KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen.

Vieras
Vieras

#176 Re: Valistustyötä? Missä?

09.12.2010 20:23

#127: Jokainen kisu on tärkeä - Valistustyötä? Missä? 

Kerropa, mitä valistusta kaipaat? Netistä löytyy uutiskirjeitä, Kissanpäivät on Neuvonta- ja valistustilaisuus, jossa on eläinlääkäri paikalla, jäsenlehdessä kerrotaan kissa-asioista ja hallitukselle voi kirjoitella ja kysellä. Kouluilla yhdistyksen jäseniä ollut puhumassa ja katukeräyksessä jaetaan jäsenlehteä ja kerrotaan kissoje hoidosta, jos vain lahjoittajat ehtivät jäädä keskustelemaan. Siispä kerro ihmeessä, mitä ja missä pitäisi valistaa. Julkisissa lehdissä on kyllä ollut vuosien mittaan kirjoituksia, samoin kuin radiossa ja TV:ssäkin. Voisitko itse auttaa valistustyössä? 

Vieras
Vieras

#177 Re: Stanyalle, ja muille

09.12.2010 20:29

#17: Kissat hoidettava asiallisesti - Stanyalle, ja muille 

Yhdistyksen kuningasajatus on aina ollut kissojen leikkauttaminen. Sitä on myös noudatettu perustamisesta alkaen. Leikkautamme kaikki sukukypsät kissat, jotka tulevat yhdistykselle ja pennut sijoitamme leikkausvelvoitteella. Sen lisäksi lähetämme vetoomuskirjettä pentujen ilmoittajille emokissojen leikkauttamiseksi. Tämän lisäksi olemme järjestäneet leikkauskampanjoita kissojen leikkauttamiseksi, kuten nytkin on tarkoituksemme tukea huomattavalla summalla tällaista kampanjaa eikä se jää ainoaksi kampanjaksi, vaan niittä järjestetään sarjana ensi vuoden puolella.  

Vieras
Vieras

#178 Re: Re: Valistustyötä? Missä?

09.12.2010 20:58

#176: Vieras - Re: Valistustyötä? Missä? 

 Tässä kopio vastaamaasi viestiin. Kannattaa lukea otsikkoa pidemmälle ;)

"Valistustyöhön en laske lipaskeräystä, koska siinä kerätään rahaa, eikä keskitytä valistukseen. Ellei nyt joku satu jotain asiaa kysymään. Mutta aika tylyjä kommentteja kuullut, kun on kommentoitu lahjoituksen pienyyttä lahjoittajalle.

Katti Matti lehti on jäsenille, joiden luulisi pääasiallisesti olevan kissarakkaita, joten sitäkään en laske valistukseksi. Katti-Mattia en ole reiluun vuoteen nähnyt yhdessäkään käymässäni eläinlääkärissä tai muuallakaan.

Ensikodit omalla työllään kissoille koteja valitessaan tekevät varmasti siinä samalla hieman valistustyötäkin.

Keväisillä kissanpäivillä käy pääasiassa kissarakkaat ihmiset eli ne 10-40 tyyppiä, jotka eivät valistusta varsinaisesti tule ainakaan hakemaan. Eläinlääkäri siellä välillä vastaa kysymyksiin, muttei ole siellä valsitamassa. Eikä ne kissanpäivillä olevat pari vanhaa kissakirjaakaan mitään valista, eikä niitä porukka näi kaueasti lukevankaan.

Missään en ole myöskään nähnyt mitään ilmoituksia valistustapahtumista? En myöskään ole missään nähnyt kutsuja valistustilaisuuksiin, joihin kaivattaisiin valistajia?

Ja eikös se joku neuvova puhelinkin suljettu?"

 

Jennika
Vieras

#179 Re: Re: Hyvä Kirsti L,

09.12.2010 21:06

#172: Vieras - Re: Hyvä Kirsti L, 

 Hallitukselta tuli ensikotilistalle ilmoitus, jossa tasan tarkkaan kerrottiin päätös siitä, että toimintaa ollaan muuttamassa. Miten toiminta voi sitten jatkua samanlaisena?

Jos oikeasti lukisit mitä on kirjoitettu, etkä tulkitsisi niitä vihaisten lasien läpi, ymmärtäisit, että ensikodit ja jäsenet ovat huolissaan toiminann pienentämisestä.

Asioita on ikävä puida tässä muodossa ja tällä foorumilla, mutta muuta mahdollisuutta ei ole, koska asioista ei tiedoteta avoimesti ja keskustelu (niin kauan kun kaisesta ei ole samaa mieltä) on kielletty.

Kukaan ei ole väittänyt, etteikö KKY:n (hallituksen) toimintaa kissojen hyväksi tähän mennessä ole arvostettu. Kyse on siitä, että luotamus hallitukseen laittomien kokouksien ym. myötä on pohjamudissa ja kissojen etu ei mielestämme toteudu.

Jos koette olevanne oikeassa, varmaan kykenette myös seisomaan päätöksenne takana ja PERUSTELEMAAN sen hyväksyttävästi. Muutoinkin kuin vetoamalla tähän asti tehtyyn työhön, joka puolivillien pentujen tulevaisuutta paljon lohduta.

Ja tiedoksenne, että en ole Annika. On meitä muitakin ensikoteja, jotka olemme kyllästyneitä jämähallituksen käytökseen.

Vieras
Vieras

#180 Re: Re: Re: Valistustyötä? Missä?

09.12.2010 21:24

#153: Jokainen kisu (eli siis kissa) on tärkeä - Re: Re: Valistustyötä? Missä? 

 Missä haluaisit sitä valistustyötä tehtävän? Valistusta on tehty aina, kun siihen on sopiva tilaisuus. Aina ei millään ehditä, kun töitä on vaikka kuinka paljon hallituslaisillakin, varsinkin näin vuoden lopussa. Ei voi vaatia, että vapaaehtoistyössä aina olisi mahdollisuus osallistua joka paikkaan. Monia asioita on hoidettava johonkin määräaikaan mennessä jne. Toistan nyt vielä kerran, että olemme vuosien mittaan valistaneet perinteisillä kissanpäivillä joka tilaisuus onkin valistus- ja neuvontapäivät, on oltu kouluilla, on uutiskirje, jäsenlehti, on oltu radiossa, TV:ssäkin, kirjoiteltu julkisiin lehtiin, netissä on ohjeita jne. Mitä itse ehdottaisit?

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

09.12.2010 21:28


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

09.12.2010 21:34


Vieras
Vieras

#183 Re: väärää toimintaa

09.12.2010 21:42

#159: poru - väärää toimintaa 

 Kannata ihmeessä Pesua! Siellä tehdään varmaankin ihan hyvää työtä kissojen hyväksi! Sitä olenkin ihmetellyt, että miksi ne,  jotka eivät ole tyytyväisiä KKY:hyn, eivät siirry Pesuun. Menkää ihmeessä. Silloinhan voitte toteuttaa itseänne eikä tarvitse purnata tämän yhdistyksen toimintaa vastaan. En kyllä ymmärrä, mitä pahaa me sitten olemme tehneet, kun olemme jatkuvasti auttaneet kissoja vuodesta toiseen silloinkin, kun ei kukaan muu ottanut niitä talteen. Meitäkin vain haukuttiin ja nimiteltiin, vaikka kuvittelimme hyvää tekevämme omalla ajallamme ja omin kustannuksin. Näin tulisi rauha molemmin puolin, kun siirtyisitte kollegayhdistykseen.

Vieras
Vieras

#184 Re: palkat

09.12.2010 21:46

#160: 123 - palkat 

 Kenenkähän kanssa meidän pitäisi lisäksi olla yhteistyössä.  Tämän yhdistyksen varat ainakin on käytettävä kissoihin eikä muihin eläimiin, koska kissoille ne on lahjoitettu ja kerätty.

Vieras
Vieras

#185 Re: Yhdistyslaki

09.12.2010 21:50

#162: as - Yhdistyslaki 

Kirsi ei ole yhdistyksen jäsen, mutta jäsenet voivat kyllä esittää asioita ja ne käsitellään, mutta jotain 30 asian listaa ei kenelläkään ole aikaa käsitellä vuosikokouksessa, vaan asioiden pitää olla hallituksen tiedossa ja alustavasti käsiteltyinä ja jotka esitellään sitten vuosikokouksessa. 


Vieras

#186 Mielenkiintoista

09.12.2010 21:52

"Sitä olenkin ihmetellyt, että miksi ne, jotka eivät ole tyytyväisiä KKY:hyn, eivät siirry Pesuun. "

Miksi yhdistys väen vängällä haluaa eroon yhdistyksen hyväksi toimivista jäsenistä? Haluatteko taas maksaa kaiken omasta pussista niin kuin alkuaikoina? Pian se onkin teillä edessä, onnea sille.
Tuttu
Vieras

#187 Re: Re: väärää toimintaa

09.12.2010 21:53

#183: Vieras - Re: väärää toimintaa 

 Mitäs sitten pitää tehdä kunnioitetun "Vieraan" mielestä, jos jo toimii Pesussa, mutta myös KKY:ssä? Koska Suomessa on yhdistymisvapaus, saa jokainen olla jäsenenä missä haluaa.

Siitä huolimatta haluan käyttää jäsenoikeuksiani molemmissa ja olla avoimesti eri mieltä kuin arvoisa "Vieras". Ongelma on se, että eri mieltä olemalla KKY:ssä leimataan haukkujaksi.

Ja kaikki adressin kirjoittajatkin ovat kai sitten "haukkujia". Ei uskoisi, että elämme 2010-luvulla ja parlamentaarisessa Suomessa. Niin ja rekisteröidyssä yhdistyksessä nimeltään KKY.

Yhdistys on kuitenkin jäsenten, eikä minkään pikkuporukan. "Yhdistyksessä valtaa käyttävät jäsenet" lukee yhdistyslaissa. "Jäsenten tehtävänä on valvoa yhdistyksen toimintaa" sanotaan PRH:n (patentti- ja rekisterihallituksen) sivuilla.

Pitäisikö tässä uskoa arvoisaa Vierasta vai perustuslaillisia oikeuksiaan?

Kirsti L
Vieras

#188 Asun muualla

09.12.2010 22:04

Olen KKY:en rivijäsen, mutta asun muualla ja teen työtä kissojen hyväksi omalla paikkakunnallani.Liityin aikoinaan ko. yhdistykseen, koska arvostin ja arvostan edelleen yhdistyksen tekemää työtä kissojen hyväksi.

Samasta paikasta pyydystetyt kissat tulee toimittaa samaan paikkaan tarkkailuun varmuuden vuoksi. Jos tauti iskee, niin vain yksi paikka saastuu. Eläinsuojeluun kuuluu myös ikäviä asioita ja yksi sellainen on täysin villien kissojen toimittaminen sateenkaarisillalle. Tosiasia on, että vain harvoille villeille kissoille löytyy hyvä koti. Mieluummin nukuttaminen kuin kissojen jättäminen ulos kylmää kärsimään. Ruokintaa tulee myös jatkaa niin kauan kunnes viimeinenkin kissa villikissayhdyskunnasta on saatu pois. Loukuttaminen vie aikaa , kun sen tekee huolella eli itse on lähettyvillä koko ajan.

Pennut kestävät pääsääntöisesti maitoa, aikuiset eivät.

Loukuttaa ei kannata tulipalopakkasella, mutta ruokaa ja sulaa vettä tulee viedä kissaraukoille. Kuinkahan moni teistä haukkujista ruokkii tai on ruokkinut villikissoja kurjilla ilmoillakin?????

Vieras
Vieras

#189 Re: Re: Re: Hyvä Kirsti L,

09.12.2010 22:08

#179: Jennika - Re: Re: Hyvä Kirsti L, 

 Jos yhdistyksen toiminta on noin vastenmielistä eikö siitä voisi tehdä uusia johtopäätöksiä. Eihän tässä ketään pakolla pidetä mukana, ei ede Jennikaa. Ensikodit allekirjoittavat sopimuksen ja hyväksyvät toiminnan ehdot. Ne jotka ovat jäseniä hyväksyvät lisäksi yhdistyksen toimintaperiaatteet. Yhdistys jatkaa toimintaansa alkuperäiseen tyyliin. Uusi parivuotinen tyyli on ollut villikissalaumojen keräily, joten hallitus on pitkään käsitellyt asiaa ja tullut siihen päätökseen, että villikissalaumoissa tai -populaatioissa on suuri tautivaaran riski, kuten on viime aikoina todettu ruton leviämisen myötä. Kysyn vain, mitä Jennika haluaa ja mihin tarkoitukseen luulee tämän yhdistyksen perustetun. Onko tämä kissojen auttamista vai ei, jota olemme tehneet jo vuodesta 1979 alkaen? Mitä ovat ne laittomat kokoukset, joista Jennika mainitsee? Pyydän katsomaan sääntöjämme! Niiden mukaan kokoukset ovat olleet laillisia ja päätösvaltaisia. Kannattaisi jättää väärien tietojen levittely sikseen!

Vieras
Vieras

#190 Re: Re: palkat

09.12.2010 22:24

#184: Vieras - Re: palkat 

Yhteistyössä esim. löytölöiden kanssa. Ei se maksa mitään. On myös muita eläinjärjestöjä jotka toimivat myös kissa-saralla. Turha olla pikkusieluinen.


Vieläkään ei ole ilmoitettu, mihin, kenelle ja miten tämä Arja ilmoittaa löytyneet eläimet.

 

Ja vaikka alueella toimisi KKYn lisäksi muitakin yhdistyksiä, kyse on siitä, että KKY on lopettanut erään tärkeän osa-alueen toiminnastaan johon tarkoitukseen sen varoja on osittain kerätty.

 

Onko tämä niin vaikea ymmärtää ?

Vieras
Vieras

#191 Re: Re: Valvoja

09.12.2010 22:26

#163: Nikkelinassu - Re: Valvoja 

Neljä hallituksen jäsentä on päätöksen kannalla ja mitkä 3 ovat vastaan. Eihän 3 edes ole, on vain 1 varajäsen ja yksi kokouksesta poissa ollut jäsen. Kuinka sellaiset ovat vastaan, jotka eivät olleet edes paikalla? Yksi oppositiossa oleva hallituksen jäsen väittää jatkuvasti, että jotain salaillaan, vaikka on aikaisemmin ollut itse paikalla kokouksissa paitsi nyt, kun protestoi. Jos on poissa kokouksesta, on tyydyttävä muiden päätökseen.  Leikkauskampanja järjestetään juuri ulkonaliikkuville kissoille, mutta sitähän ei kirjoittaja tiennyt, kun ei osallistunut kokoukseen. Maaseudun kissat tuleekin ottaa talteen. Villikissalaumatkin, mutta kunnan vastuulle ja piikkiin. On kummallista, mitä haitallista siinä on, jos on KKY:n jäsen ja SEY:n valvoja. Eihän siinä pitäisi mitään ristiriitaa olla. Sen sijaan KKY on Hesyn jäsen, mutta ei SEY:n. 

Vieläkin tutumpi
Vieras

#192 Laittomuuksista

09.12.2010 22:30

#189: Vieras - Re: Re: Re: Hyvä Kirsti L, 

Eiköhän olisi parasta, että KKY:n toiminnan laillisuudesta keskusteleminen loppuisi tällä palstalla vähitellen. Laillisuusasiat eivät tämän keskustelun aikana ratkea. Toteanpahan vain, että ne ovat tulkintakysymyksiä, joihin löytyy vastaukset lähitulevaisuudessa.

Esim. kokousten päätösvaltaisuus ei riipu pelkästään osallistujien määrästä, vaan mm. koollekutsumistavasta ja sellaisesta kokouspaikasta, joka takaa kaikille osanottajille yhdenvertaisuuden. Ilmaisu "jäsenen yhdenvertaisuus" on se kuningasajatus yhdistyslaissa.

Moni laillisuusasia on tulkinnanvarainen. Sitä peilataan lain henkeen. Ja yleensä jäsenen eduksi.

Vieras
Vieras

#193 Re: Re: Re: palkat

09.12.2010 22:33

#190: Vieras - Re: Re: palkat 

Vaikea näyttää olevan ymmärtää, että KKY ei ole lopettanut mitään toiminnastaan, vaan rajoittanut villikissalaumojen keräämistä omiin hoitopaikkoihinsa. Kyllä näitä laumoja tulee pois korjata pakkasesta. Kaikki hoitopaikat eivät edes halua kotiinsa villiintyneitä kissoja, koska varsinaisia villikissoja ei Suomessa olekaan, vaan ne ovat kesykissojen villiintyneitä jälkeläisiä. Asiassa on nyt nostettu aivan ylimitoitettu haloo! 

Ketä kiinnostaa, mitä ajattelet hallituskumppaneistasi
Vieras

#194 Re: Re: Re: Valvoja

09.12.2010 22:37

#191: Vieras - Re: Re: Valvoja 

 Minäkin ihmettelin sitä, että miksi ihmeessä SEY ei sulata sitä, että valvoja on KKY:n jäsen. Mitähän niin suurta vikaa on KKY:ssä, kun SEY ei hyväksy sen jäsentä eläinsuojeluvalvojaksi?

Jäsenenä kuulen ensimmäsitä kerta, että KKY on HeSY:n jäsen. Ei lue säännöissä. Paljonko on vuotuinen jäsenmaksu? En tiennytkään, että Helsingin Eläinsuojeluyhdistyksessä on yhdistysjäseniäkin.

Mitähän etua jäsenyydestä on Pirkanmaalaisille toimijoille? Tämä on viaton kysymys, johon voinee vastata kiihkottomasti. Jos pystyy.

 

Vieras
Vieras

#195 Re: Laittomuuksista

09.12.2010 22:38

#192: Vieläkin tutumpi - Laittomuuksista 

Hallituksen kokoukset kutsuu koolle pj tai hänen estyneenä ollessaan vpj tai vaihtoehtoisesti hallituksen enemmistö. Näin on tapahtunut! 

hämmästynyt!!
Vieras

#196 Re: Re: väärää toimintaa

09.12.2010 22:39

#183: Vieras - Re: väärää toimintaa 

" Kannata ihmeessä Pesua! Siellä tehdään varmaankin ihan hyvää työtä kissojen hyväksi! Sitä olenkin ihmetellyt, että miksi ne,  jotka eivät ole tyytyväisiä KKY:hyn, eivät siirry Pesuun. Menkää ihmeessä. Silloinhan voitte toteuttaa itseänne eikä tarvitse purnata tämän yhdistyksen toimintaa vastaan"


Siis, minä en lakkaa ihmettelämästä tätä!! Mie hämmästelen iha kauhiast tällast meininkii!!

Olen toiminut vapaaehtoisena (siis ilman palkkaa) aktiivijäsenenä parissa vapaaehtoisjärjestössä useita vuosia, usein useita tunteja viikossa (jos on illasta hälyytetty ja homma kestää aamuyöhön). Tällaista en ole ikinä nähnyt kummassakaan järjestössä, että toimivista toimintaan sitoutuneista, järkevistä aktiivijäsenistä pyritään eroon keinolla millä hyvänsä ihan täällä julkisesti osoitetaan ovea ja toivotetaan tervemenneeksi.  

Siis yleensä kaikki järjestöt pitävät kynsin hampain kiinni niistä aktiiveista, koska ilman niitä järjestö lakkaa olemasta. Tällainen järjestö on kuoleva järjestö ja hallitus on näköjään lähtenyt tällaisilla lausunnoilla "tappolinjalle"karkoittaakseen aktiivijäseniään, jotka pyrkivät kehittämään toimintaa parempaan suuntaan.

Mutta ehkäpä se onkin tarkoitus, että hallitus saakin ruveta pitämään kivaa kokouksissaan ihan keskenään, ilman eriäviä mielipiteitä ja konsensus syntyy hyväksyvin hymistelyin ja itsekiitoksin kun ei kuulu enää soraääniä.

Tämän järjestön hallitus ilmeisesti pitää toimintaansa niin täydellisenä ettei sitä tarvitse muuttaa ja epäkohdista ja niiden korjaamista ehdottavat leimataan rettelöitsijöiksi, rahaa kyttääviksi purnaajiksi.

En ole törmännyt myöskään tämmöiseen niissä järjestöissä missä toimin.

En lakkaa ihmettelmästä!!!


Pullaa ja kahveeta
Vieras

#197 Re: Re: Laittomuuksista

09.12.2010 22:42

#195: Vieras - Re: Laittomuuksista 

Minä olen kuullut, että kaikki hallituksen jäsenet eivät haluaisi kokoontua puheenjohtajan kotona.

Ymmärrän kyllä, että miksei. Sieltähän voi tulla hatkat!

Vieras
Vieras

#198 Re: Re: Re: Re: Valvoja

09.12.2010 22:44

#194: Ketä kiinnostaa, mitä ajattelet hallituskumppaneistasi - Re: Re: Re: Valvoja 

KKY on Hesyn jäsenyhdistys ja ollut jo monta vuotta. Jopa säännöissä sanotaan, että KKY:n loppuessa varat siirtyvät Hesylle. KKY maksaa vain yhden jäsenen jäsenmaksun Hesylle ja saa Hesyltä taloudellista tukea. Sen sijaan jos olisimme SEY:n jäseniä, joutuisimme maksamaan puolet jokaisen jäsenen jäsenmaksusta SEY:lle, joten olemme pysyneet Hesyn jäseninä jo siitäkin syystä. SEY on ilmoittanut meille, että kyseinen valvoja "katsotaan eronneeksi" valvojan tehtävistä. 

Kysyn vaan
Vieras

#199 Re: Re: Re: Valvoja

09.12.2010 22:48

#191: Vieras - Re: Re: Valvoja 

Tuota, mun mielestä Nikkelinassu ei kyllä sanonut, ettei tietäis mitään laikkauskampanjasta. Sehän vaan puhuu siitä yleisesti.

Onks teidän hallituksen kokoukset avoimia, kun jos se Nikkelinassu ei ollut kokouksessa? Vai mitä se tarkottaa? Mistä sen voi tietää, onko Nikkelinassu muka hallituksessa?

Vieras
Vieras

#200 Re: Re: Re: väärää toimintaa

09.12.2010 22:50

#196: hämmästynyt!! - Re: Re: väärää toimintaa 

 Tottahan ihmetellä saa! Tarkoitus on vain, että jos jäsen kokee, että ei viihdy jossain yhdistyksessä ja kuitenkin haluaa auttaa eläimiä, sen voi tehdä myös toisessa yhdistyksessä, jos tämän jälkimmäisen toimintatavat paremmin tyydyttäisivät kyseistä jäsentä. Silloinhan jäsen olisi tyytyväisempi eikä sen yhdistyksenkään, jossa ei viihdy,  tarvitsisi kuunnella jatkuvaa purnaamista. Eläimet tulisivat joka tapauksessa autettua joko tässä tai toisessa yhdistyksessä.