Adressi Koulukiusaamista Vastaan

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Adressi Koulukiusaamista Vastaan.

Helena Laine
Elimäki

#76 Vähättelyyn ja ylilyönteihin törmää koko ajan

10.09.2008 12:06

susanne viinamäki
Adressin tekijä

#77 MLL; Kouluista puuttuvat mallit kiusaamisen ehkäisemiseen

18.09.2008 17:41


MLL sivuilta kiusaamiskyselyiden tuloksia

Kolme neljästä kyselyyn vastanneesta opettajasta on viimeisen vuoden aikana puuttunut vakavaan kiusaamiseen. Yli 60 prosenttia opettajista myös näkee, että heillä on päävastuu koulukiusaamisen ehkäisyssä ja vähentämisessä.

Opettajat tuntevat jäävänsä yksin kiusaamistilanteiden ratkaisussa. Heistä noin 60 prosenttia myöntää, että kiusaamistilanteeseen puuttuminen vaatii rohkeutta. Toimintamallit ja koulutus auttaisivat, sillä pitkään jatkuneen kiusaamisen lopettaminen on vaativaa ja siihen menee aikaa. Opettajan pitää tietää, miten asian käsittelyssä on edettävä. Kuitenkin peräti 40 prosenttia opettajista sanoo, ettei heidän koulussaan ole yhteistä toimintamallia kiusaamistilanteisiin. Yli 40 prosenttia sanoo myös, ettei heidän koulussaan tehdä suunnitelmallista kiusaamista ehkäisevää työtä.

”On hyvin vakavaa, että näin suuri osa opettajista kertoo, ettei heidän kouluissaan ole edes lakisääteisiä suunnitelmia kiusaamiseen puuttumiseksi. Suunnitelmat on tehtävä, niitä on koulussa yhdessä käsiteltävä ja niistä on tehtävä elävää arkea. Opettajat tarvitsevat myös koulutusta, joka antaa tietoa ja rohkeutta puuttua tilanteisiin. Kyselymme kertoo, että nuoret odottavat opettajan apua. Opettajille on annettava hyvät valmiudet vastata avunpyyntöön”, sanoo Mannerheimin Lastensuojeluliiton ohjelmatyöstä vastaava johtaja Marie Rautava.

Lue aiheesta lisää:
http://www.mll.fi/toiminta/nuorisotyo_ja_kouluyhteistyo/kiusaamisen_ehkaiseminen/kiusaamiskyselyiden_tuloksia/

Tavoitteena väkivallaton ja demokraattinen koulu;
http://www.mll.fi/toiminta/nuorisotyo_ja_kouluyhteistyo/kiusaamisen_ehkaiseminen/tavoitteena_vakivallaton_koulu/
susanne viinamäki
Adressin tekijä

#78 HUOMIO, ADRESSIN LUOVUTUSAIKA LÄHENEE!!

23.09.2008 21:57

Adressin luovutuspäivämäärä lähenee. Adressi on tarkoitus luovuttaa lokakuun loppupuolella eduskuntaan. Vielä ehdit mukaan antamaan oman äänesi tärkeän asian puolesta. Voit myös kertoa adressista muillekkin jotta saisimme mahdollisimman paljon nimiä kerättyä.

VOIT MYÖS TULLA TÄNNE ALLEKIRJOITTAMAAN ADRESSIN:

Helsinki;
Itäkeskus, Tallinnan aukio (paikka saattaa vaihtua katutyö vuoksi!) 27.9. klo 11-15
Jakomäen Ostoskeskus la 4.10. klo 11-15
Malmintori (aukio ) la 11.10 klo 11-15
Sörnäisten aukio la 18.10
Lasipalatsi Forumin kulma pe-la 24.-25.10


Täällä lisää juttua kyseisistä tapahtumista:
http://www.new.facebook.com/inbox/#/group.php?gid=32243780883

Kontulan Ostoskeskuksessa olimme la 20.9 jossa keräsimme adressiin lähes 200 nimeä =)


Lämmin kiitos kaikille osallistujille sekä tukijoille, olette korvaamattomia!!

susanne viinamäki
Adressin tekijä

#79 KAUHAJOEN KOULUAMPUJA OLI KOULUKIUSATTU!!

25.09.2008 20:45

"Ystävä kertoo lehden haastattelussa Matin kertoneen jo ystävyyden alussa kiusaamisesta, joka oli ollut rankkaa erityisesti yläasteella. Ystävän mukaan myös lukio jäi kesken kiusaamisen vuoksi. Pari vuotta sitten Rauno huomasi ystävänsä muuttuneen. Matti oli alkanut ihannoida muun muassa koulusurmaajia."

Näin tänään iltalehden nettisivuilla..

Kaikki jotka ovat joutuneet joskus koulukiusatuiksi tietävät miten kiusaaminen vaikuttaa ihmisen mielialaan ja lopulta myös käyttäytymiseen. En millään tavalla puolusta tapahtunutta, vaan kertaan tässä mitä kirjoitin tässä perustamassani koulukiusaamis-adressissa jo vuonna 2006: "Koulukiusaamisesta aiheutuvat traumat, turvattomuuden tunne, pelkotilat, masennus ja muut vakavat ongelmat ovat uhkana lapsen tasapainoiselle kehittymiselle. Aika monen kiusatun uhrin lapsuus ja nuoruus menevät pilalle, ja lisäksi kiusaamisesta aiheutuneet traumat seuraavat koulukiusaamisen uhria koko hänen loppuelämänsä ajan. Jotkut ovat jopa tappaneet itsensä kiusaamisen takia kun eivät ole enään jaksaneet/kestäneet sitä, ja on julkisuudessa ollut myös tapauksia joissa kiusaajat ovat tappaneet kiusatun uhrinsa."

Sanomattakin on aivan varmasti meidän kaikkien tiedossa mitä jatkuva kiusaaminen tekee lapsen ja nuoren psyykkeelle, hyvinvoinnista tulee pahoinvointi. TÄLLE KOULUKIUSAAMIS ASIALLE ON TEHTÄVÄ JOTAIN NÄKYVÄÄ JA PYSYVÄÄ, NÄIN EI SAA ENÄÄN JATKUA!!

Joni Sepponen
Pieksämäki

#80 Viimeinkin samaa mieltä.

25.09.2008 22:13

Itse sain koko peruskoulun ajan kestää samaa kohtelua ja vähän amiksessakin. Opettajat yrittivät auttaa mutta itsepä olin sellainen pumpulipoika etten osannut pistää vastaan, ei ne opettajatkaan voi henkivartijoita toimia. Myönnän kyllä että se vahvisti minua henkisesti ja kovetuin aikanaan. Silti tiedän että joillekin kiusaaminen on kymmenenkin kertaa pahempaa ja itse pääsin ihmeen helpolla.

Kiusaajat valitsevat aina heikoimman lenkin (kuten minä pienenä olin ujo ja "nössö" eli helppo kohde) ja tämän kimppuun käydään joskus ihan joukollakin. Yksi ongelma on kuitenkin kasvatus joka altistaa kiusaamiselle: "se on fiksuin joka lopettaa" joka on nykyään puhdasta fantasiaa. On kylmä tosiasia että tämä ei toimi, jos uhri ei tee elettäkään vastustaakseen niin sen helpompaa se on aina kiusaajalle.

Siltikin pistän nimeni addressiin. Jotain on saatava aikaiseksi.
susanne viinamäki
Adressin tekijä

#81 WANTED: SYYLLINEN!

25.09.2008 23:26

Hallitus ja päättäjät sekä tietyt tahot yrittävät syyttää Kauhajoenkin tapahtumasta nettiä, mediaa, poliisia jne. ja jälleen kerran todellista syyllistä, eli vuosia jatkunutta piinaavaa koulukiusaamista ja sen aiheuttamia traumoja vähätellään. Miten he voivat olla noin sokeita? Eivätkö he todellakaan tajua miten vakava asia jatkuva koulukiusaaminen on ihmisen mielenterveydelle? Ilmeisesti eivät. Heidän pitäisi ilmeisesti olla itse koulukiusattuja/työpaikkakiusattuja ennenkuin he ymmärtäisivät tämänkin asian vakavuuden. Tuollainen tietämättömyys ja vähättely pistää minuakin vihaksi!

Auvinen, Saari, Gerdt...mikä mm. heitä yhdistää?
Vastaus: Koulukiusaaminen, siitä johtuvat syrjäytyminen, ihmis- ja yhteiskuntaviha sekä nettimaailmaan uppoutuminen.

FAKTAA:

Petrin matka myyrmanniin, Armas Gerdt:
http://koti.mbnet.fi/~wolfhear/2005/006.html
Koulukiusaaminen, yksinäisyys, eristäytyminen; näistä kärsi myös Petri.

Poliisi: Auvinen oli vuosia koulukiusattu
IS 21.11.2007 09:02
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1456976
Pakko mainita kun tässä Auvisen jutussa Rikosylikomisario Rabbe von Hertzen muistuttaa, että koulukiusaaminen ei selitä järkyttävää tekoa. Niin minun mielestäni Rabbe von Hertzen ei tiedä mistä puhuu, häntä ei ilmeisesti ole koskaan kiusattu ja piinattu vuosia ja taas vuosia ja taas vuosia..

"Ystävä kertoo lehden haastattelussa Matin kertoneen jo ystävyyden alussa kiusaamisesta, joka oli ollut rankkaa erityisesti yläasteella. Ystävän mukaan myös lukio jäi kesken kiusaamisen vuoksi. Pari vuotta sitten Rauno huomasi ystävänsä muuttuneen. Matti oli alkanut ihannoida muun muassa koulusurmaajia."
Matti Saari oli ilmeisesti syvästi pettynyt kiusaamisasian käsittelytasoon kouluissa sekä yhteiskunnassa ja sitäkautta ihmiskuntaviha yltyi nuoressa, aivan kuten Pekka-Eric Auvisen tapauksessakin.

Eli nämä kolme poikaa sekä heidän amerikkalaiset esikuvansa, kaikki ovat olleet jossain koulu-uransa vaiheessa koulukiusattuja. Ihme ettei kukaan ole vielä huomannut että jokin yhteys kiusaamisella ja sairaat mittasuhteet saavalla ihmisvihallakin on? Eivätkö nämä tapaukset jo kerro tarpeeksi nuorten ihmisten äärimmäisestä pahoinvoinnista?

Muistaakohan kukaan enään mitä tapahtui Raumalla Raumanmeren yläasteella 1989 kun 14-vuotias poika ampui isältään anastetulla käsi-aseella kaksi oppilastoveriaan oppitunnin alussa. Syyksi poika kertoi pitkään jatkuneen koulukiusaamisen. Pojan tarkoitus oli ampua kolmaskin luokkatoverinsa, mutta laukaus meni ohi.

Ja muitakin tapauksia löytyy.

Väkivaltatapaukset Suomen kouluissa:

- 25.09.2008; 14-vuotias poika hakattiin välitunnilla sairaalakuntoon. Hatanpään koulun rehtori Arto Nieminen myöntää tapahtuneen todeksi. Pahoinpitely ei kuitenkaan tapahtunut koulun pihalla, sillä pojat olivat poistuneet välitunnilla koulun alueelta.. http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/106813.shtml

- Turussa Puolalanmäen lukiossa 18-vuotias lukion toisen luokan oppilas pahoinpiteli 1981 betonilapiolla miespuolisen englanninkielen lehtorinsa kesken tunnin. Opettaja kuoli myöhemmin sairaalassa.

- Kuusankoskella Naukion yläasteen 14-vuotias oppilas puukotti 1984 kuoliaaksi naispuolisen opettajan kesken koetilaisuuden. Henkirikosta edelsivät tulehtuneet välit opettajan ja oppilaiden sekä joidenkin vanhempien välillä.

- Lokakuu 2007: Koulupoika löi teräaseella toista poikaa keskivartaloon Tampereen Steiner-koulussa. Puukotettu ei loukkaantunut pistohaavasta hengenvaarallisesti.

- Tammikuu 2003: 15-vuotias yläasteen oppilas puukotti 13-vuotiasta koulutoveriaan hengenvaarallisesti keuhkoon fileerausveitsellä Porin Lyseossa kesken koulutunnin. Puukotettu selvisi hengissä.

- Tammikuu 2001: Kahdeksasluokkalainen 15-vuotias poika löi toista samanikäistä poikaa linkkuveitsellä Hollolan Salpakankaan koulun pihalla. Haavoittunut poika vietiin sairaalaan, mutta hän ei joutunut hengenvaaraan.

- Huhtikuu 1999: Eurajoen yläasteen 15-vuotias oppilas puukotti vuotta vanhempaa luokkatoveriaan käsivarteen koulun käytävällä. Puukotettu oli välittömässä hengenvaarassa.

- 2007, Turkulaisoppilas uhkasi tappelussa toista veitsellä:
http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2007-03-09,104:2:443883,1:0:0:0:0:0

- 2008, Somalien paluu kouluun johti tappeluun Hakunilassa;
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=32442

Tämä lista voisi olla loputon..


"Koulukiusaamisen seuraukset (wikipedia):

Jotkut koulukiusatut turvautuvat väkivaltaan, jos kiusaaminen on hallitsematonta ja normaalia elämää häiritsevää. Jotkin koulukiusatut alkavat itse kiusata muita purkaakseen pahaa oloa. Koulukiusaaminen aiheuttaa joillekin henkilöille pakonomaista tarvetta purkaa aggressiivisuutta. Useimmissa kouluissa ei puututa koulukiusaamiseen tarpeeksi vakavasti, jolloin poliisi on joutunut puuttumaan asiaan. Kouluammuskelutapauksissa on usein yhteisenä syynä ollut koulukiusaaminen."

Nuorten masennusta on toistettu, toistettu ja vielä kerran toistettu mediassa aamusta iltaan ja illasta aamuun joka ainoasta tuutista. Koskahan ne lopettavat sen toistamisen ja alkavat sensijaan toimia asian hyväksi? Koska tulee se lopullinen PISTE? Meillä ei valitettavasti ole aikaa odottaa selvitystyöstä vastaavan Tuulikki Petäjäniemen työryhmän loppuraporttia. Toimeen on ryhdyttävä heti!
susanne viinamäki
Adressin tekijä

#82 Kouluväkivalta karkottaa oppilaita Myllypuron ala-asteelta!!

01.10.2008 00:0617.09.2008

Jani Jakonen

Itähelsinkiläisellä ala-asteella on käynyt oppilaskato koulukiusaamisen takia.

Helsingin Uutisiin yhteyttä ottaneen äidin mukaan kolme Myllypuron ala-asteen oppilasta on viimeisen parin viikon sisällä vaihtanut koulua henkisen ja fyysisen väkivallan takia. Lähtijät ovat kaikki samalta luokalta.

–Luokassa on kriisi, koska kolme on jo lähtenyt. Vanhemmat pitäisi pyytää paikalle keskustelemaan tilanteesta, mutta siitä on toistuvasti kieltäydytty. Tämä on pelottavaa. Oppilaisiin on käyty fyysisesti käsiksi viikoittain, sanoo nimettömänä pysyvä äiti, jonka lapsi siirtyi toiseen kouluun.

Äidin mukaan kiusaajina on neljän pojan joukko, joka erityistukea tarvitsevana on sijoitettu itseään nuorempien oppilaiden luokkaan. Äiti epäilee, että erityisoppilaat eivät saa riittävästi tukea täpötäydessä yleisopetuksen ryhmässä, mikä osaltaan lisää oppilaiden oireilua. Kiusaajat ovat pari vuotta luokkatovereitaan vanhempia.

–Maahanmuuttajia on alueella ja se pitää hyväksyä, mutta erityistukea tarvitsevia oppilaita pitäisi olla yhdellä luokalla ja yhdessä koulussa vähemmän. Ei mielestäni ole rasistista puhetta, että ne maahanmuuttajat, joilla on esimerkiksi kieliongelmia, tarvitsevat erityistukea.

Rehtori Anna Hirvonen vahvistaa, että kolme saman luokan oppilasta on siirtynyt pois Myllypuron ala-asteelta tänä syksynä.

–Vanhemmat ovat viestittäneet, että koulukiusaamista on ollut ja se on vanhempien näkökulma. He näkevät asian omalta kannaltaan.

–En kiellä, etteikö Myllypuron ala-asteellakin voisi koulukiusaamista esiintyä, mutta monta kertaa kyse on mutkikkaasta tapahtumasarjasta. Asioita selvitellään koululla aina kaikkien osapuolten kannalta. Tässä kohdin en voi tarkemmin kommentoida asioita salassapito- ja vaitiolovelvollisuuden takia, Hirvonen lisää.

Hirvosen mielestä Myllypuron ala-asteella oppimisvaikeuksista kärsiviä ja erityistukea tarvitsevia oppilaita ei ole sijoitettu normaalin perusopetuksen luokille liikaa. Hirvosen mukaan erityisoppilaita ei ole heidän koulussaan keskimääräistä enemmän.

–Kun koulutulokkaat tulevat ja luokkia muodostetaan, pyritään siihen, että luokat olisivat mahdollisimman tasapainoisia niiden ennakkotietojen perusteella, joita meillä oppilaista on.

Hirvonen myöntää kuitenkin, että Myllypuron ala-asteella on normaaliluokkiin sijoitettuna oppilaita, joille on tehty erityisluokkapäätös.

–Kaupungissa toimii erityisluokkia, joihin sijoitetaan oppilaita, joilla erityistuen tarve on erityisen suuri. Näitä erityisluokkien luokkapaikkoja ei ole Helsingissä tarpeeksi. On oppilaita jotka tarvitsisivat tuetumpaa oppimisympäristöä, mutta he joutuvat silti joskus odottamaan erityisluokkapaikkaa. Meillä on muutamia jonossa, mutta niin on useissa muissakin kouluissa.

Hirvonen ei tiedä, minkä tyyppistä tilaisuutta vanhemmat ovat toivoneet.

–Vanhempainilta tässä kyseisessä luokassa on tulossa. Joskus on järjestetty tilaisuus, jossa kriisiosapuolet vanhempineen tapaavat, mutta tässä on ollut eri syitä, joiden takia se ei ole ollut mahdollista.


*****************************************************************************

TÄMÄN JUTUN SAAMAT KOMMENTIT:

Ei ole ainut koulu jossa kiusataan. Voin kertoa että poikaani on kiusattu koulussa jo kaksi vuotta. Heti kun poikani meni elokuussa kouluun ,kiusaaminen alkoi heti. Asiaan vasta puututtiin kun poikani karkasi kesken päivää koulusta ja kieltäytyi menemästä kouluun. Minusta kouluissa yleensäkin vähätellään kiusaamista ja kiusatusta tehdään melkein syyllinen, eikä kiusaajista. Kaikki kiusaaminen pitää ottaa vakavasti ja tarttua niihin heti, eikä vaan siesota tumpit suorana ja sanota että kyllä tämä tästä. Opettajien pitää uskoa kun oppilas tulee opettajalle kertomaan kun häntä kiusataan.
Usein kiusaajat osaavat selittää asiat niin ettei he olekkaan syyllisiä vaan tämä kiusattu. Usein uhkailevat kiusattuaan että jos kertoo opettajalle hakkaavat hänet koulun jälkeen jne. Puhuvat muille sitten vielä että kiusattu on mamis jne.
Aina on kiusattu ja aina tullaan kiusaamaan, mutta rajat pitää löytyä ja heti tarttuva asioihin.
Koulun on turvattava oppilaan koulurauha. Ei opskelusta tule mitään jos jatkuvasti saa koulussa pelätä.
Olen myös miettinyt sitä että pitäisikö poikani vaihtaa koulua, mutta kiusaajien se pitäisi lähteä eikä kiusatun.
21/09/2008 2:59 pm, Vieras

Tyttäreni ko. koulua vuosina 2000-2004. Hän oli jatkuvan koulukiusaamisen uhrina ja useista yrityksistäni huolimatta tilanteeseen ei puututtu. Eräässäkin tyttäreni työnnettiin paksun lasioven läpi niin ettei ollut kaukana vakava onnettomuus. Rehtorin huolenaiheena oli se että tyttäreni oli kuulemma käyttänyt rasistista nimitystä kiusaajastaan ja siitä pyytäisikö tyttäreni sitä anteeksi. Puhetta ei ollut siitä mitenkä tyttäreni jo pitkään jatkuneeseen kiusaamiseen puututtaisiin. Kiusaaminen sai jatkua vuosia ja loppui kun tyttäreni päälle käytiin koulun urheilukentällä ja ylä-asteen oppilaat näkivät tilanteen ikkunasta ja juoksivat pelastamaan tyttöäni.. Tyttäreni luokan vanhemmista noin 5 otti yhteyttä opettajaan ja kertoivat omien lapsiensa huolesta tyttäreni vuoksi ja vaativat rehtoria viimein puuttumaan tianteeseen huolimatta siitä että kiusaajat olivat maahanmuuttajia. Tilanne oli kumminkin tyttäreni kohdalla jo niin pitkällä että hän joutui vuosia käymään keskusteluterapiaa asiasta, sekä hänen koulunkäytinsä kärsi vakavia seurauksia. Marja Spinou
21/09/2008 3:16 pm, Vieras

Mistä ihmeestä on lähtöisin tämä nykyajan pelkuruus ja lässyttäminen?

Minä olen entinen koulukiusattu ja kokemukseni ovat hyvin samoilla linjoilla kuin mitä tuosta myllypuron tapauksesta käy ilmi.

Tässä täytyy nyt ensimmäisenä muistaa KOULUN MAINE. Opettajat ja varsinkin rehtori ovat erittäin hanakkaita puolustamaan koulun mainetta keinolla millä hyvänsä. Se ei saa missään nimessä tahraantua, sillä "eihän nyt meidän koulussa mitään kiusausta ole koskaan ollut, ei koskaan ikinä. Kaikki on täysin päästä keksittyä ja rasistien omaa suvaitsemattomuutta."

Kaikki mitä kiusattu ja hänen vanhempansa sanovat käännetään heitä itseään vastaan sillä aina näissä koulun ja vanhempien välisissä keskusteluissa on mukana koulutetut työntekijät jotka on opetettu kääntämään asiat päinvastaisiksi ja kieltämään tosiasiat näsäviisastelulla. Yleensä nämä ovat juuri Sosiaaliviraston työntekijöitä.

Siitä alkaakin sitten kiusatun ja hänen perheensä painostaminen. Kiusatun vanhempia aletaan syyllistämään milloin milläkin oikein kaivamalla kaivetulla tekosyyllä rasistisista ennakkoluuloista alkoholismiin. Ja koulutettu Sosiaalivirkailija alkaa tekemään vierailuja kiusatun kotiin nuuskiakseen pienimmätkin "epäkohdat" joita voi paisuttaa ja saada hyvä tekosyy pistää kiusattu laitokseen ja kas, näin pois koulusta pilaamasta sen mainetta. Sitten kun kiusattu on viety lastenkotiin voidaan koulussa taas leveillä että "eihän täällä ole mitään kiusausta koskaan ollutkaan. En minä ainakaan näe täällä yhtään mitään." Näin näppärästi ne ongelmat lakaistaan maton alle tänäpäivänä.

Kaikessa on vain kyse koulun ja Sosiaalivirkailijoiden voimannäytöstä. He haluavat näyttää juuri sinulle kuinka heillä on nyt valtaa pistää sinut hiljaiseksi jos ei ala heidän malli maistumaan.

Joku sanoi että olisi hyvä jos olisi siellä luokassa joku porukka joka vetäisi turpaan niitä kiusaajia ja saataisiin taas järjestys. Tämä on minunmielestäni juuri se oikea tapa ratkaista asioita sillä lapset ovat erittäin älykkäitä ja myös erittäin RÖYHKEITÄ. Eikö olekin kumma juttu kun tulee tällainen tilanne eteen niin kummasti rehtorin ja Sosiaalivirkailijoiden mielipide muuttuu kiusaajista tähän sävyyn: "Eihän nyt pienet lapset voi tietää mistään mitään. He ovat aivan täysin viattomia eivätkä he edes itse tiedä mitä he tekevät."

Mistä lähtien lapsista on tullut jotain ihme pyhimyksiä jotka saavat tehdä ihan mitä huvittaa ja jos vähän käy heitä rankaisemassa niin heti on poliisin karhukopla luotiliivit päällä vaatimassa tuhansien eurojen sakkoja?

Ja lapset tietävät tämän aivan varmasti!!! He muuttuvat röyhkeämmäksi kun huomaavat että hehän saavat tehdä ihan mitä vaan kun Sosiaaliviraston virkailijat tulevat heti puolustamaan. Joku raja tälle sikailulle pitäisi jo laittaa.

Mutta, toisaalta on ihan hyvä kuten myös tässä kirjoituksessa aiemmin joku mainitsi. Mitä enemmän tällaisia tapauksia tulee ja ihmiset alkavat huomaamaan sen tosiasian minkälaiselle valheelle koko suvaitsevaisuus ja lässytys perustuu, he hylkäävät suvaitsevaisuuden vastenmielisenä ajatuksena ja alkaa uusi väkivallan aika jolloin ei enää häiriköiden päitä silitellä, vaan niitä revitään irti.
21/09/2008 3:59 pm, Vieras

Rehtori Hirvonen sanoo HU:n jutussa, että asioita selvitellään tasapuolisesti ja vanhempainilta on tulossa.

Kaikki selvitykset, suunnittelut ja vanhempain kakkukahvien odottelut pitää heittää romukoppaan ja tarttua asiaan heti.

Koulukiusattuna oleminen on niin kokonaisvaltainen kokemus, että ei olo helpotu kun oppilas palaa koulusta kotia. Se kalvaa lasta yötä päivää, vuodesta toiseen. Kaikenlainen odottelu ja byrokratia vain pahentaa nuoren ahdistusta. Peli pitää viheltää poikki samana päivänä, kun se tulee ilmi.

Se, että kouluissa ei ole enää minkäänlaista kuria, alkaa näkyä yhteiskunnassamme.
21/09/2008 6:52 pm, Vieras

Kyllä Myllypuron ala-asteella on kiusaamissa ollut vuosia, rehtori ei niitä halua myöntää koska pelkää ilmeisesti saavansa rasistin maineen.
Omaakin lastani Somalit ovat kiusaneet eikä asialle ole voitu tai haluttu voida mitään, vanhempien kanssa kun on kuulma hankalaa keskustella he eivät ymmärrä suomea..
Myllypurossa mainostetaan aina että ei meillä ole kouliukiusaamista ja jos on siihen puututaan välittömästi, mutta todellisuudessa ne ovat vain sanoja....
Rehtorihan luo koko koulun yhteishengen ja kun rehtori ei asiasta välitä niin eivät ilmeisesti opettajatkaan.
Kiusaamiseen pitää puuttua heti eikä viikkojen kuluttua,.
Nimittelyt , uhkailut ja keskisorsi kuuluvat tietyn ryhmän tapoihin niin koulussa kun koulumatkallakin.
Rehtori Hirvonen voisi mennä peilineteen ja miettiä onko hän oikea henkilö paikallaan, eikä lakaista ongelmia matonalle.
Vanhemmat voimia teille taistella lastenne turvallisen koulun puolesta !
21/09/2008 7:32 pm, Vieras


Kunnallisvaalit ovat käsillä. Olisiko aika tentata eri puolueiden kantaa miten tämä ratkaistaisiin? Olisiko aika laittaa "rikastumiselle" stoppi?
22/09/2008 12:33 pm, Vieras

Suomessahan oppilaitokset, opettajat ja rehtorit saavat tehdä mitä tahtovat eikä opetushallitusta tai opetusministeriä kiinnosta lainkaan.

Opetushallitusta ja opetusministeriä kiinnostavat vain opettajien, rehtoreiden yms. edut ja heidän etujen ajaminen.
Tästä asiasta pitäisi tehdä riittävän julkinen jolloinka se alkaisi kiinnostamaan myös opetusminiteriä ja opetushallitusta.

Muuten opetushallitus yms. opettajien etujärjestöt yrittävät vaientaa ikävät asiat kuoliaaksi kuten tässä tapauksessa:
http://innofocus.petrilopia.net/

Oppilaitosten, opettajien ja rehtoreiden tekemiset pitäisi saada julkisuuteen.
22/09/2008 1:23 pm, Vieras

tähän mielipuoliseen tilanteeseen täytyy puuttua HETI.
karmea aikapommi kytemässä(ja kärsijöinä kantaväestön lapset)
miten jo nyt ollaan tässä tilanteessa, vaikka maahanmuuttajia on melko vähän täällä?mikä se tilanne tuleekaan olemaan jos tänne saapuu ne toivotut sadattuhannet maahanmuuttajat?
22/09/2008 1:27 pm, Vieras

Lisää aiheesta sekä kommentteja voitte lukea:
http://www.helsinginuutiset.fi/Uutiset/Arkisto/2008/09/17/Kouluvakivalta-karkottaa-oppilaita-Myllypuron-ala-asteelta/(offset)/60

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

01.10.2008 07:11


susanne viinamäki
Adressin tekijä

#84 Koulukiusaaminen ennakoi rikoksia ja mielenterveysongelmia aikuisena

05.10.2008 00:39

Näin 3.9.2007 HS..

Koulukiusaaminen alaluokilla näyttää ennakoivan mielenterveysongelmia ja rikollisuutta aikuisena.

Tämä selviää laajasta lastenpsykiatrisesta tutkimuksesta, jossa on seurattu vuonna 1981 syntyneitä suomalaislapsia.

He täyttivät kahdeksanvuotiaina lomakkeet, joissa kysyttiin muun muassa kiusaamista ja mielenterveyden häiriöiden oireita. Niitä tiedusteltiin myös opettajilta ja vanhemmilta.

Otokseen kuuluneita poikien vaiheita on seurattu miehuuteen asti. Poikia siksi, että heidän mielenterveysongelmansa alkavat usein varhemmin ja jatkuvat selkeämmin.

Kolmen raportin tulokset hätkähdyttävät: kahdeksanvuotiaina päivittäin toisia kiusanneille kertyi nuoruus- ja aikuisiässä selvästi enemmän rikoksia. Mielenterveysongelmat taas syvenivät usein persoonallisuuden häiriöiksi.

Tulokset korostavat varhaisen puuttumisen tärkeyttä. "Kiusaaminen on kuin hälytysmerkki tai punainen lippu", kuvailee tutkimusta tehnyt dosentti Andre Sourander Turun yliopistosta.

"Ei riitä, että kiusaamiseen tartutaan, vaan lapsen tilannetta pitää selvittää tarkemmin. Osalla toistuvista kiusaajista ja kiusatuista on vaikeita mielenterveyden ongelmia. On suuri vaara, että ne säilyvät."

Hälyttäviä oireita ovat jatkuva aggressiivisuus ja kyvyttömyys hallita kiihokkeita eli tuhoava ja rajoja rikkova käytös. Niihin ei puututa, kuten kiusaamiseen, johon moni koulu puuttuu heti.

Edessä on vaara vakavampiin mielenterveyden häiriöihin, päihderiippuvuuteen ja rikollisuuteen, jos tilaisuutta toimia ei käytetä. Vaara on erityisesti niillä, jotka sekä kiusasivat että olivat kiusattuja kahdeksanvuotiaina.

"Jatkuva kiusaaminen ja kiusatuksi tuleminen ennustavat rikollisuutta, päihderiippuvuutta ja epäsosiaalista persoonallisuushäiriötä", Sourander summaa. Sille on omaista vastuuton ja epäsosiaalinen käyttäytyminen.

Vaaraa kasvattavat vielä tunne-elämän vaikeudet, jotka ilmenevät masentuneisuutena ja ahdistuneisuutena, sekä taipumus sisäistää ongelmia.

Tällaisia ominaisuuksia todettiin neljällä prosentilla pojista. Heidän havaittiin tehneen 26 prosenttia kaikista rikoksista Suomessa 1998–2001. Heillä oli myös vaara saada aikuisiän keskeisiä psykiatrisia häiriöitä eli psykooseja, mielialan häiriöitä, päihderiippuvuutta ja persoonallisuushäiriöitä.susanne viinamäki
Adressin tekijä

#85 OPETUSMINISTERI SANOO; KOULUKIUSAAMISEEN NOLLATOLERANSSI !!

05.10.2008 00:43

4.9.2007 HS

Suuri koulukiusaamiskysely tehtiin Toukokuussa 2007

Peruskoulun alaluokkien oppilaista noin kymmentä prosenttia kiusataan viikoittain tai useammin, käy ilmi tutkimuksesta, johon osallistui toukokuussa yli 7 000 oppilasta 3.–5. luokilta eri puolilla Suomea.

Toistuvasti eli 2–3 kertaa kuukaudessa kiusatuksi joutuu 16,3 prosenttia oppilaista

Koulukiusaamista ala-asteella ei ole aiemmin selvitelty näin laajasti.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kymmenesosaa+alaluokkalaisista+kiusataan+joka+viikko/1135230043301

Opetusministeri Sari Sarkomaan (kok) mukaan koulukiusaamisessa pitää ottaa tavoitteeksi nollatoleranssi: "Tämä (KiVa) on tosi mittava hanke. Toivottavasti meillä on 2009 käytössä tehokkaat käytänteet kiusaamisen kitkemiseksi."

Toivottavasti sanon myös minä, ja toivottavasti tuo oli myös lupaus opetusministeriltä?

susanne viinamäki
Adressin tekijä

#86 Koulukaverit pahoinpitelivät 13-vuotiaan tytön!!

06.11.2008 19:10

6.11.2008 14:30

Yläastetta käyvä tyttö on tehnyt rikosilmoituksen Taivalkoskella tiistaina tapahtuneesta pahoinpitelystä.

Teini-ikäiset tytöt pahoinpitelivät ikätoverinsa koulun ruokatunnilla Taivalkosken yläasteella Pohjois-Pohjanmaalla.

Poliisin tietojen mukaan kaksi tai kolme 13-15-vuotiasta tyttöä oli kaatanut 13-vuotiaan tytön väkivaltaisesti maahan ja pessyt hänen kasvonsa lumella. Samassa tilanteessa tytöt olivat mukiloineet uhria nyrkein.

Kiusattu ja pahoinpidelty tyttö oli saanut verinaarmuja kasvoihin ja mustelmia kehoonsa. Poliisin mukaan pahoinpitely täyttää koulukiusaamisen tunnusmerkit ja tapausta tutkitaan pahoinpitelynä.

Välikohtaus tapahtui viime tiistaina koulun läheisyydessä. Osapuolet tuntevat hyvin toisensa, mutta tilanteeseen johtaneet syyt eivät ole poliisin tiedossa.

IL-STT


MUISTAKAA VANHEMMAT JA KOULUKIUSATUT TEHDÄ AINA RIKOSILMOITUS KOULUKIUSAAMISESTA!! ÄLKÄÄ VANHEMMAT ANTAKO PERIKSI VAAN PUUTTUKAA AINA KIUSAAMISEEN!!
Juha Kokkila
Espoo

#87 Sivustaseuraajat

06.11.2008 20:57

Olen käynyt 70-luvulla poikalyseon ja kokenut sairaan, neljä-viisi vuotta kestäneen koulukiusaamisen. (1) Kiusaajia ei koskaan saatettu vastuuseen. (2)Opettajat eivät koskaan puuttuneet kiusaamiseen. (3) Koulukaverit eivät puuttuneet koskaan kiusaamiseen varmaankin osaltaan sen vuoksi, että pelkäsivät koulukiusattuna olemisen tarttuvan. (4) Vanhempani eivät kostonpelosta johtuneesta vaatimuksestani koskaan puuttunut kiusaamiseen. (5) Olen aina uskonut, että olen itse aiheuttanut kiusaamiseni, vaikka vihasinkin kiusaajiani. Olin pitkään jatkuvan fyysisen väkivallan kohteena - hauliritsojen, potkujen, nyrkiniskujen, kastelemisen - ja vielä pitempään henkisen väkivallan kohteena - eristämisen, vähättelyn, nimittelyn, nöyryyttämisen. Tunnen sen helvetin.

Olemme joutuneet kohtamaan vuoden sisällä kaksi hirvittävää murhenäytelmää - koulusurmaa ja näitä aiemmin yhden kauppakeskusräjäytyksen. Nämä on mm. hallituksen toimesta aivan oikein tuomittu rikoksiksi, eikä teoille ole haluttu antaa muuta nimeä. Samalla on kuitenkin vaiennettu oikeutettua keskustelua syistä, mm. elämänkatsomuksettomuudesta ja kiusaamisesta. Poliittisessa jorganissa vilisee kriisivalmiudet, koulukuraattorit, 0-toleranssit, kriisiapu. Silti kaikki nuo 70-luvun ongelmat ovat pysyneet.

(1) Pakkokeinot eivät riitä kiusaajien saamiseen vastuuseen. Joskus kiusattu vaihtaa koulua, kiusaajat eivät koskaan. Se, että kiusaaminen voisi johtaa ikävään leimaantumiseen, olisi kohtuullinen uhka. Kiusaajille on löydettävä kuitenkin kunniallinen tie pois roolistaan. Eheytyneiden kiusaajien esiintulolla aikuisina voisi olla myös suuri merkitys. Heidän julkisilla anteeksipyynnöillään ja sovinnoilla.

(2) Opettajakoulutukseen ei vieläkään oikeasti sisälly koulukiusaamisen tunnistamiseen ja poistamiseen liittyvää opetusta. Koulukiusaamisen hallinta on peruskoulussa edelleenkin huoneentauluasteella. Työpaineet eivät ole kestäviä syitä olla puuttumatta kiusaamiseen.

(3) Sivustaseuraajia olisi rohkaistava urhoollisuuteen. Urhoollisuus ei tarkoita, etteikö pelkäisi puuttua kaverin kiusaamiseen vaan sitä, että uskaltaa kohdata pelon ja puuttua. Urhoollisuus voi olla tie suosioon ja joka tapauksessa hyvään mieleen.

(4) Vanhemmat eivät ole oikeasti kiinnostuneita lastensa hyvinvoinnista. Vanhempainilloista puuttuu suurin osa vanhemmista ja etenkin kiusaajien vanhemmat. Kun lapsi joutuu kiusatuksi, on vanhempien otettava aikuisen vastuu ja puututtava asiaan heti. Ja sellaisella voimalla, että lapsi saa kokea, että aikuisen puuttuminen asiaan varmistaa turvan kostoa vastaan.

(5) Kiusattu on yhtä paljon syyllinen kiusaamiseen kuin raiskattu raiskaukseen. Kiusaamiseen ei ole oikeutusta. Erilaisuuden hyväksymisen on koskettava paitsi rotua, uskontoa myös persoonallisuutta.

En häpeä tunnustaa, että kiusaamisen aikana ja vielä sen jälkeenkin mieleeni hiipi halu kostaa. Ensin kiusaajille, sitten hyväksyjille ja lopuksi kaikille, jotka eivät olleet tulleet pyytämättä ja yllättäen avukseni. Onneksi se kohdallani kanavoitui työn tekoon ja menestymisen haluun. Mutta entä, jos ei ole halua tai kykyä menestyä?

Yhteiskunnallamme ei tunnu olevan lääkkeitä murhenäytelmiä vastaan. Julkisuus ruokkii näytelmiä kertautumaan. Esimerkki kannustaa tuskaisia ihmisiä tekoihin. Vastuuton keltainen lehdistö on yksi suurimmista kiusaajista.
susanne viinamäki
Adressin tekijä

#88 5 ULKOMAALAISTAUSTAISTA NUORTA TYTTÖÄ PAHOINPITELI KAKSI 11-VUOTIASTA TYTTÖÄ!

19.11.2008 20:14

Vain sivullisen nopea väliintulo esti vakavammat vammat kauppakeskus Kolumbuksen vieressä perjantaina iltapäivällä sattuneessa pahoinpitelyssä.

Viiden noin 11-vuotiaan ulkomaalaistaustaisen tytön porukka oli tuolloin repimässä tukasta, lyömässä, potkimassa ja sylkemässä kahta ikäistään tyttöä, kun paikalle sattunut sivullinen nainen meni väliin.

Nainen otti pahoinpidellyt itkevät tytöt suojiinsa ja lähti viemään heitä autollaan kotiin tyttöjengin herjojen saattelemana.

Itkevät tytöt kotiovelle

- Olin täysin yllättynyt, kun ovikello soi ja siellä oli tuntematon nainen sekä itkevä tyttäreni ja hänen ystävänsä, vuosaarelaisisä kertoo.

Nainen kertoi nähneensä tapauksen ja lupautui todistajaksi. Isä meni saman tien tekemään poliisille rikosilmoituksen lapsensa pahoinpitelystä.

Tytöt osasivat kertoa, mistä koulusta ja miltä luokalta pahoinpitelijät olivat. Tapausta kotona selvitettäessä paljastui myös pari viikkoa aiemmin sattunut tapaus, jossa tyttö ja tämän ystävä ehtivät viime hetkellä juosta karkuun kyseistä jengiä. Tytöt tiesivät myös kaksi muuta ystäväänsä, jonka kimppuun jengi oli käynyt.

Itäkeskuksen poliisista kerrotaan, että tapauksen tutkinta on vasta alullaan. Poliisilla on jo tiedossa joitakin mahdollisten epäiltyjen nimiä.

- Tällaisista tapauksista tulee tehdä rikosilmoitus, rohkaisee tapauksen tutkintaa johtava rikosylikomisario Jarmo Heinonen.

Hän lupaa, että poliisi paneutuu tutkintaan tosissaan.

Enemmän aiheesta huomisen, keskiviikon 20.11.08 Iltalehdessä.

MITÄ MAHTAVAT OLLA NÄIDEN VIIDEN PAHOINPITELIJÄN VANHEMMAT MIELTÄ ASIASTA? TOIVOTTAVASTI OIKEUS TOTEUTUU JA TYTÖT SAAVAT SYYTTEET TEOISTAAN VAIKKA OVATKIN ALLE 15-VUOTIAITA. KIUSAAMISIA & PAHOINPITELYJÄ TMS. EI SAISI SUOMESSA ENÄÄN SALLIA SELITTELEMÄLLÄ ETTÄ ASIOILLE EI VOIDA TEHDÄ MITÄÄN KOSKA TEKIJÄT OVAT ALAIKÄISIÄ JNE.. !!


susanne viinamäki
Adressin tekijä

#89 MIKSI POLIISIN TUTKINTA VÄKIVALTATAPAUKSISSA ON HIDASTA JA TEHOTONTA??

20.11.2008 13:45

Tyttöjengi pahoinpiteli uhrinsa metroasemalla

Pahoinpidelty helsinkiläistyttö pelkää edelleen, eikä uskalla yksin liikkua metrolla.

Eilen Iltalehti kertoi Vuosaaressa tapahtuneesta pahoinpitelystä, jossa tekijöinä epäillään olleen viisi 11-vuotiasta ulkomaalaistaustaista tyttöä. Nyt tiedetään myös Kontulassa sattuneesta vastaavankaltaisesta iskusta.

- Yksitoistavuotias tyttäreni joutui neljän samanikäisen tytön uhriksi Kontulan metroasemalla. Hän sai aivotärähdyksen ja odottaa pääsyä lisätutkimuksiin mahdollista polvileikkausta varten, kertoo itähelsinkiläisäiti.

Hätäsoitto katkesi

Tapaus sattui jo viime vuoden keväällä, mutta vasta nyt poliisi otti äitiin yhteyttä.

- Neljä täysin tuntematonta tyttöä alkoi seurata tytärtäni ja hänen luokkakaveriaan Itäkeskuksesta. Jengi tuli samaan metrovaunuun ja alkoi sylkeä ja uhkailla, että seuraavalta pysäkiltä tulee lisää jengiä ja saatte turpaanne, äiti kertoo.

Töissä ollut äiti sai puhelun, jossa itkevä tyttö huusi "Äiti, tuu auttamaan!"

Samassa puhelu katkesi.

Tyttö ei päässyt jengiä karkuun vaan hänet raahattiin hiuksista alas portaita.

Koko ajan mielessä

Lääkärissä todettiin, että lapsi oli saanut aivotärähdyksen. Polvilumpion nivelsiteet olivat vaurioituneet. Takaraivossa oli useita paljaita läiskiä hiusten repimisen seurauksena.

Äiti teki rikosilmoituksen poliisille.

VASTA Puolentoista vuoden jälkeen ilmoituksesta äiti sai poliisilta soiton

Yhteydenotto viittaa siihen, että ainakin pääosa tekijöistä olisi poliisin tiedossa. Äiti pitää kuitenkin viranomaisten toimintaa hitaana ja tehottomana.

- Poliisi totesi vain, että juttuja on niin paljon eikä tämä sijoitu tärkeysjärjestyksessä sinne kärkipäähän.

- Lapselle ja hänen vanhemmilleen tällainen on kuitenkin koko ajan päällimmäisenä mielessä, äiti sanoo.
IL 20.11.08
susanne viinamäki
Adressin tekijä

#90 Nainen tuomittiin syylliseksi 13-vuotiaan tytön nettikiusaamisesta joka johti tytön itsemurhaan!

27.11.2008 10:49

49-vuotias nainen (Lori Drew) todettiin keskiviikkona syylliseksi nettikiusaamiseen, joka johti 13-vuotiaan tytön itsemurhaan.

Kyseessä on ennakkotapaus USA:ssa.

Missourilainen Lori Drew tuomittiin keskiviikkona oikeudessa Los Angelesissa kolmeen rikkeeseen tietomurrosta esiinnyttyään keksityillä henkilötiedoilla MySpace-sivustolla.

Syyttäjät vaativat Drewille kolmen vuoden vankeustuomiota ja 300 000 dollarin korvauksia.

Syyttäjän mukaan Drew, tämän tytär sekä yksi avustaja loivat yhdessä kuvitteellisen, 16-vuotiaan hahmon, jonka he nimesivät Josh Ewansiksi. Valeroolin kautta he kiusasivat ja uhkailivat 13-vuotiasta Megan Meieriä MySpace-yhteisössä. Kiusanteon ja nöyryytysten seurauksena tyttö surmasi itsenä vuonna 2006. Ennen tekoaan hän oli saanut itsemurhaan kehottavan viestin "Joshilta".

Lori Drewn ei näyttänyt tunteitaan oikeuden luettua syytteet.

Oikeuden mukaan Drew kohdisti kiusaamisensa Meieriin tietäen tämän olevan erittäin herkkä.

- Syytetty tiesi Megan Meierin olleen masentunut ja altis itsemurhalle. Silti Drew jatkoi kiusaamista ja nöyryyttämistä, syyttäjä Thomas O'Brien sanoi oikeudessa.

- Lori Drew oli kiusaamisringin ainoa aikuinen, hän tiesi toimintansa laittomaksi ja olisi voinut halutessaan lopettaa sen milloin tahansa, syyttäjä lisäsi.

Puolustuksen mukaan Drew ei ole vastuussa Josh-nimellä lähetetystä itsemurhaan johtaneesta viestistä, jossa "Josh" kirjoitti Meirille maailman olevan parempi paikka ilman tätä.

Oikeus pui tapausta tapahtumapaikka Missourin sijaan Los Angelesissa sillä MySpacen omistaja Fox Interactive sijaitseen Beverly Hillsissä.

AFP-REUTERS
26.11.2008 IL

-----------------------------------------------------------------------------

Tämä kyseinen äiti ei ikävä kyllä anna omalle tyttärelleen esimerkillisen aikuisen vanhemman kuvaa vaan opettaa tyttöäänkin sairaaseen kostamiseen, katkeruuteen sekä väkivallantekoihin. Pistää miettimään onko tällaisia tapauksia enemmänkin mutta niistä ei jälleen kerran vain puhuta tai kenties niitä ei saada koskaan selville tai edes vaivauduta tutkimaan??

susanne viinamäki
Adressin tekijä

#91 SILMITÖNTÄ VÄKIVALTAA, EDES OHIKULKIJAT EIVÄT PUUTTUNEET 13-VUOTIAAN TYTÖN PAHOINPITELYYN!!

01.12.2008 13:26

Poliisin mukaan 12-vuotiasta retuutettiin eri puolilla keskustaa, esimerkiksi Kampissa.

Päätekijäksi epäillään 15-vuotiasta tyttöä.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun tytöt kohtasivat hampurilaisbaarissa. Poliisin mukaan 12-vuotias houkuteltiin tekaistulla syyllä baarista ulos.

Poliisin tietojen mukaan 12-vuotiasta tyttöä hakattiin kasvoihin ja potkittiin eri puolille vartaloa, kun tätä retuutettiin ympäri kaupungin keskustaa muun muassa hiuksista repimällä.

Poliisi epäilee, että tyttöä myös nöyryytettiin, kun tämä kertoman mukaan pakotettiin nuolemaan 15-vuotiaan tytön kengät.

- Edelleen tietojemme mukaan hänen päälleen kaadettiin kaljaa ja hänelle yritettiin syöttää väkisin tupakkaa, sanoo komisario Pekka Seppälä Malmin poliisista.

Poliisin epäilyjen mukaan tyttöä uhattiin myös hengenmenolla, jos tämä kertoisi tapahtuneesta kenellekään.

Lähes kolme tuntia kestänyt piina päättyi vasta, kun 12-vuotias pääsi asematunnelissa karkuun. Häneltä oli poliisin tietojen mukaan viety kännykkä, kamera ja bussikortti.

Poliisi epäilee 15-vuotiasta tyttöä pahoinpitelystä, ryöstöstä, vapaudenriistosta ja laittomasta uhkauksesta sekä oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta. Myös toista tyttöä epäillään 12-vuotiaan pahoinpitelystä.

IS 26.11.08
--------------------------------------------------


Aika lujaa he löivät, 13-vuotias Tiina vastaa hiljaisella äänellä.

Hän kertoo, kuinka joutui tyttökaverinsa kanssa kolmen tytön hakkaamiksi Helsingin keskustassa noin kuukausi sitten.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun Tiina oli viettämässä iltaa Kampin keskuksessa. Tyttöporukka tuli hänen luokseen.

Tiinan mukaan tytöt ottivat häntä kädestä kiinni ja lähtivät väkisin viemään eduskuntataloa kohti. Matkalla tytöt soittivat Tiinan kavereille ja pyysivät heitä paikalle.

- Kun nämä tulivat, he pyysivät Tiinaa valitsemaan yhden kaverin mukaansa. Tiina ei sanonut mitään, jolloin yksi tytöistä sanoi lähtevänsä, Tiinan äiti kertoo.

"Silmitöntä väkivaltaa"

Tiinan äiti kertoo tyttöporukan raahanneen uhrinsa eduskuntatalon viereiseen puistikkoon, jossa hakkaaminen alkoi. Siihen osallistui äidin mukaan kolme tyttöä.

- Se oli silmitöntä väkivaltaa, hän kertoo.

Tiinan mukaan tytöt löivät heitä kasvoihin, kaatoivat maahan ja potkivat vatsaan.

- Välillä hakkaajat halasivat tyttöjä ja sanoivat, että "kyllä me tykätään teistä". Sitten lyöminen jatkui taas. Se kesti lähes kaksi tuntia, äiti jatkaa.

Tiinan äidin mukaan tyttöjä myös nöyryytettiin vaatimalla nuolemaan hakkaajien kengät.

- Kai he hakkasivat huvikseen, Tiina sanoo.

Poliisi tutkii pahoinpitelyä.

Uhrin nimi on muutettu.

Ohikulkijat eivät puuttuneet pahoinpitelyyn. Lue tapauksesta lisää maanantain (1.12.2008) Iltalehdestä.

IL 1.12.08
susanne viinamäki
Adressin tekijä

#92 13-VUOTIAS KOULUTYTTÖ PAHOINPIDELTIIN VANTAALLA!!

02.12.2008 13:21

Koulutyttö pahoinpideltiin Vantaalla
2.12.2008

Pahoinpitelijä hyökkäsi vuonna 1994 syntyneen koulutytön kimppuun tänä aamuna Vantaan Havukoskella.

Vantaan poliisin mukaan tyttö on toimitettu hoitoon Peijas-Rekolan sairaalaan.

Pahoinpitelijää ei ole vielä tavoitettu, eikä hänen henkilöllisyytensä ole tiedossa. Hyökkäys tapahtui omakotitaloalueella Havukoskella puoli kymmenen aikaan aamulla.

Tapausta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä. Poliisi tiedottaa asiasta lisää iltapäivällä.

Poliisin mukaan sairaalaan viedyllä tytöllä ei ole hengenvaaraa.

IL 2.12.08
MATTI TANNER
susanne viinamäki
Adressin tekijä

#93 ADRESSI LUOVUTETTU ENSIMMÄISTÄ KERTAA ETEENPÄIN!

02.12.2008 13:39

KOULUKIUSAAMINEN_STOP ADRESSI on luovutettu ensimmäistä kertaa eteenpäin perjantaina 28.11 Suomen Keskustan puoluevaltuuskunnan kokouksessa, adressin luovutti eteenpäin nuorisotyöntekijä/eduskunta-avustaja Cata Mansikka-Aho. Myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana luovutamme adressin eteenpäin kaikille puolueille eduskunnassa, koska tämä on ennenkaikkea puolueeton asia & meidän kaikkien ihmisten asia.

Kaikki apu ja kannatus ovat enemmän kuin tervetullutta sillä tämä on todella tärkeä asia, liian moni lapsi ja nuori tänä päivänäkin kärsii koulukiusaamisesta. Suomen Perusopetuslain 7 luku 29 § 1 pykälä OIKEUS TURVALLISEEN OPISKELUYMPÄRISTÖÖN ei toteudu kouluissa, se ei siis toteudu YLI SADAN TUHANNEN lapsen kohdalla. Asioihin täytyy tulla radikaali muutos!
Nämä lapset ja nuoret ovat meidän tulevaisuutemme..

Susanne Viinamäki
Vantaa 2.12.2008

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

10.01.2009 15:04


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

19.01.2009 13:19


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

19.01.2009 13:33


susanne viinamäki
Adressin tekijä

#97 Joukko järeästi varustautuneita nuoria yritti kahdesti päästä pahoinpitelemään koulun oppilaan!

19.01.2009 13:41


Aseina puukko ja sorkkarauta
Nuorisojoukko tunkeutui kouluun kesken päivän
16.1.2009 16:51 (Päivitetty 16.1.2009 19:14)
http://www.iltalehti.fi/helsinki/200901168927672_hi.shtml

Joukko järeästi varustautuneita nuoria yritti kahdesti päästä pahoinpitelemään helsinkiläiskoulun oppilaan.


Puukolla ja sorkkaraudalla aseistautuneen 4-5 nuoren porukan aikomuksena oli pahoinpidellä yksi koulun poikaoppilas. Aiottu hakkaaminen jäi kuitenkin suorittamatta, koska koulun henkilökunta sai käännytettyä joukon pois molemmilla kerroilla.

Joukkio ilmestyi Munkkiniemen Yhteiskoululle ensimmäisen kerran yhdentoista aikaan perjantaina päivällä ja soitti kännykällä uhrinsa koulun pihalle. Uhkailun kohteeksi joutunut poika pääsi kaverinsa kanssa kuitenkin pakenemaan koulun sisälle, nuorisojoukon seuratessa perässä. Aulassa vahtimestari tuli lopulta apuun.

- Olin itse ruokalassa, kun minulle tultiin kertomaan, että koulussa on tällaisia tunkeilijoita. Lähdin toisen miesopettajan kanssa koulun aulaan, jossa vahtimestari oli pysäyttänyt 4-5 miehen ja pojan ryhmän, koulun rehtori Aki Holopainen kertoo.

Rehtori, opettaja ja vahtimestari saivat puhumalla uhkailevat nuoret lähtemään pois koulusta.

- Joukossa oli kaksi selkeästi jo parikymppistä miestä ja 2-3 15-18 -vuotiasta nuorta.

Koulu lukittiin

Uhkailijaporukka palasi koululle noin tunnin kuluttua. Tällä välin henkilökunta oli lukinnut koulun ovet ja seurasi tilannetta turvakameroista.

- Silloin ilmoitimme asiasta poliisille, joka tuli paikalle turvaamaan tilannetta, rehtori Holopainen kertoo.

Uhkailun kohteena ollut oppilas kuljetettiin tällä välin autolla kotiin. Rehtorin mukaan poika oli aiemmin joutunut sanaharkkaan yhden uhkailijajoukossa mukana olleen nuoren kanssa, joka ei ollut koulun väkeä.

- Tämä oli sitten pyytänyt apuvoimia mukaansa ja tuli jonkinlaiselle kostoretkelle.

Toinenkin tunkeutumisyritys saatiin lopulta torjuttua ilman fyysistä kontaktia.

Turvatoimia ei kiristetä

Rehtori Holopainen myöntää, että koki itsekin tilanteen uhkaavaksi.

- Totta kai, mutta ei tässä nyt yöunia menetetä. Tärkeintä oli oppilaiden turvaaminen. Aulassa oli ruokatunnin aikaan paljon väkeä ja osa varmasti koki tilanteen uhkaavana.

Rehtorin mukaan välikohtauksesta tiedotetaan maanantaina kaikille oppilaille keskusradion välityksellä. Asia käydään läpi myös uhkailun kohteena olleen alaikäisen oppilaan ja tämän huoltajan kanssa. Mitään kiristettyjä turvatoimia ei kuitenkaan ole suunnitteilla.

- Käymme toki asiaa läpi huolellisesti ja meillä on kouluraattorit ja muu ammattiapu täällä totta kai paikalla. Ei tällaisen yksittäisen tapauksen takia ruveta kuitenkaan paniikkinappulaa painamaan. Tällaista sattuu välillä Suomen kouluissa, kun meillä ei ole niin tiukkaa kontrollia ja ovia lukossa.

Rikosilmoitus tehty

Tunkeilijoista tehtiin myöhemmin päivällä rikosilmoitus poliisille.

- Näin on tapahtunut ja poliisi tutkii tätä laittomana uhkauksena, päivystävä komisario Tom Packalén Helsingin poliisista vahvistaa.

Poliisin mukaan nuorisojoukko oli pukeutunut hip hop -tyyliin ja heillä oli mukanaan ainakin puukko ja sorkkarauta.


^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Jälleen kerran; Vanhemmat, koulu ja yhteiskunta HERÄTYS!!


Tänään iltalehdessä oli myös "uutinen": Joka kymmenes 9-luokkalainen inhoaa koulua, eikö tämäkin kerro jo aika paljon?? Varsinkin kun samalla joka kymmenes joutuu pahoinpitelyn ja uhkailun kohteeksi koulussa päivittäin..
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200901190105637_uu.shtml
Mia .
Neljäntuulentie

#98 Muitten kaa samaa mieltä!!

16.02.2009 10:18

Koulukiusaamiseen pitää todellaki puuttua. Allekirjoitin.
Petri Rantanen
Helsinki

#99 Oikeus

16.02.2009 22:14

Sain juuri viimeviikolla selville, että tytärtäni on kiusattu jo lähes kaksi vuotta. Kiusaaja oli pelotellut tytön niin, ettei uskaltanut kertoa. Olemme nyt selvittämässä asiaan.
Olen yrittänyt etsiä tietoa onko olemassa oikeuden päätöksiä kiusaamisasioissa, lähinnä tulkinnasta kumpi on tärkeämpi oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön vai ns.lähikoulu oikeus.
Koska minun varallisuuteni antaa mahdollisuuden palkata tarvittavan määrän lakimiehiä ajattelin ottaa nyt asiasta selvää.
Mikko Saari
Vantaa

#100

17.02.2009 16:05

Olin ainoa pitkäaikainen ystävä pitkään kiusatulle kaverilleni. Olemme molemmat nyt nuoria aikuisia ja hän on onneksi terve ihminen eikä ole kokenut enää kiusaamista. Kerran hän sanoi ettei tiedä olisiko vielä hengissä jos en olisi ollut hänen ystävänsä.

Muistakaa tukea toista. Yksi on helppo lyödä porukassa maahan, mutta kahden kohdalla saa paljon herkemmin vähintäänkin kusipään maineen.