Turvetuotantoa/turvepeltojen raivaamista ei saa lopettaa

keurusselän likaajat

#401 Re: Suot ja niistä saatava arvokas peltoala

02.12.2012 20:06

#1: Ville Niinistö - Suot ja niistä saatava arvokas peltoala

Lausuuko vihreiden Ville Niinistö jotain näin ajattelematonta ? Taitaa olla väärässä puolueessa!


Vieras

#402

02.12.2012 20:43

Taitaa olla eri tai feikki Niinistö, ei ainakaan ministeris mies.
Pauli

#403 Epäasiallinen

03.12.2012 18:48

#3: Tuleva Turvenuija -

Adressin tekstissä lukee "110% kotimaista". Turve on siis 110% kotimaista. Mistä tuo 10 % tulee? Minä luulen, ettei se tule mistään, vaan on vain tyyliseikka. Noin lievästi sanoen. Haetaan kepeää tyyliä ja ilmaisuun tehoa. Hohhoijja, tämä on asiatekstiä, eikä esson baarin kaljaporukan väittely. Jos adressin tekijä on edes puoliksi tosissaan, kannattaisi pitäytyä tosiasioissa ja niin lähellä lakonista ilmaisua kuin kykenee. Ovatko kaikki muutkin luvut samalla tavalla hihasta vedettyjä?

 

Olin aikeissa allekirjoittaa adressin, koska asia kiinnostaa, mutta tuo teksti jää kyllä allekirjoittamatta. En halua nimeäni liitettävän satuihin ja örellykseen.

Jukka Finni
Adressin tekijä

#404 KOPIOITU MAASEUDUN TULEVAISUUDESTA 3.12.2012

03.12.2012 19:37

Suomea rakennetaan huteralle pohjalle

Ei kai ennen politiikka ole ollut aivan nykyisenlaista. Suomen asioista päättävät puhuvat toista ja tekevät toista.

Eikö löydy yhtään ministeriä, joka ei suostuisi tällaiseen valheverkkoon? Valtako on niin makeaa, että pitää uhrata itsensä valheiden alttarille?

Uskoisin, että kukaan itseään terveesti arvostava ihminen ei alistuisi tällaiseen. Yksi ministeri sieltä tosin lähti saaden makoisan paikan elinkeinoelämästä. Arveluttavalta näyttää Suomen kannalta, sanovat asiantuntijat siirrosta.

Hallitus tekee jos tekee ratkaisuja sormituntumalla ja viis veisaa asiantuntijoista, oppositiosta ja kansasta. Teatterilta näyttää eduskunnan kyselytunnitkin.

Tällä meidän hallituksella on tapana hämäyttää meitä tekosistaan nostamalla kaikenlaista vouhotusta esille mediassa, jotta huomio siirtyy heidän puuhailuistaan muualle. Sen verran löytyy viisautta, että ymmärtävät mistä kansa ei tykkää ja sehän ei tykkää juuri mistään mitä tämä hallitus kaavailee.

Silloinpa otetaankin salailu käyttöön. Mikähän on totuus liikennesopassakin, voi vain arvailla.

Kaiken takana on pääministeri, joten päävastuu kuuluu hänelle. Hänen sormen painalluksesta toimii koko ministerikomppania. Ikävä vain kun liikenneministerikin sotkeutui hallituksen tautiin.

Tätä hallituksen venkoilukulttuuria saavat ministerit vapaasti jatkaa, koska heillä on valjastettuna omat toimittajat vääntämään asiat prikulleen heidän mieleisekseen niin lehdissä, radiossa kuin tv:ssäkin. Tosin poikkeuksia löytyy, jos tämä ilmaantuu lehteen.

Jos kansa ei seuraa syvemmin politiikkaa, niin nenästä vedetään. Epäuskottavaa on uutisointi tällä saralla. Suomenmaasta on tarkistettava, että miten se nyt menikään.

Ministerien selittelytarve on vertaansa vailla. Ei tarvitse tietää asioista, kunhan vaan osaa selitellä paljon ja vakuuttavasti. Tämä tuli myös esille ”vaalipaneelikarnevaaleissa”, joissa tarvittiin kriitikoita arvioimaan oliko suupielet oikeassa asennossa.

Nyt on Suomen maassa rehelliset puheet hiljennettävä, jotta hallitus kumppaneineen saa jatkaa tautiaan pysyäkseen huipulla. En tiedä muuta sanoa, kuin hullusti on Suomen asiat!



Anna-Leena Heikkilä

Tervola
Jukka Finni
Adressin tekijä

#405 KOPIOITU MAASEUDUN TULEVAISUUDESTA 3.12.2012

03.12.2012 19:38

Hakelaiva voi tuoda
haitallisen salamatkustajan

Eviran tarkastaja
pitää hakkeen
laivauksia Pohjois-Amerikasta uhkana, sillä niiden
mukana voi levitä
Eurooppaan
uusia tuholaisia.

EU:n ulkopuolelta tulevan kasvimateriaalin tuontia valvotaan ja rajoitetaan tarkasti, jotta vaarallisten kasvintuhoojien tulo unionin rajojen sisäpuolelle estetään.

”Sen sijaan monen puulajin tuontia bioenergian raaka-aineeksi ei säädellä mitenkään”, ylitarkastaja Kari Nurmi Elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta ihmettelee.

Koivua saa tuoda niin pyöreänä puuna kuin hakkeena Suomeen ilman terveystodistusta. Nurmi pitää hakkeen tuontia ongelmallisena, koska sen mukana Suomeen voi levitä puille vaarallisia tuholaisia.

Mahdollinen tulokas on Agrilus anxius -niminen jalokuoriainen, joka tappaa koivuja tekemällä runkoon reikiä. Pohjois-Amerikassa yleinen kuoriainen pärjäisi Suomen ilmastossa hyvin.

Lehtipuuhaketta tuotiin Suomeen viime vuonna puoli miljoonaa kuutiota. Yli puolet kaikesta hakkeesta tulee Venäjältä, seuraavaksi eniten Latviasta ja Virosta.

Nurmen mukaan tuontia Pohjois-Amerikastakin harkitaan, sillä siellä puuta on tarjolla halvalla.





Pohjois-Amerikassa
tappaa koivuja



Agrilus anxius tappaa Pohjois-Amerikassa koivuja säännöllisesti. Yhdysvaltain itäosissa koivun viljely on siksi paikoin mahdotonta.

Osa sikäläisistä koivulajeista on kehittynyt kuoriaiselle vastustuskykyiseksi. Sen sijaan eurooppalaiset ja aasialaiset koivut ovat sen tuholle alttiita.

”Kotimaiset hies- ja rauduskoivut ovat osoittautuneet tutkimuksissa sille täysin vastustuskyvyttömiksi. Kuoriainen tappaa ne pystyyn”, Nurmi kertoo.

Toistaiseksi kuoriainen ei ole vielä levinnyt Eurooppaan tai Aasiaan, mutta uusiutuvan energian käytön yleistyminen lisää hakkeen tuontia muun muassa Atlantin takaa.

”Norjalaiset suhtautuvat tuholaisriskiin vakavasti, koska sinne tuodaan paljon haketta ulkomailta”, Nurmi toteaa. Myös Britannia tuo suuret määrät haketta Pohjois-Amerikasta.





EU valmistelee
tuontisäädöksiä



Jalokuoriaisen toukat elävät koivun puuaineessa, joten kuoriminenkaan ei estä sen selviytymistä. Kuoriuduttuaan noin senttimetrin mittainen hyönteinen voi lentää noin kilometrin päähän, Nurmi arvioi.

Kuoriainen voi levitä esimerkiksi hakkeen välivarastosta läheisiin metsiin. Nurmen mukaan tuholaisten havaitseminen metsistä on kuitenkin vaikeaa.

”Kun rungossa näkyy hyönteisen ulosmenoreikiä, vahinko on jo tapahtunut.”

Hakkeen tuonnin riskeihin on havahtunut myös EU. Asiantuntijatyöryhmä miettii parhaillaan, miten tuontisäädöksiä pitäisi muuttaa, Nurmi kertoo.

”Unioni ei kuitenkaan halua hakkeelle totaalikieltoa. Todennäköisesti hakkeelle asetetaan muutaman sentin kokovaatimus, jota suurempia yksittäiset lastut eivät saa olla.”







Mäntyankeroista
pelätään eniten



Puutavaran ja muun materiaalin mukana voi tulla monia uusia tuholaislajeja.

Eniten kauhua herättää pohjoisamerikkalainen mäntyankeroinen. Alle millimetrin pituinen sukkulamato leviää puutavaran ja puupakkausten mukana ja on aiheuttanut Portugalissa ja Espanjassa laajoja avohakkuita vaatineita tuhoja.

Ankeroinen kulkeutuu myös siirtäjähyönteisten kuljettamana.

”Sarvijäärät kyyditsevät ankeroista uusille alueille kuin bussi”, Nurmi kuvailee.

Havupuiden neulasia syövän havununnan joukkoesiintymät piinaavat aika ajoin Keski-Euroopassa. Suomessa perhonen on vielä hyvin harvinainen ja vaaraton.

Britanniassa parhaillaan riehuvan saarnensurman vuoksi maassa on tehty mittavia hätähakkuita. Suomessa saarnensurmaa esiintyy Ahvenanmaalla, mutta sen merkitys on lähinnä esteettinen.

Nurmi puhui kasvintuhoojien torjunnasta torstaina Suomen puunhoidon yhdistyksen seminaarissa Espoossa.



SUVI NIEMI

Vieras

#406 Re: Epäasiallinen

03.12.2012 19:59

#403: Pauli - Epäasiallinen

Juuri näin on PAULI. Tämä on asiatekstiä. Pelkääkö PAULI että joutuu töihin turvesuolle/maatalouteen sieltä esson kalja baarin nurkasta. Elä PAULI kirjoita alle vaan ota ihan rauhassa kaljaa esson kaljanurkassa. Suomessa on niin hyvä yhteiskunta että se huolehtii siitä esson baarin kaljaporukasta. Onhan se kiva olla alkoholisti kuin turvetyön tekiä tai maataloustyön tekiä. PAULILLE taitaa tulla 10 % esson baarin kalja pullosta!

Mieti PAULI. Alkoholismi on sairaus. Suomalaisesta työstä on hyötyä koko kansalle.


Vieras

#407 tuota nuin. vaan mitenhän se ny oli

03.12.2012 22:53

mikäs on kivihiilen kotimaisuus 0 ja kaikki sitä tahtoo korvata turpeen mitäs sitten kun hiili loppu joku hakee suomen ja turpeet...

Vieras

#408

04.12.2012 00:01

hehhee tottahan toki kiinalaiset hakee kävellen turpeet pois on se vaan niin arvokasta
JK

#409 Re: Re: Epäasiallinen

04.12.2012 18:34

#406: - Re: Epäasiallinen

"Fiksut" kommentit jatkuvat ja "sivistys" loistaa poissaolollaan tuollaisissa epäasiallisuuksissa. Nimimerkitön "vieras" osoittaa tasonsa leimaten turveväkeä ...., en sano millaisiksi. Mutta minulle alkaa olla aivan sama; tuo vain käy itseänne vastaan.

JUSSI

#410

04.12.2012 20:01

EI MUUTA KUN RAPAREKAT PARKKIIN LUPAAVAT -25ASTETTA...liikkeelle vasta sitten kun järki löytyy...!
SAMA

#411

04.12.2012 20:04

meinaan voi jonkun vihiriänkin tulla vilu!

Vieras

#412

04.12.2012 20:06

EIHÄN KIVIHIILI SAASTUTA? ja työllistääkin?

Vieras

#413 korvataan hiilellä ja tuulella nuo kaikki

04.12.2012 20:49


Energiaturve

Suoala Suomessa on noin 10 miljoonaa hehtaaria, josta turvetuotannossa on vain 0,6 % (vrt. suojelusuot 13%)! Nykykäytöllä turvetuotantoon soveltuvat turvevaramme riittäisivät yli 400 vuotta (vrt. öljy ja kivihiili n. 40-60 vuotta). Siltikin tuotannon ulkopuolelle jäisi lähes 90 % suoalasta. Turve on järkevä, kotimainen, hitaasti uusiutuva biomassapolttoaine!

Tumma jyrsinpolttoturve:

kosteus 38-42%

energiasisältö n. 1 MWh/m3

käyttö: isot voimalaitokset

Palaturve:

tiiviiksi puristettu ja kuivattu turvepala, halkaisija 50 mm ja pituus 100-150 mm

kosteus 25-30%

energiasisältö n. 1,5 MWh/m3

käyttö: pienemmät voimalaitokset ja pienkattilat

Kasvuturve

Vaalea jyrsitty rahkaturve:

kosteus n. 50-60%

maatuneisuus H 2-3

täyttää viljelyturpeen laatuvaatimukset

erinomainen veden pidätyskyky

suuri huokostilavuus

ehdottomasti rikkakasvi- ja tautivapaa

käyttö: puutarhat kotimaassa, vientiin Hollantiin ja Saksaan

Kasvuturpeen edut kivivillaan verrattuna:

saatavilla suuria määriä

jälkikäyttö ei ole ongelmallista ympäristölle (esim. viherrakentamisessa)

Kuiviketurve/imeytysturve

Vaalea vähän maatunut rahkaturve:

kosteus 35- 45%

maatumisaste H 1-2

erittäin hyvä sitomaan nesteitä ja hajuja

rikkakasvi- ja tautivapaa

pidättää ravinteet pitkään kasvien käytettäväksi

alhainen happamuus ehkäisee haitallisten bakteerien kasvua ja kärpästen lisääntymistä

käyttö: kuivikkeena maatiloilla, hevostalleilla, turkistarhoilla jne., jätevesien käsittelyssä jätevesilaitoksissa

Kuiviketurpeen edut verrattuna kutterin lastuun tai olkeen:

turve sitoo parhaiten nesteitä ja hajuja

ehkäisee bakteerien kasvua

turvelannan jälkikäyttö on helppoa, se on erinomaista ja haluttua maanparannusainetta esim. puutarhaan

Turvesekoitteet

Pitkälle maatunut tummaturve + valikoitu hiekka + kalkki:

seulottu ja sekoitettu

eri sekoitussuhteita käyttöpaikan mukaan

käyttö: golf-kentät, pihamaat, pallokentät, ym. viherkentät

Hoitoturve

Erittäin maatunutta rahka- tai saraturvetta:

maatuneisuusaste H 7-8

tuotetaan erittäin tarkasti valitulta alueelta ja syvyydeltä

laatu on tarkastettu Geologian Tutkimuskeskuksen toimesta

käyttö hoitolaitoksissa ja kylpylöissä sekä yksityiskodeissa erilaisten iho-, reuma- yms. sairauksien hoitoon

hoitoturve on tulossa tuotantoon lähiaikoina

Soiden jälkikäyttö

Turpeennoston jälkeen suoalueistamme on metsitetty kiviset alueet. Pelloiksi sopivilla alueilla kasvaa nyt ruokohelpeä ja kauraa. Osalle alueesta tulee muutaman hehtaarin lintujärvi.

Turveheikki

#414 Energiahuollosta

04.12.2012 22:12

Muutama sananen Suomen sähköhuollosta.

Suomen sähkötasetta voi seurata reaaliaikaisesti kantaverkkoyhtiön verkkopalvelusta:

http://www.fingrid.fi/fi/sahkomarkkinat/voimajarjestelman-tila/Sivut/default.aspx

 

Tätä kirjoittaessa Suomen sähkönkulutus oli 12568MW. Suomessa tuotettiin kirjoitushetkellä 10059MW teholla sähköä. Tuontisähköä on siis 2509MW. Tästä tuontisähköstä venäläistä oli hetki sitten 960MW.

Jos kotoisasti verrataan niin sähköä tuodaan reilun viiden Loviisan ydinvoimalayksikön edestä (yksikön nettosähköteho 488MW). Venäjältä tuotiin parin Loviisan ydinvoimalayksikön teholla sähköä (Loviisassa kaksi yksikköä, eli Loviisan koko sähkötehon verran).

Venäjältä sähkö tulee käsittääkseni (en pysty todistamaan väitettäni oikeaksi, on käsitykseni) pääosin Sosnovyi Borin ydinvoimalasta Suomenlahden vastarannalta. Sosnovyi Borissa on 4 ydinvoimalayksikköä, joista tosin yksi tänä kesänä suljettiin toivottavasti lopullisesti vakavien teknisten ongelmien vuoksi. Nämä 4 yksikköä ovat grafiittihidasteisia reaktoreita, jotka ovat perustaltaan aika ikäviä: epävakaita tietyillä tehoalueilla, muutamassa tapauksessa itse itseään suurempaan tehoon ruokkivia laitoksia. Ovat siis samanlaisia kuin mikä Tshernobylissä 1986 räjäytettiin. Wikipediatietojen mukana Sosnovyi Borin sähköstä 25% tuodaan Suomeen. Nuo 4 yksikköä ovat kukin sähkötehoiltaan 1000MW, eli yhteensä 4000MW. Lyhyelläkin matematiikalla päästään siihen, että 1000MW teholla tuotaisiin Suomeen. Voisi antaa tukea väitteelleni että pääosa Suomeen tuodusta sähköstä on juuri noista myllyistä.

Mainitussa Sosnovyi Borin historiassa esiintyy lukuisia vaaratilanteita. Vakavimmat mainitakseni kahden reaktoriytimen osittainen sulaminen. Jos pitää wikipediaa asianmukaisena lähteenä, täältä lisää:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Leningradin_ydinvoimala

Tässä hieman arkirealismia. Suomi tuo tolkuttomasti sähköä rajojensa ulkopuolelta. Paljon siitä tuodaan venäläisestä ydinvoimalasta, joka on ikään kuin aikapommi jos sen annetaan vielä pitkään käydä (2018 nykyiset luvat). Tällainen terveellinen venäläinen tuontisähkö hyväksytään Suomessa mukisematta, mutta kotimaisesta turvetta sitten vihataankin.


Vieras

#415 Re: Energiahuollosta

04.12.2012 23:11

#414: Turveheikki - Energiahuollosta

Kun saadaan vireillä olevat ydinvoimalahankkeet valmiiksi, niin eihän turpeelle ole enää mitään käyttöä

Turveheikki

#416 Re: Re: Energiahuollosta

04.12.2012 23:28

#415: - Re: Energiahuollosta

Jos vireilläolevat ydinvoimalahankkeet toteutuu (OL3, OL4, Fennovoima), sähköntuonnista päästäneen eroon. Olkiluoto 1 ja 2 käyttöluvat ilmeisesti 2018 asti voimassa eli yksi uusi voimala menee pelkästään niiden korvaamiseen.

Turvetta tarvinnee vähintään nykyisen määrän, ydinvoimalat eivät riitä sen tarvetta poistamaan ellei haluta sähkön tuontia jatkaa.

Mitenkä esimerkiksi se kivihiili? Jatketaan sen tuontia ulkomailta jälleen kerran mm. Venäjältä, jossa työturvallisuus ja ympäristöseikat ovat keskimäärin huomattavasti heikommalla tasolla kuin Suomessa. Turpeen ja biomassan lisäämisellä kivihiiltä pääsisi korvaamaan, jolloin saadaan kansantaloudellinen hyöty kotimaisen raaka-aineen ja työllisyyden muodossa. Lisäksi vastataan enemmän itse oman energiantarpeemme ympäristövaikutuksista eikä epäeettisesti siirretä niitä muiden maiden kansalaisten murheeksi mitä tapahtuu esim. tuomalla venäläistä kivihiiltä.

 

Kyllä turvetuotanto sitten loppuu kun turpeelle ei ole käyttöä. Toivottavasti energiaturpeen käyttötarve loppuukin muutamankymmenen vuoden päästä ja pärjättäisiin ns. päästöttömillä energianlähteillä. Turvetuotantoa sekään ei tosin lopeta. Maataloudet kaipaavat eläimille edelleen kuiviketta turpeesta. Ellei Suomessa ole maataloutta niin esimerkiksi Hollantiin viedään kasvuturvetta Suomestakin.


Vieras

#417

04.12.2012 23:57

sen päivän kun näkiskin että elukat makaa hyvinvoivina ydinjäteen päällä

Vieras

#418 jipii

05.12.2012 00:15

Ja tuulimyllyt tuottaa työttömille sähköä. Ja sitten sossu maksaa sähkölaskun. Killin päivät koitaa vielä... Kun hyvinvointivaltiota Helsingissä luodaan, julkisivuduunarit ne Tallinnasta tuodaan. Hura-huh hah heiih

Vieras

#419 Re:

05.12.2012 16:13

#410: JUSSI -

KANNATETAAN. LASTAUS KONEET PITÄKÖÖT NYT VAIKKA VIIKON HUOLTO TAUON. SE EI TÄSSÄ KONKURSISSA TUNNU ENÄÄN MISSÄÄN!

JUSSI

#420

05.12.2012 19:14

EN ÄÄNESTÄ ENÄÄ IKÄÄN JOS "RAPAKKOJEN RAIVAUS" KIELLETÄÄN,ISTUUKO SUOMESSA NYT ITSENÄISYYDEN AJAN PÖLJIN HALLITUS?
Jukka Finni
Adressin tekijä

#421 SUOMEN VALTION VELKAKELLO

05.12.2012 20:55

Hurri

#422

05.12.2012 22:41

#403: Pauli - Epäasiallinen

 

Tuntuu vähän niin rakas ystäväni Pauli että sä et oo ehtinyt tai viittinyt lukea enemmän kun just sen lausen missä lukee sitä 110% ja sitten vihastuit ja kirjoitit kommentin...

Jos olisit lukenut vähän enemmän niin olisit huomannut että herra Finni kyllä puhuu paljon asiaa, ja mä veikkasin että se 110% on kirjoitettu vaan sen takia että hän haluaa korostaa sitä että se on niin kotimaista kun olla ja voi...

Mä luulen ja luultavasti herra Finni myös uskoo samaa asiaa, että kaikki ketkä ovat käynyt peruskoulun läpi ainakin tietävät että 110% tässä tapauksessa ei voi olla edes olemassa...  Ootko Pauli koskaan kuullut sanan "superlatiivi" mähän sanoisin että se 110% vois olla kysesstä superlatiivistä... En o varma, mutta uskoisin...:)

Älä stressata pikkuasioiden takia Pauli, maha tulee kipeäks ja yöuni kärsii...

Jussi jouten

#423 Suo, Kuokka ja Jussi

06.12.2012 05:15

Turpeen ja turvepellon puolesta. Olisi itselläkin 9,5 ha osittain aloitettu raivio, jota paremman ajan toivossa lykännyt jonkun vuoden, Nyt kun turpeella tuli huono kesä ja turvekoneiden menekki on olematon, olisin työtä vailla, mutta kun ei arvaa lähteä raivaamaan, jo 70 luvulla ojittua pitkälle maatunutta, oivaa palaturvemaata. jotenka suo, kuokka, ja Jussi huilaavat, ja tonkivat kivistä kivennäismaata, tukkimetsästä. ja odottelevat mitä tuleman pitää... Tulee varmasti "halvemmaksi" kun miehet ja koneet seisovat, ja kannattavuus on 0. Takautuvat päätökset ovat perustuslakimme vastaisia, kuten tämän turvemaiden kiellonkin kanssa tilanne lienee jo valmistelusta lähtien. Hyvään hallitustapaan kuuluisi tiedottaminen ja pitkäjänteinen asioiden valmistelu, sekä nopeutta niihin päätöksiin jotka tuovat tuottoa, kuten ympäristölupien ja toimenpidelupien kohdalla olisi nopeutettava.
Jukka Finni
Adressin tekijä

#424 KOPIOITU MAASEUDUN TULEVAISUUDESTA 5.12.2012

06.12.2012 11:27

Turvemaiden raivauskielto

hämmentää eduskunnassa

Eduskunta tukee turvemaiden raivauskieltoa mutta ei aivan EU-komission ja hallituksen ajamassa muodossa.

Suuri valiokunta hyväksyi viime perjantaina äänin 16–7 lausuman, jonka mukaan vaatimuksen soveltaminen on rajattava kosteikkoihin ja kansallisesti määriteltäviin turvemaihin.

Valiokunta näki, että komission ehdotus aiheuttaisi sellaisenaan ongelmia maatilojen kehittämiselle monilla alueilla Suomessa, kun turvepitoista maata ei saisi kyntää.

Valiokunta edellyttää, ettei ehdotettua raivauskieltoa sovelleta takautuvasti kuluvaan vuoteen, kuten EU:ssa kaavaillaan.





Eläintiloille kohtuutonta



Maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Jari Leppä (kesk.) arvioi, että Suomen kanta tietää kylmää kyytiä kehittyville kotieläintiloille. Leppä ihmettelee myös päätöksen sanavalintoja.

”Kuka Suomessa raivaisi kosteikkoja pelloiksi?”

Suomen kanta on nyt vahvistettu. Suuren valiokunnan päätöksen mukaisesti raivauskielto astuu voimaan reilun kuukauden päästä.

”Ensi vuoden alusta alkaen uusia peltoja ei saa raivata rehuntuotantoalaksi. Päätös on kova isku investointeja suunnitteleville kotieläintiloille”, Leppä päättelee.

Turvemaiden raivauskiellosta linjaa lopulta Euroopan parlamentti. Leppä toivookin, että EU:ssa viimein ymmärrettäisiin, millaisia kohtuuttomuuksia päätöksestä seuraisi Suomen maataloudelle.





Valiokunnat ristiriidassa



Hallituspuolueiden kansanedustajat suhtautuvat raivauskieltoon ristiriistaisesti.

Maa- ja metsätalousvaliokunnassa hallituspuolueiden edustajat vastustivat raivauskieltoa vihreiden edustajaa lukuun ottamatta. Lepän johtama valiokunta vastusti esitystä selvin luvuin.

Puolestaan ympäristövaliokunnassa hallitusryhmien edustajat hyväksyivät asian eräin huomautuksin. Oppositio – perussuomalaiset ja keskusta – vastusti asiaa tiukasti.

Maa- ja metsätalousvaliokunta arvioi, että raivauskielto koskisi lähes pelkästään Suomea ja ehkä Irlantia.



JANNE IMPIÖ
JUSSI

#425 Itsenäisyyspäivänä 6.12.2012

06.12.2012 20:46

Sauli olis voinut kutsua muutamia Pohjois-Pohjanmaan,Kainuun Turveyrittäjää ja muutaman RAIVAAJAN Linnan juhliin,olis porukka päässyt muistuttamaan kuinka siitä Suomalaisesta työstä vaalien alla puhuttiin,NYT OLIS NÄYTÖN PAIKKA,vois Presidentti käyttää arvovaltaansa ja vähän "ärähtää".SAA KOKOOMUS MUUTEN LOPETTAA PUHEET YRITTÄJIEN ETUJEN AJAMISESTA.Uskomaton tämä nykypäättäjä porukka,ovat liiaksi vieraantuneet arjesta,jalat ei tunnu yltävän maahan asti.Takkuavat "välineen SELEVÄS asias".Meitä "KAIKEN MAALIMAN TURVEJUNTTEJA",saatikka meidän yrittämistä ei pidetä minään.Kuitenkin porukka työllistää ittensä ja välillisesti ison joukon Suomalaisia,maksavat JOSKUS jopa VEROJAKIN!.Vaan "Arkaarianmäki kumartaa ensin Brysseliin ja sen jälkeen lyö taas päänsä Karjalan mäntyyn.NO Lepän Jari tuo laastaria,onneksi porukas on vielä joillain järki päässä...!