Laadukkaan median puolesta!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Laadukkaan median puolesta!.

Eero Pitkanen
Kajaani

#1 Eräs viikkolehti?

31.03.2008 17:22

"Tämä ei ole boikottipyyntö, tämä on pyyntö ottaa irtiottoa uutisoinnista, joilla ei ole todellista merkitystä arkiseen elämäämme."???

Tämän adressin allekirjoittajat:
Lopettakaa nyt ensin vaikka Salkkaraiden katsominen.
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#2 Kanervaa voidaan tarkastella myös työnkin puolesta

31.03.2008 19:05

Valhe on raskauttavaa, mutta ajojahti on väärin, koska se sumentaa todellisia tekemisiä, joita myös positiivisesti on Kanervan taholta operoitu:

Alla kirjoitus ajalta ennen tekstiviestikohua:

Pitkän linjan ammattipoliitikko - case Ilkka Kanerva

(Ulkoministeri Ilkka Kanerva vastaanotti ETYJ puheenjohtajuuden - 1975 presidentti Kekkonen aloitti ETYK-aikakauden)

[ ... Kanerva intoutui hellämieliseksi paatuneesta sydämestään huolimatta* ja muisteli elonsa kaarta nuoresta broilerpoliitikosta historian linjauksien kautta nykyaikaan, missä nuori broilerpoliitikko - Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ulkoministerin prenikat Kanervalle myönsi ... ]

Turuilla ja toreilla puhutaan, että Kanerva on mukava, välitön ja ystävällinen nice guy - kaikille, ei pelkästään lähipiirilleen. Arvio lienee totta - sympaattisen Kanervan kerrotaan ihastuttaneen USA kolleegansa, ulkoministeri neiti Gondoleezza Ricenkin - vierailun aikana Kanerva saattoi olla poikamainen mies Smile

Vakavasti ottaen case Kanerva on taustavaikuttaja, joka muistaa hyvin lupauksensa ja ymmärtää vastavuoroisuuden ystävilleen (puoluekolleegan kertomana). Ilkka Kanerva tosin käyttää tyypilliselle poliitikolle tunnusmerkillisesti kaikki julkisuussiteet ja -suhteet suoraviivaisesti hyväkseen. Osaapa läheltä seuranneet kertoa hänen olevan myös aidosti ystävällinen ja ymmärtävän silmäniskulliset huumorilauseet tilanteiden keventäjiksi.

Kanerva oli/on Kekkosen linjoilla linjaileva poliitikko. Hän kertoi ymmärtäneensä jo 1975, että Kekkonen tähtäsi suoraviivaisesti päämäärään, johon ei aina liittynyt hienotunteista "nykymallista poliittista ja poliitikkojen keskinäissumpuloinnin käyttötaitoa". Kekkosen aikana Suomi lännettyi - näin totesi Kanerva, eikä maininnut suomettumista.

Muinoin Kokoomuksen koppalakkiosasto ei aina pitänyt Kanervasta, kerrotaan Niinistönkin estäneen Kanervan ylenemisen. Lopulta kuitenkin Katainen junaili Turun omalle putinille - Kanervalle - ulkoministeriön avaimet. Kuriositeettinä mainittakoon, että pääministeri Vanhanen "kekkosenpuolueesta" järjesteli toisen veteraanipoliitikon "aina ylös ponnahtavan Kekkosen oman pojan" Paavo Väyrysen ulkomaankauppaministeriksi. Paavo ja Ilkka ovat tunteneet toisensa jo kauan, ja heillä on jotain perin salaista, joka liittyy Kekkoseen - uskotaan heidän tulevan hyvin juttuun keskenään.

Kanerva ei puolittaisena Nato-miehenä Natoa julkisesti äännä, ei äännä myöskään Venäjää kolmea kertaa haasteeksi, vaan aidosti mahdollisuudeksi. Kanerva ymmärtää ammattipoliitikkona, ettei kansalaisten suuren enemmistön mielipidettä vastaan kannata tutkailla - se veisi pitkän ja kaikesta huolimatta ansiokkaan eduskuntauran päätökseen. Turkulaiset ovat tosin vahvasti oman putininsa takana - oikea Vladimir Putinhan vaikutti Turussa KGB-aikoinaan ja solmi suhteita Turun vaikuttajamafiaan, johon Kanerva ilmiselvästi kuului ja kuuluu edelleen.

Kanerva ei osaa hyppiä seinille, kun venäläisten koneiden kompassit välillä sekoilevat ja koneet käväisevät piirun verran Suomen ilmatilassa. Kanervalla on aina ollut politiikan pelisilmää ymmärtää ihmisten olevan erehtyväisiä ja inhimillisiä - tässä lienee yksi syy, miksi hänet aina valitaan eduskuntaan. Kanervalla on myös tilannetajua keventää hauskalla sanankäytöllä tilanteen haudanvakavasta vapautuneeksi "poikien palaveriksi" - Turun lahja maailmalle, kuten Paasion Helikin.

Kanerva ei istuttanut koskaan Kokoomuksen rautakypärää päähänsä - hän ymmärsi Neuvostoliitto-kortin merkityksen aiemmin kuin papin puvun helmoihin laskostuneet puoluetoverinsa. Voidaan sanoa, että Ilkka Kanerva on juuri oikea mies ulkoministeriksi, hän tullee toimeen presidentinkin kanssa.

Kanerva osaa tasoitella äkkinäisiä itärintaman Kotkan pojan kolminkertaisesti painotettuja uhka- ja haastekuvia. Kanerva on sympaattinen, liian pitkään politiikan kakkosrivistössä ollut tavallista työtä tekemätön eduskunta-ammattilainen.

YLE:n Lauantai-seurassa 12. tammikuuta Kanerva esiintyi hyvällä maulla, kiinnostavasti sanoja valiten herkistyen ETYJ-puheenjohtajuudesta ja antaen harvinaisesti kokoomuspoliitikkona arvoa Kekkosen suurelle isänmaalliselle työlle, josta pienen pieni likatahra löydettiin kansanvallan hoidon puolelta. ---

Mainittakoon, että Kekkosen aikana itse kansa ei ihmeellistä kansanvaltaa kaipaillut, vaan oli pääsääntöisesti tyytyväinen väkevän vahvaan menoon ja otteisiin millä Kekkonen ojensi, myllytti ja järjesteli valtakuntaansa. Ilkka Kanerva on Kekkosen ajan mies - joka oivalsi Neuvostoliiton roolin Kekkosen pyrkimyksissä kohti länttä - tämä taito on nyt itäöljyäkin arvokkaampaa.

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.com

*)
Suora lainaus - YLE/ Lauantai-seura - 12.1.
...........................

Kuva, liittyen mielipidekirjoitukseen-
(saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä, copyright by Ilkka Luoma 2007)

--- http://www.panoramio.com/photo/7060348 ---

Kuvateksti
Pääministeri Matti Vanhanen on vaipunut ajatuksiin, mutta hoksasi asettaa veteraani Väyrysen veteraani Kanervan "vahdiksi" Ulkoministeriöön, turvatan suopeat suhteet Venäjälle. Valtiovarainministeri Katainen kuuntelee mielissään uhka- haastekuvia Kotkan omalta pojalta, puolustusministeri Jyri Häkämiehen suulta ilmaistuna. --- Ulkoministeri Kanerva pohtii miksi tässä istun, kun rahkeet ja äly olisivat riittäneet Jykänkin pallille - vain tuo Keski-Suomen lahja Suomelle - kauppa- ja teollisuusministeri, "sanavirtuoosi - aina oikeassa" Pekkarinen olisi enää välissä.
卐 SUUR SUOMALAINEN 卐

#3 SUOMI ENSIN ! ULKOMAALAISET TV KANAVAT LAKKAUTETTAVA !

19.05.2020 20:28

 

 

ON TÄYSIN ENNENKUULUMATONTA JA EPÄ HYVÄKSYTTÄVÄÄ ET NOVOSTI SAA SYYTÄÄ PUTINISTISTA MOSKAA SUOMESSAA !

 

AJATELKAA NY ''VENÄJÄN VALTIOLLINEN UUTIS KANAVA SUOMEESSAA !

 

(TÄÄ ON SUOMI HEI HALOO NY!!! HERÄTKÄÄ PAHVIT!!!)

 

MIKS SUOMESSA EI OO YHTÄKÄÄN VIRALLISTA KANSALLIS MIELISTÄ UUTIS KANAVAA NIINKUIN OLI VIELÄ 1999 SIIS PÄIVIÄ ENNEN EU:*JÄSENYYTTÄÄ ? !!!

 

STOP NOVOSTI SAASTUTTAMASTA ANTI FASISMILLAAN JA MUULLA MOSKALLAAN SUOMALAISTAA KULTTUURIIIAA !

 

MYÖS KGB LUTEET VÍTTUUN MV-LEHESTÄÄÄ JA MUUSTA PERUSSUOMALAISESTAA PILAAMASTAA NIITÄÄ !

 

PIDETÄÄN SUOMI SIISTINÄ JA SUOMALAISENA !

 

VETERAANIT EI PUOLUSTANU SUOMEE SIKS ET NIISTÄ (VENÄLÄISET PÄÄSEE MUSTAMAALAAMAAN FASISTEJA) LEIVOTAAN RIKOLLISIA VALKOBÄNDIITTEJÄ JA NAZI LIPUT KIELLETÄÄN JA RYSSÄ PÄÄSEE VIRNUILEMAAN VENÄJÄN LIPPUINEEN JULKISIIN JA VALTIOLLISIIN TV KANAVIIMME !

(SAATI SITTE ÄHLÄMIT TAI SOMALI PRESIDENTTI TULEE VALTAAN ////*KAIKKI MUISTAA SIT OLLA ÄÄNESTÄMÄTTÄ 9SIÄ ELI AHMEDIA SUOMEN PRESIDENTITN VAALEISSA!!!///ÄLÄ ÄÄNESTÄ MUTUKKIA TAI MAAN PETTURIA)

 

EIHÄ AMERICASSAKAAN HUSEERAA IRANIN VALTIOLLINEN TV PROPAGANDA KANAVA JOTEN MIKS SUOMESAKAAN PITÄISI ?

(PAITSI ET MEILLÄ JO VALITETTAVASTI (NOVOSTI) VOIII VÍIIITTTUUUUUU!!!!!!!!)

 

Kommentoi adressia