ALOITE AMPUMA-ASE MÄÄRÄYKSIIN

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista ALOITE AMPUMA-ASE MÄÄRÄYKSIIN.

Markus Nyberg
Lempäälä

#1 Jees

28.09.2008 12:53

Älä vain itseäsi mainitse ampumaurheilijaksi mielipiteinesi.Kaikesta kirjoituksestasi huokuu viha kaiken näköiseen ampumaurheiluun. Jo nämä sinun ilma-ase teoriasi kertoo ,että todellisuudessa et tidä valmennuksesta ja eri ampumalajeista mitään, aseiden nosto ja tähtäys ja hengitys harjoitukset ovat iso osa kotona tapahtuvaa treeniä omien harrastus välineiden kanssa. Ei niitä voida teljetä lukkojen taakse ampumaradoille.lisäksi, jos ihminen haluaa pahaa tehdä, niin hän hankkii tarkoituksiinsa aseen pimeiltämarkkinoilta,mikä on huomattavasti helponpaa,kuin saada luvallinen ase.Nyt sorkitaan asiaa aivan väärästä päästä.
Pia Liukkonen
Vantaa

#2 ampuminen ei ole tärkeää, on muutakin elämää

28.09.2008 13:30

Joo: mutta sun pikku harrastuksesi ei ole niin tärkeä kuin tämän lain läpivienti ja ihmisten turvallisuus. Huomioi se pikkumaailmassasi.
Timo Tallaaja
Lahti

#3 Miksi kieltää kaikki käsiaseet?

28.09.2008 17:56

Ennen kuin allekirjoitatte adressin niin ottakaa selvää mikä on käsiase.
Myös metsästyksessä keytetty kivääri ja haulikko on käsiase.

Kuten adressin aloittaja kirjoittaa.

"Tässä käsiaseella tarkoitetaan kaikkia aseita, joiden piipun pituus on alle 600 mm, ja jotka käyttävät voimanlähteenä räjähdysainetta."

Esim. minun metsästys aseissa kaikkissa on olle 600mm/60cm lyhyt piippu. Ottakaa edes adressin aloittajat selvää asioista ennen adressin laittoa tänne.
Haluatteko kieltää metsästyksen kokonaan Suomessa ja samalla kaikki tarkkuusammunta lajit.
kai timoskainen
rääkkylä

#4 Takuaseet kiellettävä

28.09.2008 18:20

Laitoin itse toisen adressin, www.adressit.com/taskuaseet , jossa teen aloitteen taskuaseiden kieltämiseksi. Kannatan myös tätä adressia, jossa aseet on määritelty hieman ammattimaisemmin. Perusidea on tämä: YKSITYISHENKILÖIDEN TULEE HARRASTAA JA OmISTAA JOTAIN MUUTA KUIN PIENIÄ ASEITA. Esim metsästyksessä käytettävät aseet ovat huomattavan isoja ja vaikeampi kätkeä esim, vaatteisiin tai laukkuun kaupungilla. Uusian taskuaseiden myynti yksityishenkilöille tulisi kokonaan kieltää. Pidettäköön niitä ainoastaan ampumaseurojen lukituissa kaapeissa jäsenten vuokrattavana tai lainattavana ammunnan ajaksi.
Timo Tallaaja
Lahti

#5 Ihan totta

28.09.2008 19:56

Suomessa tavallisella kansalaisella ei ole mahdollisuutta saada taskuaseeseen lupia. Selvittäkää myös mikä on taskuase.
ju hu
hki

#6 Olympiapistooli

30.09.2008 14:59

Suomi on voittanut lukuisia kansainvälisiä mitalleja olumpiapistoolilla ja isopistoolilla. Ihmettelen suuresti kuinka urheilujärjestössä toimiva voi vaatia ampumaurheilun lopettamista.

En missään tapauksessa kannata aloitettasi.
marko huurre
oulu

#7 Käsiase on liian kätevä

30.09.2008 15:28

Lippaallinen käsiase kulkee helposti mukana ja on usein nopea käytössä, ts. sillä voi ampua nopeasti useita laukauksia.

Poliisi kommentoi käsiasekieltoa sillä että voihan haulikonkin helposti sahata lyhyeksi. Kuitenkin haulikkoa ei typistyksestä huolimatta saa siihen kokoon että sen voisi taskussa tai koululaukussa kuljettaa salaa johonkin tilaan kun taas käsiaseen voi helposti, liiankin helposti.

Haulikon lataaminenkin on työläämpää, varsinkin kun on kyse sekunneista joiden aikana uhrit voisivat päästä pakoon. Toisin on puoliautomaattisen käsiaseen kanssa, jossa voi lippaassa olla lähes kymmenkunta panosta ja lippaan vaihto on nopea toimenpide. Laukausten määrä suhteessa aikaan on ihan eri haulikolla tai typistetyllä kiväärillä verraten käsiaseeseen jossa on lipas.

Käsiaseen kieltäminen yksityishenkilöiltä olisi hyvä keino rajoittaa Kauhajoen tapauksen kaltaisissa tilanteissa teon toteutusta ja vahinkoja. Tosin rajaisin kiellon koskemaan lippaallisia tai revolveri tyyppisiä käsiaseita. Pistoolit joissa on vain yksi panos kerralla aseessa eivät houkuttele Kauhajoen taikka Jokelan kaltaisiin toteutuksiin, niillä ei yksinkertaisesti pysty ampumaan kuin laukauksen kerrallaan ja sen jälkeen on lataus suoritettava, tähän menee sekunteja ja juuri niitä tarvitaan uhkatilanteen ollessa päällä, sekunnissa ehtii liikkua monta metriä.

Tarkkuusammunta harrastusta ei tuollainen kielto niin paljoa haittaisi, onhan radalla aikaa latailla.ju hu
hki

#8 Mikä on lyhyt ase?

30.09.2008 16:01

Käsiasekieltoa perustellaan aseen helpolla kätkettävyydellä. Mittasin juuri halikkoni pituutta. Jos siitä sahaa perän pois ja katkaisee piipun, niin kokonaispituus on 30cm. Se on tällöin pistoolia 10 cm suurempi, mutta huomattavasti kapeampi. Haulikko on tällöin kuitenkin laiton, mutta tuskin häiriintymyt mieli tai rikollinen siitä paljoa välittää.


martti immonen
espoo

#9 Epäurheilijamainen käytös

30.09.2008 23:03

Asiasanat: kilpailukielto,Jan Bade
17.1.2005 Kilpailu- ja toimitsijakielto Jan Badelle
Tomi Kaleva Suomen Miekkailuliiton sääntö- ja tuomarityöryhmästä on ilmoittanut 17.1.2005 Suomen Miekkailuliiton keskustelupalstalle liiton hallituksen antaneen kilpailu- ja toimitsijakiellon Jan Badelle 13.1. pidetyssä kokouksessaan. Kielto on voimassa 13.1.-13.5.2005
Lyhyen tiedotteen mukaan rangaistus on annettu säilän SM-kisoissa tapahtuneesta epäurheilijamaisesta käytöksestä johtuen. Fencingforum.com-keskustelupalstalla olevan keskustelun mukaan Jan Bade olisi käynyt fyysisesti tuomarin kimppuun joukkueottelun päätyttyä Jan Baden aiheettomasta valituksesta saamaan punaiseen korttiin (l. hänen joukkuettaan vastaan tuomittiin rangaistuspisto jolla ottelu hävittiin) tiukassa 44-44 tasatilanteessa. Punainen kortti annettiin fencingforumin keskustelun mukaan Jan Baden kirottua äänekkäästi vastustajajoukkueen tasoitettua.

Helsingin nykyaikaisia viisinottelijoita (HN5O) edustava Jan Bade toimi Miekkailuliiton puheenjohtajana vuoden 2003 loppuun, jolloin hän erosi tehtävistään luottamuspulaan vedoten. Hänet oli valittu uudelle kaudelle, mutta katsoi hallitusvalintojen olleen epäluottamuslause hänen politiikalleen.

Jan Bade oli myös merkittävässä roolissa oululaisen miekkailun kannalta sillä hän oli Seppo Lauhion kanssa pitämässä ensimmäistä Oulussa pidettyä alkeiskurssia syksyllä 2002.

Aki Karppanen
Lieksa

#10

01.10.2008 00:19

Jos te nyt oikeasti tuon adressin viette Holmlundille, niin sehän nauraa teidät pihalle sieltä. "Lähdettiin kieltämään pistooleita, mutta yritettiinkin vahingossa kieltää kaikki aseet".

Ei oikeasti, mistä te tuon 600 milliä riipaisitte? Tuolla perusteella armeijan käyttämät rynnäkkökivääritkin olisivat kiellettäviä pistooleita. =)

Hävettäisi kyllä olla noin pahasti pihalla.
marko huurre
oulu

#11 Haulikko lyhyeksi?

01.10.2008 10:42

Ymmärtääkseni puoliautomaattihaulikkoa ei noin lyhyeksi saa kuin kolkyt senttiä, ja kannattaako yks tai kaks piippusella lähteä tekemään Jokelan taikka Kauhajoen kaltaista, laittaa miettimään? Joka tapauksessa noin lyhyt haulikko ei ole tietääkseni riittävän tehokas kuin aivan läheltä.

Toisin on itselataavat pistoolit ja revolverit joiden käyttö on nopeaa ja tehokasta läheltä ja kauempaakin. Tämä on suurin syy miksi näkisin että yksityishenkilöiltä tulisi kieltää itselataavien käsiaseiden käyttö ja hallussapito.

Akuutissa ammuskelu tapauksessa sekunneilla on merkittävä osuus vahinkojen synnyssä. Tämän vuoksi lataamiseen menevä aika on pois ampumisesta ja uhreille jää enemmän aikaa paeta. Kakspiippusta lataileva Saari tai Auvinen ei olisi kerennyt siihen mihin he pääsivät puoliautomaattisilla pienen kalibeerin pistooleillaan.

En usko että kielloilla ja rajoituksilla voidaan koskaan kokonaan ehkäistä Jokelan tai Kauhajoen kaltaisia tapauksia, mutta niiden toteutuksen helppouteen ja vahinkojen suuruuteen voidaan helposti vaikuttaa rajaamalla yleisöltä oikeuksia em. tavalla.
ju hu
hki

#12 Lyhyt haulikko

01.10.2008 12:22

Kaksipiippuinen haulikko ladataan kääntämällä ase pokki, jolloin hylsyt lentävät ulos. Tämän jäljeen pudotetaan patruunat piippuihin. Ase on käyttövalmis viidessä sekunnissa. Lippaalliseen itselataavaan ei ole juuri muuta eroa kuin, että varsin tavalliseen haulikon patruunaan mahtuu helposti 15 kpl käsiaseen luodin kokoisia hauleja. Luhyellä piipulla ammuttaessa yhden laukauksen tuhovoima on murskaava.
Teemu Järvenpää
Nivala

#13 Lataaminen!

01.10.2008 15:29

Montakohan lipasta tolla ampujalla on ollut mukana kun aseen mukana tulee 2 lipasta joihin menee 10patruuna per lipas,kun aattelee että se on ampunut jopa 200laukausta eli sillä ois pitänyt olla 20 lipasta!
Mutta jos sillä on ollut vain 2 lipasta käytössä niin niitten lataaminen on todella hidasta touhua,itseltäni menee monen treenin jälkeen noin 20-30s per lipas kun lipastan sen!
Ja vahvasti epäilen ettei sillä oo 20lipasta ollut,kun yks varalipas maksaa n.20-40e eli 18 lisälipasta ois n.450e!
Tapahtuma on todella ikävä ja valitettava,muttei siitä tarvis nyt kaikkia oikeita ja kunnollisia aseharrastajia rankaista!
Jussi Savola
Helsinki

#14 Columbine

01.10.2008 16:34

... kannattaako yks tai kaks piippusella lähteä tekemään Jokelan taikka Kauhajoen kaltaista, laittaa miettimään? ...

Columbinen tapaus tehtiin muistaakseni pitkillä aseilla. Tai ei ainakaan sellaisilla mitä ollaan nyt Suomessa rajoittamassa.

wiki:

Harris carried a 12 gauge Savage-Springfield 67H pump-action shotgun (Serial No. A232432) and a Hi-Point 995 Carbine 9 mm semi-automatic rifle with thirteen 10-round magazines, fired 96 times. Harris' other weapon, the shotgun, was fired a total of 25 times. Harris committed suicide by shooting himself in the head with his shotgun.

Klebold carried a 9 mm Intratec Tec-9 Semi-automatic handgun manufactured by Navegar, Inc. with one 52-, one 32-, and one 28-round magazine. He also carried a 12 gauge Stevens 311D double barreled sawed-off shotgun (Serial No. A077513). Klebold's primary weapon was the Tec-9 handgun, which was fired a total of 55 times. Klebold would later commit suicide via a shot to the left temple with the Tec-9.

jaska jokunen
vaasa

#15 Toimenpiteet No1

01.10.2008 21:27

Äärimmilleen tiukennettujen käsiase (lue taskuase)lainsäädännön jälkeen, Koulujen Rehtoreille listat oppilaiden ja lähiomaisten aseluvista.
Näillä toimenpiteillä rehtori voi oman (lue muiden oppilaiden turvallisuuden nimissä)harkinnan mukaan erottaa kaikki jotka pitävät omaa tai lähiomaisten asetta koulutusta tärkeämpänä . Tässä kohtaa taas (ajo)koirat älähtää. Huumetestit ovat tätäpäivää miksei myös aselupatestit.
Ei se niin vaikeaa ole pitää vaan olla tahtoa. Nämä (ajo)koirat vois kanssa mennä itseensä ja miettiä meidän muiden elmää, eikä aina tuijotella siihen omaan napaan. Yks vaihtoehto on tietysti se että jaetaan sitte kaikille omat aeet koulun portilla ???? // (c)Tätä textiä ei sitte lainata rivi kerrallaan vaan asia on kokonaisuus//
Aki Karppanen
Lieksa

#16

02.10.2008 00:26

Kuule "jaska jokunen", jos oma mielipide hävettää niin paljon, ettei sitä uskalla omalla nimellään kirjoittaa, niin ehkä sitä ei silloin tarvitsisi kirjoittaa ollenkaan.
Erkka Hasu
Kotka

#17 Äärimmilleen tiukennettu

02.10.2008 00:41

Mistä rehtori saa tietää ne henkilöt, joilla on laittomia aseita?

Piipunpituus kannattaisi saman tien nostaa 1000 millimetriin. Ei mahtuisi niin helposti takin alle.....

Voi Jeesus mitä sontaa. BAD(e) itse on pahuuden ja väkivallan ruumiillistuma ja hänellä on omien sanojensa mukaan omistuksessaan HELPOSTI KÄTKETTÄVÄ JÄREÄ, LÄHES SARJATULTA AMPUVA PIENOISKÄSITULIASE:

http://www.oulunmiekkailuseura.fi/uutiset/index.php?uutinen=124

Väkivaltainen ja impulsiivinen käytös on riittävä syy huostaanottaa aseet määräajaksi tai perua luvat kokonaan. Myös väkivaltaisen, toisen ihmisen mahdollisimman tehokkaaseen eliminoimisen pyrkivän lajin kiivas harrastaminen on osoitus väkivallan ihannoimisesta. Kuinka voimme olla _täysin_ varmoja, ettei BAD(e) seuraavassa vähän pieleen menevässä kisatilanteessa vedä esille HELPOSTI KÄTKETTÄVÄÄ JÄREÄÄ, LÄHES SARJATULTA AMPUVAA PIENOISKÄSITULIASETTAAN ja ala tulittaa silmittömästi tuomaristoa ja vastapuolta? BAD(e)sta kannattaa tehdä ilmoitus poliisille pikimmiten jotta tällainen uhka saadaan ehkäistyä!


Tämä on vasvaveto sille, jota BAD(e) ja media kiivaasti harjoittavat: kiihotus kansanryhmää vastaan, tässä tapauksessa aseharrastajia. Aseharrastajat ovat todistettavasti koko Suomen kunniallisinta kansanosaa, ja heidän edessään tehtävistä terroriteoista katse kohdistuu herpaantumatta itse teon ylitse suoraan tähän kansanryhmään ja vaatii välittömiä toimia heidän eliminoimisekseen ja halventamisekseen. Laillinen aseenomistus on jo tänä päivänä lähes rikoksenomainen teko, joka johtuu jatkuvasta kansanryhmää, eli aseenomistajia vastaan kohdistuvasta kiihotuksesta ja mustamaalaamisesta. Massamedian kautta tehty kunnianloukkaus on aina vakava rikos. Periaatteessa koko adressi ja kaikki muutkin aseenomistajia vastaan tehdyt adressit voidaan tulkita kiihotukseksi kansanryhmää vastaan.


Ja miekkailu on kiellettävä :P
Aki Karppanen
Lieksa

#18

02.10.2008 00:52

"Ja miekkailu on kiellettävä :P"

Vaikka tuon vitsinä heititkin, niin siihenhän ollaan briteissä menossa.

Kielletään tuliaseet -> murhaluvut nousevat silti -> kielletään miekat ja pitkät puukot.
Mitähän sitten seuraavaksi? Pesäpallomailat ja keittiöveitset?

Jos ihminen haluaa tappaa toisen, niin ei sitä kielloilla estetä. Pitäisi miettiä _miksi_ ihminen haluaa tappaa toisen, ei _miten_.
Arto Ylander
Kiukainen

#19 Hyödytön kiihkoilu

02.10.2008 03:19

Tuskimpa tässä nyt on tarkoitus saada mitään järkevää aikaan. Samanlainen kiihkoilu oli jo aikoinaan Sanna Sillanpään tapauksen jälkeen, joka poliisin hylättyä hänen lupahakemuksensa,ampui 4 ihmistä joista kolme menehtyi. Ase kuului ampumakerholle, jonka tiloissa tämä tapahtui. Kyseessä oli ymmärrystä vailla oleva henkilö, ja tässä tapauksessä perusteet psyykkiseen epätasapainoon olivat niin ilmeiset, että sen havaitsivat kaikki hänen kanssaan enemmän tekemisissä olleet. Kuitenkaan kukaan ei tehnyt mitään aloitetta hänen tilansa hoitamiseksi. Vasta harhojen purkauduttua väkivaltaisesti, oikeus tuomitsi hänet hoitoa saamaan. Nyttemmin hän on jo vapautunut ja elää ilmeisen tasapainoista elämää. Tämä lääkärinlausunto, mikä nyt vasta tulee, olisi ehkäissyt ainakin Jokelan tapauksen. Jälkiviisaita voimme aina olla, mutta tehkäämme se tällä kertaa kaikkia vaikutuksia ja näkökohtia painoittaen. Epäselvästä ja hyödttömästä byrokratiasta on meillä tullut valitettava perinne. Se, että yritetään väärillä perusteilla mitätöidä urheilumuoto, on järjetöntä. Niin, anteeksi pitkä puheenvuoroni. Pitemmittä puheitta kehotan kaikkia tutustumaan asiallisempaan adressiin "käsiaseista". Näin täällä asiasta perillä olevia, menkäähän allekirjoittamaan adressi, saadaan vastapainoa MUTU-asiantuntijoille.
jouni suominen
perniö

#20

02.10.2008 10:38

"Jos ihminen haluaa tappaa toisen, niin ei sitä kielloilla estetä. Pitäisi miettiä _miksi_ ihminen haluaa tappaa toisen, ei _miten_."

Tähän yhdyn. jos nyt ihmiset keskittyisivät "itse tautiin ei oireisiin"
Heikki Kahila
Ypäjä

#21 ampuminen ei ole tärkeää, on muutakin elämää

03.10.2008 10:27

Suomessa on ollu aseita kautta maailmanhistorian ja kotona niitä on aina pidetty, niinkun leipäveitsiäkin. Vuoden sisällä on tapettu enemmän ihmisiä veitsellä kun pyssyllä, eikä sitä veistäkään kukaan syytä, jos sillä joku tapetaan. Oikein tosin on, että tutkitaan tarkemmin ennen kun lupa myönnetään. Tosin luvattomia aseita on mittaamaton määrä, eikä sellaisen hankkimiseen tarvita montaakaan puhelua. -Minäkin saisin käteeni puolessa tunnissa useita luvattomia aseita, eivätkä ole mitään pieniä "kaxkakkosia" vaan ysimillisiä! Jatimatic -konepistoolin saisin tunnissa! -Pari vuotta takaperin tarvitsin dynamiittia, ja jo kahden puhelun jälkeen sitä löytyi. -Reilun tunnin päästä autoni takakontissa oli 2kiloa mainittua räjähdettä +muutama sähkönalli... -Hinta 20€
Kyllä tässä on muusta kysymys. Lipposen demarihallituksesta lähtien lapsiperheitä on ajettu enemmän ja enemmän ahdinkoon -ja poliittisella yhteiskuntavastuulla on pyyhitty persettä. Eihän se sen pyssyn vika ole, jos sen joku hullu käteensä ottaa. Jos ei pyssyä oo käteensä ottaa sillon kun "päässä naksahtaa", niin sitten heitellään vaikka kivillä. -Tommosella nyrkin kokosella kun tevasee päähän, niin kyllä pakenee henki! -Ei tää maailma tuu paremmax kiristämällä kaikenmaailman sääntöjä, vaan toisistamme huolehtimalla ja oikeanlaisilla tuki- ym. toimilla. -Esimerkiksi jo mainittu lapsiperheiden tukeminen ja muu perheen- ja koulu- ym. ASIALLISTEN toimintojen kunnollinen hoito kuuluu juurikin tähän kategoriaan. Näin on!
Googlettamalla saa parissa minuutissa pomminteko-ohjeita vaikka kuinka paljon. Kuka tahansa kykenee niillä ohjeilla rakentamaan hyvinkin voimakkaan pommin ihan jokakodin kaapeista löytyvistä aineksista.
Tällä "pyssyt pois" -hysterialla saadaan vaan siliteltyä omaa omatuntoaan, ja valtiovallan taholta huomio pois olennaisesta. -Kirjoittelemalla nimensä kaikenmaailman adresseihin jokainen voi rinta rottingilla olla hyvillä mielin, kun on "tehnyt oman osuutensa asiasta". Sellainen on ihminen. Lakaisemalla maton alle sen, joka näkyy katsottaessa ja tuntuu ikävästi jalan alla käveltäesä, voi "puhtain mielin" taas tallustella sillä matolla, jonka alla roska on, eikä se enää tunnu jalkapohjassa.
Heikki Kahila
Ypäjä

#22 elämä on

03.10.2008 10:29

-Se nyt vaan on niin, että ei ole mikään ratkaisu kieltää kaikilta sellaista asiaa, joka ei satu kiinnostamaan minua itseäni tai josta en pidä tai en ymmärrä, että jotakuta toista kiinnostaa.
-Minun mielestäni koirien pitäminen pitäisi saada luvanvaraiseksi, koska on paljon koiria, joiden isännät eivät pidä niistä huolta. -Lisäksi joka vuosi voidaan lukea lehdistä, kuinka koira on raadellut tai jopa tappanut ihmisiä -usein lapsia! -Ei ole montaakaan kuukautta tapauksesta täällä kotosuomessa, jossa koira raateli pienen pojan kuoliaaksi.
-Luvanvaraiseksi vaan koiranpito!!! -Minä en pidä koirista ollenkaan, enkä ymmärrä niitä ihmisiä, jotka tykkäävät koirista! -Kaikkein inhottavimpia ovat ne, jotka antavat koiran nuolla naamaansa ja omaa suutaan -tietysti musti on ensin nuollut sukukalleutensa ja takapuolensa.
-Mutta mutta -tallaisia me ihmiset olemme, jos MINÄ en satu pitämään/ymmätämään/jne... aseista/koirista/kilpa-autoilusta/kierrätyksestä/jne..., niin silloin pitää kiristää kaikenlaisia lupaehtoja ja sääntöjä, ettei kukaan toinenkaan saa tykätä/ymmärtää aseita/koiria/hiihtämistä/kilpa-autoilua/jne...

-Eikä tappoja/murhia tehdä kuin harvoin luvallisilla aseilla, vaan juurikin niillä mainitsemillani luvattomilla ja kenen tahansa saatavilla olevilla aseilla.
Heikki Kahila
Ypäjä

#23 elämä on tärkeää -jos saa elää!

03.10.2008 10:31

Oletteko koskaan miettineet miksi elämme rauhanajan Suomessa ja miten tämä on mahdollista vaikka itänaapuri on suuri ja mahtava ja miten siihen on ylipäätään päädytty? Polkemalla aseet 20-luvulla suohon?
Heikki Kahila
Ypäjä

#24 Aseet lukittuihin kaappeihin ampumaradoille!

03.10.2008 10:32

Joku ”viisas” on keksinyt, että aseet pitää säilyttää ampumaratojen lukituissa kaapeissa. -Niin lyhyt on ihmisen muisti! -Muistaako kukaan neiti Sanna Sillanpäätä? -Kolme kuoli ja yksi vammautui eliniäksi… -Että silleen!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

17.10.2008 07:39