Turvetuotantoa/turvepeltojen raivaamista ei saa lopettaa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Turvetuotantoa/turvepeltojen raivaamista ei saa lopettaa.

Jari S

#51 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

31.10.2012 13:50

#48: Luonnon ja suomiruuan puolesta - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Turpeenpolton vaikutus ilmakehän hiilidioksidipitoisuuteen on aina alempi kuin esim kivihiilen tai öljyn. Tämä johtuu siitä että turvetta syntyy kokoajan lisää ja se sitoo samalla hiiltä. Siitä on kovasti kiistelty kuin kauan siihen menee, kaikki ovat sitä mieltä että se on alle 1000 vuotta.

Miksi tätä "luonnonsuojelijat" eivät voi hyväksyä? Luonnon suojelija taas hyväksyy turpeen pienempänä pahana.

Se että metsätaloudessa kaivetaan ojia metsiin ei liity mitenkään turvetalouteen, päinvastoin. Se että vanhoja tuorvetuotantoalueita muutetaan pelloksi ei ole paha-asia, samaan aikaa usea pelto muutetaan metsäksi. Maaseutu muokkautuu kokoajan eikä ilman sitä muokkausta meillä näitä "perinnemaisemia" olisi.

Siitä turpeen kasvunopeudesta sen verran että meillä on monta entistä järveä/lampea muuttunut suoksi viimeisen 50 vuoden aikana.

Itse toivoisin että näitä umpeen kasvaneita lammikoita voitaisiin hyödyntää turpeen osalta niin että niistä tulisi takas lammikoita. Lampi/järvi sitoo kosteutta siinä missä suokin.

Se että joiltakin turvetuotantoalueilta pääsee sellaisia valumavesiä jotka pilaa järviä ei ole syy rangaista koko yhteiskuntaa kieltämällä turpeennosto!

Saunan taakse

#52

31.10.2012 17:04

Jos valtiolla on luonnonrikkauksia niin niitä pitää tietysti käyttää oman maan kansalaisten hyväksi,kuten turve ja puu.Tarvitsemme paljon lämpöenergiaa pohjoisesta sijainnistamme johtuen.Mitenkä kivihiilen rahtaaminen tänne ja polttaminen voi olla ekologisempaa kuin turpeen poltto?Onko öljyn poraaminen tai kivihiilem kaivaminen ekologista?Turve tulee Suomesta suomalaisille ja tuottaa myös työtä ja toimeentulon monille Suomessa.
Turve on samanlainen luonnonrikkaus meille kuin öljy on esim Kuwaitille tai Norjalle.
Hp

#53 Valta kansalle!

31.10.2012 18:33

Me asumme ja elämme täällä.
Uudistaja

#54 Maaseutu omaksi valtioksi

31.10.2012 18:49

Ehdotan, että vähintään isommat kaupungit, erityisesti pääkaupunkiseutu irtautuu Suomesta omaksi itsenäiseksi/itsenäisiksi valtioiksi. Täten ei tarvitse cityvihreiden terrorisoida maaseutua, koska kaupunkivaltiolla ei olisi maaseutua, eikå siten maaseudun ihmisten voivotella kaupunkitoimistossa tehtyjen päätösten idiotismia.
Urkki-fani

#55 Olis Urkille töitä.

31.10.2012 19:06

On se niin ihmeellisen helppoa vihreitten uhota kaupungista miten täällä haja-asutusalueella pitäisi elää. Kokeilkaa vihreät talvella paukkupakkasella kerrostalonne (omakotiasumisessa kun on ihan liikaa töitä teille.. saastuttaakin enemmän hyihyi)lämmityspatteria ja toivokaa että se olisi lämmin. Ja jos se sattuu olemaan lämmin, niin se ensi talvena myös maksaa. Tekin siis maksatte turvevihanne hurmiosta. Ydinvoimaa ei saa olla, tuulimyllyistäkin lähtee ääntä ja ne ei pakkasella paljon jelppaa, aurinkovoimalla pelaa korkeintaan taskulaskin näillä korkeuksilla, puuta ei riitä eikä sitä saada järkevään hintaan loppukäyttäjälle. Ja puuenergiaa tuetaan eri mittakaavassa kuin mitään muuta. Kenen vika on vihreät sitten jos jokin sisämaan kaukolämpölaitos kaatuu polttoaineen pulassa? Kivihiiltäkään ei voida proomulla tuoda, autokuljetuksilla ei ehdi. Raskaan polttoöljyn kuljetuskapasiteettia ei ole yksinkertaisesti tarpeeksi jos öljyä sattuisi riittämäänkin. Kuka maksaa jos joku vaikka paleltuu? AJATELKAA. Eurot menevät öljy/kivihiilikaupassa ulkomaille. Täällä joutuu työttömäksi noin 12500 henkilöä kun kotimaisen energian tuotanto mukamas saastuttaa liikaa. Yleensä ihmisen toiminnasta tulee päästöjä, ruisleivän syönnistäkin.
Nykyiset pintavalutuskentät, kemikalioinnit, kosteikot kestävät tarkastelun ja tarkkailun mutta kaikki on NIIN helppoa tyrmätä vastikkeetta kun jos on filosofian maisteri ja kavereistakin on tosi trendikästä vastustaa turvetuotantoa. Mistä turvetuotanto sai sitten alkunsa tai alkusysäyksen? 1970-luvun öljykriisin takia. Öljyn hinta nousi taivaisiin joten valtiovalta antoi velvoitteen hyödyntää kotimasita energiaa. Nyt tarvitsisimmme samanlaista poikkeustilannetta että vihreätkin ymmärtäisivät turvevihan hurmoksessa turpeemme arvon. Mitä vastustatte seuraavaksi? Ehkäpä kiellätte lietelannan käytön 3 kk siirtymäajalla, metsäojitukset kun niistäkin tulee pistekuormitusta.. vaihtoehtoja riittää.
Miten muuten energiapuu kasvaa kun metsistä laitetaan ojat tukkoon ja kaikki ennallistetaan?
Onkin tärkeää, että kaikki alkutuotannossa leipänsä ansaitsevat miettisivät miten äänestää.

Vieras

#56 Re: Olis Urkille töitä.

31.10.2012 20:09

#55: Urkki-fani - Olis Urkille töitä.

Cityvihreät ovat selvästi Neuvostoliiton,tai nykyään Venäjän asialla.Sieltä on saatava energiariippuvuus Suomelle, siellähän ei ole mitään ympäristöongelmia?Melko helposti nykytietotekniikan aikakautena on selvittää mikä oli heidän ideologiansa ennen Vihreitä.Pysyisivät siellä asfalttiteiden ja kivikerrostalojen maailmassaan, eivätkä tulisi maaseudulle uhoamaan miten täällä tulee toimia ja yrittää hankkia perheelle toimentulo.Urkille on tosiaan töitä.


Vieras

#57

31.10.2012 21:53

Täällähän ne Suomen lyhytnäköiset tietämättömät hölmöt vuodattaa. Onnea vaan turveNUIJAT, tulette sitä tarvitsemaan.
Makea vesi

#58 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

31.10.2012 22:13

#48: Luonnon ja suomiruuan puolesta - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Esteksi syytetään turvetta vesien pilaamisesta ja nyt se onkin yht äkkiä vesi kaivo?

Turvemaamies

#60 Suomi konkurssiin?

31.10.2012 22:40

Kreikalla ei hätää vaikka rahat loppuivat,lyhyet matkat,lämmittää ei tarvi, turistilta taskurahaa saavat.Kalaa ja vihanneksia syövät. Toista on täällä, jos tuotanto loppuu,ei tuloja,ei voida ostaa polttoainetta,sähköä,ei ruokaa. KYLMÄ JA NÄLKÄ TULEE! Ajatelkaa.....
FM

#61

31.10.2012 22:41

"Nykyiset pintavalutuskentät, kemikalioinnit, kosteikot kestävät tarkastelun ja tarkkailun mutta kaikki on NIIN helppoa tyrmätä vastikkeetta kun jos on filosofian maisteri ja kavereistakin on tosi trendikästä vastustaa turvetuotantoa"

:D :D :D NAULAN KANTAAN!
Jari S

#62 Re:

31.10.2012 22:42

#57: -

Turvetuotanto on ja pitää olla pitkänäköistä.

Nyt tarvitaan yhteiskunnan tukea että tuotanto saadaan varmalle ja tulevaisuuteen katsovalle pohjalle. Tällä hetkellä resurssit menee lähinnä tappeluun ja paperin pyörittämiseen, todelliset teot pitkäjänteisen kehityksen ja luonnon suojelun osalta ovat pelkästään turvetuottajien varassa niiltä osin kun heiltä enää riittää energiaa. Tästä kiitos Vihreille ja etenkin Ville Niinistölle, Vihreiden puheenjohtajalle.

Miksi sitä energiasta kerättävää veroa ja niitä tuhansia henkilötyövuosia joita tuhlataan tähän turhaan valitusrumbaan ei suunnata vaikka niiden pintavalutusaltaiden rakentamiseen? Entäs jos etsitään parhaat suot tuotantoa varten, sellaset josta humusvedet saadaan suodatettua luonnollisesti?

Viljelijä

#63 Re: Re: Re: Re: Re:

31.10.2012 22:47

#45: Luonnon ja suomiruuan puolesta - Re: Re: Re: Re:  

 Hmmmmm voisin olettaa että valituksia siellä teidän maalla eivät valituksia tehtaile ne harvat onnelliset karjankasvattajat jotka ovat tänä vuonna saaneet ostaa kuiviketurvetta. Turve on kuivikkeena täysin bakteeri vapaa ja sen imukyky on täysin omaa luokkaansa. Haluaisinkin tietää mitä ne muut saatavilla olevat kuivikkeet ovat ja uskon että tänä vuonna tuhannet muutkin maatilat haluaisivat sen kuulla. Olki ei ime juuri mitään itseensä, kutteria ei ole ja vaikka olisikin se ja sahanpuru ovat epähygieenisiä. Paperisilppuakin on joku neropatti ehdottanut mutta kun sitä ei riitä edes eristysvillan tekemiseen niin miten sitten karjatilalle joka voi käyttää kuiviketta jopa 100m3/vko.                                           Kalastajat,metsästäjät,ranta-asukkaat,marjastajat ym ym luonnossa liikkujille riittää kyllä vielä temmellyskenttää täällä SUOmessa jossa todellakin on SUOta n. 10000000 ha ja siitäkin on suojeltu 1000000ha suojeltu.                                            Ilmaston muutos on tosi asia ja siihen ei meidän tekemiset juurikaan vaikuta sillä SUOmen päästö taso on ollut kontrolloitua jo pitkään toisin kuin likipitäen lähes kaikissa muissa maailman maissa. Esim Saksa se vaan lisää hiilivoimaloita ja hiilikaivoksiaan energiaa tarvitessaan. Kiinalaiset ja Intialaiset taas pimentävät koko auringon siinä vaiheessa kun heillä elintaso nousee sen verran että pystyvät vaihtamaan polkupyöränsä mopoon. Jenkit ja Iivanat ovat vielä oma lukunsa. Mutta tottahan se on että me 5 miljoonainen kansa pelastamme suota suojelemalla koko maailman ja myrskyjä ja tulviakaan ei enään tule.                                                                                                                                                       Mitähän muuten niissä lämpölaitoksissa poltettaisiin jos ei turvetta olisi. Lähes kaikissa alle 10 mwh(=megawattitunnin=1000l öljyä/tunti) eli kunnallisissa lämpölaitoksissa, kasvihuoneissa, maatiloilla, palaisi suurimmaksi osaksi raskas polttoöljy sillä haketta ei riittäisi kaikille ja kylmillä ajan jaksoilla siitä saatava teho ei riittäisi.                                                                                                                                                                                         No nyt onneksi kun turve pula on iskenyt täytyy toivoa piiiiitkää ja kylmää talvea niin että totuus valkenisi myös (edes kaukolämpö laskun kautta) kaupungin lämmitettyjä katuja tallaavalle luonnosta täysin vieraantuneelle piiperö kansanosalle. 

Viljelijä

#64 Ostakaa SUOTA minä myyn

31.10.2012 23:15

Tässä pieni vinkki kaikille vihreään vinksahtaneille. Kun kaikki ovat innokaasti suojelemassa toisen omistamaa suota niin voisittehan toki ostaa niitä itsellennekin. Jos rahat eivät riitä niin pankista saa lisää, sieltä me ituniskatkin joudumme sitä pyytelemään. Tai perustakaa rahastoja, osuukuntia ym ym ja kyllä kai WWf,Sll sekä tietenkin vihreät kantavat kortensa kekoon. Tällöin suon hinnat nousisivat ja meillä maalla asuvilla junteilla ei olisi mitään mahdollisuuksia ostaa suota tuottavaan käyttöön. Lainatut rahat saisitte helposti takaisin marjastajilta, sienestäjiltä, bonggareilta, ym luonnossa liikkujilta jotka lehtijuttujen mukaan kantavat selkä vääränä valuuttaa vierailu paikkakunnilleen.                                                                                                                                                              Olisi hienoa esitellä sitten lapsenlapsille että tässä on meidän ihan ikioma suon pala jonka mamma ja pappa pelastivat tuho tuotannon tieltä. Lisäksi mamma ja pappa pelastivat köyhän talonpojan maksamalla hänelle käyvän hinnan turvesuosta jonka tämä juntti olisi valjastanut energian tuotantoon. Nyt me lämmittelemme öljyllä ja tuulivoimalla, silloin kun sattuu tuulemaan ja muulloin lisäämme välihousuja. Mutta suo pelastui ja talonpoikakin sai maatilalainansa maksettua, löysi ihanan vaimon ja eli elämänsä onnellisena loppuun asti. Sen pituinen se.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

31.10.2012 23:52



Vieras

#66 jep

31.10.2012 23:56

mitäs sitten kun kaikki neva miehet rupiais vain yhteiskunnan elätettäviksi kuka maksaa...?

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

01.11.2012 00:00



Vieras

#68

01.11.2012 00:13

ruskeaa kultaa

Vieras

#69 aateleppa ite

01.11.2012 00:17

ja alta alta puolimetrinen suo kun ei kelpaa tuotantoon niin jokainen 1-4 pitää suojella kun puolet on jo alta tuon

Vieras

#70

01.11.2012 00:38

vihereiten pitäs perustaa oma maa ei saunaa sahköä turvettä naamassa patterissa (maatalous suurin kuormittaja) luonnolisen huuhtouman jokainen saa tälläistä tietoa jos haluaa (asiahan on eri)jos ei taho

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

01.11.2012 00:46


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

01.11.2012 00:50


REHELLISTÄ TYÖTÄ TEKEVÄ

#73 JEE JEE KOLMAS MAAILMAN SOTA

01.11.2012 06:28

KOLMAS MAAILMAN SOTA ALKAA IHAN JUST REHELLISTÄ TYÖTÄ TEKEVIEN JA LAPA TOSSUJEN KANSSA.
Turvemaamies

#74 Re: Ostakaa SUOTA minä myyn

01.11.2012 08:33

#64: Viljelijä - Ostakaa SUOTA minä myyn

Hyvä Viljelijä! Hienoa tekstiä! Ajattelen juuri samoin. Kyllä me aika saadaan kulumaan, kunhan on rahaa. Pientä korvausta vastaan tukkisimme ojia ja opastaisimme turistien autoja parkkipaikoille yms.

Englannissa on muuten luonnonsuojelujärjestö ostanut kovalla rahalla ison turvetuotanto-alueen. Nyt sitten valittavat kun turvetta kumminkin käytetään, jota tuodaan Baltian maista.

Odotamme innolla mihin ha hinta nousee.

sity

#75 Cityvihreät

01.11.2012 10:10

Eivät nämä nykyajan cityvihreät ole kuulleet mistään Neuvostoliitoista kyllä tätä porukkaa johdetaan Keski-Euroopan suurvaltiosta Saksasta käsin. Siellähän se vihreä aate vetää, ei nykypäivän Venäjällä tai ex NL:ssä luonnonsuojelu tainnut olla oikein ns. "in", vai mitä..?