Lisää rahaa nuorten mielenterveysongelmiin...

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Lisää rahaa nuorten mielenterveysongelmiin....

Julius Repo
Tuusula

#1 Yhdys sanat

23.09.2008 23:24

On tärkeä asia mutta ei ihan loppuun asti mietitty, kun kerran jo otsikossa virhe. :)
Venla Salo
Nokia

#2

24.09.2008 00:04

Ehdottaisin että kun adressissa paljon nimiä, tää lähetettäis jonnekkin mikä näistä asioista nyt vastaa?

Oon itse mainostanut tätä adressia jo ystävilleni, sekä irc-galleriassa ja suomi24:ssä, toivottavasti nimiä tulee vielä paljon lisää, sen verran tärkeä asia kuitenkin kyseessä.

Itse olen 18-vuotias ja omakohtaista kokemustakin on, miten vaikea apua on saada ja miten pitkiä jonot voivat olla.

Myös kaikki hoitomuodot ei ole kaikille sopivia, tarvitaan uusia mahdollisuuksia hoitoihin ja se vaatii rahaa ja osaavia työntekijöitä.

Ja edelliselle kirjoittajalle, hui kauheeta jotkut yhdyssana virheet, niitä tuskin huomaa ellei todella tarkasti katso.
Kirsi Koivula
Ilmajoki

#3 Hienoa Venla..:)

24.09.2008 00:32

Mukava huomata että olet vienyt asiaa eteenpäin...

Rahaa, hoitopaikkoja sekä hoitomuotoja pitäisi saada lisää ympäri Suomea. Kotona pitäisi kiinnittää huomiota lapsen/nuoren käyttäytymisen muuttumiseen ja syrjäytymiseen sekä puuttua siihen jos sellaista tapahtuu/jos aikuinen edes epäilee.

Allekirjoitin... Asia on niin tärkeä ettei kirjotusvirheillä pidä olla mitään merkitystä.
Asko Joensuu
Adressin tekijä

#4 Pahoillani

24.09.2008 08:11

Olen todella pahoillani kirjoitusvirheistä. Nimittäin tuli tehtyä kiireessä tämä adressi, mutta lupaan korjata ne tämän päivän aikana....

Kiitoksia, kun huomasit virheeni. Päivitän tämän adressin kaikessa rauhassa tänään.

Pekka Peloton
Turku

#5 Lisää rahaa, mutta...

24.09.2008 09:53

mielestäni olisi syytä ymmärtää myös se että vastuussa olevien ministereiden tulisi kantaa vastuu tapahtuneesta, kaksi ampumavälikohtausta, kaksikymmentä kuolonuhria.

Jokelasta ei kuitenkaan opittu tarpeeksi ja tehty riittäviä toimenpiteitä vastaavan estämiseksi. Holmlundin pitäisi ehdottomasti erota, Risikko ehkä.Asko Joensuu
Adressin tekijä

#6 Hienoa

24.09.2008 11:10

Saatiin 500 nimen rajanrikki, alle 18 tunnissa. Jatketaan samaa rataa, jokainen ihminen voisi linkkittää 2-5 kaverille tämän http://www.adressit.com/nuortenmielenterveysongelmat
Myös laittaa keskustelupalstoille, kuin myös erilaisille muille sivuille:)
Jari-Pekka Walden
Valkeakoski

#7 Tarpeellinen adressi

24.09.2008 11:42

Tosin aivan pakko on vaan korjata sen verran että kumpikaan näiden hirmutekojen tekijöistä ei harrastanut ampumaurheilua.
Ampumaurheilijan kun tulee kuulua johonkin ampumaseuraan tai reserviläisyhdistykseen, hän harjoittelee säännöllisesti ja osallistuu myös kilpailuihin jolloin hänelle on myös oltava kilpailulisenssi ja ampumaharrastusvakuutus.
Pekka Huttunen
Tampere

#8 Mielenterveysasiat ja tulevat kunnallisvaalit

24.09.2008 11:58

Ehdotan, että jokainen adressin allekirjoittanut ottaa selvää asuinpaikkakuntansa ehdokkaista ja antaa äänensä sellaiselle henkilölle, joka on valmis sitoutumaan nuorten mielenterveysasioiden hoitoon kunnassaan. Menkää vaalien alla järjestettäviin tilaisuuksiin ja ottakaa tämä puheeksi. Vaalien jälkeen on hyvä pitää yhteyttä tähän henkilöön (tuli sitten valituksi tai ei) ja muistuttaa näistä asioista. Kun näin teemme joukolla, saamme huomiota tälle tärkeälle asialle.
Asko Joensuu
Adressin tekijä

#9 vaalit

24.09.2008 12:00

Vaaleissa todellakin tulee ylös nämä asiat. Ehdokkaat sanovat näitä "Nuorten mielenterveysongelmat, inflaatio, hoitajien palkka nostettava," Moniko näistä on toteuttavissa? Suomessa on muutenkin kauhea pula sairaanhoitajista... Toivotaan, että saadaan edes nuorille suunnattua parempaan mielenterveys apua...
Lilli Hiekkanen
Tampere

#10 Asiaa vai ei...

24.09.2008 15:30

Allekirjoitin addressin ja jaoin linkkiä tutuille ja tovereille. Asian puolesta kyllä, mutta yksi asia kyllä särähtää korvaan ja pahasti. Lapsia ja nuoria ei tarvitsisi kyllä ajaa NETTIIN yhtään sen enempää, mitä siellä jo aikaansa kuluttavat. SPR:n kriisichatit on tässäkin tapauksessa toimineet ja ovat hyvä nykyaikainen keino tavoittaa hädässä olevat ihmiset, mutta hyvänen aika - kohta meillä ei ole sosiaalisia taitoja ollenkaan!

Nyky-yhteiskunta on suorituskeskeinen. Mitä itsenäisempi olet ja mitä parempia arvosanoja koulussa saat, sen parempi. Mitä nuoremapana (lue:lapsena) asioita osaat. Koululaitoksissa oleva yhteys nuorison välillä on minimaalista, koska itsenäisyyttä ajetaan esille sielläkin. Terveydenhoitajat, koulupastorit ja psykiatrit ja kuraattorit on ylikuormitettuja tällaisissa tilanteissa ja muutenkin, eikä heille auota yhtään enempää työpaikkoja. Joka tapauksessa netin tilalle tulisi saada jokin ratkaisu missä lapset ja nuoret oppisivat sosiaalisia taitoja ja kasvaisivat luonnollisessa ympäristössä, ei virtuaalihotellien keskellä...
Kirsi Campos
Vantaa

#11 ennalta ehkäisy

24.09.2008 21:23

Hei! Allekirjoitin tämän adressin, joka ei voisi olla ajankohtaisempi juuri nyt. Tragedian tapahduttua tartumme kynään ja annamme tukemme, se on hyvä asia. Mutta,asioilla on kuitenkin tapana unohtua ja kaikki palaa ennalleen. Mutta, nyt ollaan sellaisella alueella, jossa pitkäjänteistä ja aikaisin aloitettua työtä lasten ja nuorten milenterveyden säilyttämiseksi tarvitaan. Jos halutaan tuloksia, aloitetaan jo estämällä ongelmien syntyminen, tai ainakin vähentää niitä.

Lapset joutuvat nykyisin oravanpyörään ja heidän on pakko suostua siihen,eihän heillä ole vaihtoehtoja. Lapset ovat joustavia, he venyvät uskomattomiin suorituksiin. Kun sitten murrosiässä, jolloin oma tahto nostaa päätään, nuori haluaa asettua vastustamaan auktoriteettia, syntyy ongelmatilanne.

Usein nuori pakenee tieotkoneiden maailmaan, tasavertaisen keskustelukumppanin luo, jollaisena moni koneensa tuntee. On edes joku, josta löytää kannustusta. Usein joku foorumi jne toimii ajatusten vaihdossa. Aina koneella istuminen ei edes ole vahingollista, määrästä riippuu vahingollisuus? Joka tapauksessa, aikuiset ovat luoneet toimintamallit lapsilleen, joku aikuinen on luonut virtuaalimaailman, jonne nyt paetaan sosiaalisia kontakteja.
Kuitenkin siinä tilanteessa, jolloin ongelmat ovat jo syvemmällä ja niihin ei auta edes kavereiden seura, tarvitaan nopeita ratkaisuja.
Tässä vaiheessa yhteiskunnan tulee turvata välitön apu. Yhteiskunta, joka ei huolehdi kaikkein pahimmassa tilanteessa olevasta, ei ansaitse kunnioitusta.

Kalle Laukkanen
Helsinki

#12

24.09.2008 21:31

Olen itse kärsinyt (ja kärsin hiukan yhä) mielenterveysongelmista ja olen saanut näihin hoitoa. Olen tästä kiitollinen ja koska koen että siitä on ollut minulle apua, haluan että muillakin olisi tähän mahdollisuus. Mielenterveys voi vaikuttaa joillekin lässynlää-asialta, mutta nämä ampumisvälikohtaukset ovat esimerkki siitä miten välinpitämättömyys mielenterveydestä voi säteillä ympäristöön, puhumattakaan henkilön omista ongelmista. Allekirjoitin.
Asko Joensuu
Adressin tekijä

#13 Ennalta ehkäisy

24.09.2008 21:46

Jokelassa ja nyt Kauhajoen tapahtumissa. Molemmat alkoivat suunittelemaan, joskus 16- vuotiaanna. Ehkä oltaisi pystytty estämään asit. Tästä on pitkään puhuttu telkkarissa ja uutissa, mutta nyt on pakko alkaa toimia. Tämän adressin avulla voimme jopa saada eduskunnan toimimaan.
Venla Salo
Nokia

#14 Asko Joensuulle

24.09.2008 22:04

...Lähetätkö tän sitten jonnekkin ihan eduskuntaan tms.?
Asko Joensuu
Adressin tekijä

#15 Vastaus

24.09.2008 22:20

Yritetään ensinmäisenä koota paljon nimejä, jotta saattaisi media kiinostumaan viellä enenmän... Kyllä vien tämän eduskuntaan. Tarkkaa päivää en ole viellä laittannut kiinni, silloin kun mahdollisyys käydä :) Sosiaali- ja terveysministeri
Jussi Luomanpää
Espoo

#16 Ajatus on tärkein.

24.09.2008 22:33

Ehdotuksia varmasti on jokaisella. Suomi kun sattuu olemaan vaan juurikin tälläinen maa, jossa niin harva loppuviimein saa oman äänensä kuuluuviin millään tapaa. Tämä luo ahdistusta. Mitään ei tapahdu heti. Asioihin ei viitsitä puuttua, vaikka asia on tiedossa. Laki uudistuksia käsitellään jopa vuosia. Sitten tulee näitä jotka eivät jaksa odottaa ja seuraa jotain tälläista, ja nuori, tai vanhakin mieleltään sairas irrotautuu systeemistä tajuttuaan tämän suorituskeskeisen elämän tyhjyyden. Kuinka sairasta se sitten on, kun yhteiskunta ei huomaa pahoinvoivia.
SUORITA TEE TYÖSTÄ LUO RAKENNA. Raha on aikasi palkka. Ja siitä kotiin katsomaan televisiota.
Jonot mielenterveys ongelmista kärsiville, masentuneille ja ahdistuneille on joskus liian pitkät, eikä vain liian pitkät vaan myös tarvittavaan hoitoon on vaikea päästä. Kynnys alkaa olla voimattomille myös liian korkea, kun ei ole voimaa enää lähteä liikkeelle. Varmasti jokaiselle tekisi joskus hyvää jutella vaikka juurikin kuraattorille, ihan vaan arkipäiväisistä asioista. Olo on paha, mutta mistä puhua, kun ei tiedä mistä tämä paha olo johtuu.
Siksi pitää katsoa kaverin perään ja ehdottaa vierustoverille hoitoa ja olla oikeasti kiinnostunut läheisistä. "Mitä kuuluu?" on lausahdus mitä harvemmin kuulee kenenkään suusta, tavalla, että sitä joku oikeasti tarkoittaisi.
Olen myös itse miettinyt jotain tämän tapaista, mitä myös Asko tuossa ehdottaakin, jo paljon ennen edes Jokelan tapahtumia: kouluihin, niin ala- ja yläasteille, kuin lukioihin, ammattikouluihin ja korkeakouluihin pitäisi saada enemmän koulutettua henkilökuntaa jutelemaan nuorisolle. Moni masentunut kun ei osaa / jaksa hakeutua hoitoon. 2 - 4 kertaa vuodessa on juurikin hyvä. Kun koulut alkaa, kun syyslukukausi loppuu, kevätlukukauden alussa ja lopussa, jokaisella olisi aika kuraattorille tai vastaavalle. Siellä käytäisiin läpi mennyttä vuotta, kesälomaa, suunnitelmia. Mitä nyt mieleen tuleekaan. Siellä saataisiin myös koulukiusaajat kuriin. Enemmän uusia työpaikkoja. Niin olin vaan sanomassa sitä että kirjoitus virheillä nyt ei ole niin merkitystä.

Pakko vielä kirjoittaa aseista.. Aseenkantolupa Suomessa on turha. Aseita mielestäni normaali tavankansalainen ei asetta kotonaan tarvitse. Keräilijät erikseen. Metsästäjien aseet tulisi säilyttää metsästysseuroilla ja ottaa esiin ainoastaan esim. hirven metsästyskautena. Harrastuksena ampuminen on ihan kiva harrastus, samoin nyrkkeily, karate, jousiammunta.. ja ampuma-ase seurat voisi samoin säilyttää aseensa kerhoilla. Mitä ihmettä kukaan tekee puoliautomaatti käsiaseella kotona??
Tuttuni appiukko säilyttää asetta sängyn alla? Miksi?

Toivottavasti kaikille kuuluu hyvää!
Henri Holopainen
Kouvola

#17 Allekirjoitettu

24.09.2008 22:57

Samaa mieltä. Ehkä tämä on pitkällä juoksulla se kaikkein tärkein.
Asko Joensuu
Adressin tekijä

#18 Päivitin adressin

25.09.2008 08:21

Päivitin adressin jossa nyt kysytään ammattinimekettä. Tämä ei ole pakollinen täyttää. Tällä olisi tarkoitus nähdä jakautuma, että moniko on opiskelia, työssä käyvä.
Heli Illikainen
Sodankylä

#19

25.09.2008 19:42

Lähetin sähköpostilla koko osoitelistalle, ja lisäsin facebookin profiiliin linkin.
Toivottavasti päättäjät vihdoin ja viimein heräävät siihen, mikä on nuorten todellinen tilanne. Liikaa oppilaita luokissa, opettajat väsyneitä ja oppilaat turhautuneita, väsyneitä ja stressaantuneita. Suomen urakeskeisyys ahdistaa jo lukioaikana; pitäisi olla kokemusta, korkeasti koulutettu, iloinen, ahkera, kielitaitoinen ja silti nuori.
Pitää olla ahkera; tehdä töitä KOKO AJAN, viikon, parin loma vuodessa pitäisi riittää. Jos olet koulussa, tee töitä kesät ja kaikki lomat, että pärjäät taloudellisesti ilman lainaa. Huh huh..
Ari-Pekka Harju
Seinäjoki

#20 Viimeistään nyt hälytyskellojen pitäisi soida…

26.09.2008 13:54

Alla oleva kirjoitus on lainattu Opettaja-lehden sivuilta www.opettaja.fi

“…Viimeistään nyt hälytyskellojen pitäisi soida siellä, missä määrärahoista päätetään. On otettava vakavasti se, että lapset ja nuoret voivat huonosti. Minulla kasvaa huoli siitä, mihin ollaan menossa. Ryhmäkokoja kasvatetaan, lähiopetusta vähennetään, opettajan mahdollisuudet vaikuttaa nuorten hyvinvointiin pienenevät. Tällaisten uutisten rinnalla kuulemme uutisia säästöistä ja leikkauksista; ristiriita on valtava…”

Voi herranen aika!!!! JOKA KERTA kun jotakin sattuu niin kirjoitetaan tai tuodaan julki “Viimeistään nyt hälytyskellojen pitäisi soida” Päättäjien on aika lopettaa p****n puhuminen, nyt tekoja. Rahaa sinne missä sitä tarvitaan. Nyt meidän suomalaisten pitäisi saada tuota “eteläeurooppalista verta” toimintaan. Lähdetään vaikka barrikaadeille jos mikään muu ei auta….

“Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta”

http://www.perusopetus.fi

-AaaPee
Ari-Pekka Harju
Seinäjoki

#21 Adressi Koulukiusaamista Vastaan

26.09.2008 13:57

Alla on myös yksi aiheeseen liittyvä adressi

http://www.adressit.com/koulukiusaaminen_stop

Adressin kirjoittaja Susanna Viinamäki
Pasi Lantta
Lahti

#22 #&../#\*** ynnä muuta julkaisukelvotonta...

26.09.2008 15:25

Asko Joensuu
Adressin tekijä

#23 Vastaus

26.09.2008 15:48

Ei sinun Pasi Lantta tarvitse kirjoittaa tätä adressia, mutta tollasta ****** ei tarvitse laitta. Me osa tiedämme missä se ongelma on, sinä luulet että tollainen auttaisi. En usko.

Adressin tekijä.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

27.09.2008 02:20


Natalia Lappalainen
Espoo

#25 Päivän hyvä työ tehty..

29.09.2008 20:18

Huuh.. Sain mainostamalla ystävilleni ynms kerättyä adressiin 77 nimeä.. :)