KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen.

tuula säteri
Vieras

#1 Kissat pakkasessa

05.12.2010 16:08

Vastuuntunnottomien ihmisten jälkien korjaaminen tulee kaikille osapuolille aina kalliiksi, niin KKY:llekin. Olisi niin paljon järkevämpää puuttua ongelman aiheuttajiin kuin ikäviin seurauksiin. Omassa lähiympäristössäni on yksi eläinsuojeluviranomaistenkin tuntema "kissahautomo", josta tulee säännöllisin väliajoin nälkäisiä ja hoitamattomia kulkureita pihaani. Valvontaeläinlääkärin mukaan asiaan ei voi muka puuttua, koska eläinsuojelulaki ei anna siihen välineitä. Lakiin tutustuneena olen kuitenkin sitä mieltä, että se määrittelee eläinten hyvän hoidon tarkkaan ja antaa valvontaviranomaisillekin hyvän valikoiman eri keinoja puuttua eläinten kaltoinkohteluun. Jääkin viranomaisten fiksuuden varaan kuinka lakia tulkitaan. Nollatoleranssi vaatii valvontaviranomaisilta rohkeutta, käytänteiden muutos lähtee kuitenkin aina yksilötasolta liikkeelle. Muutosta odotellessani loukutan (rikon siis lakia) edelleenkin pihaani tulleet kissat pois kulkemasta!

Kirsi
Vieras

#2 KKY on kissojen katastrofiyhdistys

05.12.2010 19:40

KKY on nimenomaan tarkoitettu pelastamaan hylättyjä sekä kodittomia kissoja. Tottakai helpointa olisi jollei mitään ongelmaa olisi, eikä kukaan hylkäisi kissoja ja kaikki esim. leikkauttaisivat myös sisäkissansa. Mutta ikävä kyllä näin ei ole. Niin kauan kuin on apua tarvitsevia kissoja, täytyy niitä auttaa. Eihän kaltoinkohdeltuja lapsiakaan pelasteta vaan sen mukaan, että sattuuko lapsi käyttäytymään kunnolla. JOKAINEN KISSA ANSAITSEE PELASTUA!!!! Ja KKY on vastaanottanut paljon lahjoituksia, jotta sillä olisi varaa pelastaa KAIKKI kissat.
nikkelinassu
Vieras

#3 Eläinten valvonta

05.12.2010 21:51

Valvontaeläinlääkärit ovat virkaansa vihkiytyneitä ja lakia noudattavia henkilöitä.Mutta missään tapauksessa eivät pysty ottamaan huomioon esim.kissojen valtavaa lisääntymiskykyä.
Kun valvontaeläinlääkäri menee paikalle, hän vain katsoo, onko paikka sopiva kissojen pitämiseen. Siis onko omistajalla niille ruokaa ja jonkinlainen katto pään päälle. Se tuntuu riittävän, mistään lisääntymiseen liittyvästä he eivät omistajaa läksytä.
Siksi olisi KKY:n tehtävä työtä näiden kissojen ja omistajien kanssa. KKY:hän on nimenomaan KATASTROFI yhdistys. Tämä sanakin jo velvoittaa auttamaan katastrofeissa. Jos ja kun, KKy lopettaa puolivillien kissojen talteenottamisen, on monessa paikassa todella katastrofi. Minne ihmiset osaavat kissojansa ja naapurin papan kissoja tykyttää? Ja kuka niitä hakee?
KKY:llä on siihen taloudelliset mahdollisuudet ja ihmiset sitä varten. Miksi siis he eivät auta?
katastrofiapu
Vieras

#4 Keräysrahat

05.12.2010 22:45

Itse joka vuonna lahjoittaneena haluaisin tietää, mitä näille rahoille (joita myös kissataloon) on kerätty?

Yhdistys on toiminut kymmenien vuosien ajan, kissoja nettisivujen mukaan n. 300 viime vuonna. Mikä on yhdistyksen rahatilanne jos näin täytyy karsia, ja mihin ovat varat huvenneet? Voisiko joka hallituksen vastaava tähän vastata, tai yleensä ottaa kantaa tähän asiaan, pitääkö paikkaansa?

Kissat joita ei voida villiyden vuoksi pitää, niille ei ole sijaispaikkaa tai hoitajaa, pitäisi ehdottomasti päästää pois kärsimästä. Järjestäen KKykin sivuilta ja blogeista saa lukea, kuinka sairata nämä kissat ovat olleet.

Vieras

#5 Kissan elämällä arvoa??

05.12.2010 22:56

Tulkinnassa siis, että tämä "pullamössökissakaarti" joka muutoinkin kierrätetään sijaiskodista toiseen, ainoastaan avustusten ja lahjoitusten toivossa, saavat jatkaa tapojansa? Se Kissajoukko, joka sitä apua konkreettisesti apua kentällä tarvitsee, saa KKY:n puolesta sinne kärsimään.... Mikä siis on KKY:n perimmäinen tarkoitus? Ja mihin tätä kentältä pelastettujen kissojen saamat avustukset nyt käytetään? Kuka työtä jatkaa?

Itse eläinsuojelutyötätehneenä tiedän, että joskus eläimen lopettaminen on sitä parasta työtä, Mutta vain inhimillisin ja kivuttomin keinoin, mutta en millään voi yhtyä KKY:n kantaan jättää eläin yksinään kärsimään kuolemansa paleltumalla ja nälkää nähden!!!!!!
ompelukerho
Vieras

#6 Vastuuseen päättäjät

05.12.2010 23:36

Ärhäkkänä soitin eräälle tutulle KKY:n henkilölle joka paljasti minulle, että päätöstä oli ollut tekemässä neljä KKY:n hallituksen jäsentä. Kun siihen kuuluu yhteensä kuusi ja kaksi varalla.

Jo kauan on KKY:n puheenjohtaja ollut sitä mieltä, että talteen otetaan vain täysin kesyjä kissoja. Puheenjohtajalla on kuulemma niin suuri valta niihin kolmeen muuhun henkilöön siellä, että ne päättävät aina sillä lailla kuinka hän tahtoo.

Hänhän on jo iäkäs henkilö mutta kovin hallitseva muihin päin. KKY on kuulemma oikeasti tosi rikas yhdistys, mutta puheenjohtajalla on jotain isoja riitoja joittenkin toisten hallituslaisten kanssa. Silti kukaan ei kai oikein tiedä, miksi tällainen päätös on nyt tehty.

tyrmistyttävää
Vieras

#7 yhdistyslaillisesti laiton päätös?

06.12.2010 00:22

Olen myös kuullut, että rahaa yhdistyksellä on kissatalon ostoon ja ylläpitoon mutta taloa ei vaan näy eikä kuulu, onko tarkoituskaan yhdistyksellä enää auttaa hätääkärsiviä kissoja? Siis kodittomia hyljättyjä kissoja, jotka elää maastossa eivätkä todellakaan pärjää siellä eikä selviä.
Eli KKY,n päättäjät (siis ne neljä) "kaikessa keskinäisessä viisaudessaan"ovat tekemässä Kissojen katastrofiyhdistyksestä, tällä erittäin arveluttavalla päätöksellä KKKK,n eli kotikissojen kierrätyskeskus.
Stanya

#8 Ihanko näin?

06.12.2010 01:42

Anteeks vaan, mut näit tekstei lukies tulee se mielikuva et villikissat tapettava tai kesytettävä? Ei aina mahdollista.. Eläinrakkaana oon perehtyny myös kissojen elämään, eikä ne aina sovellu kotikissoiksi jos tottunu vapaana juoksemaan.. Tästä rahatilanteesta en saanu tarkkaa selkoo, mut hyvä et löytyy edes jokin yhtiö mikä vähän jelppii "katukissoi" keinoil, mitkä sallitaan, muuten tulis syytteitä! Kukaan miettiny oikeesti näin...? Kissat alunperin luontoon syntyny, se on vaan ihmisen julma kontrolloinnintarve mikä pistää valittaa ja määräämään... Itel kaks kissaa, voi hyvin ja tuntuu tykkäävän musta enemmän ku oisin halunnu, mut ei oo vastaan sanomista.
Kirsi
Vieras

#9 Haluatteko muutosta KKY:n toimintaan??!!

06.12.2010 01:46

On totta, että kky:ssä päätökset tekee käytännössä yksin iäkäs puheenjohtaja, joka myös vuosikokouksessa aina "ehdottaa" haluamansa jäsenet hallitukseen. Tietääkseni 30 vuoden aikana hallituksen jäsenet ovat aina olleet pääasiallisesti tuolta puheenjohtajan listalta. Muutamat ovat yrittäneet muuttaa "mummokerhoa", mutta heidät on joko peloteltu hiljaiseksi tai savustettu ulos yhdistyksestä.

Jos oikeasti haluatte lahjoituksillenne vastinetta, haluatte tuoda yhdistyksen tälle vuosituhannelle, haluatte reiluutta toimintaan, haluatte oikeutta ja rakkautta kaikille kissoille, haluatte oman äänenne "näkyviin" toiminnassa ja päätöksisssä, jos haluatte ensikodeille oikeudenmukaista kohtelua ja arvostusta, jos haluatte että satojen jäsenten mielipiteet, arvot ja ehdotukset näkyvät yhdistyksen toiminnassa jne jne jne PITÄÄ TEIDÄN LIITTYÄ JÄSENIKSI VUONNA 2011 JA TULLA MAALISKUUSSA 2011 VUOSIKOKOUKSEEN ÄÄNESTÄMÄÄN KKY:LLE UUSI HALLITUS JA UUSI PUHEENJOHTAJA. Näin voimme estää jatkossa tälläiset päätökset, joilla halutaan jättää kissat paleltumaan kuoliaaksi!!!
Stanya
Vieras

#10 Kirsille.

06.12.2010 02:42

Kerro ihmees miten liittyä ja uskotko oikeesti ite et näin tvallisten kansalaisten äänil saadaan KKY:n tän hetkiset päättäjät nurin? Ehkä tavallisia dallaajia ei kuunnella mut oon samal kantil ajatustes kans. Mut se tieto ja valta mikä puuttuu....
Kirsi
Vieras

#11 Stanya ja muut muutosta haluavat

06.12.2010 03:03

Jäseneksi voi liittyä vaikka kky:n kotisivujen kautta, joille panin linkin. Mutta liity vasta tammikuussa tai sen jälkeen viimeistään vuosikokouksessa maaliskuussa, jossa voit maksaa jäsenmaksun käteisellä. http://www.kissojenkatastrofiyhdistys.net/

Kyllä me tavalliset ihmiset ihan oikeesti saadaan muutos aikaan, jos vaan porukka vaivautuu tuleen vuosikokoukseen äänestään. Vuosikokouksessa on normaalisti käyny 10-30 henkee ja kaikilla on 1 ääni (tai sitte valtakirjalla voi äänestää myös toisen puolesta). Jos me muutosta haluavat tavalliset tallaajat tullaan paikalle ja äänestetään, niin kyllä se valtakin vaihtuu! Tänä vuonna porukka on alkanu lopultaki huomata puheenjohtajan tekemiset ja muutosta halutaan.

Muutos tähän tehtyyn päätökseen saadaan varmasti nurin, jos adressiin saadaan paljon nimiä. Ja allekirjoittanesita päätellen ihmiset haluaa pelastaa kissat lumihangesta.
Jennika
Vieras

#12 Kissatko ne tärkeimmät!

06.12.2010 07:37

Nyt on jokainen ääni tärkeä tässä taistossa! Hallitukseen kuuluu fiksuja ihmisiä, joita puheenjohtaja kumppaneineen parhaansa mukaan yrittää savustaa ulos yhdistyksesä, nyt muutos tälle! Kunnon perusteluja ei tule päätöksille vaan vastaväitteet vaimennetaan uhkailulla ja ihmiset eivät saa arvostusta raskaasta työstään. Yhdistyksen perimmäinen tarkoitus on unohtunut ja nyt jäsenet ja ensikodit ovat erittäin huolissaan. Vaikka on yhdistyksen perustanut ei se oikeuta yksinvaltiuuteen.
Armi Helin
Vieras

#13 Ei saa jättää kissoja pakkaseen.

06.12.2010 07:58


Ei missään tapauksessa saa jättää pakkaseen,kokeilkoon joka ainoa mennä nyt vaikka viikoksi ulos ja olla siellä n.parinkymmenen asteen pakkasessa ilman lämmintä ja ruokaa koko ajan.AIVAN SAMANLAISELTA TUNTUU KISSASTA!!!
Mira Tolvanen
Vieras

#14 Kissojen puolesta

06.12.2010 11:49

Olen toiminut kissojen ensikotina. Kirjoitin edellisenä kesänä ensikotien puolesta jutun aamulehteen. Toin esille ensikotien ongelmia. KKYn toimintaa ei valvo mikään instanssi, joten ensikotien toimintakin voi välillä olla villiä. Ensikotien pitäminen on toki yhdistykselle edullisin vaihtoehto, vaikka se rasittaa ensikodin kukkaroa melkoisesti. Tapetit, patjat, sähkölaitteet joutuvat koetukselle. Näistä ensikoti ei saa mitään korvausta. Yhdistys pesee kätensä vastuusta. Ensikotina voi toimia ihminen jonka hoivissa jopa kuolee yksilöitä puutteellisen hoidon takia. Kerrostalossa ensikoti voi aiheuttaa melkoista ympäristöhaittaa haisemalla koko rapussa. Tällainen toiminta ei ole eduksi yhdistykselle. Ensikoteja tulisi kouluttaa tehtävään ja ihmisten valmius kissojen hoitamiseen pitäisi jollain tavoin varmistaa!!!! Osaavia ja kokeneita ensikoteja on vaikea saada. Kissatalossa taas voisi toimia asiantunteva henkilökunta joka takaisi kissoille parasta mahdollista hoitoa.

Kirjoitettuani jutun lehteen minua ei enää hyväksytty viralliseksi ensikodiksi yhdistykseen. Hallituksen puheenjohtaja ei hyväksy toimintaani, koska olen tuonut mielipiteeni julkisesti esille toivoen ensikodeille parempaa tukea. Ensikodit tekevät suuren työn, mutta sitä ei arvosteta.

KOska ensikodeista on pula toimin edelleen ensikotina vaikka en olekaan saanut hallituksen siunausta asiasta. Meitä on yhdistyksessä kissojen etuja ajavia ihmisiä pieni joukko ja yritämme pelastaa muitakin kuin kotikissoja.

Kissojen kesyttäminen voi joskus viedä jopa puoli vuotta. Tämä tulee yhdistykselle tietenkin kalliiksi, mutta itselleni se on hyvin palkitsevaa kun onnistuu haastavassa tehtävässä. Mitä lyhyemmän ajan kissa on yhdistyksellä sitä halvemmaksi kisu tulee.

Yhdistyksen rahastonhoitajalle maksetaan tuhansia euroja palkkaa vuodessa.
Yhdistyksen puheenjohtaja ei ole ollut innostunut kissatalon perustamisesta.
Rahaa yhdistyksen tilillä on satoja tuhansia.

Rakkaat ihmiset liittykää yhdistykseen ja tulkaa sankoin joukoin maaliskuussa äänestämään uutta hallitusta!!!!!

Yhdistyksen tulee voida uusiutua ja enemminkin laajentaa toimintaansa kuin supistaa sitä!!!

Kissojen puolesta,
tikru
Vieras

#15 Että ...

06.12.2010 12:35

...löytää kulissien takaa?

Villiintyneet jätetään hoidotta koska ei ole rahaa, mutta rahastonhoitaja saa rutkat palkkiot ja omaisuutta on satatuhatta??!! Toivottavasti käsitin väärin.

Todellakin katastrofi kissoille.
Kky aktiivi
Vieras

#16 Kyllä pennuille AINA rakastava koti löytyy

06.12.2010 13:53

Villien aikuisten kissojen kesyttäminen on miltein mahdotonta ja yleensä yksilön elämänlaatu laskee merkittävästi. Nämä villit (jotka yleensä ovat huonokuntoisia ja/tai sairaita) on aina lopetettu.

Pennut ja puolivillit on otettu ensikoteihin joiden kautta ne sijoittuvat lopullisiin koteihinsa. Jokainen kissa tuo yhdistykselle rahaa (toki se myös kuluttaakin). Yhtäkkiä hallitus teki täyskäännöksen ja päätti, että kunta saa hoitaa villikissat. Kyllähän se kunnille kuuluukin, ja kunta maksaa villien lopetuksen MUTTA TUSKIMPA KUNTA TAI TERVEYSVIRANOMAINEN ETSII UUSIA KOTEJA KISUILLE. Ehei, ne menevät piikille koko poppoo.

Ymmärrän kyllä, jos taloudellisista syistä kaikkia kissoja ei voida pelastaa. Tässä tapauksessa vaan herää kysymys, miksi upporikkaan yhdistyksen pitää säästä... VAI MIHIN RAHAT ON KÄYTETTY?!
Kissat hoidettava asiallisesti
Vieras

#17 Stanyalle, ja muille

06.12.2010 14:01

Et kai ihan oikeasti luule, että suomen luonnossa on elänyt ja elää näitä pieniä (ilveksestä pienempiä) villikissoja??!!?
Ilves on AINOA luonnonvarainen kissaeläin, joka kuuluu suomen luontoon ja joka pärjää siellä. MUTTA nämä kotikissoina pitämämme kissaeläimet joiden esi-isät on tuotu joskus aikojen alussa tänne eivätkä siten kuulu suomen luontoon, eivätkä pärjää siellä, koska ne ovat kotoisin lämpimistä maista alunalkaen. Niillä ei ole geeniperimää, eikä kehityshistoriaa pystynyt syntymään kotikissoina pärjätä kylmässä. SIIS nämä kotikissoina pitämämme kissaeläimet eivät ole enää villejä kissaeläimiä vaan niistä tulee ja ne villiintyvät kun ihminen hylkää ne ja ne lisääntyvät luonnossa. Täten syntyy villejä=ihmiseen tottumattomia kotikissapopulaatioita joita EI SAA jättää luontoon. Nämä "villikissat" kyllä kesyyntyvät jos niillä on luotto ihmiseen säilynyt mutta jos ihminen on kohdellut niitä huonosti niin kesyyntyvät kyllä mutta se vie aikaa.

"villikissapennut" kesyyntyvät hyvin helposti, olen hoitanut niitä ja niistä on tullut aivan mainioita kotikissoja ja mikä parasta aivan erityisiä luonteeltaan.
On eläinrääkkäystä, jos niistä ei huolehdita. Jokainen leikkauttakoon kissansa vaikka se kuinka olisi sisäkissa, koska ei tiedä milloin se karkaa kun hormoorit hyrrää ja niin niitä ei toivottuja kissoja syntyy pelastettaviksi.

SIIS KISSAN KASTROIMINEN ON ENSISIJAINEN TOIMENPIDE AJATELLEN ONGELMAN RATKAISUA TULEVAISUUTTA AJATELLEN JA SIIHEN ON PANOSTETTAVA JA RUMMUTETTAVA SEN PUOLESTA MUTTA ei voi jättää huomioimatta ja hoitamatta jo olemassa olevia heitteille jätettyjä (kaikki maastossa olevat ovat karanneita tai heittelle jätettyjä) Sillä jokainen luonnossa/maastossa oleva koditon kissa on ollut tai sen emo on ollut jonkun ihmisen kissa.

Siellä maastossa saattaa jonkun kotikissakin värjötellä kun on ulkoillessaan ehkä pelästynyt jotain tai jonkun irrallaan ollut koira on ajanut sen käpälämäkeen ja paniikissa pinkaissut karkuun metsään tms. eikä osaa enää mennä kotiin ja kotona lemmikistään välittävät omistajat ovat huolissaan, kaipaavat lemmikkiään, etsivät ja kyselevät. Raakasti sanoen, KKY;n mielestä tällä päätöksellä se maastossa värjöttelevä kesy lemmikkikissakin luokitellaan siten villikissaksi, koska se on maastossa.

Kissa myös pitää päästää kärsimyksistään jos tilanne niin vaatii mutta vain siinä tapauksessa jos eläin on niin sairas, että se kärsii joka hetki eikä toivoa parantumisesta ole. Mutta pelkästään luokittelu "villikissa" ei ole syy lopettamiseen.

Näyttää siltä, että KKY,n päättäjät ovat luopuneet tuolla päätöksellä yhdistyksen perusajatuksesta kuuntelematta jäsenistön mielipidettä, puhumattakaan ensikodeista, jotka tuota todellista työtä tekevät ja mitä varten yhdistys on olemassa.

KKY,n päättäjät eivät arvosta ensikoteja, eikä sitä työtä mitä siellä tehdään kissojen hyväksi ja vapaaehtoisesti ilman palkkaa. KKY,n päättäjät ovat kadottaneet kosketuspinnan ensikotitoiminnan todellisuuteen ja siihen miten rankkaa se työ on. Tuntuu siltä, että se rahan ja mammonan keruu on tärkein, mutta kissoihin sitä ei käytetä muuta kuin pakolliset ja sekin pitkin hampain. Aloittavan ensikodin perehdyttäminen on nolla, KKYn päättäjät eivät pidä sitä mitenkään täkeänä eikä myöskään kertoa riskeistä (esim.sairaudet) mitä maastosta löydetyn kissan mukana seuraa mm. omille lemmikeille, sillä niitäkin on ja ne ovat hoidettavissa mutta kun ne on tiedossa niin niihin osaa varautua ja järjestellä asiat turvalliseksi ja on helpompi hoitaa.

Olen toiminut yhdistyksen ensikotina ja tiedän mitä se on, raskasta ja työlästä mutta äärettömän antoisaa. Jokainen kissa on yksisilö ja kissan luottamuksen saavuttaminen palkinto. "villikissan" kesyyntyminen silityksiä kerjääväksi sylikissaksi ja hyvän oikeanlaisen kodin löytyminen sille on se paras palkinto työstä, jonka voimalla jaksaa.

Mutta tukea ja apua (esim.ohjeita erilaisissa ongelmatilanteissa), kannustusta myös tarvitaan yhdistykseltä, jonka nimissä vapaaehtoisena toimii, sitä ei saanut. Kysellä ja huhuilla sai, kokeneimmat=päättäjät vaikenivat asiat kuoliaaksi.

Katsoin, että toiminta on kuitenkin niin vastuullista ja lopetin em. syistä joiden vuoksi myös joku on laatinut tämän adressin.
Katsoin ettei yhdistyksen päättäjät antaneet asiallisia edellytyksiä (=ohjeet, neuvot, tuki) toimia, joskus vaikeissakin tilanteissa.
Kaikki ehdotukset käytännön toimenpiteisiin, kissan yleisen arvostuksen nostamiseen lemmikkinä, edes koiran tasolle torpedoitiin. Kuten kaikki muutkin kehitysehdotukset torpedoitiin toiminnan parantamiseksi ja profiilin nostamiseksi ompeluseurasta/mummokerhosta vakavammin otettavaksi laadukkaasti ja järjestelmällisesti, sekä asiallisesti toimivaksi yhdistykseksi. Ennen kaikkea avoimemmin toimivaksi jäsenistölle ja ulospäin.

Kuinkahan moni on lopettanut samoista syistä?

Kissat ja kissojen asioiden hoitaminen asiallisesti on minulle sydämen asia mutta nyt tyydyn hoitamaan vain omat kissani ja tukemaan tätä työtä tekeviä.
Suren näitä laiminlyötyjä, joita nyt tällä päätöksellä tulee lisää jos tätä päätöstä ei peruta. On ollut kovia pakkasia ja niitä tulee vielä lisää pitkän talven aikana, kuinkahan moni kissa selviää? Kuinka tuskallinen on paleltumiskuolema? Sitä sopii jokaisen miettiä tykönään. Jokainen on varmaan joskus palelluttanut sormensa tai varpaansa.....
Kirsi
Vieras

#18 Hei Kissat hoidettava asiallisesti ja muut

06.12.2010 15:32

Tiedän, että moni on lopen kyllästynyt kky:n puheenjohtajan toimintaan. On raskasta kun hyvät ideat torjutaan ja hylätään, ainoastaan koska pj ei tykkää idean keksijästä. Ensikoteja ei arvosteta tarpeeksi, eikä muitakaan jäseniä, joille valehdellaan että kaikki on ok ja rakastetaan kaikki kissoja. Puheenjohtaja itse asuu isosssa talossa, mutta hänellä ei ole yhtään kissaa, ei omaa eikä hoitokissojaan. Onkohan sen takia unohtunut yhdistyksen tarkoitus?!

MUUTETAAN YHDESSÄ KKY PAREMMAKSI!!!! Me oikeasti pystytään muuttamaan yhdistys ja palauttamaan kissat pääasiaksi. Yhdistyksessä on paljon hyviä tyyppejä, jotka eivät saa ääntään kuuluville VIELÄ.

MAALISKUUN VUOSIKOKOUKSESSA VOIMME VALITA UUDEN PUHEENJOHTAJAN JA HALLITUKSEN!!! Se ei ole mahdotonta, vaan oikeasti helppoa!! Äänestys tapahtuu suljetusti, eli kaikki kirjoittavat haluamiensa hallituksen jäsenien nimet lappuun ja laittavat lapun laatikkoon. Kokouksessa ei ole pakko sanoa mitään, vaan voi olla hiljaa ja äänestää. Toki saa puhua ja ottaa kantaa kaikkeen, mutta tarkoitin että jos pelkää kiusaamista tms. niin ei ole pakko kertoa kantaansa, äänestämällä muutos saadaan aikaan.


Vieras

#19 Tarvitaan myös moniammatillista yhteistyötä

06.12.2010 16:24

Eläinten kaltoinkohtelijoilla on yleensä on taipumus jatkaa ko. toimintaansa mistään neuvoista tai puuttumisesta piittaamatta. Oma kokemukseni asiasta on, että kaltoinkohtelijat valehtelevat valvontaviranomaisille ja uhkailevat laiminlyönneistä ilmoittaneita. Kaltoinkohtelijoilla ei ole kykyä ymmärtää toimintansa seurauksia, joten yhteistyö ei ole aina mahdollista - ei kai koko ongelmaa muuten olisikaan. Pelkästään KKY:n panos ei takaa kissoille parempaa tulevaisuutta, tarvitaan myös valvontaviranomaisten päättäväisyyttä sekä lainsäätäjien havahtumista ko. ongelmaan. Pelkästään lähiympäristöni heitteillä olevista kissoista saisi yhden ensikodin täyteen naukujia. Huolestuttavaa on, että tyly ja piittaamaton asenne on levinnyt myös KKY:n hallitukseen. Herää kysymys, että onko hallitus enää tehtäviensä tasalla?

Ritva Nevala
Vieras

#20 Pahaa tekee

06.12.2010 16:31

En koskaan lakkaa ihmettelemästä ihmisten pahuutta.Minkä takia otetaan kissa jos ei siihen sitoudu koko sen loppuelämäksi.Kissahan elää jopa 20 vuotta ja se on täysin riippuvainen ihmisestä. Itselläni on ollut diabeetikko kissa ja hoidin sen hautaan asti,kuusitoista vuotta saimme olla yhdessä.Tällä hetkellä meillä on kaksi kattia jotka otimme Pirkanmaan eläinsuojelusta.Aina pakksella tulee mieleen kissat jotka ovat tuolla ulkona ilman suojaa. Miltähän itsestä tuntuis olla kylmässä eikä olis paikkaa mihin mennä?
vielä jäsen
Vieras

#21 Vastaus Tikrulle ja vähän muillekin

06.12.2010 16:48

Kyllä se on totta, että KKY:llä on varoja yli 300 000 euroa.Viime vuosikokuksessa siitä kerrottiin.Mikähän rahojen tarkoitus oikein on? Luulisi yhdistyksen, joka nimikin on Katastrofiyhdistys, antavan nimenomaan kissoille kaiken tukensa ja rahallisen avun. Jokainen kissa on sen arvoinen ,että ainakin se pitää ottaa pois ulkoa, koska se ei todellakaan kuulu suomen luontoon. Senhän tietää jokainen joka on selvillä suomen eläimistöstä.Kissalla ei ole valmiuksia pärjätä pakkasissa, jos se ei saa apua ihmisiltä ja läydä lämpimämpää paikkaa jostain suojasta. Korvat paleltuvat ja niiden kärjet varisevat pois. jokainen jonka sormet ovat joskus saaneet liikaa pakkasta, tietää miltä se tuntuu.
Olkaa inhimillisiä ja pelastakaa kaikki kissat jotka ilman omistajaa löytyy. Mieluimmin piikki kun pakkanen.Pentuja ei varmaan kukaan halua piikittää, vaan niille pitäisi saada joku hoitopaikka.KKY olisi siinä oikea yhdistys. Varoja on ja ensikotejakin löytyy. Hallituksen pitää peruuttaa päätöksensä. Se on niin VÄÄRIN.
Kirsi
Vieras

#22 Lisää nimiä adressiin

06.12.2010 16:57

Kerrottehan adressista meileillä ja viesteillä ystäville, sukulaisille, työkavereille, kissaihmisille jne jne jne, jotta saadaan mahdllisimman monta allekirjoitusta, jotta hallitus tajuaa kissarakkaitten ihmisten kannan ja muuttaa päätöksensä. Kiitos!!

Voitte tästä kopioida minun käyttämäni "ilmoituksen":

PELASTA KISSAT PAKKASELTA!!! Kissojen katastrofiyhdistys Pirkamaalla on tehnyt päätöksen olla enää ottamatta hoitoonsa villiintyneitä kissoja. Moni puolivilli kissa, joka kesyyntyisi nopeasti ihmiseen luottavaksi kehruukoneeksi jää nyt ulos pakkaseen. Käy allekirjoittamassa adressi.comissa KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen adressi (löytyy hakusanoilla kissoja tai kky) ja näin helposti autat pelastamaan monen kissan hengen!!! KIITOS!!!! Tässä vielä suora linkki adressiin: http://www.adressit.com/kky_ei_saa_jattaa_kissoja_pakkaseen

Kirsti L
Vieras

#23 Nostaisin syytteen kunnianloukkauksesta Kirsiä jne vastaan

06.12.2010 19:34

Jos olisin puheenjohtaja , niin tekisin rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta. KKY:ssä on autettu villejä kissoja enemmän kuin muissa yhdistyksissä.
Näkee selvästi, että kirjoittajat havittelevat vain rahaa, eivätkä todella välitä kissoista.
Olen KKY:en jäsen, mutta asun toisella paikkakunnalla, mutta tiedän yhdistyksen asioista erittäin hyvin.
Kukaan ei estä teitä "kissojen ystäviä" loukuttamasta villikissoja ja ottamasta niitä kotiinne tarkkailuun ja uuden kodin etsintää varten. Valitettavasti vain kaikille täysin villiintyneille kissoille ei löydy kotia, joten on parempi, että eläinlääkäri nukuttaa aikuiset villikissat.
Itsekin nuorempana loukutin villikissoja ja maksoin kulut omasta kukkarosta, koska eläinsuojelu on minulle elämäntapa!
Näkee selvästi, että kirjoittajilla on vallanhalusta kyse. Järkevintä on hoitaa kissat yksityiskodeissa . Antakaa kissojen ystävien tehdä työtä katastrofikissayhdistyksessä ja perustakaa te adressin allekirjoittajat oma yhdistys !
Jennika
Vieras

#24 Hyvä Kirsti L,

06.12.2010 20:19

Totta, että yhdistyksessä on autettu villejä kissoja. Adressissa onkin kyse siitä, että nyt tämä toiminta ollaan lopettamassa. Millä tämä päätös perustellaan kun rahasta ei yhdistyksellä ainakaan puutetta ole?

Toki yksityiskodit voivat hoitaa villikissoja (eikö tässä ollut taas kyse PUOLIvilleistä, etenkin pennuista, hieman eri asia kuin villiintyneet kissat..)ja olet varmasti tehnyt arvokasta työtä kissojen hyväksi, mutta mikä yhdistyksen merkitys silloin on jos kaikki alkavat yksityishenkilöinä paapomaan kissoja? Yhdistyksen avulla voivat kissoja auttaa myös henkilöt jotka eivät itse syystä tai toisesta pysty kissoja pitämään tai hoitamaan.

Mainitset, että täysin villiintyneille kissoille ei löydy kotia, ei sitä ole kukaan vaatimassakaan. Suosittelen lukemaan adressin tarkasti enkä tekemään omia tulkintoja omien ennakkoluulojen perusteella.

Mitkä ovat perusteet kunnianloukkaukselle? Ja millä perustelet väitteet kirjoittajien vallanhalusta? Tässähän vaaditaan demokratiaa, joka tällä hetkellä ei toteudu yhdistyksessä. Argumentit olisivat toivottavia.

Toivotan sinulle hyvää itsenäisyyspäivää ja avointa mieltä!
Kky aktiivi
Vieras

#25

06.12.2010 21:19

On autettu, MUTTA ei auteta enää!!