Vetoomus Botnian Kaskisten tehtaan puolesta/Adress för Botnias fabrik i Kaskö

Erkki Nykänen
Kaskinen

#1 Metsäliitto, unohtuiko metsänomistajat?

11.11.2008 21:08

Metsänomistajat keräsivät -70 luvulla rahaa ja tulea sellutehdasta varten Kaskisiin. Siitä kertoo kirja "Tahto toi tehtaan".
Nyt on rakennettu kilpaileva tehdas Uruguayhin eugalyptusviljelmien luo minkä seurauksena ollaan sulkemassa yrityksen "pesämunaa" joka on luonut pohjan toimivalle konseptille sellunteossa.
Tehdas on rahoittanut omistajia ja uusia tehtaita muualla Suomessa. Tämän on mahdollistanut Kaskisten kaupungin valmius palvella yritystä kaikin tavoin. Satamaa on rakennettu kaikilla saatavissa olevilla varoilla. Kaupungin velkataakka on tällä hetkellä n. 2600 euroa / asukas.
Esimerkkinä toimii teksitiviesti pienillä kirjaimilla ja "aina valmis" kaupunki asvaltoi satamalenttää hehtaarikaupalla lisäbudjetin avulla.
Kannattava ja taseesta ilmeisesti jo poistettu tahdas ollaan sulkamasta. Edulliset poisto-oikeudet toimivat tässäkin tapauksessa yhteiskuntaa vastaan!

Vetoan Metsäliiton jäseniin, jotta nämä puolustaisivat metsänomistajien etua! Nykyisellä menolla johtajat pelaavat vain itselleen pelimerkkejä.

Tehdas voi hyvin toimia tämän matalasuhtanteen yli ja vielä seuraavankin nousukauden. Siihen mennessä ehditään jo sopeutua tulevaan.
kirsi mertala
kaskinen

#2 PUUTULLI

12.11.2008 22:43

Nyt, kun puutullia ei vielä asetettukaan, niin eikö sekin osaltaan auttaisi asiaa, että saisimme pitää vielä edes hetken MB:tä käynnissä.
Tommi Lauri
Karijoki

#3 Pörssiyhtiöiden yhteiskuntavastuu

13.11.2008 10:22

Pörssiyhtiöiden vuosikertomuksia selaillessa voi nähdä, miten yritykset kilvan esittelevät myönteisiä vaikutuksiaan yhteiskunnalle. Nyt olisi Metsäliitolla ja UPM:lla oikea näytön paikka (todellisesta!) yhteiskuntavastuusta pelastamalla Kaskisille ja sen ympäristökunnille edes jonkinlaista tulevaisuutta jatkamalla tehtaan toimintaa. Rannikko-Suupohjan alue on todellakin sellainen alue Suomessa, jolle viimeinenkin oljenkorsi on enemmän kuin tarpeeseen nälkäkuoleman siirtämiseksi.

Verratkaapa tilannetta, jos väkilukuun suhteutettuna samanlainen työpaikkojen menetys olisi uhkaamassa pääkaupunkiseutua? Tehtaan työpaikkojen lisäksi toiminta työllistää alueella lukuisia pienyrityksiä mm. huollossa sekä materiaalihankinnassa.

Arvoisat Metsäliiton jäsenet ja UPM:n osakkeenomistajat, Te olette yritysten omistajia, ja yritysten johto toimii Teidän palveluksessanne. Huolehtikaa siitä, että Metsäliitto ja UPM olisivat vastuullisia toimijoita ja sijoittamisen arvoisia. Ymmärrämme kaikki varmasti sen, että liiketoiminnan on oltava kannattavaa, oli sitten kyseessä pörssi- tai pienyritys, mutta voimmeko tuloksen tekemisen huumassa unohtaa muun? Minusta ainakin pörssiyhtiöiden kohdalla hyvän yrityksen arvo syntyy kokonaisuudesta, joka on enemmän kuin osiensa summa. Ja onko Kaskisten tehdas oikeasti niin kannattamaton, että sulkeminen olisi välttämätöntä? Maksaa se alasajokin.
Kirsi Mämmelä
Adressin tekijä

#4 Toimihenkilöunionin tiedote koskien Kaskisten tehdasta 12.11.2008

13.11.2008 14:06

"Metsä-Botnian Kaskisten tehtaan yt-neuvottelut alkavat, TU:n mielestä tehtaan lakkauttaminen olisi rikokseen verrattavaa vastuuttomuutta, tiedote 12.11."
Tiedote löytyy osoitteesta Toimihenkilounioni.fi ja tiedotteet.
Magnus Taxell
Åbo

#5 Varför?

14.11.2008 12:59

Varför ska en landsbygd skakas av ett såpass hårt slag, som Kaskö gjort, gör?
Ministern sade: "Inga pengar till Kaskö! En arbetslöshet på 4%?!" Vad tänkte gubben egentligen?
Skulle Helsingfors drabbas av arbetslöshet, motsvarande invånartalet, med 4%, skulle ministern riva sitt redan nu slitna hår..
Kirsi Mämmelä
Adressin tekijä

#6 Massakokous/Massmöte 30.11.2008 klo 13

21.11.2008 00:01

Metsä-Botnian Kaskisten tehtaan pelastamista ajava kansalaisjärjestö järjestää massakokouksen Kaskisten urheiluhallilla (Sulkukatu 11) sunnuntaina 30.11.2008 klo 13.
Paikalle saapuvat mm. Paperiliiton Jouko Ahonen, Toimihenkilöunionin Markku Palokangas, Marko Mäkihakola, Juha Mieto + paikallisia esiintyjiä.
Lisätietoja kokouksesta julkaistaan lehdissä.

Den folkrörelse, som strävar till att rädda Metsä–Botnias fabrik i Kaskö, anordnar ett massmöte i Kaskö idrottshall (Slussgatan 11) söndag 30.11.2008 kl.13.
På plats finns bl.a. Jouko Ahonen från Pappersförbundet, Markku Palokangas från Tjänstemannaunionen, Marko Mäkihakola, Juha Mieto + lokala artister.
Mer information om mötet publiceras i dagspressen.
Kirsi Mämmelä
Adressin tekijä

#7 Kaskisten kansanliikkeelle nimi?

23.11.2008 22:20

Kaskisten kansanliikkeelle etsitään nyt lyhyttä ja ytimekästä nimeä.

Ehdotuksia voi lähettää sähköpostiosoitteeseen aliisa.heinanen@gmail.com

Ehdotuksista valitaan parhaat, joista äänestetään liikkeelle nimi Kaskisten massakokouksessa 30.11.2008.
Kirsi Mämmelä
Adressin tekijä

#8 Adressin luovutus

16.12.2008 16:52

Luovutan adressin 8.1.2008 "Kaskisista Kajahtaa"-massaliikkeen delegaation vieraillessa mm.Metsä-Liitto konsernin pääjohtajan Kari Jordanin puheilla ja suunnitelmissa on myös tavata ministereitä.

Jag överlämnar 8.1.2009 adressen för "Kaskisista Kajahtaa" när delegationen för folkrörelsen uppvaktar Metsä-Liitto koncernens chefdirektör Kari Jordan och dessutom planeras att träffa ministrar i regeringen.

Kirsi Mämmelä
Adressin tekijä

#9 Kaskisista kajahtaa nettisivut

27.12.2008 11:54

löytyvät tästä osoitteesta:

http://kaskisistakajahtaa.net/

Kommentoi adressia