Vetoomus Kiinan turkistarhausta vastaan - eläimet nyljetään elävinä

Michail Jaction
Jurmaa

#2

15.12.2008 09:49

Oletko varma, että video on aito, siis kuvastaa todellista eläimen nylkemistapaa? On melko hidasta moukaroida eläintä ensin, sitten möykyttää sitä maata vasten ja lopulta kiskoa sen turkki väkisin pois. On huomattavasti nopeampaa tehdä pieni reikä sen niskaan pistoolilla ja kiskaista turkki sitten pois. Ensimmäisellä tavalla nylkemiseen menee puoli tuntia per eläin, jälkimmäisellä viisi minuuttia per eläin.
Laura Huovinen
Adressin tekijä

#3

15.12.2008 18:58

Tietääkseni tämän toimintatavan syynä heillä on uskomus, että turkki on laadukkaampi, kun se on nyljetty elävältä eläimeltä, eikä kuolleelta. Tämä on ihan ymmärrettävää, ihmisillähän on jos jonkinmoisia uskomuksia ja vanhoja perinteitä, jotka oikeasti ovat täyttä potaskaa. Videon julkistanut järjestö on luotettava, en usko että he olisivat kuvanneet ja maksaneet näin suuren kampanjan feikkivideon pohjalta.
Michail Jaction
Jurmaa

#4

16.12.2008 11:00

Nylkeminen on silti liian hidasta ollakseen kannattavaa. Maan moukarointi eläimellä tuskin parantaa minkään uskomuksen mukaan turkin laatua. Epäilen yhä videon aitoutta.
Laura Huovinen
Adressin tekijä

#5

16.12.2008 13:35

Jos aletaan luettelemaan kaikkia outouksia, mitä maailmalla (ja varsinkin Kiinassa tehdään) jos mistäkin syystä, voisi niistä kirjoittaa romaanin.

Mielestäni ei ole aiheellista epäillä tämän videon ''aitoutta'' vain sillä perusteella, että meidän länsimaalaisten silmin tuo toiminta 'ei ole kannattavaa'.
Michail Jaction
Jurmaa

#6

16.12.2008 18:10

Okei, video on aito, mutta miten luulet tämän adressin vaikuttavan tilanteeseen?
Laura Huovinen
Adressin tekijä

#7

18.12.2008 00:04

Miten addressi voi auttaa?

1) Tieto on tärkeä asia. Ihmiset saavat tiedon tästä julmuudesta, ja toivonmukaan välttävät turkisten ostoa entistäkin enemmän.
2) Addressi lähetetään PETA:lle, jotka osaavat lähettää sen eteenpäin tahoille, joissa tuhansia nimiä sisältävät addressit todella vaikuttavat päätöksiin. PETA:lla on pian niin massiivinen määrä addresseja tästä aiheesta, että niiden kaikkien nimimäärällä asiaan pystytään toivottavasti puuttumaan.

Voit itse lukea PETA:n sivuilta, miten paljon he ovat onnistuneet vaikuttamaan juuri tällaisilla kampanjoilla eläinten oikeuksiin.

He varmastikin osaavat myös minua paremmin vastata kysymykseesi, millä tavoin addressi auttaa asiaa. Voit siis osoittaa kysymyksesi myös heille, kun olet näin kovin kiinnostunut aiheesta.

Michail Jaction
Jurmaa

#8

18.12.2008 09:57

Kyseessä on Kiina. Kiinan asioihin ei voi vaikuttaa edes maailman poliisi USA. Mikä vika turkiksissa on, lämpimissä ja uusiutuvasta materiaalista tehdyissä vaatteissa?
Laura Huovinen
Adressin tekijä

#9

18.12.2008 14:30

Edelleen neuvoisin sinua lähettämään kysymyksesi suoraan PETA:lle, sieltä saisit kattavammat vastaukset koska tämä on heidän vetämänsä kampanja, ellei sitten tarkoituksesi ole sabotoida addressiani?

Kyllä siihen Kiinaankin pystyy ihmismassat vaikuttamaan. En sano, että tarha lopettaisi toimintansa jos heille lähetetään lista ihmisten nimiä, mutta eipä asia ihan näin mustavalkoisesti menekään.

Lisäksi, PETA ei ota vedettäväkseen kampanjoita joilla ei uskota olevan vaikutusmahdollisuutta. Eläinsuojelujärjestöillä on rajallinen määrä resursseja käytössään, ja eläinsuojelu kohteita PALJON. Jos tällä addressi ja tiedotuskampanjalla ei olisi mitään vaikutusta, vain koska kyseessä on Kiina, he eivät olisi ottaneet tätä yhdeksi näkyvimmistä kampanjoistaan.

Ja mikä vika turkiksissa on? No sitä voit kysyä keneltä tahansa eläinaktivistilta. Oma mielipiteeni on, että turkikset tuotetaan julmasti, oli sitten kyseessä Kiina tai Suomi. Valtaosa turkiksista menee rikkaiden naisten takkien SOMISTEISIIN, älä siis yritä puolustella turkistarhausta ''luontoystävällisellä ja kestävällä vaatekappaleella''. Ellet ole huomannut, kokoturkiksia ei enää pahemmin käytetä, ne eivät ole enää muotia. Se, mihin näiden eläinparkojen turkikset päätyvät, ovat kaksi kertaa vuodessa ostettavien takkien hihansuut ja kaulukset.
Michail Jaction
Jurmaa

#10

18.12.2008 18:44

Valitettavasti kiinalaisia on keskimäärin joka kuudes maapallon asukas joten saat kerätä vielä jonkin verta nimiä adressiisi. Kamppanjat turkiksia vastaan eivät edelleenkään muuta Kiinan asioita. Jos saisit enemmistön kiinalaisista muuttamaan mielipiteensä, niin ehkä sitten jotain voisikin tapahtua.

Turkishanskat ja -haalarit on ehkä paras asuste jota käyttää Sotkamon korvessa.
Nani Niiranen
kuopio

#11 yhy

19.12.2008 01:22

voi että, tuli kyyneleet silmiin kun katoin ton videon. Nauttiiko ne samperi eläinten rääkkäyksestä? Sairasta! Allekirjoitan adressin, tämmöisen on loputtava!
Mona Holck
Rovaniemi

#12 :(

19.12.2008 13:41

en uskalla kattoo tota videoo mut allekirjotin. :O:(
Juha Töyräs
Rovaniemi

#13

19.12.2008 22:04

Niin eihän tästä allekirjoittamisesta mitään hyötyä ole ku ei noiden kommari kinkkien mieltä saa muuttumaan muutako laittamalla jonku predatorin metsästämään ja nylkemään niitä niin että Arska ei tule heti apuun.
Sen verran kuitenki hyötyä on että saan ainaki kantani esille :)

Melkosta tavaraa tuo video.
Mielenvikasta porukkaa täytyypä sanoa.

Mutta tämä saattaa olla tietenki rajatapaus ja petahan varmasti yleistää tollasen saadakseen kannatusta. Tapa millä nuo eläimet nyljetään on huomattavasti tehottomampi kuin eka tappaminen ja sitte nylkeminen
Laura Huovinen
Adressin tekijä

#14

21.12.2008 12:40

Vaikka kiinalaisia onkin joka kuudes maapallon asukkaista, todella suuri valtaosa heistä on köyhiä maalaisia tms. joilla ei kyllä ole minkäänlaista vaikutusvaltaa mihinkään. Eikä Kiinan 'johto' heidän nimistään vaan välittäisikään.

Jos turkiksia lähtee ulkomaankauppaan, he kyllä välittävät jos niitä ostavat tahot kieltäytyvät painostuksen alla niitä ostamasta. LIsäksi nämä addressithan ovat vain yksi osa kampanjan toimintaa.

Kuten Juha sanoi, addressiin kirjoittaneet tuovat ainakin oman kantansa esille. Jos ette koe perustelujeni jälkeenkään, että tästä addressista olisi mitään hyötyä, niin onko siitä sitten mitään haittaakaan?

Jos et hyväksy mitä tarhalla tapahtuu, laita nimi listaan. Se vie vain hetken aikaasi ja voit jättää muille huolehdittavaksi sen, miten addressi auttaa kampanjaa. Mielestäni se, joka ei laita nimeään tähän, kannattaa osaltaan tämän turkistarhan menettelyä.


Laura Huovinen
Adressin tekijä

#15

22.12.2008 16:52

Kiina on maailman suurin turkisten tuottaja. Se tuottaa 5-10 milj. nahkaa vuosittain, näistä monet päätyvät ympäri Eurooppaa meidänkin kauppoihimme.

On yleisessä tiedossa, että kiinalaisissa tarhoissa eläimillä on silmittömän huonot olot. Nyt ei ole kyse vain muutamasta tarhasta, vaan ihan yleisestä linjasta.

Hinnassa ja määrässä eivät muut maat pysty Kiinan kanssa kilpailemaan, mutta eläinten hyvinvoinnissa pystyvät. Jotkin suomalaiset tarhat ovat jo panostaneet eläinten hyvinvointiin mm. häkkien suunnittelussa. Tämä on kilpailuvaltti kiinalaisia ja venäläisiä turkkeja vastaan.

Ensi vuoden alusta turkistuotteisiin tulee merkintö OA, mikäli ne ovat maasta jossa on turkiseläinten hyvinvointia koskeva lainsäädäntö. Kiinasta ja Venäjältä tulleissa turkiksissa ei merkintöä ole, joten näin voitte boikotoida kyseisiä tuotteita, vaikka muuten käyttäisittekin turkiksia.
Michail Jaction
Jurmaa

#16

16.01.2009 20:18

Anteeksi, mutta onko joku sattunut katsomaan Penn&Tellerin Peta-jakson? Peta vastustaa eläinten lopettamista, mutta tappaa silti kaksi kolmasosaa pelastamistaan eläimistä.
Vili Jaakola
Noormarkku

#17 Mielipiteeni

19.01.2009 19:41

Jos oikein mietin, PETA tappaa eläimiä vain sen takia että ne eivät enää voi luottaa keneenkään kokemansa kärsimyksen jälkeen tai ne muuten vaan ovat liian huonossa henkisessä tai/ja fyysisessä kunnossa.
Michail Jaction
Jurmaa

#18

20.01.2009 00:49

Miten PETAn suorittama eläinten lopettaminen eroaa muista eläinten lopettamisista? Ei mitenkään! PETA haluaa selvästi yksinoikeuden eläinten tappamiseen.
janika arola
janakkala

#19 JULMAA!

14.03.2009 20:41

KATOIN VIDEOTA VAIN N.6 SEKUNTTIA KUN KYYNELEET TULI JO SILMIIN! MSAMMUTIN VIDEON KOKSA ENENPÄÄ EN PYSTYNYT AKTSOA! AIVAN SAIRASTA TÄMÄ ELÄINTEN NYLKEMINEN ELÄVÄLTÄ JA RÄÄKKÄYS! JULMAA ! SEN ON LOPUTTAVA !!
AK Kamunen
Vantaa

#20

16.10.2009 01:56

Tein kantani selväksi jo jossain toisessa adressissa mutta yritetäämpä vielä kerran:

1. Katsoin k.o. videon, kerran vuosi sitten, lukiessani toista adressia ja äsken. Järkytyin ensimmäisellä kerralla näkemästäni ja voin pahoin nähdessäni sen äsken.

2. PETA on mielestäni hyvällä asialla.

3. Video on selvä huijaus.

Ja perustelen jälkimmäistä:

* Maa josta puhumme on Kiina, eikä käsityskykyni mukaan Kiinassa kuvaaminen ole sen sallitumpaa kuin entisessä Neuvostoliitossa oli. Joten, miksei kukaan tule takavarikoimaan kameraa? Salliiko turkisfarmin omistaja kuvaamisen? Jos omistajalla ei ole sananvaltaa asiassa, miksi kaikki jatkavat työtään normaalisti? Jos video olisi kuvattu salaa, olisi se paljon epäselvempi.

* Koska kuvanlaatu on erittäin hyvä, on kyseessä joko iso kamera tai pieni ja kallis kamera. Koska kuva ei suuremmin heilu, uskon isoon kameraan. Keneltä jää huomaamatta kuvaaja ison kameransa kanssa? Jos kyseessä on tarkastus, miksei kukaan pällistele kameraan päin hämmentyneenä niin kuin "yllätysvideoissa" yleensä, jos tämä sellainen oli? Kuvaaja ei kuvaa spontaanisti ympäriinsä vaan esimerkiksi zoomaa nyljetyn kituvan eläimen kasvoihin saadakseen tarpeeksi rankkaa materiaalia.

* Eläimet on tapettu oikeasti. Ehkä kuvaussyistä enemmän kuin videolla näkyy.

Kantani on seuraava: PETA on oikea, kunnon asialla oleva järjestö, jolla on kuitenkin enemmän työtä kuin rahaa. Joten joku järkiveikko keksi helpon ja vaikuttavan tavan avata rahahanat. Arvelisin, että tietynkokoinen porukka meni joko Kiinaan asti tai todennäköisemmin Kiinaa muistuttavaan paikkaan, pystytti häkt joissa piti eläimiä parin viikon ajan saaden ne heittäytymään epätoivoisina häkkejä päin, hankki kuvaajan ja näyttelijät. Show voi alkaa.
joni lindholm
vantaa

#21 kiinalaisille

03.01.2010 12:42

turkistarhaajia pitää kohdella samalla tavalla ku ne kohtelee eläimiä ,jollei vielä pahemmin

Vieras

#22 Missä oikeus?

19.09.2010 20:24

Turkistarhaajat ovat sairaita!!!!!  Ei normaali, mieleltään terve ihminen pysty kiduttamaan ja tappamaan päivästä toiseen, onhan se todistettu ja nähty moneen otteeseen. Oli kyse sitten kiinalaisesta tai suomalaisesta. Asun itse Lapissa eikä täällä todellakkan mitään turkiksia tarvita, -30 ja -40 ei tunnu missään, ja jos joku karvalakin välttämättä haluaa niin kettu haetaan metsästäjältä, joka on sen luvan kanssa ampunut niin, että kettu ei varmasti ole kärsinyt. Monet ihmiset kannattavat turkistarhausta vain periaate syistä,  kosta halutaan tingata ja olla erimieltä. Asioista ei todellisuudessa oteta selvää ja vastaväitteeet ovat naurettavan huonoja. On säälittävää syyllistää eläintenoikeuksia ajavia järjestöjä. Se on vain hätäselitys kun huomataan, että ehkä se turkistarhaus ei olekkaan niin oikein, mutta sitähän itserakkaat suomalaiset eivät voi myöntää.  Hävetkää!


Vieras

#23

27.02.2011 01:27

ei suomes ihmiset ihan oikeastikkaan taida välittää mitä eläin aktivistit puhuu ja vain siitä syystä että niitä ei kiinnosta
Koiruuksien puolesta
Vieras

#24 NIMIÄ LISTAAN JA SILLÄ HYVÄ!

28.02.2011 12:21

Koiran ja kissaeläinten turkkeja, jotka on tapettu tällä tavalla, ei saa tuoda EU:n alueelle enää nykyisin. Se kiellettiin muutama vuosi sitten. Olin itse keräämässä nimiä vuonna 2004. Nyt pitäisi saada tämä kidutus loppumaan, samalla tavoin. Tämä on aivan todellista toimintaa siellä päin maailmaa. On TEKOJEN aika hyvät suomalaiset. Emme kai halua näyttäytyä maailmalla takapajuisena maana jossa hyväksymme tämän kaltaisen toiminnan kiinalaisten tai suomalaisten toimesta.
Sirpa Reinikainen
Vieras

#25 Miten estää kammottava business?

28.02.2011 17:15

Kiinalaisilta karkaa pyörä käsistä jo aika monessa suhteessa ahnehdittaessa teollisuustuotantoa ja rahaa kunnon kapitalistityyliin. Tämä on kuitenkin niitä vastenmielisimpiä rahannyhtämiskeinoja, ja täysin rikollista puuhaa, joka tulisi estää välittömästi. Toivon, että kansainvälinen painostus ja maan omat eläinsuojeluyhteisöt puuttuvat asiaan ja painostavat maan hallitusta lainsäädännöllisesti ja valvonnalla estämään eläinten kiduttamisen ja julman tappamisen. Vähintä, mitä voisi tehdä on eläinten kivuton surmaaminen ennen nylkemistä. Käsittämätöntä ja hirviömäistä kiinalaisilta. Paras keino estää tällaista olisi, että typeristä ja itsekkäistä ostajista päästäisiin. Valistusta ilmeisesti tarvitaan.

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Pitäisikö kansanedustajien palkkaa nostaa?