Raumalaisten hoivakotien ja asukkaiden puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Raumalaisten hoivakotien ja asukkaiden puolesta.

Kimmo Sjoroos
Vieras

#26 Kenen puolesta edustajat toimivat

24.11.2010 07:01

Ihmiset, teilla on mahdollisuus vaikuttaa kenet valitsette edustamaan itseanne seuraavissa vaaleissa. Ottakaa nimet muistiin ja pitakaa huolta etteivat taman paatoksen taustalla olevat henkilot paase jatkamaan samoissa tehtavissa.

Lehmänkauppojako?
Vieras

#27 Ketä Rauman Kaupungin edustajat ovat näin päättäneet?

24.11.2010 12:19

Voisiko joku asiasta tietävä kertoa keiden kaupungin virkamiesten päätösten johdosta näin on päätetty?
Ei kai se mikään salaisuus voi kuitenkaan olla.
Tiedetään keiden ei sitten tartte ajaa sitä lehmänkaupoilla saatua uutta autoa enää mihinkään kokouksiin joissa päätetään yhtäkään vakavammasta asiasta kuin tarjotako kahvin kanssa maitoa vai kermaa.
Halpaako
Vieras

#28 Rokotus

24.11.2010 13:04

Eikös sopimukset irtisanottu 1.1.2011 alkaen?
Mielestäni Raumalaiset nykyiset toimijat ymmärtää huonosti markkinoita.Uusilla yrittäjillä ei ole toimipaikkoja ja kaupugin on ne kuitenkin jostain hoidettava.Eli vanhat hoivayritykset hoitavat entiseen malliin.MIKSI?Voisitte korottaa yhteis tuumin hintoja,vaikka kolminkertaiseksi ja antaa kaupungin virkamiesten ja politikkojen miettiä mitäs nyt tehdään.Mikään ei kiellä hinnannostoja.Takaisin samalla mitalla ja homma maksamaan.Valituksilla uudet toimijat voivat olla vielä vuosia pois kuvioista.Vielä on monta intressiä pitkällä valitustiellä,jos on halua näin tehdä ja pitkittää uusien tuloa.Kaupungin toimia täytyy ihmetellä puoltavilla lausunnoilla,joita se on antanut uusien hoivayrityksien tilantarpeeseen.Haetaan yhteistuumin rahoitusta ja avustuksia kohteisiin,jotka jo seisovat vanhojen tilojen muodossa.Eli Raumalla ei ole tilantarvetta,eikä näin ollen korkotukea eikä aran rahoitusta ole oikeudenmukaista saada.Tekeekö joku asiassa jopa virkavirheitä antamalla noin vääristäviä tietoja esim ARAlle.Kaikkihan muistaa ylen MOT ohjelman.
Lääkäriapulainen vai valelääkäri
Vieras

#29 Ammattilaisia

24.11.2010 13:15

Eikös ainakin yksi uusi yritys hakenut jo työntekijöitä.
HOITOAPULAISIA!!!!Mikä on tämä ammattikunta???Mistä saa kyseiseen ammattiin koulutuksen?Tämäkö on se ratkaiseva tekijä hintaeroissa raumalaisyrityksiin verrattuna?Raumalaiset käyttävät ammattilaisia,eli sairaanhoitajia ja lähihoitajia,jotka ovat saaneet koulutuksen vaativassa hoitotyössä työskentelyyn.
Vieras
Vieras

#30 Re: Ammattilaisia

24.11.2010 13:44

#29: Lääkäriapulainen vai valelääkäri - Ammattilaisia 

 Kyllä näin on, hoitoapulaisen ammatti vastaa suurinpiirtein vastavaa hoitoapulaisen

 virkanimikettä, joka oli aiemmin sairaaloissa (=siistijät, jotka auttoivat tarvittaessa

hoitajia) Palkkaus on alle lähihoitajan, tietävät ne, jotka ovat kyselleet!!!

läheltä seurannut
Vieras

#31 Re: Nimiä hyvän asian puolesta

24.11.2010 14:36

#5: Hoitaja - Nimiä hyvän asian puolesta 

kyllä kokkilassa ainakin on leikitty vanhusten hengillä tähänkin asti.eikä sitä henkilökuntaakaan ole oikei voinut kauheesti kehua.

Eero Kallio
Vieras

#32 raumalainen vuodet 2002-2006

24.11.2010 15:31

Aikoinaan Raumalla opiskelleena tämän allekirjoittaa mielellään. Tein ammattikorkeakoulun päättötyön Rauman kaupungin sosiaalityöstä ja se vaikutti toimivan melko hyvin.

Paikalliset toimijat ovat myös lähempänä asiakkaita ja näin toimintaan on helpompi vaikuttaa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

24.11.2010 17:03


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

24.11.2010 17:03


Anne Suneli
Vieras

#35

24.11.2010 17:41

Kehitysvammaiset kiintyy yleensä vain muutamaan ihmiseen. Se ihminen on monelle ollut se hoitaja josta on tullut luotettu ja ystävä. Monet kehitysvammaiset pelkää kaikkea uutta, ja heillä on jokapäiväinen tututtu rutiini. Ja se on heidän elämänsä. Toivottavast nää päättäjät menevät katsomaan miten näiden erityislaatuisten ihmisten elämä rikotaan. Heidän sydämensä särkyy. He eivät osaa ottaa uutta vastaan samoin kuin 'normaali' ihminen... Tulee itku kun ajattelen sitä tuskaa mitä he tulevat tuntemaan =(
Tähtityttö
Vieras

#36 Kertokaa kaikille tästä adressista !

24.11.2010 18:06

Tämä adressi tarvitsee jokaisen allekirjoituksen, joille asia on lähellä sydäntä.
Meidän ei tarvitse tyytyä muutaman ajattelemattoman virkamiehen päätökseen.
Suomessa vallitsee demokratia ja sananvapaus. Nyt viime aikoina ajatellen tätäkin asiaa, siltä ei todellakaan ole tuntunut.
Lumipallo on lähtenyt liikkeelle, tulkoon siitä lumivyöry...
Ja oikeus voittakoon ja vammaiset ja vanhukset saavat oikeutta myös Rauman kaupungissa ja heiltä ei riistetä koteja.
Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta.
Mauno Raula
Vieras

#37

24.11.2010 18:58

Tuleeko huutolaisaika takaisin ?
Sirpa Raula
Vieras

#38

24.11.2010 19:14

Vanhuksetko taas ilman mielipidettä ?
Hoitaja
Vieras

#39 Halvalla ei hyvää saa!

24.11.2010 19:19

Vs. sosiaalijohtaja Aarto Jalavan laskujen mukaan Rauma säästää seitsemän vuoden sopimuskaudella ainakin viisi miljoonaa euroa kilpailutuksella. Summasta ainakin osa on tarkoitus ohjata vammaisten ja vanhusten palveluihin...niinpä niin, eikös Jalava ole jäämässä eläkkeelle ensi vuonna, jolloin on hyvä luvata "on tarkoitus"... Paperilla asiat voivat näyttää ihan muulta, kuin käytännössä, joten miten toistaiseksi vielä olemattomista palveluista voidaan kommentoida yhtään mitään. Hankintapäällikkö Aerila puolestaan kommentoi, että "saamme vähän parempaa laatua edullisemmalla hinnalla". Edelleen, laatu paperilla voi näyttää ihan erilaiselta, kuin mitä käytäntö tulee olemaan. Ovatko em. herrat käyneet kysymässä vanhuksilta ja kehitysvammaisilta, haluavatko he muuttaa pois tutuista, kotoisista hoivakodeista, joissa ovat asuneet jo vuosia? On todella törkeää siirrellä ihmisiä, kuin pelinappuloita!
Raumalainen
Vieras

#40 Vai säästöä!

24.11.2010 19:37

Miten Rauman päättäjät voivat puhua säästöistä, kun täysin toimivien paikallisten hoivayritysten tilalle nousee uusia rakennuksia veronmaksajien kustannuksella! Eivät kai ne rakennukset ilmaisia ole? Hyvä kommentti sinulta "Tähtityttö"! Toivottavasti saadaan paljon lisää nimiä adressiin!
Oikeutta!
Vieras

#41 Kuultiinko vanhuksia ja vammaisia!

24.11.2010 19:54

Paikallislehti Länsi-Suomessa oli 24.11.2010 uutinen "Vanhusten muutto uusiin hoivakoteihin voi viivästyä jopa vuodella". Hyvä, jos viivästystä tulee, mitä kauemmin sen parempi, joten pistäkää vaan kampoihin näille "virtuaalivaltaajille"! Kyseisen lehden artikkelissa tilaajajohtaja Jukka Lindberg kommentoi, että Hämeenlinnassa tapahtui vastaava hoivapalveluiden rakennemuutos kuin Raumallakin jo muutama vuosi sitten. Tilaajajohtaja Lindberg EI KUITENKAAN OSANNUT VASTATA, PALJONKO KILPAILUTUS ON TUOTTANUT HÄMEENLINNASSA SUORIA SÄÄSTÖJÄ!
Eeva Yrjänen
Vieras

#42 Tarjouspyyntö

24.11.2010 21:10

Minkälainen oli tarjouspyyntö?

Miten pitkälle siinä edellytettiin hintojen pysyvän sovittuina?

Jotain tietävä
Vieras

#43 Re: Tarjouspyyntö

24.11.2010 22:37

#42: Eeva Yrjänen - Tarjouspyyntö 

 Tarjouspyynnössä sanotaan : Hinnat ovet kiinteinä vuoden 2011 loppuun.

Puitesopimuksessa sanotaan : Palvelumaksun, vuokran ja ateriamaksun hinnat ovat kiinteitä 31.12.2011 saakka. Palveluntuottajalla on oikeus ehdottaa neuvotteluja hinnan korottamiseksi 1.1.2012 lukien sekä tämän jälkeen aina kunkin kalenterivuoden alusta.

Hintojen korottamisen lähtökohtana pidetään sosiaalialan palveluyksiköiden työehtosopimuksen muutoksia ja elinkustannusindeksiä. Työehtosopimuksen muutos voi vaikuttaa enintään 70 % osuuteen kuukausihinnasta. Mikäli neuvotteluissa hinnan korottamisesta ei päästä yksimielisyyteen, toimittajalla on sopijapuolten kesken yhteisesti todetusta neuvottelujen päättymisestä 30 päivää aikaa irtisanoa sopimus kirjallisesti päättymään kolmen kuukauden irtisanomisajalla.

Eli : lähtökohta neuvotteluille on palkkakustannusten muutos ja indeksi mutta mitenkään se ei ole juriidisesti sitova eikä sitä ole sellaiseksi haluttu määritellä. Jos se olisi haluttu sitoa johonkin, niin siinä tapauksessa sopimuksessa olisi teksti : Hinnat on sidottu elinkustannusindeksiin. Sopimuksessa oleva teksti siis mahdollistaa hintojen korotuksen tarpeen mukaan ja jos se ei sovi kaupungille niin sopimuksen voi irtisanoa. No jos kaupunki irtisanoo sopimukset niin mitäs sitten tapahtuu? Miettikää onko se todellinen vaihtoehto?

Yksi tärkeä seikka on myös se että toteutettu kilpailutus on puitesopimuspohjainen, eli kaupunki tilaajana ei takaa yhdenkään hoitopaikan käyttöä. Tämä on seikka jonka jokaisen toimivan yrityksen on täytynyt huomioida hinnoissaan, koska hoitopaikkojen käyttöaste ei tule olemaan 100%. Samoin on ollut huomioitava se että esim. sairaalassaoloajalta ei hoivasta makseta, mutta paikka pysyy kuitenkin varattuna paluuta varten. Suuret yritykset eivät kuitenkaan käsittele sopimusta puitesopimuspohjaisena, vaan he ajattelevat että kun hinnankorotuksista neuvotellaan niin silloin keskustellaan aiheesta : mikä on käyttöaste, mikä on asukkaiden hoitoisuus jne. Eli jos käyttöaste ei 100% ja hoitoisuus työllistävämpi niin hintoja korotetaan. Näin se on mennyt muualla Suomessa tähän asti, eikä Rauma varmasti tule tekemään siinä poikkeusta. Jääkääpä tarkkailemaan niitä 5 miljoonan säästöjä!

ganal
Vieras

#44 Re: Re: Tarjouspyyntö

24.11.2010 23:35

#43: Jotain tietävä - Re: Tarjouspyyntö 

 Kokkilan edustaja sanoi heidän hoitavan vuonna 2011 n. 2800 eurolla/asukas/kk. Halvimman voittaneen tarjouksen hinta on 3442 e. Kokkilan hinta perustuu lähes 100 % käyttöasteeseen. Heidän riskinkantokykynsä ei kestä vajaatäyttöä, jolloin tarjoushinta on noussut kalliimmaksi. Henkilöstökuluthan ovat joka tapauksessa olemassa. Siis mikäli nykykäytännöllä olisi jatkettu, kaupunki säästäisi Kokkilan osalta 60 as x 500 e x 12 kk = 360 000 e/vuosi. Se siitä kaupungin mainostamasta säästöstä.

Kansantaloudellisesti on järjetöntä investoida uusiin rakennuksiin 40-50 milj euroa vastaavien tilojen jäädessä tyhjilleen. Ei sekään raha puussa kasva, veronmaksajien taskuista se on pois.

 

huolissaan
Vieras

#45

25.11.2010 08:37

Itku tulee
Vieras
Vieras

#46 Re: Re: Re: Tarjouspyyntö

25.11.2010 08:53

#44: ganal - Re: Re: Tarjouspyyntö 

 Kokkila on hoitanut tähän asti alle 2 500€ kuukausi. Kokkilahan on todellisuudessa yleishyödyllinen taho joka mahdollistaa alemman hinnan plus se että heillä on ns. maksettu kiinteistö. Jos nyt tosiaan halvin tarjous on pyöreästi 3 500€ ja he ilmoittavat kaupungin tukemana olevansa yleishyödyllinen taho niin onpa kahdella yleishyödyllisellä melkoinen hintaero! Erotus on siis 60 asukkaasta 600 000€ per vuosi joka tekee 4 200 000€ erotusta seitsemässä vuodessa.

Kun kilpailutus kohdistui tosiasiallisesti jo hoivan piirissä oleviin ihmisiin eikä lisätarvetta tällä hetkellä ole enempää kuin Raumalta löytyy tyhjiä paikkoja, niin mihin AARTO JALAVA perustaa yli 5 miljoonan säästönsä!Joku sanoi osuvasti että Mikään ei tule kalliimmaksi kuin se että virkamies alkaa säästää!

Toinen henkilö eli JAAKKO AERILA  kehtaa sanoa lehdessä että saimme parempaa laatua vähän halvemmalla. Voi sitäkin säästäjää!!!!!!!

Raumalainen
Vieras

#47 Nämä henkilöt päättivät!

25.11.2010 17:29

Rauman sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenet: Aitonurmi Jouko, Isotupa Tuula, Sallinen Anu, Laukkanen Arto, Lehto Jouni, Nurmela Jouni, Siitonen Heljä, Sulo Lasse, Tauluvuori Jari, Viitanen Sirpa, Ylijoki Mirja, Tallila Juha-Matti.
Pekka
Vieras

#48 Kaupungin arvomaailma

25.11.2010 20:20

Niitä kilpailutuksen kuvioita on turha enää jälkikäteen selitellä.

Vaatii täydellistä pelisilmän puutetta möhliä näin vakava asia näin täydellisesti. Asiat tulee miettiä tarkoin ja vasta sitten järjestää ihan reilu kilpailu.

Jos hyväksyy "virtuaalisen tarjouksen", niin siinä ottaa suuren riskin. Varmaa on joka tapauksessa, että se tullaan kyseenalaistamaan.

Rauma ei ole missään taloudellisessa ahdingossa ja saavutetut säästöt ovat kaupungin taloudessa vähäisiä, jos niitä vertaa asiasta syntyneeseen negatiiviseen julkisuuteen.

Nyt Rauman kaupunki möhli maineensa ja sai sylkykupin osan. Sama jengi on kuitenkin tilannut monia imagoselvityksia ja kartoittanut ilmapiiriä. On kirjoiteltu visioita ja hyväksytty strategioita.

Eivät ihmiset ole tyhmiä ja sitä saa mitä tilaa.

Nyt ei auta selittely. Nyt on selvitettävä miten itse aiheutettu sotku siivotaan.

Eivät nämä ole vaikeita asioita. Ihan järjenkäyttö riittää.

Vanha sanonta: saatanan tunarit!

Möhlitte kaupungin maineen näin halvalla!!!!!
Eurjokilainen
Vieras

#49 Seonneet lopullisesti?!

25.11.2010 21:02

Ensin nää järjen jättiläiset pilaa kaupungin liikennejärjestelyt totaalisesti, ja nyt ne vie nää hoivapalvelut jne muualle?! Eikö päättäjät sais laitettua vaihtoon jotenkin, järkeviä ihmisiä tilalle. Noilta nykysiltä on järki ja käytönnän asioiden hoitamis taito hävinnyt tyystin!


Vieras

#50

25.11.2010 22:19

Uskomatonta touhua kyllä tämäkin päätös kokonaisuudessaan. Päätöksentekokulttuuri jatkunut vuositolkulla samanlaisena, koska samoja henkilöitä on edelleen päättävään asemaan äänestetty.

Takavuosilta voidaan myös nähdä kuinka avoimesti päättäjämme ovat suhtautuneet näihin adresseihin. Tosin parempi edes yrittää tehdä se vähä mitä on tehtävissä; adressia mainostettu lähipiirille.

Näin parikymppisen nuoren silmin menee kyllä täysin usko poliittiseen päätöksentekoon. Kurjaa.