KANNA VASTUUSI HAUSJÄRVEN KUNTA!!!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista KANNA VASTUUSI HAUSJÄRVEN KUNTA!!!.


Vieras

#1

23.07.2013 10:37

...ja vastuu jokaisella kunnalla oltava asukkaistaan.
Vesa Toivanen

#2 Koulutoimenjohtaja

23.07.2013 12:39

#1: -

Meillä Hausjärvenkunassa on koulutoimenjohtaja jo useita vuosia hoitanut virkaansa. Eskonkoulu Hikiä on hieno esimerkki miten tätä virkaa ei kuulu hoitaa. Lasketaan vaan säästöjä ja unohdetaan ne kustanukset, jotka vääristä päätöksistä syntyy. Nyt tämä Koulutoimenjohtaja suunittelee sulkevansa Karankoulun. Laskelmissa on monta hienoa lukua, jotka kertovat huimista säästöistä. Lukujen perusteella Karankoulusta siirettävät oppilaat eivät tarvitse ruokaa eikä lämitystä Ryttylän koulussa. Ne ovat uusia syntyviä kustanuksia. Niitä ei kuntalisille laskelmissa kerrota. Kuka haluaa lähettää lapsensa kouluun talvella kovilla pakkasilla? Kouluun, jossa ei tarjoita ruokaa eikä lämitystä. Koulutoimenjohtaja tietysti on yhden säästön tässä unohtanut. Lapsien ei tarvitse enää mennä ulos luistelemaan, kun lattiat ovat pakkasen takia jäässä ja luistelu sujuu hienosti myös sisällä parakissa.

Karan koulu on Koulutoimenjohtajan mukaan huono ja hirveä koulu, kun lapsille ei ole edes suihkua voimistelu tunnin jälkeen käytettäväksi. Mitenkäs täläinen Koulutoimenjohjtaja voi vielä olle virassa, kun on tämän kaltaisen epäkohdan lakaissut maton alle? Tämähän on jo koululaisille heitteille jättö.Koulutoimenjohtaja unohtaa kuitenkin, että tämä Karankoulu on rakennuksena terve ja hyväkuntoinen.  Miksi se siis täytyy lopettaa? Saako siitä sulkia hattuun? Väärillä laskelmilla?

Olisikohan aika kuntalisten alkaa heivaamaan tuo Koulutoimenjohtaja pois virasta? Koulutoimenjohtaja tekee päätöksiä, jotka aiheuttavat ylimääräisiä kustanuksia kunassa. Myöskin Karankoululaisten useita vuosia Koulutoimenjohtajan siunauiksella ollut suihku puute on ollut koululaistyen terveys riski.Vai onko se suuri riski? Koululta löytyy yksi suihku, jota tarvittaessa oppilaat voivat käyttää. Eli sekin oli Koulutoimenjohtajan virheellinen uhkakuva mitä jakeli yleisesti kunassa. Siis (minun mielestä) valehteli päin näköä kuntalaisille). Uusimpana suunitelmana uudet parakit Ryttyllään (nekin maksaa) uusille koululaisille ja nekin jätetään siivoamatta ja lämittämättä (perustuu Koulutoimenjohtajan säästö laskelmiin).Tämä on suuri uhka terveydelle.

Luulisi Koulutoimenjohtajan olevan riittävän koulutettu ja oletettavasti riittävän pätevä laskemaan etukäteen kustanukset jotka muutoksista syntyy. Aina kun tehdään jotain muutoksia ne aiheuttaa myös kustanuksia ei pelkkää säästöä, kuten meidän kunnan Koulutoimenjohtaja esittää. Hausjärveläiset eivät ole tyhmiä, kuten Koulutoimenjohtaja osoittaa näillä laskelmilla luulevan.

Karankoulu on yritetty jo lopettaa yli 100 vuotta. Koulutoimenjohtaja yrittää nyt taas siirtää lapset toimivasta terveestä koulusta parakki kouluun raennustyömaan keskelle. Koulutoimenjohtaja kuvittelee kaiketi saavansa lapsille loistavan virikkeellisen ympäristön koulun käyntiin siellä sorarekkojen ja muun rakennus touhun keskellä.

Eiköhän nyt ala olla jo riittävästi mokia tehtynä Koulutoimenjohtaja? Siirtyisit jo muualle sotkemaan asioita ja jättäisit meidät Hausjärveläiset rauhaan.

Niin siis kenen pitää kantaa vastuu Koulutoimenjohtajan suunitelmista ja mokista? Kuntalaisten rahapussi on väärä vastaus. Olisiko aika tehdä asia oikein ja lopettaa nuo virheelliset laskelmat?

Vesa Toivanen

 

 

 


Vieras

#3

23.07.2013 18:41

Itse en ole sen kannalla että tietty luokka siirretään yksinään jonnekin toiseen rakennukseen. Olisi melko epäreilua kohdistaa tämä koulun vanhimpiin oppilaisiin...
Rahastuksen huippu maa.

#4 Enemmän rahaa syntymäpäivä keyreihin.

23.07.2013 19:24

Mistähän tuo mahtaakaan johtua,ettei asioita osata hoitaa.Kyllä ainakin kaikki nykyisin vieläkin näyttää paperilla hyväksyttävältä,eikä siihen kuulema ole kellään mitään sanomista,ainakin päätöksiin on tyytyminen.Niin paperifirma RAMBOLL osaa esim. kaavoituksen hoitaa,ensin huomioidaan,kaikki lokinpesiä myöten ja norppakin pesii kaukana kuiviakin kankaita myöten metsissä,siis pois oksat ja männynkävyt sujelun tieltä.Jonnekin kallion kielekkeelle laitetaa tulemaan rivi kesäasuntoja ja sinne sun tänne.
Suomessa osaaminen sitten on korkealla, kun on metriä paksu kasa konsultilla,arkitehdillä pas ka papeita pöydällä.
Mihinhän ne mahtaakaan mahtua nine homerakelnelminensakaan?
Ennen oli eras suuri firma joka rahasti kunnat ATK-sovituksillaan,mutta mine lie häipynytkin.


Vieras

#5

24.07.2013 08:20

Saa nähdä kuinka riittävä ryttylän koulusta tulee kunhan valmistuu (vihdoin viimein)...
Vesa Toivanen

#6 Re:

24.07.2013 17:07

#5: -

Ryttyl'än koulusta tulee liian pieni. Kuntaa mainostetaan lapsiperheille sopivaksi ja yritetään saada lisää ihmisiä muuttamaan Ryttylään. Kaavoituskin on kaiketi käynissä. Ryttylään ei voi rakentaa riittävän isoa koulua, kun se maksaa ja kaikesta pitää säästää. Mitoitus on tehty nyky tarpeen mukaan ja kas vaan 5 vuoden päästä meillä on uusi "Eskon koulu". Koulutoimenjohtaja pitää siitä varmasti huolta.Laitetaan vaan riittävästi miinus merkkejä koulun rakennus pudjettiin, niin saamme riittävän pienen koulun. Tämä on Koulutoimenjohtajan tavoite Hausjärvellä. Mitään väliä mitä tulee, kunhan säästetään rahaa.

Tosin vohan tässä olla jopa kauaskantoisia vaikutuksia... Tuonne Ryttylän raknustyömaalle kouluun kulkevat oppivat siinä ala-astetta  käydessä samalla loistavasti ammatin. Jos sitten vaikka aikuisena osaavat tehdä parempia kouluja, kuin Koulutoimenjohtaja.

Vesa Toivanen

Nainen -78

#7

29.07.2013 17:38

Miksi Eskon koulusta ei siirrettäisi vaikka kuudetta luokkaa muualle/kauemmaksi ja jotta nämä esikoululaiset pääsisivät/mahtuisivat lähempänä olevaan kouluun? Näinhän Riihimäelläkin tehdään tai on tehty jo vuosia. Kuitenkin näillä vanhemmilla lapsilla (kuudesluokkalaisilla) on jo kokemusta koulumatkasta ja koulupäivä on muutenkin pidempi kuin esim. eskarilaisilla ja alaluokilla olevilla....
Aattelin vaan......
upertti

#8

04.08.2013 08:40

Jos ei ole rahaa, niin ei ole rahaa. Muuttakaa pois hyvät ihmiset ja lopettakaa se netissä mariseminen..

Vieras

#9

04.08.2013 20:05

Tässäpä ei taidakaan rahasta olla kyse, PÄINVASTOIN!

Vieras

#10

05.08.2013 05:10

Valitettavasti rahasta ei ole kyse! Säästöä syntyisi niin KUNNALLE (rahallista) kuin lapsillekin (HENKISTÄ), jos Eskon kouluun mahtuisi. Lisäksi Eskon koulussa on pyöritetty isoja esikouluryhmiä jo pari vuotta ja tänäkin syksynä se onnistuisi. Tila loppuu vuoden päästä, kun esikoululaiset siirtyvät ekaluokalle.
Joucca

#11 Hausjärven kunta HERÄTYS!!!!!

16.08.2013 20:43

Kunnan olisi aika herätä jo Hausjärven koulujen tilanteeseen. Esikoulussa aloitta Eskon koulussa tänä vuonna vajaat 30 lasta. Minulla on kolme lasta ja asun Hikiän kaupan lähettyvillä. Esikoiseni aloitti esikoulun Eskossa viikko sitten.

Vuonna 2012 Hikiä koulun alueella syntyi lapsia yli 50. Miten kunta sijoittaa 2012 lapset Eskon kouluun? Lähetetäänkö koulua vastapäätä asuvat lapset Oittiin tai Monniin? Myös Oitissa syntyi 2012 paljon lapsia, joten ikäluokka on suuri.

Mitä kunta sanoo esim Hikiälle muuttaville asukkaille, joilla on pieniä lapsia. "Kiitos, että maksat veroja, jotta voimme kuljettaa lapsiasi n. 50 km päivässä." No eiväthän mene verorahat ainakaan turhaan käyttöön. Hikiällä kaavoitetaan koko ajan lisää ja lapsiperheitä tulee aina vaan enemmän ja enemmän. Myös Ryttylä, Monni ja Oitti kasvavat koko ajan. Hausjärvellä on hyvä asua ja lasten kasvaa. Toivottavasti Hausjärven kunta mahdollistaa sen myös tulevaisuudessa. Itse olen pitkäaikainen Hausjärveläinen ja käynyt aikanaan Erkylän koulun, joka nyt on lakkautettu.
Vesa Toivanen

#12 Re: Hausjärven kunta HERÄTYS!!!!!

17.08.2013 18:46

#11: Joucca - Hausjärven kunta HERÄTYS!!!!!

Pettyy Hausjärvelle muuttavat aikas pahasti, kun katselevat aikanaa kouluja tässä kunassa. Tästä videosta mallia: http://www.youtube.com/watch?v=q-lCHtrSTTc . Näitähän saa vaikka kuinka lisää, kuten meidän Koulutioimenjohtaja lehdessä kertoo. Säästöjäkin Koulutoimen johtajan mukaan syntyy roppa kaupalla. Tuolaisen parakin kustanukset ovat aika suuret. Näitä ei Koulutoimen johtajan laskelmissa näy. ( http://webdynasty.pohjoiskarjala.net/Dynasty/Nurmes/kokous/KOKOUS-917-5.HTM ). Nämähän lasketaan vasta sitten kun toteutus on jo tehty. Kukapa kantaa vastuun. Kuntalaiset maksaa ja päättäjät levittelee käsiä. No kyllä niille päättäjillekin vastuu saadaan. Ensimäinen kantelu oikeusasiamiehelle lähti jo ja lisää tulee, jos Kunnan johto edelleen jatkaa tätä per.. edellä puuhun menoa. Kunnan päättäville elimille tehtävissä esityksissä on laskelmat oltava oikeita. Harhaan johtavat laskelmat ovat laittomia ja siten kantelun arvoisia. Näitä kannattaa jatkossa välttää ainakin Hausjärven kunnan johdossa.

Kunnan hallituksen jäsenten on myös syytä miettiä miten nimittelevät kylien asukkaita kokouksissa. Erään suuren puolueen edustaja meni moläyttämään kysenlalaisen ja kunniaa loukkaavan möläyksen kokouksessa. Tästä laitoin Puolueen ylimpään johtoon kyselyn, että onko se oikein puolueen kanta. Palataan aiheeseen kun puolueen johto vastaa. Juu kyllä tulen muistuttamaan, kunhan taas Kuntaan uusia edustajia etsitään. Nyt Kansa muista mitä Hausjärven kunta tekee.

Kauppaan pettynyt

#13 Varoittamaan asuntoesittelijöitä

24.08.2014 22:27

Olen ihan järkyttynyt tästä. Asuntomyyjämme mainosti, että koulu kivenheiton päässä. Ja nyt siinä ei sitten ole tilaa. Harmittaa, elämän kallein kauppa ja saan näin surkeen tilanteen, E i kannata ikinä muuttaa hausjärvelle. Tämänkö takia kaikki muuttaa hausjärveltä pois? Pitääköhän käydä varoittamassa ihmisä asuntoesittelyihin, etteivät osta taloa alueelta, jos on kouluikäisiä lapsia? Taidanpa niin tehdä, katsotaan, mitä kunnanjohtaja tykkää, kun asunnot ei enää meekään kaupaksi eikä tuu veronmaksajia

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…