Adressi Koulukiusaamista Vastaan

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Adressi Koulukiusaamista Vastaan.

Katri Laukkanen
Kangasala

#1

28.11.2006 17:25

Oli järkyttävää lukea miten vastuuttomasti lapsenne koulussa oli kiusaamiseen suhtauduttu. On suorastaan uskomatonta miten noin päättäväinen ja lapsensa puolella oleva äiti ei voi mitään kiusaamiselle, koska koulu ei tee asian suhteen yhteistyötä. Tuollaista ei saisi enää nykyaikana tapahtua! Jatka edelleen lapsesi tukemista. Onneksi hän on jo 7-luokalla, yläasteen jälkeen asiat kokemukseni mukaan yleensä helpottavat eikä monissa lukioissa esiinny kiusaamista läheskään niin paljon.
Voimia teille kummallekin!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

03.12.2006 15:51


- -
-

#3

30.12.2006 21:39

Toi oli kauhee kohta ku luin et jotkut oli tappanu uhri uuu tää on järkevä adressi todellakin allekirjoitin tän!
Harri Harju
Kempele

#5

15.01.2007 15:06

Hienoa, että olet lähtenyt todella tärkeän asian puolesta taistelemaan. Tiedän tasan tarkkaan, miltä koulukiusaaminen tuntuu, itsekin sen kokeneena. Suomessa täytyy kyllä muuttaa lakia siihen suuntaan, kuin Ruotsissa yritetään nyt. Kiusaajat kuriin. Tiedän yhden tapauksen, jossa tuntemani ihmisen lapsi tappoi itsensä, haulikolla, koulukiusaamisen uhrina. Jos tarvitset apua, ota yhteyttä. Vaimoni on erityisopettaja, hänestä voisi olla myös apua.
Harri Harju
Kempele

#6

15.01.2007 15:08

Niin, sähköpostiosoitteeni on hharju@netti.fi
Anna Sairanen
Savonlinna

#7

28.01.2007 23:00

Todellakin allekirjoitan, olen itse ollut koulu kiusattu alle kouluikäisestä tuonne 8-luokalle asti, silloin päätin etten enää jaksa välittää ja nykyisin käyn terapeutin luona. Se jättää syvät arvet, vaikka niitä ei heti huomaa. Itsekin huomasin vasta nyt, noin viiden vuoden jälkeen. Niin moni asia liittyy kiusaamisesta jääneisiin jälkiin, että ei olisi aiemmin uskonutkaan. Monia pakkomielteitä ja tapoja on jäänyt (esim. luulen lähes aina että joku kamppaa minut jos kävelen ohi tai haukkuu tai että kohta kaverit jättävät yksin), joista en tahdo päästä eroon. Kävelen paikasta A todella nopeasti paikkaan B, vain siksi ettei kukaan kerkeä kiusaamaan tai mitään. Ihan kun ihmiset nyt innolla minua hyökkäisivät kiusaamaan millään tavalla?

Jos teillä hyvät ihmiset on vain mahdollisuus, niin auttakaa ihmeessä koulukiusattuja ja tehkää kaikkenne että kiusaaminen saadaan loppumaan ettei muiden lasten tarvitsisi kärsiä sitä kaikkea mitä itse olen kärsinyt ja mistä yhä kärsin..
- -
-

#8

11.02.2007 20:50

Minuakin kyllä kiusataan koulussa paljon ja olen siällä aika yleinen uhri ;(
Joskus kaverini tukevat minua johtuisiko se siitä että minulla on ärrä vika?
Ari-Pekka Harju
Seinäjoki

#9

12.02.2007 20:00

Koulukiusaamien näyttää olevan välttämätön paha joka kuuluu koulumaailmaan, ikävä kyllä.

Tämä adressi on todella hieno esimerkki siitä, että vanhemmat ovat valmiita taistelemaan lastensa puolesta:-) Perustamani sivusto PERUSOPETUS.fi käsittelee myös tätä asiaa. Sivulta löytyy koskettava videohaastattelu jossa äiti kertoo kuinka hänen tytärtään kiusattiin koulussa. Video löytyy os. http://www.perusopetus.fi/asiaa.php
susanne viinamäki
Adressin tekijä

#10

13.02.2007 15:05

Hakukone Altavista.com löysi hakusanalla KOULUKIUSAAMINEN 18 400 tulosta!
Poimin muutaman hyvän linkin tähän alle joihin voitte myös käydä tutustumassa:

- http://www.perusopetus.fi/
Näiltä sivuilta löytyy paljon mielenkiintoista luettavaa ja katsottavaa,
mm.nämä videot:
- http://www.erityisopetus.fi/tositarina.php = TV1 TOSI TARINA "Laman lapset"/01
- http://www.perusopetus.fi/asiaa.php = koulukiusatun tytön tarina
- http://www.perusopetus.fi/express16.php

MLL:n sivut
- http://www.nuortennetti.fi/kiusaaminen.php = nuortennetti/Älä sulje silmiäsi
kiusaamiselta!
- http://www.nuortennetti.fi/kiusaaminen_tieto_03.php = mitä laki sanoo
kiusaamisesta?

Koulukiusaaminen käsittelyyn oppitunneilla Helsingin Sanomat 22.1.2007
- http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Koulukiusaaminen+käsittelyyn+oppitunneilla/1135224492691

YLE.fi poliisi-tv, kolumni koulukiusaamisesta peruskouluun yläluokilla
- http://www.yle.fi/poliisitv/kolumnit.php?sivu=mattirimpela

Poliisi.fi, koulurauha julistettiin Helsingissä:
- http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/Pages/E7CCAC39FA93EDB3C22570610029736D

Tukiasema.net
- http://www.tukiasema.net/teemat/artikkeli.asp?docID=281

Kalvosarja koulukiusaaminen, luokanopettajille, opinto-ohjaajille,
terveydenhoitajille:
- http://www.saunalahti.fi/present/F.htm

Yliopisto lehti 9/98. Anni-Elina Karvonen:Kätketty kiusaaminen
- http://www.helsinki.fi/lehdet/yolehti/1998_09/koulukiusaaminen.html

Tosikertomuksia koulukiusaamisesta
- http://www.risteys.net/koulukiusaus/

Peliplaneetta.net, nuorten keskustelua koulukiusaamisesta
- http://www.peliplaneetta.net/keskustelut/aihe?fid=8&tid=100371&page=1

Eläioikeusfoorumi, keskustelua koulukiusaamisesta
- http://www.oikeuttaelaimille.net/foorumi/lofiversion/index.php?t8601.html

Linkkejä auttaviin tahoihin
- http://www.intermin.fi/intermin/hankkeet/koulurauha/home.nsf/pages/6C69045D547C7EFDC2256BCF00347E1B

Ruoveden Visuveden 1-6lk koulun toimenpiteet koulukiusaamistapauksissa:
- http://www.ruovesi.fi/sivistys/1-6luokat/visuvesi/kriisisuunnitelma/kk.htm

Kiitos! :)
Mika Niemelä
Jyväskylä

#11

06.03.2007 15:08

Moi!

Taistelen juuri itsekkin kiusaamista lastani kohtaan ja se on todella turhauttavaa kun ei kukaan puutu asiaan, ei rehtori eikä edes koulutoimen johtaja!!

Soittelevat kyllä kiusaajan kotiin muttei he taas eivät siitä välitä mitään joten kiusaaminen senkun jatkuu, ja me täällä kotona yritetään vain taistella vastaan!!!

TURHAUTTAVAA!!!!!!!

Toivottavasti saataisiin tästä LAKI niin koulujen olisi pakko puuttua asioihin AJOISSA!!!!!!!!!!!!!
Sari Huotari
Lahti

#12

10.03.2007 11:33

Kouluissa opettajat pitäisivät tehdä kiusaamiselle jotain eikä vaan katsoa yli kulmien.Pelkkä haukkuminen joka jatkuu ja uhkailu voi auheuttaa paljon kiusattavalle..minua kiusattiin koulussa ja tiedän miltä se tuntuu.Opettajat eivät pahemmin piitanneet!minusta koulun henkilökunnan pitäisi tukea ja auttaa oppilaita!
Antti Wuornos
Vantaa

#13 Tällaista apua meille tarjottiin koulukiusaamiseen:

02.04.2007 14:48

6-luokalla lapsestamme tehtiin nuorten suosimaan irc-galleriaan herjaava sivusto, josta teimme rikosilmoituksen, mutta poliisi soitti meille ja sanoi että ei kannata nostaa syytettä koska tekijät ovat alle 15-vuotiaita että asiat eivät johda mihinkään. Samaisen vantaalaisen koulun rehtori ja opettajat kohtelivat lastamme todella välinpitämättömästi ja rehtori julkesi jopa sanoa lapsellemme päin naamaa, minun kuullen, palaverissa että lapsenne on itse aiheuttanut sen että häntä kiusataan, hän ei ole tarpeeksi sosiaalinen. Ja rehtori sanoi jopa että kotioloissa ja lapsessa on varmaankin jotain vialla kun häntä kiusataan. Sen jälkeen rehtori teki lastensuojeluilmoituksen lapsestamme, kun hänellä oli niin paljon poissaoloja. Vaihdoimme tämän jälkeen koulua.
Lapsestamme on nyt tehty toinen lastensuojeluilmoitus 7-luokalla runsaiden poissaolojen vuoksi, tämä on siis toisen suuren vantaalais koulun vastaus siihen että poika ei uskalla mennä kouluun, eli kouluun vaikka pakolla! Sosiaalitoimen lastenvalvoja tarjoaa meille nyt "auttavaa kättään" ja uhkaa että jos poissaoloja vielä tulee ja kiusaaminen jatkuu, he alkavat harkitsemaan huostaanottoa, lapsen turvallisuuden kannalta.. tai sitten meidän pitää muuttaa toiselle paikkakunnalle, maalle. Ihmettelin tätä todella suuresti, näinkö kaupunki auttaa koulukiusaamisen uhreja? Että otetaan huostaan kaikki koulukiusatut niin saadaan heille lisää traumoja! Sanoinkin lastenvalvojalle, että huostaanotto on kaikista huonoin ratkaisu eikä todellakaan auta yhtään tilannetta, ei se koulun vaihto eikä paikkakunnan vaihto (maallakin kiusataan, olen itse maalta), eikä todellakaan perheen vaihto sitä koulukiusaamista lopeta. Eikä se koulukiusaaminen kotioloista ole kiinni, että kiusataanko lasta koulussa vai ei, sitäpaitsi huostaanhan otetaan lapsia joilla ei ole turvalliset kotiolot ja nyt on kysymys lapsesta jolla ei ole turvalliset kouluolot!!
Nyt lapsemme käy terapiassa ja hän käy myös joka päivä koulua, hän sanoi itse että yhtään poissaolopäivää ei tälle keväälle enään tule, koulua käydään siis sosiaalitoimen tarkkailun alla ja silläkin uhalla että tulee koulussa kiusatuksi, koska hän ei aio kotoaan mihinkään lähteä eikä hän haluaisi enään vaihtaa koulua eikä paikkakuntaa. Meidän perheemme on ihan tavallinen keskiverto suomalaisperhe joka taistelee lapsensa hyvinvoinnin ja turvallisen koulunkäynnin puolesta, meidän perheessä ei myöskään ole alkoholi eikä muitakaan ongelmia. Joten tällaiset "avuntarjoukset" koulun ja kaupungin lastensuojelun puolelta ovat todella turhauttavia ja voimia vieviä, olemmekin tajunneet kuinka vähän yksi perhe loppujen lopuksi voi tehdä lapsensa hyväksi kun lasta kiusataan koulussa, olemme vain yksi nappula koulun byrokraattisessa maailmassa ja kaikki ns.ongelmatapaukset eli koulukiusatut lapset lakaistaan hiljaa maton alle.. sillä eihän meidän koulussamme ketään kiusata..

Dr Phill ohjelmassa oli vastikään aiheena koulukiusaaminen, toivonkin että mahdollisimman moni opettaja ja muu koulun henkilökunta on katsonut kyseisen ohjelman ja alkanut miettimään asioita vähän eri näkökannalta; kiusatun lapsen kannalta.

Voimia kaikille koulukiusatuille ja heidän vanhemmilleen!
susanne viinamäki
Adressin tekijä

#14 Yksi loukkaantui koulupoikien tappelussa, poliisi: Mukana myös teräaseita! 2.4.2007

03.04.2007 12:45

Yksi loukkaantui koulupoikien tappelussa
2.4.2007 18:14 (Päivitetty 2.4.2007 20:28)

Yläasteikäinen oppilas loukkaantui helsinkiläisen Kallahden koulun lähistöllä tapahtuneessa välienselvittelyssä maanantaina.


Jutussa on toinenkin asianomistaja, mutta poliisi ei vielä illalla tiennyt, oliko tämä saanut kahakassa vammoja.

Välienselvittelyssä käytettiin rikosylikomisario Kari Tolvasen mukaan teräaseita. Niiden laatua hän ei kuitenkaan halunnut maanantai-iltana paljastaa. Vammojaan sairaalassa hoidattamassa käyneen oppilaan osalta poliisi tutkii asiaa törkeänä pahoinpitelynä.

Epäiltyjä on useita
Epäiltyjä on Tolvasen mukaan useampi. Sekä asianomistajat että epäillyt ovat yläasteikäisiä poikia, yli 15-vuotiaita, mutta eivät vielä täysi-ikäisiä. Kaikki ovat kuitenkin rikosoikeudellisessa vastuussa.

Loukkaantuneen oppilaan vammat eivät ole hengenvaarallisia, ja hän pääsi maanantaina jo sairaalasta kotiin.

- Toki ne olivat potentiaalisesti vaarallisella alueella. Sen enempää en halua kertoa, Tolvanen lisäsi.

Välikohtaus sattui Tolvasen mukaan koulun alueen ulkopuolella metsikköön johtavalla polulla kello 13:n jälkeen.

Osa joukosta hengailijoita

Alussa paikalla oli Tolvasen mukaan useita nuoria, mutta varsinaisten epäiltyjen tekijöiden joukko koostuu ilmeisesti 2-4 henkilöstä. - Muut saattavat olla enemmän hengailijoita.

Kaikki välienselvittelyssä mukana olleet olivat Tolvasen mukaan mitä ilmeisimmin samasta koulusta, mutta eivät kuitenkaan samalta luokalta.

Kallahden koulun rehtori Timo Heikkinen kertoi aiemmin STT:lle, että kahakassa loukkaantui yksi toisen koulun oppilas.

Tilanne sai hänen mukaansa alkunsa ilmeisesti jo viikonloppuna, kun kaksi oppilasta solvasi toisiaan puhelimitse. Tilanne kärjistyi kouluviikon alussa välitunnilla.

Toinen näistä oppilaista olisi Heikkisen mukaan hälyttänyt ulkopuolisen nuorukaisen paikalle ikään kuin kodinturvajoukoksi.

Kallahden koulu sijaitsee Helsingin Vuosaaressa Meri-Rastilan ja Kallahden asuinalueiden keskellä. Koulussa on 13 ala-asteen ja 18 yläasteen perusopetusryhmää. Oppilaita on noin 550.

STT
susanne viinamäki
Adressin tekijä

#15 Yksi loukkaantui koulupoikien tappelussa, Koulupoikaa iskettiin saksilla kasvoihin... 3.4.2007

03.04.2007 21:35

Koulupoikaa iskettiin saksilla kasvoihin
Uutiset 2.4.2007 18:14 (Päivitetty 3.4.2007 18:30)

Helsingissä virinneessä tappelussa loukkaantunutta koulupoikaa iskettiin saksilla. Iskut osuivat poliisin mukaan kasvoihin ja päähän.

Oppilaat selvittivät välejään väkivaltaisesti Helsingin Vuosaaressa kesken koulupäivän.

susanne viinamäki
Adressin tekijä

#16 Kiusaaja vs. kiusattu - kumpi vaihtaa koulua? POLIISI TV:ssä torstaina 12.4.2007

13.04.2007 11:56

Perusopetuslaki 7 luku 29 § 1 pykälä: Opetukseen osallistuvalla on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön. Tämä laki koskee kaikkia niitä yli puolta miljoonaa lasta, jotka tällä hetkellä suorittavat oppivelvollisuuttaan. Kuitenkin lähes joka kymmenes koululainen kokee tulevansa kiusatuksi viikoittain ja joka viides joskus. Suomen perusopetuslaki ei siis toteudu yli sadan tuhannen lapsen kohdalla.
Poliisi tv:ssä kuultiin torstaina 12.4.2007 "Saaran ja Teemun" tarinat, jotka voit lukea poliisi tv:n nettisivuilta.
http://www.yle.fi/poliisitv/henkilo.php

Lue myös samalta sivulta juttu:
"www.nettikiusaaminen.net" - Netti on kiusaajan paratiisi
Ville Rantanen
Tampere

#17

24.04.2007 21:41

Luulenpa silti, että kiusaamiseen on kovin vaikea puuttua, vaikka kuinka yritettäisiin. Minua itseäni on kiusattu moneen kertaan ja tiedän, mitä se on. Itselläni on käynyt niin, että jos joskus jouduin kiusauksen kohteeksi, suljin sen vain hiljaa sydämeeni ja itken kyyneleeni yksikseni. Luulenpa, että useimmat kiusatut ovat samanlaisia ujoja, hiljaisia ja epävarmoja. Miten kukaan opettaja tai vanhemmat tai kukaan voisi tietää siitä kiusaamisesta, jos kiusattu ei puhu siitä kenellekään? Ja silloin on mahdotonta puuttua asiaan.
Jos jotenkin voisi järjestää asiat niin, että kiusaamista ei tapahtuisi ollenkaan, se olisi vasta ratkaisu, vaan taitaa olla mahdotonta.
susanne viinamäki
Adressin tekijä

#18 Tornion kouluissa paljastui laaja nettikiusaus!!

25.04.2007 17:02


Tornion kouluissa paljastui laaja nettikiusaus
IL 25.4.2007 14:35

Torniossa on paljastunut laaja koulukiusaaminen, jossa oppilaita ja opettajia on herjattu internetsivuilla. Alaikäiset tekijät levittivät netissä myös videokuvaa vanhuksen pahoinpitelystä.

Sanomalehti Pohjolan Sanomat kertoi keskiviikkona, että kiusaaminen paljastui Seminaarin koulussa sen jälkeen kun opettaja päätti atk-tunnilla tarkistaa oppilaiden hilpeyden aiheen. Yhteiskäytössä olevilta tietokoneilta löytyi herjauksia opettajista ja muista oppilaista.

Eräät oppilaat olivat myös tuuppineet ja kiusanneet vanhusta ja välittäneet kännykkäkameralla taltioidun videon nettiin.

Komisario Lasse Vaaraniemen mukaan kiusaaminen on ollut sen verran laajaa, että poliisi on kiertänyt useilla kouluilla keskustelemassa oppilaiden ja näiden vanhempien kanssa.

- Eräät opettajiin kohdistuneet herjaukset voisi tulkita kunnianloukkauksiksi ja vanhuksen tuuppiminen vaikutti lievältä pahoinpitelyltä, Vaaraniemi arvioi.

Tekijät ovat kuitenkin alle 15-vuotiaita, joten he eivät ole rikosoikeudellisesti vastuussa teoistaan. Kiusaajien määrää hän ei tarkenna, mutta sanoo tekijöitä olevan enemmän kuin kymmenen.

Kiusaussivut on poistettu internetistä.
Salla Natunen
Lahti

#19 Mekin :D

04.05.2007 13:09

Samalla asialla mekin liikumme, elikkä jos siltä tuntuu niin raapustakaa nimenne tuonne -> www.adressit.com/loputtava
susanne viinamäki
Adressin tekijä

#20 Kiitos :)

09.05.2007 20:29

Olisiko meidän syytä yhdistää "voimamme" ja laittaa namä samaa asiaa ajavat adressit yhteen? Perustamassani adressissa Koulukiusaamista vastaan on jo 2646 allekirjoitusta (9.5.2007/20.24) ja sinun adressissasi Koulukiusaamista vastaan on jo 162 nimeä sekä Koulukiusaajille elinikäinen porttikielto entiseen kouluunsa adressissa on 45 nimeä. Eli me 3 yhdessä saisimme enemmän nimiä kerättyä Terkuin Susanne :)
susanne viinamäki
Adressin tekijä

#21 Koulukiusaamisen vastainen ohjelma valmisteilla

09.05.2007 20:52

30.08.2006
Opetusministeriö ja Turun yliopiston psykologian laitos ja Oppimistutkimuksen keskus allekirjoittivat keskiviikkona sopimuksen koulukiusaamisen vastaisen KiVa Koulu -ohjelman kehittämisestä.

Kiusattujen lasten ja nuorten määrä ei ole vähentynyt viimeisten kymmenen vuoden aikana. Jatkuvan kiusaamisen kohteeksi joutuu noin 5-10 % suomalaisista peruskoululaisista. Opetusministeri Antti Kalliomäki sanoi tilaisuudessa olevansa iloinen siitä, että nyt liikkeelle saatetun kehittämistyön tuloksena koulukiusaamisen vastainen toiminta on tulevaisuudessa luonnollinen asia jokaista kouluyhteisöä.

Opetusministeriön rahoittaman koulukiusaamisen vastaisen KiVa Koulu -ohjelman kehittäminen alkaa Turun yliopiston psykologian laitoksen ja Oppimistutkimuksen keskuksen yhteistyönä. Vahvasti tutkimustietoon perustuva ohjelma on suomalainen innovaatio, joka tulee tarjoamaan työkaluja kiusaamisen vähentämiseen ja ennaltaehkäisemiseen. Ohjelma suunnataan niin opettajille, oppilaille kuin vanhemmillekin. Se tulee sisältämään toimenpiteet luokka-asteille 1.-3., 4.-6. ja 7.-9. suomen- ja ruotsinkielisinä.

Tämän tekstin voit lukea kokonaan sivuilta:
http://spektri.oph.fi/txtSubPage.asp?path=580,645,57786
susanne viinamäki
Adressin tekijä

#22 Koulukiusaaminen voi olla hengenvaarallista!!

09.05.2007 21:00

Koulukiusaaminen voi olla hengenvaarallista

koululainen Useimmat meistä ovat kuulleet järkyttäviä tarinoita, kuinka koulukiusattu otti hengen itseltään. Kiusaajan mielestä harmittomana pilailuna alkanut kiusaaminen oli toiselle liikaa.
Koulukiusaaminen on yksi tämän päivän suurimmista koulumaailman ongelmista. Kiusaamista tapahtuu koko ajan, mutta suurin osa siitä on satunnaista ja kohteena on eri henkilöitä.

Kun kiusaaminen, joko ruumiillinen tai henkinen, kohdistuu aina samaan henkilöön ja on jatkuvaa, on kyse koulukiusaamisesta. Koulukiusaamiseen kuuluu myös useimmiten voimaperäinen epätasapaino; kiusattu on jollakin tavalla puolustuskyvytön kiusaajaan nähden.

Joidenkin tutkimusten mukaan joka kymmenes koululainen joutuu kiusaamisen kohteeksi viikoittain. Yllättävää saattaa olla myös tieto, että eniten kiusaamista tapahtuu pienten paikkakuntien pienissä kouluissa.


Kiusaajien tausta on usein epätasapainossa

Koulukiusaamisen uhrit tulevat usein aivan tavallisesta perheestä. Syynä saattaa olla oppilaan lahjakkuus, ujous, eri uskontokunta, puhetapa tai ulkomuoto.
Kiusaajan oma tausta on useimmiten vähemmän tasapainoinen. Hän saattaa tulla rikkonaisesta perheestä tai perheestä, jolla menee ulkoisesti todella hyvin, mutta jossa vanhemmat odottavat lapsiltaan enemmän kuin mihin he pystyvät. Kiusaaja kanavoi näin omaa huonoa oloaan kiusattuun.


Älä pelkää hakea apua!

Koulukiusaaminen on aina vakava ongelma. Monilla aikuisilla on havaittu mielenterveysongelmia, joiden taustalla on koulussa tapahtunut kiusaaminen. Apua kannattaa hakea siis mahdollisimman pian. Jos kiusaamisesta ei kerro, ei kiusattua eikä kiusaajaa voida myöskään auttaa.

Puhu vanhemmillesi, opettajalle, koulukuraattorille tai terveydenhoitajalle. Jos et uskalla kertoa tutulle henkilölle ota yhteyttä Kiusattujen tuki Ry:een. Yhdistyksellä on ilmainen neuvontapuhelin, johon kuka tahansa voi soittaa nimettömänä.

Useimmiten pelkkä puhuminen auttaa, mutta jos vanhempien ja koulun yhteistyö ei lopeta kiusaamista, yhdistys ryhtyy myös järeämpiinkin toimenpiteisiin tarvittaessa.


Muista, että kiusaaminen ei koskaan ole uhrin syy!

Kirjoittaja: Anne Valta
http://www.terkkari.fi/?page=6896628&id=8055292
Toni Kujamäki
Tammela

#23

14.05.2007 01:41

tuli itekki allekirjoitettua tää ku olen itekki joutunu koulukiusaamise uhriksi... minua kiusattiin joskus 10-11v henkisesti ja masennuin todella pahasti et meinasin kuulemma hirtää itteni sillon,....noh masennuksesta olen selvinny mut koulu on mennyt päin persettä...peruskoulu viäkin kesken,7 luokka mul taitaa olla viäkin käymättä vaik olenkin piakkoin 18,voin kyl sanoa todella isot kiitokset niille kiusaajille...opettajatkin siä koulus väitti et vika oli kotona...eli niistä si paljo apua ollut,mut onneksi minulla on mutsini,se oli apunani silloin ja on ollu jälkeenki ku on ollu vaikeeta,se oikeastaan ainostaan huomas että mulla oli sillo jokin pahasti vialla,mut toivon et koulukiusaaminen loppuisi ettei ketää joutuis kärsimään turhan kiusaamise takia tai pahimmilaan,tappaisi itteänsä...

!!!ketään ei ansaitse tulla kiusatuksi!!!
albert hoffman
cuba

#24

14.05.2007 11:43

totta,ketään ei saisi kiusata!
koulurauha on taattu ihan laissakin,mutta eipä tämä laki tunnu toteutuvan.
eikös poliisi yleensä huolehdi lakien rikkomisista?
yksi poliisi per koulu,niin asia järjestyy.


ihmiset eivät ikinä muutu,kaikki valistus on aivan turhaa.
lasten yhteisö voi olla todella julma.
yleensä tätä todellisuutta ei vanhempi ihminen näe,kiusaajat tietävät tekevänsä väärin,ja salaavat käytöksensä.
yleisin reaktio kiusaajan vanhemmilta,meidän petterikö!?ei varmasti,petteri on kunnon poika!!
voi kotona ollakkin,mutta lapsilla on oma yhteisönsä.
Riikka Olli
Reisjärvi

#25

21.05.2007 08:22

Pakko oli allekirjoittaa,koska itseänikin on kiusattu...Kun lopulta uskalsin kertoa,sovimme,ettei mitään rangaistusta anneta,kunhan kiusaus vain loppuu.Sanoin,että "Okei,kyllä se käy",vaikka olin oikeastaan pettynyt ja odottanut heidän saavan ansionsa mukaan...Kiusaajille pitäisi näyttää,että kiusaamisesta tulee muutakin kuin pelkkä puhuttelu.Uhri kärsii.Joskus kiusaajat onnistuvat tekemään itsestään uhrin.Ei kenelläkään pitäisi olla oikeus pilata toisen ihmisen kouluvuosia tai elämää!