Kivilouhos Huhmariin?!?

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kivilouhos Huhmariin?!?.


Vieras

#1

19.12.2011 21:05

Mielestäni olisi hyvä keskittää maankaato-/louhostoimintoja isompiin yksiköihin kuten Ämmässuolle, jossa kyseistä toimintaa on harjoitettu jo vuosikymmeniä.

Vieras

#2

20.12.2011 10:07

Haluan nauttia kesistä kuunnelen lintujen laulua,
enkä kivilouhoksen meteliä.

Vieras

#3 Tehkää muistutus

20.12.2011 13:26

Paras tapa saada näkemyksensä kuuluviin ja taata mahdollinen valitusoikeutensa jatkossakin on tehdä muistutus ympäristölautakunnalle ennen määräaikaa (18.1.2012). Nettiadressi voidaan valitettavasti jättää käsittelyssä huomiotta, muistutusta ei. Mikäli tarvitset apua muistutuksen laadinnassa tai haluat mieluummin osallistua yhteiseen muistutukseen kuin jättää oman, lähetä yhteystietosi osoitteella kivilouhos.muistutus@gmail.com

Vieras

#4 Yhteiskanne - bisnekseltä pohja pois ja uhka huonosta julkisuudesta Vihdille

21.12.2011 01:24

Tapaus on aika selvä: puiston osalliset saavat tuottoja ja me kiinteistöjen omistajat menetämme ehkä merkittävän osan omaisuudestamme.

Ehdotan yhteiskanteen nostamista kaikkia niitä tahoja vastaan, jotka ovat nyt tai ovat olleet osallisina puiston kehittämisessä. Aina henkilöön asti jos laki sen sallii. Kanteen tarkoituksena on joko a) keskeyttää tämä puistohanke ja siirtää puisto jonnekin asumattomaan paikkaan tai b) järjestää joko kertakaikkinen tai muu korvaus puolueettoman tahon arvioimasta kiinteistön arvonalenemasta kullekin yhteiskanteeseen osallistuvalle.

Lisäksi ehdotan, että asia tuodaan pääkaupunkiseudulla julkisuuteen: Vihtiin muuttaja ottaa merkittävän taloudellisen riskin: ympäristölautakunta voi päättää antaa jollekin liikkeenharjoittajalle luvan sellaiseen toimintaan, joka alentaa muuttajan yleensä suurimmman omaisuusosuuden arvoa merkittävästi ilman että tämä voi tehdä asialle mitään.

Jos iso joukko käynnistää tällaisen prosessin, siitä tulee valtakunnanuutinen. En usko, että Vihti haluaa tätä.

En ole lakimies joten en osaa sanoa ovatko näin kovat keinot mahdollisia ja mitä luokkaa korvaukset voisivat olla mutta lisäpointtina: juju ei välttämättä ole korvauksissa vaan siinä, että puistosta tulee liiketoimena kannattamaton. Jolloin homma loppuu kuin seinään. Tai ainakin se laitetaan hyllylle.

En aikaisempien kokemusten perusteella (ei Vihdissä) valitettavasti usko, että addresseilla tai lausunnoilla on mitään merkitystä. Kauniita ajatuksia mutta se on raha mikä puhuu.

Jos olet jotain mieltä ehdotuksestani, laita kommentti puolesta tai vastaan.

Katsotaan mihin päädytään ja jos näyttää siltä, että heti vaan järeät aseet käyttöön niin ei muutan kuin organisoidutaan, haetaan sotakassaan tukea vaikkapa omakotiliitolta, konsultoidaan sopivaa lakimiestä ja katsotaan minkälainen kanne voidaan nostaa, ja annetaan asianajotoimiston hoitaa tapaus.

Jos hyvin käy saadaan rauhaa tai rahaa - tai jokin muu korvaus. Jos huonosti, menetämme itse kukin vähän asianajopalkkioita ja saamme kuunnella kuorma-autoja ja kivimurskausta seuraavat kymmenen vuotta. Mikä tapahtuu joka tapauksessa ilman kovia keinoja pl. palkkiot.

Vieras

#5 Re: Yhteiskanne - bisnekseltä pohja pois ja uhka huonosta julkisuudesta Vihdille

21.12.2011 10:06

#4: - Yhteiskanne - bisnekseltä pohja pois ja uhka huonosta julkisuudesta Vihdille

Ei ole olemassa mitään eikä ketään, jota vastaan kanne voitaisiin nostaa. Oikea menettely hankkeen vastustamiseksi on seuraava:

1. kirjallinen muistutus tai mielipide Vihdin kunnalle 18.1.2012 mennessä

jos ympäristölautakunnan päätös ei miellytä

2. valitus hallinto-oikeudelle

jos hallinto-oikeuden päätös ei miellytä

3. valitus korkeimmalle hallinto-oikeudelle.

Jos hanke kaikesta huolimatta toteutuu, on vahinkoa kärsineellä oikeus hakea korvauksia viiden vuoden kuluessa vahingon syntymisestä. Korvauksista säädetään maa-aineslaissa.

Maankaatopaikka lienee kunnan intressissä. Maa-aineksen otto taas lienee maanomistajan intressissä. Maanomistaja on nähnyt hyvän tilaisuuden koplata hankkeet yhteen.


Vieras

#6 Re: Re: Yhteiskanne - bisnekseltä pohja pois ja uhka huonosta julkisuudesta Vihdille

22.12.2011 09:07

#5: - Re: Yhteiskanne - bisnekseltä pohja pois ja uhka huonosta julkisuudesta Vihdille

Olet tavallaan oikeassa. Suomen lainsäädäntö ei tunne käsitettä yhteiskanne. Ryhmäkanne on olemassa mutta sen voi nostaa vain kuluttajasuoja-asiamies.

Ryhmäkanne ilmeisesti voi oikeuttaa vain korvauksiin ja itselleni jäi hieman epäselväksi, voiko sitä soveltaa tähän tilanteeseen. Vähän etäiseltä vaikutti. En ole vielä ollut ko. henkilöön yhteydessä.

 

Muuten otin yhteyttä Vihdin ympäristövirastoon ja sieltä sanottiin, että tässä vaiheessa lausunnon antaminen on tärkeintä. Ja että lausunnossa yksilöidään hyvin tarkasti ne spesifit vaatimukset, joita kukin pitää tärkeinä mm. mihin kellonaikaan mitäkin toimintaa voidaan harjoittaa ja miksi näin.

Muita tyypillisiä haittoja joita ei haluta ovat mm. hienojakoisen pölyn aiheuttama haitta terveydelle, puutarhoille, maanviljelykselle, vesilain mukainen riski pohjavedelle, räjäytysten vaara talojen perustuksille ja savupiipuille sekä porakaivoille ja lämpöpumpuille. Ja tietysti kotieläimille.

Lisäksi puistossa tehtävät laitteiden korjaustyöt voivat aiheuttaa öljy- tai muita saastepäästöjä. Tästä tulikin mieleen: murskaimen aiheuttama ääni on luokkaa 120dB eli samaa tasoa kuin Rock-konsertti.

Meluhaitan suhteen, olikohan se ympäristölainsäädännössä, on mielenkiintoinen seikka: vakioasumusten kohdalla desibeliraja on 55dB mutta kesämökkien kohdalla 45dB. Eli jos jollakulla on puiston lähellä kesämökki niin hyvä juttu.

Ympäristöviraston edustaja sanoi, kun kysyin miten voi tietää haittojen määrän ennen kuin toiminta on käynnissä, että vaatimuksia voi tiukentaa myös jälkikäteen jos kokee haitat kohtuuttomiksi.

Lausunnot menevät liikkeenharjoittajalle ja loppujenlopuksi "poliitikoille", joille ei riitä, että "en halua melua ja pölyä ja lisäliikennettä ympäristööni". Lausuntoon voi liittää myös vaatimuksen rahallisesta korvauksesta.

Mitä muuta tulee korvauksiin, ympäristöviraston edustaja oli hyvin selkeästi sitä mieltä, että kun toiminta on alkanut, ainoa reitti hakea korvauksia omaisuutensa arvonalenemisesta on käräjäoikeus.

 

Otin myös yhteyttä kaavoitusviranomaiseen, joka selitti pitkään miksi juuri verisuo on ainoa paikka Nummelan läheisyydessä, johon puisto voidaan perustaa. Oli huvittavaa, kun hän lipsautti että "kun toiminta alkaa" eikä siis "jos toiminta alkaa".

Korvausten suhteen hänen kantansa oli selvä. Hieman karrikoiden "mitäs asut alueella, jossa ei ole voimassaolevaa asema- ja ympäristökaavaa. Siellä voi tapahtua mitä vain. Pitäisihän se tietää".

Kun tutkin asiaa lisää, ainakin minulle tuli kuva, että lainsäädännöllisesti korvausasia on tosiaan epäselvä ts. mitä lakia vaatimukseen voi soveltaa. Maa-aineslain (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1981/19810555) 9§ todetaan meidän kaikkien onneksi kyllä asia hyvin suorasanaisesti.

Melu

#7 Maankaatopaikka

22.12.2011 09:57

Huhmarissa moottoritien varella ja sen läheisyydessä asuvat ovat jo vuosia kärsineet liikenteen lisääntyvästä melusta ja kunnalta pyydetty meluaitoja ,on kuulemma liian kallista.Miksi perustaa maankaatopaikka kun motarin varteen olisi mahdollista tällä keinoin saada meluvalli. Tosin tällaista aikaisemminkin ehdotettu ja syynä ollut "onko maa-aines tarpeeksi puhdasta".Kuka sen kontrolloi kun käytetään maankaatopaikkaa millaista tavaraa sinne kipataan.Parempi täytemaa motarin varessa kun toisten takapihalla.


Vieras

#8

22.12.2011 17:10

Jos rekkaralli Pillistöntiellä/Huhmarnummen koulun välillä alkaa, ovat koululaiset ja muut jalan/pyörällä kulkevat lapset todellisessa vaarassa. Teillähän ei ole kevyenliikenteen väyliä lainkaan. Jos tällainen louhos perustetaan, saa vain jäädä odottamaan ensimmäistä ihmishengen menetystä. Tie on jo nykyisellä liikenteellä merkitty vaaralliseksi tieksi.

Vieras

#9

22.12.2011 17:21

Eiköhän tälläinen nyt jonnekin muualle kuin Nummelan keskustaan! Pillistöntie on nykyiselläänkin jo luokiteltu kouluissa vaaralliseksi tieksi ja jos tälläinen kuorma-auto määrä tulee vielä sinne niin saadaan alkaa odottelemaan ensimmäisiä kuolon uhreja. Kaikkia asiasta päättäviä suositellaan lähtemään iltakävelyllä kyseiselle tielle nykyisellään, jonkinlaista extreme urheilua sekin

Vieras

#10

25.12.2011 08:04

kivipöly leviää kaikkialle luontoon, marjat jasienet
sen jälkeen käyttökelvottomia

Vieras

#11

25.12.2011 15:04

aivan järjetön hakemus. kyllähän kunnan alueelta löytyy vanhoja teollisuus alueita joissa tuollaista toimintaa voidaan harrastaa vaarantamatta kylän lasten kulkemista kouluunsa.jos kiveä louhitaan jostain 250 tn ajetaan kivilouhokseen ja taas pois sieltä niin siinä klukee 500 tn 5 kk aikana per vuosi. 100 tn kuukaudessa huhmarnummen ala-asteen ohi isoilla rekoilla. Pihtisillantie joka nyt jo on rasi-tettu autoilulla enemmän kuin mitä kunta pystyy hoitamaan niin nyt he antaisivat luvan moninkertais-taa liikenteen ja vielä raskaammalla mahdollisella tavalla.

Vieras

#12 liito-orava, metso ja teeri

25.12.2011 22:34

#6: - Re: Re: Yhteiskanne - bisnekseltä pohja pois ja uhka huonosta julkisuudesta Vihdille

Jos olen tulkinnut oikein vuonna 2008 tehtyä Vihdin luontoselvitystä niin verisuolta löytyy uhanalaista linnustoa ym. mm. metso, teeri ja liito-orava. Auttaiskohan tuo mitään? http://www.vihti.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/vihti/embeds/15325_Luontoselvitys_2008.pdf


Anonyymi

#13

26.12.2011 01:44

Sama touhu on myös täällä menossa...
http://www.adressit.com/siuntion_myllykylan_louhoshanke
Painostakaa päättäjiä

#14 Vihdin kunnan sähköpostit

27.12.2011 13:10

Hei!
Vihdin kuntaan voi olla yhteydessä myös sähköpostitse:

etunimi.sukunimi@vihti.fi

Rakennusvalvonnan sekä tekninen ja ympäristökeskuksen sähköpostiosoitteet:

rakennusvalvonta@vihti.fi
tekninen-ymparistokeskus@vihti.fi

Olkaa yhteydessä kunnanvaltuutettuihin, joita olette äänestäneet!! Sekä asioista päättäviin virkamiehiin.
anonyymi

#15 niinpä niin

02.01.2012 17:55

nimby- ilmiö vauhdissa....

Vieras

#16

03.01.2012 00:20

Kotirauhan säilymiseksi.

Vieras

#17

04.01.2012 16:54

Huomenta,kaikille. Kyllä tässä on katseltu monta vuotta tätä rallia jo nyt,koulu kun avattiin niin kylän omat "isukit ja äitylit" kaahaa illoin aamuin "pikkupalleroita"kouluun sekä kerhoon,samoin taksit kaahaa myös:TÄSSÄ ON NOPEUSRAJOITUS 40 KM TUNNISSA.Laittakaa kännyt taskuun ja katse nopeusmittariin niin hyvä tulee...........
Uusia elämyksiä

#18 Nun nun Nummelaa

08.01.2012 14:05

Mukavasti se kivimurskauksen "musiikki" viihdyttää Nummelan keskustankin väkeä!
Linnuntietä matka on tosi lyhyt. Kuin myös Tervalammelle ja Nuuksion Kansallispuistoon
Ihan parasta ovat kesäiset viikonloput, silloin Enäjärven yllä murskausmusa liittyy motocross-radan saundeihin ja ääni aalloissa liidokit hiljaa liitelevät....
YX

#19 Nun nun Nummelaa

08.01.2012 14:08

Magee mesta!

Vieras

#20

08.01.2012 18:03

meluhaitta
mummeli

#21

08.01.2012 18:04

meluhaitta

Vieras

#22 Re:

08.01.2012 18:04


Vieras

#23

09.01.2012 15:02

kivilouhosten paikka on syrjäseuduilla eikä asutus
alueiden välittömässä läheisyydessä,tämä tulee ympäristöasioista päättävien muistaa

Vieras

#24

09.01.2012 16:55

Täysin samaa mieltä!
Kunpa kaikki Nummelan nukkuvat heräisivät ajoissa, ei nimittäin kannata päättäjien muistin varaan jättää, valitettavasti :(


Vieras

#25 Business is Business

15.01.2012 17:54

Samantien kun Sarajuuri saa luvan, niin hän myy paikan Lemminkäiselle tai jollekin muulle suurelle yhtiölle ja pistää 40-50 miljoonaa taskuunsa ja häippäsee muille maille(:

Kuunnelkoot Vihtiläiset sitten keskenään sitä kilkutusta!