suopajärvi
Vieras

#266 Re:

29.11.2010 15:42

#265: -  

Riittää jos nimi on joko paperi- tai tässä www-adressissa. Paperiversioita on ainakin Ponkalan Grillillä, Keskusgrillillä ja Kirsikka-kaupassa Kokkokankaalla.

Minna Tarkka
Adressin tekijä

#267 Re:

29.11.2010 15:44

#265: -  

 

Nimen adressiin voi käydä kirjoittamassa K-market Kirsikassa, Keskus grillillä Tornion keskustassa ja Meerin grillillä Juhannussaaressa. Käsinkirjoitettavat adressit haetaan tänään iltasella pois ja nettiadressi suljetaan huomenna klo 11.00.

Adressi luovutetaan Tornion kaupunginjohtaja Raimo Ronkaiselle huomenna tiistaina klo 13.00 kaupungintalon edessä. Tervetuloa tilaisuuteen!

Matti Suopajärvi
Vieras

#268 Re: Tarjouspyyntö on tärkein asiakirja

29.11.2010 16:22

Tämän adressilistan olemassaoloaikana kaksi kirjoitusta on lämmittänyt minua erityisen suuresti. Molemmat iskevät ja osuvat kohteeseensa kuin metrin halko. Toinen on Jussin alunperin kirjoittama adressiteksti ja toinen Outi Keinäsen kirjoitus "Tarjouspyyntö on tärkein asiakirja." Outin kirje on hieno kannanotto ja toivomus siitä että asioille tultaisiin tekemään päätöksenteossa jotain muutakin kuin ajamaan jääräpäisesti huonoa päätöstä.

Kiitos ja Onnea!

Outi Keinäsen kysymys:
"Tornion pinta-alaltaan laajassa kunnassa pitäisi olla kaksi ensihoitovalmiuksilla toimivaa ambulanssia. Tietääkseni tähän saakka tällainen valmius on ollut, ainakin lääkehoidon aloittamisen osalta? Juha ja Matti, onko näin vai olenko väärässä? "

Juha jo vastas osin tuossa yllä, mutta jatkan...

Tarkistin kolmesta viimeisestä työvuorolistastamme, 9 viikon ajalta, kuinka usein nykyinen 2-lähtömme on toiminut hoitotasolla. Kakkoslähtö on ollut 75% ajasta hoitotasolla. Prosenttiluku olisi ollut normaalioloissa suurempi. Kilpailutuksen johdosta nykyinen henkilökunta on joutunut käyttämään kertyneet lomat pois ja tämä näkyy syksyn henkilökuntarakenteessa koskettaen kipeimmin kakkoslähtöä - jolta kaupunki tosin ei ole edellyttänytkään hoitotasoa. Lisäksi kaksi hoitotason hoitajaa on kyseisenä aikana poistunut muihin töihin. Lopun 25% aikanakin kakkoslähtö on kyennyt Outin kysymään rajoitettuun lääkkeenantoon. Jatkossa kakkoslähdön rajoitetustakaan lääkkeenannosta ei ole mitään takuuta - nykyisen tietämykseni mukaan sitä ei tule olemaan lainkaan.

Kaupunki ei siis nykyiseltä kakkoslähdöltä ole vaatinut hoitotasoa. Em. on tullut kaupantekijäisinä johtuen siitä että nykyisessä järjestelmässä hoitotasolle hyväksyttyä kokenutta henkilökuntaa on ollut ylenpalttisesti. On kuntalaisten saaman palvelun kannalta järjetöntä olla tarjoamatta parempaa palvelua, jos siihen on mahdollisuus.

Tämän adressilistan elämä alkaa olla loppuvaiheessa, loppukiri jatkuu huomiseen klo 11.00 asti.

En ikinä reilu viikko sitten olisi voinut uskoa että jokin asia saisi näin suurta mielenkiintoa ja kannatusta kuntalaisilta. Edes tämä. Kerrankin olin väärässä:)

Jokaiselle allekirjoittaneelle Sydämelliset Kiitokset. Kiitos myös listan perustajajäsenille sekä Kiitos jokaiselle työkaverilleni yhteistyöstä ja tuesta.

Kuntalaisten ja työntekijöiden ja päätöksenteon kannalta parasta ja laadukasta lopputulosta odottaen: matti

tällä Länsi-Pohjan alueella ei kohta uskalla asua
Vieras

#269 Re: Epäpätevät ensihoitajat

29.11.2010 17:16

#9: Mauri Höynälä - Epäpätevät ensihoitajat 

Oon samaa mieltä. Mulla kuoli vuonna 2009 kaksi lähiomaista, joissa molempien osalta oli ensihoidon osalta sellaista sähläystä, että en voi kuin ihmetellä tällaista älämölöä ensihoidon tason laadukkuudesta.  Ensiksi pitäisi laittaa kuntoon kunnon laaduukkaat välineet (kuten esim. autot, tekniset vempaimet yms.) ensihoitoon, ja sitten kunnon täsmällinen ja laadukas hoitohenkilöstö, joka vie eikä meinaa hoitoon  sairastuneet kunnon laadukkaisiin hoitopisteisiin, joissa pystytään ja halutaan hoitaa laadukkailla välineillä sairaita kuntoon, terveiksi.

Mikä ihmeen autuaaksi tekevä on tämä Suomen Punainen Risti suomalaisessa yhteiskunnassa? Sille on annettu sairaiden ensihoito, sairaiden hoidossa tärkeä veren luovutu, pakolaisten kotouttaminen ja ties vielä mitä.   Paljonkohan SPR:lle maksetuista korvauksista maksetaan kansainväliselle Red Cross (Punainen Risti)-yhdistykselle? 

Mielestäni ensihoito pitää tehdä virkavastuulla ja ammattimaisesti korkeatasoisen henkilöstön hoitamana laadukkailla hyvillä välineillä, ja ensihoito jatkuu jatkohoitopaikassa laadukkaassa hoitopisteessä, mikä valitettavasti ei tällä alueella ole Länsi-Pohjan keskussairaala, vaan ihan joku muu, mikä täyttää laadukkaan elämää ylläpitävän hoidon kriteerit. 

 

 

Aino Lakkala
Vieras

#270

29.11.2010 17:44

Nyt meinataan säästää väärässä paikassa ja tuleeko niitä säästöjä välttämättä.
Juha Buska
Vieras

#271 Re: Re: Epäpätevät ensihoitajat

29.11.2010 19:06

#269: tällä Länsi-Pohjan alueella ei kohta uskalla asua - Re: Epäpätevät ensihoitajat 

Olen varsin pahoillani lähiomaistesi menetyksestä. Kyseistä asiaa tuntematta olisi kyllä mielenkiintoista tietää millaista sähläystä tilanteissa on ollut. Ennenkaikkea jos kyseessä on ollut nykyinen Tornion ensihoitopalvelua tuottava organisaatio. Olenhan osaltani vielä hetken vastuussa ensihoidon operatiivisesta toiminnasta.

Ensihoidon laatua voidaan tarkastella erään teorian mukaan neljästä näkökulmasta eli suunnittelu-, tuotanto-, systeemi- ja asiakaskeskeisyydestä. Yhteiskunta takaa kansalaisille ensihoitopalvelut, jossa alueesta riippuen on suuriakin laadullisia vaihteluita. Ensihoitopalvelussa asiantuntijat koulutus- ja kokemustaustasta riippuen toimivat suunnittelu- ja tuotantokeskeisen laatunäkemyksen pohjalta. Tästä seuraa, että itse ensihoito-operaatio ei yleensä ole potilaan tai omaisen asiantuntemuksen piirissä. Asiakkuuden alueelle jäävät useammin palvelun ominaisuudet, joita potilas on pätevä arvioimaan. Näitä ovat mm. tiedottaminen, ystävällisyys, kuunteleminen sekä palvelun sovittaminen tilanteen mukaan.

(Lillrank, P. 1998. Laatuajattelu: laadun filosofia, tekniikka ja johtaminen tietoyhteiskunnassa. Helsinki: Kustannusosakeyhtiö Otava.)

Mielestäni tällä foorumilla ei kukaan ole puolustellut Punaista Ristiä ainoana oikeana ensihoitopalvelua tuottavana organisaationa. Mikä tahansa organisaatio voi tuottaa halutessaan laadukasta ensihoitopalvelua jos kaikki laadulliset resurssit ovat kunnossa. Ensihoitopalvelu on osa muuta terveydenhuoltoa ja tulevan uuden terveydenhuoltolain myötä se kytketään entistäkin kiinteämmin osaksi terveydenhuollon päivystyspalvelua. Mielestäni loogisin tapa järjestää ensihoitopalvelu on tuottaa se tulevaisuudessa sairaanhoitopiirin omana toimintana. Esimerkiksi Kainuun Maakunta -kuntayhtymä on ensihoitopalvelun uudelleen järjestelyillä saanut aikaiseksi loistavan "ryhtiliikkeen" alueensa ensihoitoon. Mitä nyt muutamalla Kainuun paikkakunnalla on ollut ongelmia laadun suhteen juuri ulkoistamisen vuoksi.

Keskeinen ensihoitopalvelun laatuun vaikuttava resurssi on ehdottomasti riittävän koulutuksen omaava henkilökunta, jolla ennen kaikkea ensihoidon hoitotasolla on riittävästi työkokemusta vaativista ensihoitotyön tehtävistä. Ensihoitotyön hallitseminen ei ole sisäsyntyistä ja koulutus antaa siihen vain teoreettista pohjaa, jota lähdetään sitten soveltamaan käytäntöön. Itse olen ensihoitajan urani alussa joutunut opettelemaan ensihoitotyötä ns. "kantapään kautta" ilman, että minulla olisi ollut työparina henkilöä joka olisi ollut riittävänä tukena. Sellaista en toivoisi nykypäivänä enää kenellekään vastavalmistuneelle henkilölle, joka tulee töihin ensihoitopalveluun. Nykyinen malli tulee ehdottomasti olla "mestari-kisälli" -malli. Ensihoitotyössä ei ole varaa harjoitella kuin kokeneen työparin kanssa, johon voi tiukan paikan tullen tukeutua.

 

hepo
Vieras

#272

29.11.2010 19:54

kysyttäispä joskus kuntalasiltakin mielipiteitä .olemme kuitenkin äänestäjiä.ei se viisaus yksistään kunnanhallituksessa asu.onneksi tuli lounaislappi mistä sai kannanotto osoitteen .
Minna Tarkka
Adressin tekijä

#273 Paljon vartijat!

30.11.2010 01:06

________________________________________
Sosiaali- ja terveysltk 30.11.2010
162
ENSIHOITOPALVELUIDEN HANKINTASOPIMUS / MEDGROUP OY
382/21.906/2010
SOSTE
Valmistelija vt. terveyspalveluiden päällikkö Tea Taskila:
Sosiaali- ja terveyslautakunta on kilpailuttanut ensihoito- ja sairaankuljetuspalvelut. Tarjouskilpailun voitti MedGroup Oulunseutu Oy.
LIITE
Sopimus Ensihoitopalveluiden tuottamisesta MedGroup OY:n kanssa.
Valmistelijan esitys:
Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy liitteenä olevan sopimuksen Ensihoitopalveluiden tuottamisesta MedGroup OY:n toimesta.
PALVELUALUEEN PÄÄLLIKKÖ KAISU NORRKNIIVILÄ:
Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy valmistelijan esityksen.
SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA:

Nämä ihmiset ovat sosiaali- ja terveyslautakunta ja päättävät tästä, jos ei satu yllättäviä sairastumisia tms. Toivomme, että vetoatte oman ehdokkaanne kantaan!
Hyöppinen, Sauli VAS
Lohiniva Eeva VAS
Ollila, Kosti SDP
Korteniemi, Matti VIHR
Kourilehto, Gunnar KESK
Luonua-Bajrami, Miia KESK
Ojanperä, Arvi KESK
Palosaari, Tuija KESK
Pirinen, Saara-Kaisa KESK
Lummi, Raija KOK
Rauvala, Kaisa Pro Tornio
Juha Buska
Vieras

#274 TORNION ENSIHOITOPALVELUSTA

30.11.2010 09:27

Tornion ensihoitotyöntekijät järjestivät julkisen mielenilmauksen Tornion kaupungin ensihoitopalvelun laadun turvaamisen puolesta torstaina 18.11.2010. Tilaisuuteen oli kutsuttu Tornion kaupunginvaltuutetut, ensihoitopalvelusta vastaavat virkahenkilöt ja kaupunginjohtaja. Kiitos paikalle saapuneille valtuutetuille Kapraalille, Kourilehdolle, Ponkalalle ja Junes-Leinoselle sekä aktiivisille kuntalaisille. Paikalle oli vaivautunut myös vasta virkaan valittu kaupunginjohtaja.

Poissaolollaan tilaisuudessa loistivat mm. Tornion sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, jotka ovat myös ensihoitopalvelun kilpailuttamistyöryhmän jäseniä. Suurin osa sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenistä ei ollut vaivautunut paikalle eivätkä myöskään ensihoitopalvelusta vastuussa olevat virkahenkilöt. Ilmeisesti ensihoitopalvelu on heille vähäpätöinen asia. Tätä mieltä eivät kuitenkaan ole ne yli 2510+400? (paperiadressit) henkilöä, jotka tähän mennessä ovat allekirjoittaneet vetoomuksen Tornion ensihoitopalvelun laadun säilyttämisen puolesta. SUURI KIITOS TEILLE!

Liekö Tornion kaupungin valtuutetuille ja vastuullisille virkahenkilöille ensihoitopalvelu niin vaikeasisältöinen kokonaisuus, että Tornion ensihoitajien julkilausumassa esitettyihin kysymyksiinkin vastaaminen on liian vaativa tehtävä? Tässä kysymykset kuitenkin vielä kertaalleen, johon me Tornion ensihoitajat ja vetoomuksen allekirjoittaneet vaadimme vastauksia. Uskon myös suurimman osan Tornion kuntalaisista olevan kiinnostunut vastauksista.

1. Miten Tornion kaupungin päättäjät ja virkahenkilöt aikovat varmistaa, että uudet ensihoitajat täyttävät ensihoitopalvelussa yleisesti hyväksytyt kriteerit ja laadullista notkahdusta ei pääse syntymään?

2. Miten Tornion kaupungin päättäjät ja virkahenkilöt aikovat varmistaa, että uudella ensihoitopalvelulla on asiantunteva lähijohto ja päivittäistoiminnasta vastaava pätevä vuoroesimiesjärjestelmä?

3. Miksei Tornion kaupunki tarjoa kuntalaisille ensihoitopalvelua, johon ei liity bisnesajattelu - kuten esim. Rovaniemi, Kemi, Raahe ja Kainuu tekevät?

4. Miksi Tornion kaupunki ei tarjoa kahta välittömässä lähtövalmiudessa olevaa ambulanssiyksikköä, vaikka alueella on merkittäviä riskikohteita ja vilkas kauttakulkuliikenne?

5. Eivätkö Tornion kuntalaiset ansaitse päättäjien ja virkahenkilöiden mielestä laadukasta ensihoitopalvelua?

6. Miksi toimiva ensihoitojärjestelmä romutettiin nyt kun toiminta siirtyy uuden terveydenhuoltolain seurauksena viimeistään vuoden 2012 loppuun mennessä sairaanhoitopiirin järjestettäväksi?

7. Miten Tornion kaupunki yritti turvata kilpailutuksen aikana kaupungille pitkään töitä tehneille kokeneille ensihoitajille (veronmaksajille, äänestäjille, kuntalaisille) työpaikan tulevan yrittäjän palveluksessa?

Tänään tiistaina 30.11. klo 13.00 Tornion kaupungintalon edessä järjestetään julkinen tilaisuus, jossa luovutetaan vetoomus Tornion ensihoitopalvelun laadun säilyttämisen puolesta. Paikalle on kutsuttu Tornion kaupungin valtuutetut, virkahenkilöt, sidosryhmät ja media. Kaikki ovat tervetulleita tilaisuuteen!


Tornion ensihoitajien ja kuntalaisten puolesta:

Juha Buska
Sairaanhoitaja (AMK) / Lääkintävahtimestari-sairaankuljettaja /Ensiavun ja terveystiedon kouluttaja

Minna Tarkka
Adressin tekijä

#275 Kiitos!

30.11.2010 13:00

Kiitos kaikille nimensä adressiin kirjoittaneille ja keskusteluun osallistuneille! Adressi suljetaan nyt, mutta keskustelut ja nimilistat ovat luettavissa 15.12.2010 asti näillä sivuilla.

Kommentoi adressia