Pakkoruotsi pois koulutuksista

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pakkoruotsi pois koulutuksista.

Aku Taskinen
Varkaus

#1

25.01.2007 20:01

Heh, pistettiin kaverin kanssa tämä adressi koulun ilmoitustaululle ja sitten vielä jaettiin sellaisia pieniä lappuja joissa on tämän osoite ;)
Samuli Rask
Adressin tekijä

#2

25.01.2007 21:49

Hienoa!

Ehkä joskus tätä epäkohta vielä poistuu Suomesta.
teemu toppinen
kerava

#3

30.01.2007 16:20

Ruotsin kieltä on turha opettaa Suomessa (ainakin minulle), koska se on pakollista melkein kaikki koululaiset vihaavat sitä!!!!!
Sen pakko opettaminen perustellaan sillä, että Suomenruotsalaisten on saatava Suomessa palvelua omalla kielellään!!!! Kuinka moni Suomenruotsalainen ei osaa Suomea??? Ahvenanmaalla jossain ulko saaristossa!!! No ehe.....
Opetelkoon Suomea kerta asuvat täällä!!! Ruotsissa asuu paljon suomalaisia jotka puhuvat Suomea eikö heidän pitäisi saada palvelua Ruotsissa Suomeksi???
Jan-Olof Hommas
LILJENDAL

#4

07.02.2007 20:08

Olette lapsellisia!
Lukekaa meidän historiaa.
Kuka oli ensimmääsenä täällä?
Ja mistä te suomalaiset tulitte?

Sitten voidaan jatkaa keskustelut.
Samuli Rask
Adressin tekijä

#5

07.02.2007 20:35

Jan-Olof Hommas.

Mutta kahta kieltä emme tarvitse tässä maassa. Kysehän on nyt vain koulutuksesta ei muusta! Helpompaa poistaa ruotsinkieli koska se on selkeä vähemmistökieli koulutusohjelmista jonka tarve on hyvin vähäinen ja turha opiskella vain sen takia sitä että joskus kohtaa ruotsia puhuvan.
"Voimme" poistaa myös suomenkielen mutta enpä usko että se on mahdollista suomessa? Näin meillä olisi yksi kieli, sopii mulle, kahta kieltä ei tarvita.

Tässä ei ole kyse mistään ruotsalaisuuden vastaisuudesta vaikka siihen on se johtanut ja johtaa edelleen. Vaan siitä että miksi turhaan opetaan ruotsia kouluissa kun se unohtuu kuitenkin suurimmalla osalla? Ne ketkä tarvii ja niitäkin varmaan on ja ketkä muute vain haluaa niin saa totta kai opsikella vaikka minkä kielen. Mulle on peruskoulussa opetettu ruotsia, se on unohtunut hyvin pitkälti ja motivaatio jo silloin oli huono sen kielen opiskeluun ja olin oikeassa, en ole tarvinnut. Mutta nyt taas aikuiskoulutuksessa olisi pakkoruotsia tarjolla, mutta mihin? En ole tarvinnut ruosinkieltä palveluammatissani vielä tähän päivään mennessä! Miksi taas pakkoruotsia?
teemu toppinen
kerava

#6

09.02.2007 21:02

Jan-Olof Hommasille historiaa!!! Saamelaiset olivat jääkauden jälkeen ekoja Suomen asuttajia sitten tuli "suomalaiset" saamelaisten sukulaiskansa!!!(ennen jääkautta oli neanderin ihmisiä).... Missä lie suomalaiset olleet jääkautta paossa??? Volgan varrella Venäjällä?!? Saamelaiset olivat Uralilla!!
Sihten tulivat ruotsalaiset asuttamaan pohjanmaan rannikkoa!!
Ehtä näin tää meennöö!! Minulla ei ole mitään ruotsalaisia vastaan... vain ruotsin pakko opetusta Suomessa!!!
Minä en kyllä tajua ruotsin kielestä mitään.... ei mee päähä....
Suvi Eskelinen
Kouvola

#7

19.02.2007 23:40

Adressin perusteluissa on monta kielioppivirhettä, mutta ei se mitään allekirjoitan silti, hyvällä asialla tässä ollaan. Adressi muuttuu heti uskottavammaksi, jos tekijä korjaa nuo ison alkukirjaimen käyttöön liittyvät pikku mokat. ;)

Panen sanan kiertämään tästäkin adressista.
Simo H
Kuopio

#8

28.02.2007 02:12

Nykypäivänä ei kukaan suomalainen oikeasti ruotsinkieltä tarvitse... kyllä svedut englantia taittaa varmasti...
Samuli Rask
Adressin tekijä

#9

15.03.2007 22:18

Morjensta pöytään..
"Nykypäivänä ei kukaan suomalainen oikeasti ruotsinkieltä tarvitse... kyllä svedut englantia taittaa varmasti..."
Tarvii jos menee ruotsiin, maassa maan kielellä tai sitten kansainvälisellä kielellä, kahta omaa kieltä ei tarvita. Suomessa asuvat ruotsalaiset tai suomenruotsalaiset jotka asuu suomessa alueella jossa enemmistökieli on suomi niin puhuvat suomea suomalaisten kanssa. Että voi kuin ihmetellä tätä pakkoruotsin tuputusta koulutuksissa. Antaa jokaisen opiskella vaikka lentämistä talon katolta hypäten käsiä räpytellen mutta ei kaikkien tarvii sitä opetella kun se melko tarpeetonta on. Kun tämä asia saadaan kuntoon niin alkaa pakkouskonnon opetuksen poisto, järven häivääkään koko asiassa. Taas korostan että jos joku haluaa tai perheen kasvatus sitä edelllyttää niin ei se mulle kuulu eikä se kuulu heille että pitääkä minunkin osata jotain uskontoa.

Vaikka tälläinen pakkopakko poistetaan niin ei se poista kuitenkaan sitä että suomesta loppuu ruotsinkieli tai jokin uskonto, kyllä ne saa olla ja paljon muutakin. Ne ei ole vaan elämässä tarpeellisia asioita pakko-osata.
Antti Jalli
Espoo

#10

18.03.2007 21:02

Lue kuule Jan-Olof Hommas ihan itse sitä historiaasi. En sitten tiedä "teidän" historiastanne mutta yleisen historian mukaan ruotsalaiset eivät tosiaankaan olleet ensimmäisenä täällä!
Pauli Lepistö
Vantaa

#11

28.03.2007 22:07

siis kyllä pitäis koulusta saada tää ruotsinkieli pois sillä ei mitään tee
suomella ja englannilla pärjää varsin hyvin
Matti Uusitalo
Forssa

#13 Suomalaiset olivat täällä ensin!

09.05.2007 00:50

Suomalaisugrilaiset kansat ovat asuttaneet Suomea jääkauden päättymisestä alkaen keskeytyksettä lähes 10 000 vuotta. Ruotsalaisten invaasio lännestä alkoi vasta 1200-1300 luvuilla, Ahvenanmaalle hieman aikaisemmin.
Kysymys on kolonialismista, jonka jäänteitä pakkoruotsin opiskelukin on.
Eiköhän siirtomaavallan aika Suomessa ala olla ohi!
teemu toppinen
kerava

#14 Kiitos Matille!!!

20.05.2007 19:18

Matti Uusitalo puhut totta !!! Ruotsin vallan aika on loppunut 1809......
Ruotsin kieli jäi vaan kytemään suomeen....
Minulla ei ole mikään suomenruotsalaisia vastaan mutta kielen pakko opetus ottaa päähän!!! Vaihtaisin ruotsin heti saamenkieleen kun vaan sais!!!!!
HYVÄÄ KESÄÄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! =)
Hannu Koho
Imatra

#15 Herätetään poliitikot

20.05.2007 23:19

Tämä on hyvä adressi, poliitikot ja media ymmärtävät asian vasta kun tulee riittävästi painetta ottaa kansan mielipide huomioon. Mistään muusta aiheesta ei ole liikkeellä yhtä paljon adresseja, jo se kertoo että nykyinen järjestelmä on epäterveellä pohjalla.
Pakollinen ruotsi ja Suomen ns. "kaksikielisyys" ovat saman asian kaksi toisiaan tukevaa, huojuvaa tolppaa. Valtio voidaan laeilla ja keinotekoisilla vaatimuksilla virittää vaikka kuusikieliseksi, maa ja kansa ei sillä kuitenkaan muuksi muutu.
Nykyinen, maailmassa ainutlaatuinen järjestelmä rajoittaa kansallisen kielivarantomme kehittymistä kansainvälistyvässä maailmassa, ja on lisäksi suurta julkisten resurssien tuhlausta, puhumattakaan yksilöiden ajanhaaskauksesta.
Onnea hankkeelle!
Veera Ilkka
Hki

#16

02.06.2007 23:31

Jan Olofille...
täällä ensimmäisenä olivat suomalaiset alkuperäiskansat ja eränkävijät.
Päivi Heino
Kuopio

#17 samaa mieltä

03.06.2007 01:40

Mitä järkeä on lukea koulussa ruotsia? En ole tähäänkään päivään mennessä tarvinnut yhtään sanaa käyttää ruotsia...ja kuitenkin peruskoulu loppu vuonna-85 mutta eikö voisi englannin kieltä pistää enemmän, koska se on yleiskieli, ruotsi on tyhjänpäinen kieli, enemmän enkkua kouluun ja ruotsi pois..
Ville Hietanen
Mikkeli

#18 tärkeysjärjestys

29.06.2007 23:15

PakkoUSKONTO pois kouluista. Ruotsin kieltä on paljon hyödyllisempää opiskella kuin uskontoa, joka ei edes perustu tosiasiaan.
Johann Wolfgang Von Goethe
Grani

#19 Poistetaan

02.07.2007 11:21

myös samalla pakollinen matematiikka, kemia ja fysiikka siitä syystä, että suurin osa nykyajan penskoista on niin tyhmiä, etteivät osaa edes näitä (jos eivät osaa edes ruotsia). Samalla poistetaan myös maantieto ja biologia, sillä peruspenska ei tiedä eroa rouskulla ja rauskulla saati sitten sitä, missä mahtaa sijaita Ivalo (sen enempää kuin Haaparanta/Haparanda). Myös liikunta on turha näin löysälle, huonoryhtiselle, liikalihavalle pullamössösukupolvelle. Uskonnon voisi tosiaan myös poistaa, sillä se on harhaanjohtavaa tietoa, joka sekoittaa vain nuoren pään tosiasioista. Historialla ei myöskään tehdä koulussa yhtään mitään, sillä mukeloita ei näytä se vähempää kiinnostavan.
Näin maamme täyttyy duunareista, korkeakoulutettujen määrä saadaan sopivaan laskuun eikä heitä ole enää liikaa ja työttömyysprosentti tippuu reilusti!

Vanhempainiltoja tulisi lisätä roimasti, jotta vanhemmille taottaisiin päähän esimerkinomaista käyttäytymistä, jottei näin pääsisi käymään - emmehän me sitä halua, emmehän. Joten eiköhän pakoteta muksut oppimaan ruotsia.
Keijo Jorma
PORI

#20 kekek

02.07.2007 12:33

On kyllä todella turhaa tällänen pakkoruotsi, koska niin pieni määrä Suomen väestöstä on nykyään ruotsia puhuvia. Ruotsi maksaa vuosittain pienen avustuksen Suomelle tähän ruotsinopetukseen.. Hohhoijaa.. Pääasiassa ne tuola rannikolla pesivät eli esim. itäsuomalainen tuskin tulee, missään tilanteessa kaipaamaan ruotsinkielentaitoa.
Sami Katinmäki
Kangasala

#21 ehdottomasti

02.07.2007 15:49

ruotsi pois Suomen koulutusohjelmasta ja vähäs sassii!
Samuli Rask
Adressin tekijä

#22 Kannatetaan

22.07.2007 14:53

"#18 tärkeysjärjestys
PakkoUSKONTO pois kouluista."

Uskonnot myös vapaaehtoisiksi, tulisi jokin järki siihenkin hommaan ja rahaa säästyisi melkoisesti luulisin. Pitäis koulussa valita tai väittää olevansa sellaisessa xxx uskonnossa että eivät pysty hankkimaan siihen opettajaa :) Sillä se kai olisi korjattu. No eipä ole tuolla aikuiskoulutuskessa sentään uskontoa, ainakaan suuressa mittakaavassa onneksi. Siellä opetetaan suvaistsemaan erilaisuudet ja se on ihan ok. Uskokoot kukin vaikka marssilaisiin, ihan vapaasti muttei pakosti.
Simo Lehtinen
Helsinki

#23 ..

26.08.2007 18:59

"#18 tärkeysjärjestys
PakkoUSKONTO pois kouluista."
ET:tä kokeillut? Ei se uskonto pakollista ole.
Lauri Kaiharju
Hamina

#24

28.08.2007 11:44

Omasta mielestäni tuota kaikkien rakastamaa pakkoruotsia opetaan myös aivan väärin. Ainakin omastamielstä opettavien asioiden määrä on ihan järkyttävä siihen aikaan nähden mitä, ruotsinkieltä perskoulussa luetaan. Kolmessa vuodessa pitäisi päntätä sanavarasto ja kielioppi mihin englanninkielessä on käytetty keskimäärin 7 vuotta. Eli haiskahtaa vähän että ruotsi on opetussuunnitelmassa vain pakonvuoksi. Ruotsinkielin opiskelu aloitetaan myös juuri siinä iässä, kun kaikki muukin on "perseestä" ja motivaaio kaikkeen pakolliseen on nollassa. Eli se yhtälö että 14v murrosikäinen nuori oppii innokkaasti ja tehokkaasti ruotsia on jokseenkin mahdoton. Varsinkin kun yleinen asenne ruotsinopiskelua vastaan on negatiivinen.

Ruotsinkieli on myös suhteelisen yleinen syy jäädäluokalle tai reputtaa muutenvaan. Koska jos kielen opinnoista on luistanut, sen oppiminen ei käy helposti varsinkaan huonollakielipäällä,ja hyvästä yrityksestä ei pisteitä saa, ei kyllä monessa muussakaan aineessa. (esim. matikka).

Itseäni ruotissa korpeaa suurimmaksi osaksi se etten osaa sitä. Vaikka kielioppi uppoaiskin on sanavaraston kartuttaminen vaikeaa, kun kieltä ei tule käytettyä missään. Ja kun ottaa vielä huomioon että kouluissa opetetaan ns. suomenruotsia ja suurin osa mm. internetissä olevasta aineistosta on "riikinruotsiksi". Kielen oppii puhumalla...

Pakkoruotsi on juurtunut Suomeen vain ja ainoastaan sen takia että ruotsi on ollut ns. yläluokan kieli. Ja sitä on pidetty jotenkin hienompana kuin Suomea.
Tämä ei pidä enää paikkaansa. Siksi epäkohtana pitäisi kiinnittää huomiota. Omasta mielstä olisi paras että ruotsinopetusta pitäisi tarjota niissä kunnissa, missä ruotsiapuhuvia on enemmistö. Tämä ei kuitenkaa koskaan toteudu. Oma kantani on se että pakkoruotissta valinnaiskieli, jolloin yleinen asenne sitä kohtaan varmasti nousee. Ja suomenruotsalaisethan laittavat omat lapsensa jo ruotsinkielisiin kouluihin, että heihin se tuskin tulee vaikuttamaan.

Aivan. Seuraavan kerran kun olette virkavallankanssa tekemisissä pyytäkää palvelua ruotsiksi, koska suomi on kaksikielinen pitäisi vallesmannin puhua myös ruotsia...

Toni Viinikainen
Jyväskylä

#25 Miksi ruotsissa ei ole pakkosuomea?

06.10.2007 15:45

Tämä on kansalaiskohtaista syrjintää. Ruotsalaisten pitäisi mennä omaan maahansa, jos suomi(kielenä/maana) ei kiinnosta.