KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen.

Vieras
Vieras

#101 Re: Vielä...

08.12.2010 17:32

#68: Mira Tolvanen - Vielä... 

 Monellako hallituksen jäsenellä on kissoja--kysyy joku.Ainakin itselläni ja on ollut kokonaista 16 vuotta ja ihan joka ikinen päivä.Ilman minkäänlaista taukoa tai lomaa.

Kissamäärä on keskimäärin koko ajan 10kpl.Välillä enemmän,harvoin yhtään vähemmän.

Olen ollut ihan tyytyväinen osaani ensikotina,vaikka huushollia onkin joutunut uudistamaan useampaan kertaan.

lääkärinlaskut ja apu hiekka ja ruokakustannuksissa ovat olleet se jaksamisen yksi edellytys.

Oletan siis,että tiedän mitä on ensikodin arki.Kuvittelen voivani jatkaa vieläkin--vaikka miksi nimitelläänkin.

Kissat ei ainakaan moiti,eikä nimittele.

Se vanha ja muinoinen ämmä.

 

Vieras
Vieras

#102 Re: Aivan nappiin!!!

08.12.2010 17:37

#51: entinen ensikotilainen - Aivan nappiin!!! 

 

Itse olen kokenut aina, että paras kiitos työstämme on se, kun kissa saa hyvän uuden kodin. Ei ihmisten antama kiitos ole ainakaan minulle ollut tärkeä. Kaikesta työstäni huolimatta, johon olen kuluttanut kaiken vapaa-aikani ja paljon omaa rahaa vuosien mittaan, olen pikemminkin saanut kuunnella moitteita siitä ja tästä ja vaikka mistä.  n itse eikä kukaan hallituksen jäsenistä ole koskaan hyötynyt henkilökohtaisesti  yhdistyksen varoista. Niinkin törkeitä väitteitä on kuultu, vaikka esim. kaikki tarjoilut kokouksissa on maksettu aina omista varoista, ei yhdistyksen. On usein leivottu tilaisuuksiin, jossa leivonnaisia on myytykin yhdistyksen hyväksi.  Tämä on kuitenkin vapaaehtoinen harrastus ja siitä voi luopua, jos taakka tuntuu liian raskaalta. Ensikotityö, jota itsekin tein 15 v kokopäivätyöni lisänä, tuntuu tietysti raskaalta, mutta kyllä yhdistyksen muutkin työt rasittavat vaikkakin eri tavalla. Alkuvuosina maksoimme sentään kissan kulutkin omasta rahapussista, joten nyt on hienoa, että pystymme maksamaan eläinlääkärikulut, lääkkeet, kissanhiekan ja ruoat yhdistyksen varoista.  

Vieras
Vieras

#103 Re: Re: KKYn sivuilta

08.12.2010 17:41

#76: Vieras - Re: KKYn sivuilta 

 Mitähän mahtaa boondoksi tykätä kun sille kuuluvia kissoja kaapataankin KKY:lle. Pitää varmaan kysellä.

Aika ronskisti syytetty "toi 8 ensikotiin kissaruton"  Satun tietään jonkun verran siitäkin jutusta. Kuka niitä sitten loukuttaa, jos sitä yhtä ihmistä ei olisi? Tää pj:kö

Kuka muuten tietää missä kissoissa rutto asustaa? sitä on tosi vaikea huomata, jos ei satu just oksentaan. Rutto piru on kumma tauti muutenki, se ei tartu joka kattiin, ottaa vaan ne heikommat.

Vai ei jää pakkaseen kissat. Kumma kyllä, kukas ne sitten loukuttaa? Kusyn vaan ?joku siellä maakunnassa pitää juosta kissojen perässä. Vai tuleeko ne kutsumalla PJ:n portille?

Kyllä on tyhmää touhua.

 

Pettynyt
Vieras

#104 Re: Re: Mielenkiintoista

08.12.2010 17:50

#80: Vieras - Re: Mielenkiintoista 

 Meepäs ilmoittamaan kunnalliseen löytöeläinkotiin orivedelle, että olet ottanut kissan hoitoosi. Sieltä tulee kyllä kova huuto ja sanotaan että he hakevat kissan heti pois, koska se kuuluu heille.

Näin helppoako se on?

Tottakai KKY:llä on oikeus ottaa villiintyneitä kissalaumoja .onhan se oikeus kaikilla muillakin jotka saavat siihen OMISTAJAN luvan.

Hallitukselta, tai siis puheen johtajalta ei kannata kysyä mitään . Ei saa oikeita vastauksia. Olen kysynyt ja pettynyt.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

08.12.2010 17:50


Kirsti L
Vieras

#106 Kyllä puheenjohtaja vastaa kysymyksiin

08.12.2010 17:51

Kun törmäsin tähän adressiin, niin esitin kysymyksiä puheenjohtajalle ja sain niihin vastauksen.
Kysykää te muutkin, älkääkä haukkuko.

Koska en muistanut kysyä taloudenhoitajan palkkaa, niin en ota siihen kantaa, mutta sen tiedän, että nykyisin ei juuri mitään yhdistystä pyöritetä, ilman, etteikö yhdistyksessä joku olisi palkollinen.

Olen ollut jäsen iät ja ajat , vaikka asun muualla. Aion myös pysyä jäsenenä ainakin niin kauan kuin Terttu on puheenjohtajana. Terttu on tehnyt paljon työtä yhdistyksen=kissojen hyväksi.

Kannatan kissojen kotihoitoa! Itsekin olen aikoinaan hoitanut loukutettuja kissoja kotona omalla paikkakunnalla omilla varoilla, myös villejä.
Koska täysin kesyjä kissoja hylätään pilvin pimein, niin on hurskastelua väittää, että kaikille täysin villeille aikuisille kissoille löytyisi koteja. Siksi on parempi, että eläinlääkäri nukuttaa täysin villit aikuiset. Vaikka hyväksyn villikissojen nukuttamisen , niin täytyy todeta kuitenkin, että jokainen kissa lähti itkun kanssa sateenkaarisillalle. Helppoja päätöksiä nukuttamiset eivät ole koskaan, mutta parempi niin. Kissa ei kuulu kodittomana Suomen luontoon.



Vieras
Vieras

#107 Re: Re: Re: Mielenkiintoista

08.12.2010 17:53

#104: Pettynyt - Re: Re: Mielenkiintoista 

 Mitä olet kysynyt! Hallitus vastaa kaikkiin asiallisiin kysymyksiin. Miksi sanot, että tottakai KKY:llä on oikeus ottaa villiintyneitä kissalaumoja, kun olen juuri kertonut, että selvitämme asiaa viranomaisilta. Tiedätkö paremmin asiat kuin viranomaiset?

Vieras
Vieras

#108 Re: Ei saa jättää kissoja pakkaseen.

08.12.2010 18:06

#13: Armi Helin - Ei saa jättää kissoja pakkaseen. 

Olet oikeassa. Kissoja ei todellakaan saa jättää pakkaseen paleltumaan. Siksi tämän yhdistyksen olen perustanut aikoinaan.  Niiltä paleltuvat korvat ja anturat. Kaikki pitää ottaa talteen, muttta villikissalaumat on syytä toimittaa kunnanvastuulle. Muuten keräämme kaikkia yksittäisiä kissoja ilmoitusten perusteella. Niin olemme tehneet jo vuodesta 1979 alkaen tai oikeastaan 5 v jo sitä ennen. Nyt onkin kysymys siitä, että villikissalaumoissa yleensä pesii jokin tauti, jota ei haluta tuoda ensikoteihimme, jotka ovat yksityisasuntoja. Villikissalaumat ovat metsästyslain alaisia ja ne kuuluvat kuntien vastuulle. Meille tulee ja on aina tullut riittävästi resursseihimme nähden kissoja. Onneksi viime vuosina on kuitenkin ollut aika hyvin ensikoteja verrattuna aikaisempiin vuosiin, jolloin ei ollut paikkoja eikä oikein rahaakaan. Tilanne on todella kohentunut huomattavasti. 

Vieras
Vieras

#109 Re: Stanyalle, ja muille

08.12.2010 18:11

#17: Kissat hoidettava asiallisesti - Stanyalle, ja muille 

 Kirjoituksessasi on paljon vääriä tietoja sekä väärinkäsityksiä yhdistyksestä ja sen toiminnasta.

Pässi
Vieras

#110

08.12.2010 18:23

Näin sivusta seuranneena hallitus rikkoo melkoisen montaa pykälää. Tuntuu olevan hallituksen puheenjohtajalle tärkeintä kerätä rahat omaan takataskuun eikä alkuperäiseen tarkoitukseen eli kissojen auttamiseen. Ja rahastonhoitajan 20ke vuosipalkka VAPAAEHTOISYHDISTYKSESSÄ rikkoo jo lakeja kiitettävästi. No kyllä hallitus tulee vielä huomaamaan tämän ns. toimintansa raastuvassa. Sitä saa mitä tilaa, oi hallitus. Onneksi olkoon.
Aikansa kutakin
Vieras

#111 Puheenjohtaja kirjoittaa?

08.12.2010 18:25

#108:  

Kuulostaa niin puheenjohtajalta, sillä kuka muu ihminen vetoaa menneisiin perustellessaan nykyistä virheettömyyttään? Hän kun väittää vieläpä yksin perustaneensa tämän yhdistyksen aikoinaan! Mitähän hänen ylimmät ystävänsä, ne muut perustajajäsenet asiasta tykkäävät?

Millä tavalla aiotte nyt, kunnoitettava Kirjoittaja, muuttaa päätöstänne, jonka sisältö on adressissa täysin oikein ilmaistu? Kuinka monta nimeä adressiin pitää tulla, että kissat saisivat silmissänne armon? Tuhat? Kymmenentuhatta? Miljoona? Olette lähettänyt ensikodeille paimenviestin, jossa todistettavasti kerrotte, miten ei-kesyjen kisujen kanssa tulee menetellä. Turha sitä on selitellä, tehty mikä tehty ettekä varmaan ota taka-askelia.

Toivon, että pysytään asiassa eikä lähdetä keskustelusta kovin sivuun. Kohta tähän vedetään jo mitalitkin. Ne eivät tämän päivän kissoja auta.


Vieras

#112

08.12.2010 18:34

Ironisen huvittavaa suorastaan, miten Kkyn:n puheenjohtaja ja hänen hovinsa toistavat täällä kaikki samaa litaniaa kuin mantraa. Omassa toiminnassa ei ole mitään vikaa, sillä syy ongelmiin on aina vain muualla. Muita on kyllä helppo syyttää omista virheistään.Vaihtakaa hyvät ihmiset jo levyä siellä hallituksessa! Jos nykyinen hallitus jatkaa ensi vuonnakin, jäsenkato tulee olemaan tuntuva, eikä ensikoteja taida jäädä montaakaan tällä menolla. Nykyinen tynkähallitus ei nauti enää luottamusta kovin monen tahon silmissä. On tämä touhu ollut sen verran älytöntä! Ettekä te osaa edes hävetä toimianne!?
Mitä tulee alkuperäiseen adressin aiheeseen, ei kukaan ole vaatimassa täällä kaikkien "villikissojen" pelastamista ensikoteihin, vaan niiden terveiden yksilöiden; pentujen ja nuorten kissojen, joiden sopeutuminen ihmisiin ja kesyyntyminen on edes lähtökohtaisesti mahdollista. Hallituksen perustelu villikissojen hylkäämiseen perustuu muka ensikotien suojeluun, joka on minusta kyllä varsin absurdi väite! Puheenjohtajalle ensikodit tuntuvat olevan vain välttämätön paha. "Ensikoteja on aina ollut ja tulee aina olemaan" oli puheenjohtajan suora kommentti, kun hänelle ennustettiin ensikotien vähenevän merkittävästi näiden ristiriitojen ja koteihin kohdistuvan välinpitämättömän käytöksen vuoksi.
Hallitukseen syvästi pettynyt
Vieras

#113

08.12.2010 18:53

Merkittävin suojelutapa ensikotien toimintaa ajatellen, on kissatalon uudelleen perustaminen. Kun siellä on kunnon karanteenitilat ja kissojen kunto tarkistetaan ennen ensikotiin sijoittamista, tauteja tuskin tulee enää leviämään ensikoteihin. Tauteja voi tulla yhtälailla näistä kesykissoistakin, jotka ovat eläneet ulkona. Täten hallituksen peruste tälle villikissojen hylkäämiselle, ei ole minusta todellinen.
Haiskahtaa aika pahasti!

Sillä 20 tuhannella eurolla, joka menee nyt vuodessa kirjanpitäjän palkkaamiseen, pitäisi kissataloa pitkään yllä. Tuhlailuun tuntuu olevan varaa, kun kissatalon tonnin arvoiset häkitkin tuhottiin silmää räpäyttämättä! Tuollainen toiminta ja rahan tuhlaus ei innosta ketään lipaskeräykseen!
äreä juniori
Vieras

#114 Ennen oli niin vaikeaa. Nyt nuoret tuhlaavat kaikki kerätyt rahat...

08.12.2010 19:33

On se nyt hittolainen, jos yhdistyksellä on satoja tuhansia rahaa ja silti muutamat marttyyrit kehtaavat täällä julistaa, että SILLOIN ENNEN me maksoimme kaiken omasta pussista. Nyt ensikodeilla on kaikki NIIN hyvin. Mihin sadat tuhannet sitten menevät? Näille muutamalle mummolleko? Heillekö ihmiset ovat testamentanneet rahaa? hä?!


Vieras

#115

08.12.2010 19:35

Ensikotien suojelu!? HAHAHHAHAAHHA!! Ei kissoja -> ei ensikoteja -> enemmän rahaa mummohumppaan!
Hanna
Vieras

#116 Villikissat

08.12.2010 19:38

Kylläpä on erikoinen tilanne että villiintyneitä ei saa ottaa talteen ja hoitaa, pitää ihan läänin eläinlääkäriltä kysyä.

Jos siihen on maanhaltijan tai omistajan suostumus = ei itse halua/omistaja kissoja, saatte ihan mielin määrin hoitaa kissat pois.

Haluaisin kyllä tietää miksi läänin ell. on sanonut toista, vai onko kysessä jonkun omistamat "navettakissat"? Varastaahan ei toki saa.

Ja mitä tulee löytöeläimiin, KKY nimenomaan EI SAA ottaa niitä, koska sopimus kunnan kanssa on tehty ja siinä määrätty taho johon löytöeläiemt kuuluu.

Ja se, että KKY ilmoittaa löytöeläimistä löytölään, en saanut vastausta kenelle ne ilmotetaan ja miten? Ja kuka sen yhdistyksessä hoitaa sen ilmoittelun?
Läänin eläinlääkäri on (toivottavasti) tarkoittanut, että myös muut tahot voiavt sijoituksessa auttaa, mutta kaikista tulee ilmoittaa sen kunnan löytölään ja tehdä yhteistyötä löytölän kanssa.

Vuosia KKY on kertonyt ottavansa/ ilmoittavansa löytöeläimet, mutta kenelle ja mihin, on kysymys?
KIskis
Vieras

#117 Unique

08.12.2010 20:18

Ei KKY ole ainut taho joka kissoja auttaa ja vastaanottaa.

Sitä ruttoa on ollut aina, mutta ne tahot, jotka osaavat hoitaa asiansa, rokotukset, madotukset, hygieenian ja karanteeni/eristyksen, pärjäävät mainiosti.

Ei todellakaan ole mitään uutta mitä täällä toitotetaan siitä, että rutto leviää.

Ei sen pitäisi olla syy tilojen lopetukseen, ja ehkä tosiaan eläinlääkäri on antanut noottia että kissoja "kerätään"; jos kerta puitteet ei ensikodeissa ole kunnossa.

Takana on kymmenien vuosien kokemus, kannattaisi nyt päivittää tietonsa koskien hygieeniaa, tartuntatauteja ja eristystä. Ei sitä eläinsuojelua voi vasemmalla kädellä huitoa. Toivottavasti KKY saa asiansa hoitoon ja kissat apua, ettei unohdu se miksi tämä yhdistys on perustettu ja miksi ihmiset ovat jäseninä siinä.
Vieras
Vieras

#118 Re: Keräysrahat

08.12.2010 20:44

#4: katastrofiapu - Keräysrahat 

Missään tapauksessa keräysvarat eivät pelkästään sanele mitä kukin ensikoti pystyy ottamaan kissoja hoitoonsa. Yhdistys ei päätä montako kissaa joku yksityinen henkilö voi ottaa kotiinsa villiintyneitä kissoja. Ei ole tarkoitus elättää kenenkään hattuhyllyllä villiintyneitä kissoja. Tästä nyt on nimenomaan kysymys. Sekä yksikseen eläneiden kissojen sairauksien levittämisestä muihin kissoihin. Yhdistyksen tehtävä ei todellakaan ole myöskään jonkun yksityisen koiria, sekä kissoja ruokkia varoillaan. NIINKUIN ON YRITETTY.

Nimenomaan villiintyneet kissat pitää laittaa kunnallisiin hoitopaikkoihin. he saavat joka päivältä maksun eläinten hoidosta.

Tämä on nyt poikinut yhdistykseen valitettavan ilmiön. Nyt yhdistys ei kykene ottamaan löytöeläin paikoista asiallisia kissoja, VAAN NE JOUTUVAT LOPETUKSEEN. TILALLE HALUTTAISIIN MONEN KUUKAUDEN KESYTTELYÄ VAATIVIA KISSOJA.

Eiköhän tässä mennä jo pahasti pieleen? Järki käteen. Yhdistys toimii vapaaehtoisten tekijöiden ehdoilla. Montako he ottavat hoitoonsa.Näistä parjaajista nyt on muutakin sanomista. Hoitakoot ne kuitenkin muut tahot.

 

 

Kissarakas
Vieras

#119 Kylmästi kissat piikille vaan!

08.12.2010 20:46

Järkyttävää kuinka jotkut täälä luulee ainoan vaihtoehdon olen KUALEMA kissalle. Kylmä meininki: piikki tai paleltuminen, kun nyt satut olemaan vähä villimpi kissa. Ja kun ollaan oikein kissarakkaita, niin sitten pääsee piikille, muuten paleltukoon, on tynkähallituksen kanta? Ymmärrän kyllä ettei 100% aina kaikkia kissoja voida pelastaa, vaan esimerkiksi sairaimmat tai vaarallisimmat kissat on vietävä piikille. Mutta suurin osa kissoista on pelastettavissa, osa vaan vaatii enemmän töitä. Eihän kaikki huostaanotetut lapsetkaan ole enkeleitä, mutten niitä silti tapeta....

Jos ensikoti katsoo fiksuksi valinnaksi alkaa kissaa kesyttämään, niin miksi joku jaksaa siitäkin valittaa? Eiköhän se ole ensikodin pitäjän oikeus päättää, että ottaako kissan kotiinsa? Ja niin kauan kun ensikoti asiallisesti hoitaa kissat, niin annetaan heille kotirauha, eikä kiusata.

Ainakin pääosa ensikodeista on asiallisia paikkoja, joissa eläinrakkaat ihmiset hoitavat kissoista ja nauttivat hommastaan kaikista kissatuhoista ja taudeista huolimatta.

Ja kyllä niitä tauteja varmasti riittää kilteillä kotikissoillakin. Aina tulee ikäviäkin yllätyksiä näissä hommissa. Mutta piikki ei silti ole ainoa saatika sitten paras vaihtoehto.

Vieras
Vieras

#120 Re: Kissan elämällä arvoa??

08.12.2010 20:51

#5: - Kissan elämällä arvoa?? 

KKY:n tehtävähän ei ole yksinään hoitaa villiintyneitä kissoja. Eikä luullakseni heidän pieni kerääjien joukkonsa, mikä nytkin aloittaa lipaskeräystä halua rahojen menevän pelkästään sairaiden kissojen hoito. Vaan he tekevät valistustyötä myös.

Näitä rahoja nyt himoitsee itselleen joukko henkilöitä, joista ei edes jotkut ole yhdistyksen jäseniä.

Tokkopa heidän saatuaan vallan edes hoidettaisi kissoja. Vaan rahat hupenisivat hetkessä aivan muuhun.

Vieras
Vieras

#121 Re: Re: Kissan elämällä arvoa??

08.12.2010 20:57

#120: Vieras - Re: Kissan elämällä arvoa?? 

Tämä on jo röyhkeä väite. Millä kuvittelet, että kukaan voi yhdistyksen rahoja yksityiskäyttöön haalia? Ainakaan kukaan kuka on yhdistyslakiin perehtynyt (oletko itse?) Millä perustelet väitteesi?

Me nimenomaan emme himoitse rahoja itsellemme vaan KISSOJEN hyväksi, nyt kun rahoja menee palkkaan ja makaa tilillä. Luitko adressin tarkoitusta yhtään?

Haukkumalla et tee hallaa kuin itsellesi ja muille ahdasmielisille.

Voisitko ensinnäkin kertoa mitä vikaa on mielipiteenvapaudessa ja rakentavassa kritiikissä?

Mira Tolvanen
Vieras

#122 Re: Re: Vielä

08.12.2010 21:02

#101: Vieras - Re: Vielä... 

Satutkohan olemaan juuri se henkilö jonka ensikotitoiminnasta on taloyhtiön puolesta valitettu ja hoidossasi on kuollut useampi kissa. Sinulta haettuja kissoja on myös paljon palautettu, koska ne ovat olleet sairaita. Tämän tyyppisen toiminnan johdosta ensikotitoimintaasi on yritetty estää, mutta puheenjohtaja on ohjannut kissoja luoksesi kaikesta huolimatta.

Lapsenlapsi vasta
Vieras

#123 Re: Re: Ei saa jättää kissoja pakkaseen.

08.12.2010 21:05

#108: Vieras - Re: Ei saa jättää kissoja pakkaseen. 

"Niin olemme tehneet jo vuodesta 1979 alkaen...." Oletko huomannut, että moni asia on muuttunut viimeisen 30 vuoden aikana? Eikö toiminnan yhdistyksessä pitäisi kehittyä ajan mukana? Kyllä ne tuohon aikaan (eli 1980 luvulla) vasta syntyneetkin pääasiassa fiksuja tyyppejä ovat, joilla riittää hyviä ideiota, vaikka lastenlapsien ikäisiä nyt vasta ovatkin. Jollei kky halua mukaan "nuorta verta", niin eihän toiminta enää kauaa voi jatkua?

Teiltä minua vanhemmilta ihmisiltä toivoisin saavana kunnioitusta, vaikka vasta nuori olenkin. Muistelkaapas omaa nuoruuttanne. Oliko teidän mummollanne ja vaarillanne täysin sama ajatusmaailma kun teillä, kun itse olitte 20-30v? Veikkaampa ettei ollut. Tarkoittiko se sitten sitä, että te olette olleet koko elämänne väärässä, jos olette ajatelleet asioista erilailla kuin mummo tai vaari? Vai oliko mummo ja vaari aina väärässä.

EI, vaan asioissa on monta eri puolta ja samasta asiasta voi ajatella usealla tavalla. Ei se silti tarkoita, että kaikki uudet ajatukset olisivat vääriä. Eikä kaikki vanhat "näin ollaan tehty jo 30 vuotta"-ajatukset välttämättä ole enää oikeita.

Rahat käyttöön
Vieras

#124 Himoitsen KKY:n rahoja!

08.12.2010 21:10

Kyllä minä myönnän suoraan, että HIMOITSEN KKY:N RAHOJA, mutten itselleni vaan KISSOILLE!!! Ei kaikkia tarvitse tuhlata, muttei kaikkia rahoja tarvitse pahan päivän varalle säästääkkään. Tsunamiako tässä odotetaan?

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

08.12.2010 21:10