Kannabis lailliseksi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kannabis lailliseksi.

jesse ruuskanen
espoo

#126

29.03.2007 01:08

allekirjoittakaa!!!! onhan tämä sentään pyhä asia, käytetty lääkkeenä/päihteenä tuhansia vuosia ja todettu turvalliseksi ja hyväksi siksi se varmaan onkin joissain maissa pyhä kasvi. kyllä kotikasvatus omaan käyttöön pitää laillistaa. hamppu muuten puhdistaa luontoa aika lailla!
Max Bonghit
amsterdam

#127

01.04.2007 19:52

Suomessa v.2006 3000 alkoholista johtuvaa kuolemaa.
Kannabis 0.
Että näin.
Timo Engman
Helsinki

#128 Lääkekannabis

02.04.2007 20:04

Vastustajat huomio,oletteko koskaan tulleet ajatelleeksi että se on myös lääke? Kannattaisi katsoa tälläinen video kun medical use of cannabis,mikä löytyy googlesta tolla hakusanalla. Siinä teille vähän tietoa kanabiksesta lääkkeenä.

terv. kipupotilas vuosimallia 1998
Toni Kujamäki
Tammela

#129

03.04.2007 04:12

kannabis lailliseksi?? siis mitä v****a!?!?! mä en todellakaan allekirjoita tätä!! tunnen sakkia jotka o poltellu ja polttaa viäläkin ja ei oo kyl mitää maailma fiksuinta kansaa,ja sillo vasta mulle poru tuli ku kuuli et serkku polttaa tota paskaa!!!mut onneks ei oo enää yhtää poltellu ku ei oo saanukkaan,aikas kiva kyl ku minä sille eka sitä paskaa hankinki ku ite sillo joskus polttelin...(tai oikeestaa maistelin) ei oikeesti tuu mitää maailma parasta oloa kyl tosta sen kyl sanon...
Tapio Peltonen
Turku

#130

04.04.2007 18:07

Toni Kujanmäelle:

Se, millaiset ihmiset kannabista käyttävät, ei saa olla peruste kiellolle. Eikä edes se, millainen olo kannabiksen käytöstä tulee.

Oleellista on kysyä, kuka hyötyy siitä, että kannabiksen käytöstä, hallussapidosta ja kasvatuksesta rangaistaan. Minun nähdäkseni ei juuri kukaan muu kuin huumekauppiaat.

Maailmalla nähdyn perusteella vaikuttaa siltä, ettei rangaistavuus vaikuta käyttömääriin suuntaan eikä toiseen. USA:ssa pilveä poltetaan enemmän kuin Hollannissa, eikä varmaan tarvitse erikseen kertoa, kummassa rangaistukset ovat kovemmat. Myös USA:n osavaltioiden välillä vallitsee eroja lainsäädännössä, ja seurattaessa käyttöä eri osavaltioissa ja ennen ja jälkeen lakimuutosten ei olla huomattu laillisuusstatuksella olevan mitään vaikutusta käyttömääriin.

Ajatus siitä, että laittomuus vähentäisi käyttöä, on ns. signaalilainsäädäntö-filosofiaa. Toisaalta ko. filosofia mm. katsoo, ettei rangaistavuus ole itsessään merkityksellistä, vaan pelkästään laittomuus. Itse en signaalilainsäädäntöön usko, ainakaan päihdeasioissa, mutta ainakin eduskunta tuntuu uskovan siihen kaikessa (vrt. pyöräilijöiden kypäräpakko). Entäs jos pidettäisiin kannabis edelleen laittomana, mutta poistettaisiin rangaistavuus käytöltä, pienten määrien hallussapidolta ja pienimuotoiselta kotikasvatukselta (tämä on suunnilleen Hollannin tilanne). Näin "signaalivaikutus", sikäli kun sellaista on, säilyisi, mutta säästyttäisiin sosiaalisilta haitoilta, jotka seuraavat kiinni jäämisestä. On kohtuutonta, että kannabista käyttävä menettää helposti toimeentulonsa ja koulutusmahdollisuutensa, vaikkei olisi tehnyt mitään sellaista, mistä on vaaraa hänelle itselleen tai muille. On kohtuutonta, että kannabiksesta kiinni jäävältä voidaan mielivaltaisesti ottaa pois ajokortti pitkäksi aikaa, vaikkei olisi mitään näyttöä siitä, että hän olisi ajanut päihtyneenä.

Kannabiksen metaboliittien nollatoleranssi liikenteessä pitäisi ehdottomasti poistaa ja määritellä selkeä raja sille, miten suuri määrä kannabiksen metaboliitteja veressä tulkitaan rattijuopumukseksi. Nykyinen huumausaineiden nollatoleranssi liikenteessä syrjii sellaisia päihteitä, jotka voidaan havaita päihtymystilan lakkaamisen jälkeen, ja suosii muita, erityisesti sellaisia, jotka eivät näy testeissä lainkaan.
Sini Tanskanen
Outokumpu

#131 Mitä hemmettiä?

05.04.2007 16:53

Kuinka kukaan voi haluta laillistaa jotain tällaista? Ei ne huumeet turhaan laittomia ole, saisivat suoraan panna laittomiksi tupakan ja alkoholinkin. Ihmisen heikkoutta on se kun ei osaa ottaa elämää vastaan selvinpäin. Elämä on TÄSSÄ ja NYT, ei savupilven takana!

Huumeet pysyköön laittomina!
- -
-

#132

06.04.2007 04:49

"Sini Tanskanen (Outokumpu"

Ole hyvä ja lue edellisiä viestejä, niin löydät syyt siihen miksi kannabiksen laillistamisesta on suurta hyötyä.

Tapio Peltonen
Turku

#133

06.04.2007 14:56

Sini Tanskaselle:

"Ei ne huumeet turhaan laittomia ole, - -"

Suosittelen tutustumaan päihteiden kieltopolitiikan historiaan. Alkuperäiset syyt kielloille eivät ole olleet kansanterveydellisiä tai sosiaalisia, vaan useimmiten täysin tekaistuja, virheellisiä tai jopa rasistisia. Eikä tilanne ole muuttunut tiedon karttumisen myötä. Suurin syy sille, miksi "huumeet" edelleen ovat laittomia, on se, että ne ovat perinteisesti olleet laittomia, ei se, että kielloista olisi jotain todistettavaa hyötyä.

"- - [S]aisivat suoraan panna laittomiksi tupakan ja alkoholinkin."

Alkoholin kieltolakia on kokeiltu, tuhoisin seurauksin. Edelleenkin kieltolain aiheuttama päihdekulttuurin rappio varjostaa suomalaista alkoholinkäyttökulttuuria.

Tupakan käytöstä ja hallussapidosta rankaiseminen olisi luultavasti vielä tuhoisampaa, koska tupakkariippuvuus on yleensä voimakkaampi kuin minkään muun aineen aiheuttama riippuvuus.

"Ihmisen heikkoutta on se kun ei osaa ottaa elämää vastaan selvinpäin."

Ehkä niin, mutta onko oikein, että heikkoudesta rangaistaan? Eikö "heikkous" ole riittävä rangaistus itsessään? Ja eikö olisi parempi, jos "heikkous" kohdistuisi aineisiin, jotka ovat vähemmän riskialttiita kuin tupakka tai alkoholi?

Päihtymishakuisuuteen ei voida vaikuttaa lainsäädännöllä, vaan ainoastaan asiallisella valistuksella yhdistettynä siihen, että puututaan päihtymishakuisuuden taustalla oleviin syihin.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

06.04.2007 23:41


- -
-

#135

07.04.2007 03:01

"tää adressi on yhtähyvä kuin jos joku tekisi adressin että "Murhat lailliseksi" ei huumeita saa laittaa lailliseksi vaarantaa liikaa ihmisten terveyttä kun joka kaupassa olisi hirveen isot varastot kannabista kun niin moni käyttäisi jotain hiton ruohoa"

Miten ihmeessä voit verrata murhaamista ja kannabista keskenään? Harvinaisen outo argumentti. Kannabikseen ei nimittäin voi kuolla. Yksinkertaista, yliannostus on nimittäin 40 kiloa. Tavallisessa jointissa on yleisimmin 0,5-1 grammaa. Yksikään ihminen ei ole suurimmissakaan määrin kuollut tuhansienvuosien käytön aikana.

Kun taas alkoholiin kuolee pelkästään Suomessa vuodessa 2 500 – 3 000 ihmistä.

Hollanissa kannabista polttelee 2% vähemmistö vakituisesti laillistamisen jälkeen, eli murto-osa väestöstä. Kannabiksen laillistamisen jälkeen Hollannin politiikan päätavoite - vähentää huumeiden aiheuttamaa vahinkoa - saa edelleen tukea vertailevista tilastoista. Yli kaksi prosenttia Saksan arviolta 100000:sta narkomaanista kuoli huumeiden väärinkäyttöön viime vuonna Saksan huumeriippuvuuskeskuksen mukaan. Mutta alle puoli prosenttia Hollannin 25 000:sta narkomaanista kuolee vuosittain elämäntapansa seurauksena. Kovien huumeiden nuoria käyttäjien keski-ikä euroopassa on suurin, joka kertoo myös
kannabiksen laillistettumisen estävän 'porttihuumeutumisen.'

Politiikka vapauttaa myös voimavaroja narkomaanien hoitoon.

Kannabiksen on todettu tutkimuksissa sisältävän paljon potentiaalia mm. kipu- ja astmalääkkeenä. Tässä muutamia esimerkkejä, lisää löydät tään adressin kommenteista:

* Epilepsia
* Syöpä(kivun lievitys, pahoinvoinnin helpotus, ruokahalu stimulantti;
THC:n on myös raportoitu vähentävän syövän riskitiheyttä 82%:lla, mutta
kannabissavu voi lisätä riskiä myös riskiä tietyille suun limakalvoalueen syöville.)
* AIDS (kivun lievitys, pahoinvoinnin helpotus, ruokahalu stimulantti.)
* Migreeni
* Astma
* Reumatismi

Valitettavasti nykyisen lainsäädännön takia, Suomessa lääkkeenä tällä hetkellä saa käyttää vain yksi luvan saanut mies, joka kärsii onnettomuudesta seuranneista neuropaattisista kivuista. Erityisluvan saaminen vaati valitettavasti jopa 20 kuukauden prosessin.

Kannabis on oiva luonnonmukainen, eikä voi aiheuttaa fyysistä riippuvuutta eikä vaarallisia yliannostuksia, toisin kuin monet nykyiset lääkkeet, kuten esimerkiksi Xanor.
Toni Kujamäki
Tammela

#136

07.04.2007 06:50

*Valitettavasti nykyisen lainsäädännön takia, Suomessa lääkkeenä tällä hetkellä saa käyttää vain yksi luvan saanut mies*

??? mite nii valitettavasti ???

mu puolesta sais pysyä tollain -_-
- -
-

#137

07.04.2007 13:57


"??? mite nii valitettavasti ???

mu puolesta sais pysyä tollain -_-"

+ Koska toisin kuin monet nykyaikaiset kipulääkkeet, kannabis ei voi aiheuttaa samanlaista fyysistä riippuvuutta, ainoastaan henkistä joka taas on tasoltaan samanlaista kuin mieltymys suklaasta tulevaan mielihyvään.

+ Kannabista on mahdotonta yliannostaa hengenvaarallisesti. Jotkut nykyiset kipulääkkeet sen sijaan voivat aiheuttaa kuoleman vähäisilläkin yliannostuksilla.

+ Taloudellinen hyöty verrattuna synteettisiin lääkkeisiin;
Helppoa ja edullista kasvattaa.

+Kannabiksella ei ole lääkkeenä käytettynä ole vaarallisia sivuvaikutuksia. Meillä Suomessa on vielä puhdasta luontoa ja mahdollisuus kasvattaa puhtaita yrttejä.

+Kymmenet tuhannet suomalaisetkin kärsivät tällä hetkellä toimivan lääkityksen puutteesta tai nykyisten lääkkeitten sivuvaikutuksista. Kannabis on tehokas lääke mm. poistamaan syöpähoidon aiheuttamaa pahaaoloa, lisäämään ruokahalua esim. AIDS-potilailla, lievittämään särkyä (selkäkivut, kuukautisvaivat, nivelreuma), MS-taudin oireita, alentamaan silmänpainetta viherkaihista kärsivillä, ehkäisemään migreeniä, helpottamaan hengitystä esim. astmapotilailla

Nykyään on moniakin kipulääkkeitä, jotka ovat johdettu huumausaineista, esimerkiksi morfiini on tunnetusti merkittävä oopiumin johdannainen.

Hyvät kannabiksen vastustajat, olkaa hyvät ja perustelkaa miksi kannabis ei olisi käypä lääkkeeksi?
- -
-

#138

07.04.2007 14:03

10 SYYTÄ VILJELLÄ HAMPPUA SUOMESSA
1. LÄÄKKEITÄ.

Hamppu on yksi turvallisimmista, tehokkaimmista ja laajimmin hyödynnettävissä olevista lääkkeistä. Lisäksi sitä on helppoa ja edullista kasvattaa. Hampusta saatava kannabis ei ole myrkyllistä, eikä sillä lääkkeenä käytettynä ole vaarallisia sivuvaikutuksia. Meillä Suomessa on vielä puhdasta luontoa ja mahdollisuus kasvattaa puhtaita yrttejä.

Kymmenet tuhannet suomalaisetkin kärsivät tällä hetkellä toimivan lääkityksen puutteesta tai nykyisten lääkkeitten sivuvaikutuksista. Kannabis on tehokas lääke mm. poistamaan syöpähoidon aiheuttamaa pahaaoloa, lisäämään ruokahalua esim. AIDS-potilailla, lievittämään särkyä (selkäkivut, kuukautisvaivat, nivelreuma), MS-taudin oireita, alentamaan silmänpainetta viherkaihista kärsivillä, ehkäisemään migreeniä, helpottamaan hengitystä esim. astmapotilailla .

2. RAVINTOA.

Hampulla on erityisen hyviä ravitsemuksellisia ominaisuuksia ja se on läpi ihmiskunnan historian ollut laajoilla alueilla olennainen osa tasapainoista ruokavaliota. Nykyään hampputuotteita kuten öljyjä, jauhoja, siemeniä, leipiä, pastoja löytyy joistakin suomalaisista (erikois)liikkeistä. Keski-Euroopassa tuotevalikoima on laajempi ja laajemmin saatavilla.

Hampusta käytetään ravinnoksi lähinnä siemenet. Niistä puristamalla saadaan ruokaöljyä, jolla ei ole päihdyttävää vaikutusta, mutta sen sijaan arvokkaita ravitsemuksellisia ominaisuuksia. Kun öljy on puristettu, siemenien kuorista saadaan rouhetta tai jauhoa lisättäväksi leipiin jne. Siemenissä on kaikki ihmisen tarvitsemat rasvahapot oikeassa suhteessa. Lisäksi runsaasti proteiineja, mineraaleja ja karoteenia sekä hieman rautaa ja sinkkiä.

Hampun viljely voisi taata kotimaisen täysipainoisen ravintolisän eri ruokavalioiden noudattajille. Lisäksi täällä kasvatettu hamppu tuottaa ravintorikkaampia siemeniä kuin etelämpänä. Hampun viljely tukee myös koko ekosysteemiä mahdollistaen erinomaisen proteiinien saannin esim. linnuille. Hamppu on erittäin sopiva kasvi vuoroviljelyyn. Hamppu on hyvä kesanto-peltojen avaaja. Se kasvaa nopeasti vieden elintilan rikkakasveilta, kuten juolaheinältä.

3. SELLULOOSAA JA PAPERIA.

Valtaosa maailman paperista tehtiin hampusta vielä viime vuosisadan alussa. Miksikö? Hampussa on runsaasti edullisessa muodossa olevaa selluloosaa, hamppu on maailman nopeimmin kasvavia kasveja ja helposti viljeltävissä lähes kaikkialla. Hampusta saadaan hyvälaatuista, vahvaa ja hyvin säilyvää paperia.

Hampusta saadaan hyödynnettyä selluloosa paperiksi ilman myrkyllisiä kemikaaleja toisin kuin puusellun kohdalla. Hamppu on yksivuotinen nopeasti kasvava biomassan tuottaja ja uusiutuva luonnonvara. Hamppu on selkeästi luontoystävällisin paperin raaka-aine - pitkällä tähtäimellä myös tuottoisin.

Kuituhampun kasvatus onnistuu Suomessa erinomaisesti johtuen pitkistä valoisista kesäpäivistä. EU:n vapautettua hampun korjuuajat on mahdollista antaa hampun kasvaa vielä läpi syksyn ja korjata se vasta keväällä pystyyn kuivaneena. Peltoaloilla, jotka nyt ovat syystä tai toisesta paketissa, voitaisiin kasvattaa hamppua korvaamaan puusellun tarvetta. Samoin voidaan hyödyntää turvesoiden pohjat. Näin voimme välttyä paperin megatuotannon aiheuttamalta maamme metsien hävittämiseltä.

4. POLTTOAINETTA.

Fossiiliset polttoaineet ovat yksi suurimmista yksittäisistä maapallon saastuttajista. Kuitenkin on olemassa lukuisia mahdollisuuksia korvata tämä pitkään jatkunut lyhytkatseisuus vaihtoehdoilla, jotka ovat sopusoinnussa luonnon hyvinvoinnin kanssa.

Hamppu on yksi tehokkaimmista "aurinkopaneeleista", ekologinen tapa hyödyntää auringon energiaa. Tällä hetkelläkin esim. Saksassa ja Hollannissa ajetaan hamppupohjaisilla polttoaineilla. Hinta voi olla alkuun normaalia bensaa korkeampi. Kun huomioidaan kummankin kokonaiskustannukset pitkällä aikavälillä, (ilmakehän tila ja vakavat öljyonnettomuudet merellä ja maalla) vaihtaminen kasvipohjaisiin polttoaineisiin on ainoa järkevä vaihtoehto.

Hampulla on hyvät energia-arvot 10000-16000BTU/kilo. Se on ainoa kasvi, joka voi tuottaa tarvittavan määrän polttoainetta maamme koko autoliikenteelle, jopa 40,000 litraa metanolia hehtaarilta. (Muistutus! Dieselmoottori oli alun perin suunniteltu toimimaan kasviöljyillä.) Hampun biomassa on toimivaa polttoainetta sellaisenaan mm. teollisuuden ja kaukolämpöenergian tuottamiseen.

Hamppu on uusiutuva luonnonvara, joka sitoo kasvaessaan sen hiilidioksiidin, joka siitä poltettaessa vapautuu. Hampun polttaminen ei muodosta juuri lainkaan tuhkaa, lisäksi vältytään typen oksideilta, hiilimonoksidilta ja rikiltä.

Siirtyminen ympäristöystävälliseen polttoaineeseen on ensimmäisenä aiheellista maanviljelyajossa ja vesistöjen lähellä työskenneltäessä. Vaikeasti on perusteltavissa fossiilisen polttoaineen käytön jatkaminen samaan aikaan, kun tieto sen mukanaan tuomista ongelmista vain lisääntyy. Mitä enemmän aikaillaan, sitä enemmän tuhoja tapahtuu. Yhä enemmän ajautuu rahaa ulkomaisille energiayhtiöille, jotka valitettavan heikosti kantavat vastuunsa tulevien polvien elinolosuhteiden turvaamisessa. Hamppu mahdollistaa askeleen kohti todellista kestävää kehitystä - jo tänään.
5. VAATTEITA, EKOMUOVIA jne.

Hampusta valmistetut vaatteet ovat kestäviä ja hengittäviä. Ne eivät ole sähköisiä vaan miellyttäviä käyttää. Ekologisuus tiivistyy hamppukankaissa monella tapaa. Perinteisesti hampun kuidusta on tehty vaatteita, purjeita ja köysiä, nykyään rakennus-materiaaleja, saippuaa, autojen verhoiluja, ekomuovia jne.

Hamppu tuottaa pisimpää ja kestävintä luonnonkuitua. Siitä valmistetut vaatteet kestävät jopa vuosikymmeniä. Hamppuköysi ja kankaat kestävät vertailun muovipohjaisten ja puuvillatuotteiden kanssa ekologisuudessa, laadussa ja hinnassa. Hamppua voidaan hyödyntää laajalti rakennustöissä. Hampusta saa esim. eristeitä, levyjä, tukirakenteita, maaleja, tapetteja. Hampusta saa myös kestävää ekomuovia, joka on täysin luontoon hajoavaa, minkä merkitys tuotteen loppuhinnassa kasvaa koko ajan.

Luonnonmukaisilla materiaaleilla, kestävyydellä ja ekologisuudella on alati kasvavat markkinat. Hampulla on kasvava kannattajajoukko ja vahvat näytöt kestävän kehityksen kriteerien täyttämisestä. Kotimaista hamppulankaa on saatavilla ja hamppuvaatteita myydään yhä enemmän. Meidän leveysasteilla kuidun tuotanto on runsasta ja kevätkorjuu säästää kuivauskustannuksista suuren osan.
6. KOTIMAISTA KANNABISTA JA KUKKAA.

Kannabis (hampun kukinnot ja lehdet sellaisenaan tai hasikseksi puristettuna) on laajimmin käytetty laiton huumausaine. Hampun polttamisesta tai käyttämisestä päihdyttävässä tarkoituksessa ollaan kiistelty pitkään. Kiistaton tosiasia on kannabiksen selvästi tupakkaa ja alkoholia pienemmät terveyshaitat. YK:n uusin huumeraportti toteaa kannabiksen olevan laajimmin käytetty laiton aine, joka ei ole varsinainen ongelmahuume. Ongelmalliseksi käyttäjälle nykytilanteessa tekee hampun virallinen kieltäminen, nykyisen huumesodan vaikutukset käyttöympäristöön ja käyttäjän elämään. Hampusta on käyttäjälle harvoin varsinaista haittaa, mutta yhteiskunnalliset väliintulot yrittävät kaikin voimin tehdä hampusta hänelle ongelman.

Usealle kannabiksen käyttäjälle hamppu on tietoinen valinta, terveydellisillä, psykologisilla ja moraalisilla argumenteilla perusteltuna. Tästä heitä rangaistaan jatkuvalla pelolla kiinni jäämisestä ja sen vaikutuksista koko elämään. Turvassa ei voi olla edes kotona, sillä kuka tahansa voi pistää liikkeelle huhun mahdollisesta narkkariudesta koulussa, työpaikalla … Seurauksena suhteellisen huolettomasta polttelumieltymyksestä voi joutua kokemaan täysin kohtuuttomat seuraukset.

Kieltolain luomien mustanpörssinmarkkinoiden mukana seuraa monta ongelmaa. Rikolliseksi leimaantuminen, altistuminen epäpuhtauksille sekä tutustuminen rikolliseen maailmaan ovat tiivistettynä nykyisen huumepolitiikan pääongelmat. Kotimaisen kannabiksen tuotannon mahdollistaminen takaisi puhtauden ja virallisten jakelupisteiden perustaminen loisi lisäksi puitteet ikäkontrollille ja toimivalle valistukselle.

Etuja kotimaisen kannabiksen tuottamisella ja virallisilla markkinoilla on mm. taata yksilöille turvallinen aineen hankkiminen, tieto käytön terveysvaikutuksista ja erottaa hamppu kovien huumeiden markkinoista. Samalla tavalla kuin valmistamme kossua on kannabiksen kotimaisuudella monta perustetta. Näin luodaan lisää työpaikkoja, käyttöön käytettävät rahat pysyvät kotimaassa, laadunvalvonta varmempaa.

Kannabis on useimmiten järkevä valinta, johon kaikilla on oikeus ilman vainoa ja syyllistävää moralisointia. Hampun käyttämisestä, kasvattamisesta ei tulisi ketään rangaista. Itseen kohdistuvista rikoksista ei ole tapana muutenkaan tuomita suomalaisen oikeuskäytännön mukaan.
7. MAASEUTU ELPYY, VILJELIJÖIDEN ARVOSTUS LISÄÄNTYY.

Hamppu on yksi arvokkaimmista luonnonvaroista. Sillä on kymmeniä tuhansia käyttömahdollisuuksia, se on monipuolinen lääkkeiden lähde, erinomaista ravintoa ja vaihtoehto lukuisille luonnon kannalta ongelmallisille tuotteille. Laajamittainen viljely mahdollistaisi mm. omavaraisuuden polttoaineiden suhteen, terveellisemmän elinympäristön ja tasapainoisempia ihmisiä.

Maanviljelyn merkitys kansantaloudelle ja yleiselle hyvinvoinnille nousisi ja maanviljelijöiden olisi mahdollista saada takaisin heille kuuluva arvostus. Maaseudulle sijoitettaisiin enemmän varoja, mahdollistuisi paremmat palvelut, viihtyisää asumista sekä tunne jonkin hyvän ja tärkeän tekemisestä.

Hampun viljely energiaksi tai kuiduksi on mahdollista myös teiden lähistöillä, pelloilla jotka eivät sovi ravinnon tuottamiseen saasteiden takia. Lisäksi hylätyt turvesoiden pohjat soveltuvat hampunviljelyyn. Hamppu on monella tapaa hyödyksi maaperälle, maaseudulle, kaikille ihmisille ja kaupungeillekin.
8. LUONTO VOI PAREMMIN.

Hamppu mahdollistaa luopumisen monesta tällä hetkellä luonnolle haittaa aiheuttavasta tuotteesta tai toiminnasta. Mitä laajemmin hamppua aletaan hyödyntämään, sitä enemmän siitä voivat hyötyä kaikki ihmiset, eläimet ja koko elävä planeettamme. Ilman, vesistöjen ja maiden saastuminen vähenee olemattomiin hamppupolttoaineiden, -muovien, -paperien, -vaatteiden, -lääkkeiden tultua yleisen suosion kohteeksi. Samoin metsät voivat säästyä paperin ja puutavaran riistotuotannolta. Luonnon hyvinvointi tarkoittaa myös ihmisen mahdollisuutta hyvään oloon.
9. YHTEISKUNTA VOI PAREMMIN.

Uusien työpaikkojen syntyessä, verotulojen kasvaessa ja terveydenhuoltokulujen pienentyessä on enemmän resursseja yhteiskunnan kehittämiseen. Hampputuotteilla on luonnonystävän maine ja se on selvä valtti useisiin kilpaileviin tuotteisiin nähden. Pitkällä tähtäimellä vähenevät ympäristönsuojeluun käytetyt varat (öljytuhot, teollisuuden kemikaalit, kaatopaikkamyrkyt).

Lisäksi hampulla on potentiaalia helpottaa huumeongelmaa. Hampulla voidaan tukea kovien huumeiden käyttäjien vieroitusta. Hampun avulla yhä useampi ihminen voi luopua haitallisista päihdetottumuksistaan ja jatkossa yhä harvemman tarvitsee ajautua kovien huumeiden pariin. Muutoinkin hamppu voi selvästi tukea ihmisten yleisen hyvinvoinnin kohentumista ja elämän ilon kasvaessa, koko yhteiskunta alkaa voida paremmin.
10. IHMISTEN HYVINVOINTI LISÄÄNTYY.

Hampun laaja-alainen hyödyntäminen tukee ihmisen hyvinvointia usealla tavalla. Hamppu ravintona lisää kehon fyysistä hyvinvointia, tukee erilaisista sairauksista ja ongelmista selviämisessä. Hampusta saa miellyttävät vaatteet ja ihoystävällisiä pesuaineita ja rasvoja. Myös nautintoaineena hampusta on mahdollista saada paljon irti ilman pelkoa myrkytyksistä tai pysyvistä vaurioista sekä ilman kasvanutta riskiä tyhmyyksiin ja onnettomuuksiin. Hampun lukuisat ympäristöystävälliset tuotteet antavat kuluttajalle mahdollisuuden valita sydämellä ja tuntea maailma hyväksi paikaksi elää.

Hamppu voisi tuottaa ihmiselle terveellisiä tuotteita ja luonnon hyvinvoinnin positiivisen kehityksen. Hampputeollisuus on Keski-Euroopassa vahvasti kasvava teollisuushaara. Samoin Suomessa hampun kasvatus ja jalostaminen kulutushyödykkeiksi mahdollistaa tulevaisuudessa uusia työpaikkoja, lisää verotuloja ja mahdollisesti tasapainottaa valtionbudjetin joskus vielä plussan puolelle.
Timo Engman
Helsinki

#139 Voi

08.04.2007 12:03

Voi hitto näitä härmäläisiä juntteja,jotka ei viiti edes selvittää et lääkekannabis on LÄÄKE ja sitä paitsi erittäin hyvä hermo ja migreenisärkyihin.Eihän nää on huumeita ollenkaa mitä nyt muhinki on pumpattu 9 vuotta,vahhoja opioideja joista seuraa nykyisin jopa 4 vrk migreenikohtaus,joka lähtee kannabiskukinolla kaikkein parhaiten siihen ei auta edes markkinoiden parhaat migreenilääkkeet.Pyytäisinki arvon vastustajat,että ottaisitte asioista selvää ennenkuin dumaatte sen tosta vaan.Mä en oo tässä hasis lätkää niinkää vapauttamassa,mut ei siitä haittaakaan olisi,vähenisi kännissä tehdyt typeryydet joita kyllä sitten kadutaan jälkeenpäin,oho join pullon kossuu ja söin diapameja,tapoin kaverin viinapullon takii sen muistan mut en muuta.Näitä säälittäviä alkoholijuttuja saa lukee joka päivä jostain,mut onkos moni tappanu ja riehunu kannabis päissään tuskin.Montakohan vankia Suomen vankiloissa istuu alkoholin takia tehdystä typeryydestä,jota katuu varmasti vielä tänäkin pvänä,koska kuningas alkoholihuume teki temput.Jos viina nyt keksittäisiin,se olisi semmonen superhuume mitä ei varmasti ilmestyisi laillisille markkinoille.Kyllä huomaa et ollaan härmässä,ainakin noista vastustajien kirjotuksista päätellen,jotka ei tajuu kannabiksesta höykkäsen pöläystä.Vastutetaan ja vastutetaan,mut loppujen lopux ei edes tiedetä mitä vastustetaan.Mut juokaa te viinaa vastustajat ja kärsikää krapulanne ja humalassa tehdyt tyhmyydet jotka parhaassa tapauksessa vie vankilaan kulkematta lähtöruudun kautta. Et hyvää matkaa. terv. Kipupotilas vuosimalia 1998
Oona Jokinen
Porvoo

#140 Huomioikaa!

11.04.2007 01:09

Ei-toivotut vaikutukset: Varsinkin kokemattomilla käyttäjillä tai suurista annoksista ahdistus- ja paniikkikohtauksia, masentuneisuutta tai sekavuustiloja, jotka yleensä menevät ohi päihtymyksen lakatessa; sydämen hakkaaminen, hikoilu.

Kannabis saattaa runsaana annoksena, etenkin syötynä, aiheuttaa sekavuustilan, joka vähenee muutamassa tunnissa päihtymyksen mentyä ohi. Sekavuuteen liittyy tajunnan ja ajattelun hämärtyminen, depersonalisaatio (itsensä epätodeksi ja vieraaksi tunteminen) ja motorinen epävarmuus. Muistamattomuus, näkö- ja kuuloharhat ja joskus väkivaltainen tai outo käyttäytyminen saattavat liittyä sekavuuteen. Heinälä 1998.

Kannabis saattaa aiheuttaa ahdistuneisuushäiriön. Päihtymykseen voi liittyä ahdistuneisuutta, paniikkikohtauksia tai masentuneisuutta, jotka yleensä menevät ohi päihtymyksen haihtuessa. Näitä reaktioita on eniten aineeseen tottumattomilla tai vieraassa tai uhkaavassa ympäristössä. Heinälä 1998.

http://www.paihdelinkki.fi/Pikatieto/?c=KannabisTiedän, että näitä tapauksia on hyvin vähän käyttäjistä, mutta haluan ihmisten vain miettivän näitäkin haittoja, joita jotkut (harvat) voivat saada. En ole mikään vastustaja, voisin jopa hyväksyä pienen määrän hallussapidon lailliseksi, mutta että nämä ikävät (vähäiset) ''huono-onniset'' voitaisiin kuitenkin ottaa huomioon, sitä nyt pystyisi vähän ''punnitsemaan'' ja että nämä puolesta olevat pystyisivät ajattelemaan toisten näkökulmasta. koska jos näitä riippuvuus juttuja rupeaa tiiramaan, tupakka aiheuttaa enemmän riippuvuutta tosiaan. ja alkoholi tappaa enemmän, paljon enemmän. Ainoa mikä rupesi mietityttämään oli se, että eikö olisi parempi antaa tupakan ja alkoholin tappaa edelleen, mutta ei lisätä niitä haittoja enempää sillä, että harva osa näistä käyttäjistä saa ylläolevia vaikutuksia. tosiaan sallisin kannabiksen käytön lääkkeenä ja pieni määrä omaan käyttöön..
Yksi asia mistä olen varma, on se, että tosiaan koulussa näistä huumeista pitäisi antaa semmoinen kuva, että kannabis ei ole olenkaan niin paha kuin joku amfetamiini, mutta että se olisi huume kuitenkin..

Toivon, ettei kukaan täällä saannut minusta jotenkin ''hölmön'' leimaa, koska omasta mielestä annoin rakentavahkoa palautetta, ja haluan vain ihmisten ajattelevan vähän niin hyviä kuin huonojakin puolia!
Oona Jokinen
Porvoo

#141

11.04.2007 01:16

niin piti tuohon tekstiin lisätä, että vaikka vaikutuksissa sanotaan näitä ilmentyvät suuria määriä nauttineella, niin mietin vain että onhan näitä ihmisiä, joilla menee tahtomatta överiksi ( en nyt tarkoita sitä 10kg vai mitä :D) vaan että sitä tosiaan jotkut voivat vetää sen verran liikaa että vaikutukset näkyvät vaikka sitten lievempinä..
ja jotkut meistä tosiaan jää koukkuun helpommin kuin toiset.. annetaan ihmisten pitää riippuvuus tupakkaan, ei lisätä sitä vielä kannabiksella (en yleistä, jotkut eivät mahd. jää koukkuun pitkän käytön jälkeenkään). Mutta tämähän oli vain minun mielipiteeni! :)
- -
-

#142

11.04.2007 14:45

"Tiedän, että näitä tapauksia on hyvin vähän käyttäjistä, mutta haluan ihmisten vain miettivän näitäkin haittoja, joita jotkut (harvat) voivat saada. En ole mikään vastustaja, voisin jopa hyväksyä pienen määrän hallussapidon lailliseksi, mutta että nämä ikävät (vähäiset) ''huono-onniset'' voitaisiin kuitenkin ottaa huomioon, sitä nyt pystyisi vähän ''punnitsemaan'' ja että nämä puolesta olevat pystyisivät ajattelemaan toisten näkökulmasta. koska jos näitä riippuvuus juttuja rupeaa tiiramaan, tupakka aiheuttaa enemmän riippuvuutta tosiaan. ja alkoholi tappaa enemmän, paljon enemmän. Ainoa mikä rupesi mietityttämään oli se, että eikö olisi parempi antaa tupakan ja alkoholin tappaa edelleen, mutta ei lisätä niitä haittoja enempää sillä, että harva osa näistä käyttäjistä saa ylläolevia vaikutuksia. tosiaan sallisin kannabiksen käytön lääkkeenä ja pieni määrä omaan käyttöön..
Yksi asia mistä olen varma, on se, että tosiaan koulussa näistä huumeista pitäisi antaa semmoinen kuva, että kannabis ei ole olenkaan niin paha kuin joku amfetamiini, mutta että se olisi huume kuitenkin.."

Aivan, jokaisen täytyisi tiedostaa haitat, käyttääkö sitten kahvia, kannabista, tupakkaa vaiko alkoholia. Övereitä syntyy aina jollekkin, se on pakko hyväksyä, oli aine laillista tahi laitonta.

Mielestäni on outoa että alkoholia ja tupakkaa vähätellään mutta laittomia päihteitä liioitellaan. Alkoholi ja tupakka ovat huumeita, mutta se on yleisesti hyväksyttyä, koska sen ajatellaan olevan 'osana kulttuuria.' Mielestäni kaikki päihteet tulisi käsitellä niiden haittojen (riippuvuusriski, pitkä- ja lyhytaikaiset negatiiviset vaikutukset) sekä hyötyjen mukaan (lääkekäyttö, positiiviset pitkä- ja lyhytaikaisvaikutukset), eikä tarjota aina vain sitä worst-case skenaariota, joissa piripää makaa kirves päässä ojassa.

Oikeaa huumeongelmaista ei kannabiksen rangaistavuus lainkaan auta. Päinvastoin, hän voi joutua hankkimaan rikoksen keinoin rahaa päihdettään varten, koska häntä ei haluta ottaa töihin huumausainerikoksen takia.

"Toivon, ettei kukaan täällä saannut minusta jotenkin ''hölmön'' leimaa, koska omasta mielestä annoin rakentavahkoa palautetta, ja haluan vain ihmisten ajattelevan vähän niin hyviä kuin huonojakin puolia!"

Ei toki, pointtisi oli todella hyvä. :)
Meeri Huopainen
Helsinki

#143

11.04.2007 23:05

Hei pliis. Mitä ikinä tässä nyt käykään, laillistetaanko vai eikö, ei se silti saa ihmisiä lopettamaan tupakan polttoa tai alkoholia. Pahimmillaan ihmiset ovat riippuvaisia sekä alkoholista, nikotiinistä ja mahdollisesti kofeiinista. Mitä jos tähän ynnätään kannabis? Ihmiset menevät vain entistä enemmän sekaisin. Okei, ymmärrän, jos sitä käyttää sopivasti. Minä olen kuitenkin huomannut, että suomalaisilla on todellakin vaikeaa annostaa se sopiva määrä. Ihmiset vetävät Suomessa paljon eri aineita ihan turhista syistä. Ja joojoo, alkoholi on pahempaa ja tuppakka myös ja jäkä jäkä. Onko kukaan sanonut, ettei itse muka haluaisi niitäkin pois? Maailma olisi paljon parempi paikka ilman mitään huumausaineiden kaltaisiakaan aineita. Ja sen me jokainen tiedämme. Olemme myös huomanneet varsin selvästi, että kun kerran aine on laillistettu, sitä ei saa laittomaksi enää. Siis miksi me menisimme ja laillistaisimme tällaisen aineen, josta tehdään vuosien päästä vielä suurempaa myrkkyä, kuin mitä se nyt on? Ja nyt hyökkäävät kaikki maailman kannabiskäyttäjät kimppuuni, toistellen noita samoja juttujaan. Tämä on rehellinen mielipide. Ja joka on myös suurimmaksi osaksi totta. JO KYMMENEN PROSENTIN RIIPPUVAISUUS MAHDOLLISUUS TARKOITTAA SITÄ, ETTÄ JOS JOKAINEN SUOMALAINEN KÄYTTÄISI KANNABISTA, JOKA KYMMENES OMISTAISI RIIPPUVUUDEN. Se on tarpeeksi paha juttu. Ehkä kannabis ei ole yhtä paha kuin alkoholi ja nikotiini. Mutta se ei todellakaan laita tätä maapalloa parempaan suuntaan.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

11.04.2007 23:11


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

11.04.2007 23:12


Samuel Ruutikainen
Salo

#146 Jep

12.04.2007 12:24

Itse olen ainakin pystyny hoitamaan kaikki hommani, kouluni, työni ja muut samantapaiset asiat vaikka savuu on tullu polteltuu useampi vuosi. Ihmiset jotka on saanu huumevalistuksensa koulusta pitävät kannabista samanlaisena huumeena kuin muut huumeet. Minulla on monta kaveria jotka ovat lopettaneet alkoholin käytön kokonaan koska se on pilannu heidän ihmis-suhteensa ja eivät käytä muita päihteitä kuin kannabis. Alkoholi pilaa ihmis-suhteita sen olen huomannut. Ennemmin katselen rauhallista savupäätä kuin rähisevää kännistä viinalle haisevaa dokua. Minun mielestäni se on jokaisen oma asia polttaako kannabista eikä muiden tarvisi tulla siihen pätemään, että kannabis pilaa elämäsi. Kannabis on mieto huume verrattuna esim amfetamiiniin tai heroiiniin vaikka joku on monesti sanonu minulle että, näytä rännit kun on nähny minun polttavan kannabista. Ei ihmistä pidä tuomita heti jos käyttää kannabista, useimmat savupäät ovat rauhaa rakastavia ihmisiä mutteivat kumminkaan hippejä, vaikka niitäkin löytyy. Luin tossa aiemmin samalta palstalta, että joku poika oli ruvennu polttamaan kannabista 8 vuotiaana ja 16 vuotiaana pää oli pehmee ku vanupuikko, en usko että pelkkä kannabis on pojan päätä pehmittäny. onhan kannabiksellakin haittavaikutuksia esim muisti heikkenee sitä en kiellä mutta on tutkittu juttu että alkoholilla on enemmän haittavaikutuksia kuin kannabiksella! Jos kannabiksella olisi enemmän haittavaikutuksia en usko, että sitä yritettäisiin saada lailliseksi. Ottakaa ihmiset tietoa asioista ennen kuin rupeette pätemään.
Tapio Peltonen
Turku

#147 Kannabiksen käyttömäärä ei riipu laillistamisesta

17.04.2007 15:02

Vastoin yleistä luuloa ainakin tähänastiset kokemukset muutoksista kannabispolitiikassa osoittavat siihen suuntaan, ettei kannabiksen käytön määrä tai yleisyys riipu sen laillisusasteesta. Esimerkiksi USA:ssa sellaisissa osavaltioissa, joissa kannabispolitiikkaa on höllennetty, käyttö ei ole kasvanut nopeammin kuin niissä, joissa sitä on kiristetty. Hollannissa pilveä poltetaan vähemmän kuin USA:ssa ja erityisesti nuorten kannabiksenkäyttö on paljon vähäisempää.

Näin ollen argumentit, jotka perustuvat väitteeseen "kannabis on vaarallista ja haitallista" eivät ole päteviä argumentteja laillistamista vastaan.

Jos kannabis laillistettaisiin, markkinoilla olisi yksi laillinen päihde enemmän. Entäs sitten?

On nimittäin myös niinkin, että jos kannabis laillistettaisiin, markkinoilla olisi yksi laiton päihde vähemmän.

Mielestäni se päihde, jonka kohdalla länsimaiden politiikka on toiminut viime vuosina onnistuneesti, on tupakka. Kyseessä on aine, joka aiheuttaa vähintään yhtä voimakkaan riippuvuuden kuin heroiini, se on laillista ja sen käyttö on silti vähenemään päin. Miksei voitaisi ottaa mallia tupakasta myös nykyisin laittomien päihteiden kohdalla?
klitz zz
uusikaupunki

#149 Respekt

22.04.2007 01:36

Suomesta 1/4 käyttää varmaa ganjaa.. mikä on hyvä asia.. itse polttelen joka kuukausi pari kertaa..
Joska Pasuri
nastola

#150

22.04.2007 04:24

Adressin laatijan kanssa samaa mieltä tuosta, että miksi kahvi,alkoholi ja tupakka on laillista vaikka ovat vaarallisempia ja aiheuttavat enemmän riippuvuutta kuin kannabis?
Kannabis työllistäisi, lääkekäyttö (esim syövän oireita lievittämään), eikä kukaan ole koskaan kuollut kannabikseen, ellen täysin väärässä ole. Tappavaan yliannostukseen tarvittaisiin vähintään yli 10kg kannabista kerta-annoksena ja huvikäytössä puhutaan grammoista! ja mikä siitä muka tekee huumeen? Totta on, jos kerralla liikaa nauttii niin siinä on psykoosin vaara, mutta miettikääpä esim. alkoholia. Nuoresta iästäni riippumatta, itse olen maistanut, mutten käytä.

Kommentoi adressia
kysytään!-- Large modal -->