Raiskauksille kovempi tuomio!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Raiskauksille kovempi tuomio!.

Tuure Heikkilä
Oulun kenttä

#26

11.03.2007 12:01

Monet pikkuviikarit eivät täällä tiedä että naisetkin voivat RAISKATA toisia.
Siispä jos miesten penikset leikattaisiin, mitä naisille sen sijasta tehtäisiin?
Kaikki raiskaajat eivät myöskään työnnä penistään naisen sisälle. Se voi olla jokin esinekin. Perehtykää ehdotan, että KALLE HAVUMÄKI LINNAN JUHLIIN!
yrjö yrjölä
forssa

#27

12.03.2007 12:03

no moottori sahalla rinnat pois... sillai tehtäis naisille
aatee jeah
kuopio

#28

16.03.2007 22:59

vhoi vittu, raiskaajat pitäs vapauttaa ja heti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
O T
helsinki

#29

17.03.2007 13:23

ja älkään nyt lukeko taas ymmärtäkö väärin. raiskaus on todella törkeä rikos, joka aiheuttaa uhrille järjettömiä kärsimyksiä. raiskauksien uhreille täytyisi antaa enemmän tukea ja hoitoa.

kuitenkin on sanottava, että asia ei ole ihan niin yksinkertainen kuin addressin aloittaja haluaisi uskoa. Totta kai kaikki raiskaajat ovat täydellisiä paskiaisia, joille pitää antaa kova tuomio. kyse on nyt kuitenkin siitä, että kaikkea ei kannata tunteiden vallassa sumputtaa samaan lokeroon. tiedätkö edes millaisia tuomioita suomessa raiskauksista annetaan, vai rajoittuuko tietosi vain niihin muutamiin tapauksiin, joita on ollut iltapäivälehtien lööpeissä? kai tiedät, että lööppeihin tulee vain tapaukset, jotka poikkeavat tavallisesta erityisen paljon. tämän lisäksi iltapäivälehtien juttuihin ei kannata uskoa muutenkaan oikeastaan ollenkaan. tämän tietävät kaikki ne, jotka tuntevat ihmisiä, joista on lehdissä kirjoitettu.

Otetaan esimerkki, jonka kaikki tietävät. Bigbrother -ohjelman kilpailija meni häntä piirittäneen naisen kanssa samaan sänkyyn. Hän ei huomannut, että nainen oli nukahtanut, joten yritti vetää tämän pikkuhousuja pois ja laittoi peitoin päälle (koska luuli, että nainen on mukana). Hän sai hyväksikäyttösyytteen. Hyväksikäytöstä voi napsahtaa linnaa. Millaisia tapauksia sitten tosielämästä mahtaa löytyäkään.

ja olenpa kuullut muutamasta tapauksesta, jossa nainen on uhkaillut miestä raiskaussyytteellä, vaikka mitään ei kyseisten henkilöiden välillä ollut tapahtunutkaan. samaten olen kuullut tapauksen, jossa nainen nosti oikeusjutun ja anoi korvauksia. mies joutui vankilaan ja nainen sai korvauksen. mies veti jutun uudelleenkäsittelyyn, jossa nainen tunnusti keksineensä koko homman. kiva juttu miehelle, jonka elämä oli pilalla vain siksi, että joku päätti juonitella tällä tavalla.
nämä pitää ottaa huomioon, mutta tällaisten tapausten ei pidä antaa vaikuttaa todella tapahtuneisiin rikoksiin.

Adressin aloittajalle sen verran tiedoksi, että onko tullut vierailtua vankilassa tai vankimielisairaalassa? Kyseessä ei todellakaan ole mikään vitun lepokoti. Jos olet katsonut esim. sarjaa Kylmä rinki, niin siinä näkyvät putkat ja muut tilat ovat suomen vankiloiden selleihin ja muihin tiloihin verrattuna kuin vertaisi bill gatesin asuntoa rio de janeiron slummehin. Lisäksi tietysti raiskaajat ovat muiden vankien uhkailujen ja pahoinpitelyjen kohteena ja usein eristyksessä. tämä ei johdu siitä, että nämä muut vangit olisivat jotenkin moraalisesti korkeammalla tasolla, ei, sillä monet heistä saattavat jopa kehuskella raiskauksilla joista eivät ole jääneet kiinni. tämä johtuu vain ja ainoastaan vakilan sisäisestä arvojärjestyksestä. arvojärjestys ei ota huomioon onko syyllinen vai ei. kyse on vain tuomiosta, ei siitä mitä on tehnyt.
ja vankimielisairaalasta - eli siitä paikasta, jonka monet luulevat olevan ikään kuin vankilaa helpompi versio - täytyy sanoa sen verran, että vankilasta voi vapautua, mutta vankimielisairaalassa voidaan pitää koko loppu elämä. lääkkeitä täyteen ja siellä pysyy (joidenkin tapausten kohdalla tämä on tosin ainoa vaihtoehto).

tarkoitan tällä nyt sitä, että kannattaa katsoa asiaa hieman laajemmin. tällainen tunteisiin vetoaminen ei vie mitään asiaa eteenpäin. mikäli raiskaajat saavat liian pieniä tuomioita (niin kuin monesti saavat), tulee asialle tehdä jotain, mutta silloin täytyy ottaa huomioon asian monet puolet. oikeusjärjestelmän täytyy kattaa niin monta eri asiaa, että tällainen yksinkertaistus ei auta mihinkään suuntaan.
Salomon Huttunen
Helsinki

#30

17.03.2007 23:44

Aatee jeah... sun kommenttiis. - En oo todellakaan samaa mieltä, Jos kaikki raiskaajat vapautettais nyt, tulisi ihan sairaasti raiskauksii. ENtä jos yks niist raiskatuist olis sä? Mietis sitä... Raiskaajat kaikki pitäs mennä hoitoo ja rangaistukseks samal vankilaan! he eivät voi hillitä halujaan, vaikka pääsisi vankilasta.
Sara Ahola
Helsinki

#31

27.03.2007 19:46

Tiesittekö, että 90% raiskauksista tapahtuu sisätiloissa, tekijänä on usein jokin uhrille tuttu henkilö tai tutun tuttu ja raiskaukseen ei liity fyysistä väkivaltaa. Nämä raiskaukset EIVÄT päädy iltapäivälehtien kansiin, eikä niistä puhuta julkisuudessa. Toisen ihmisen aiheuttama fyysinen väkivalta = pahoinpitelyä, raiskaus on seksuaalista väkivaltaa. Vain ihminen, joka on joutunut kokemaan seksuaalista väkivaltaa, voi tietää miltä se tuntuu ja mitä kaikkea se ihmiselle aiheuttaa. Kaksi raiskausta kokeneena en voi ymmärtää tänne kirjoittanutta ihmistä, joka sanoo ei-väkivaltaisen raiskauksen olevan "ikävä kokemus", jonka hän kuitenkin kolmesta esittelemästään vaihtoehdostaan valitsisi.

Raiskaukseen liittyy aina väkivaltaa, olipa se sitten seksuaalista, henkistä tai fyysistä. Itselläni raiskaukset (huom. joissa minua ei piesty) aiheuttivat viisi vuotta kestäneen masennuksen, edelleen syön masennuslääkkeitä ja käyn kaksi kertaa viikossa terapiassa. Minut raiskattiin kahdenksantoistavuotiaana, ja seksuaalisuus merkitsee minulle jotain todella likaista ja toista ihmistä alistavaa enkä edelleenkään kykene parisuhteessani normaaliin läheisyyteen. Anteeksi vain, mutta ihminen joka sanoo, että raiskaus on ikävä kokemus, ja että pitää tulla samalla piestyksi, että voi sanoa tulleensa "kunnolla" raiskatuksi, ei todellakaan tiedä mistä puhuu. Raiskaus, liittyipä siihen seksuaalisen väkivallan lisäksi fyysistä väkivaltaa tai ei, on pahinta, mitä ihmiselle voi tapahtua ja aiheuttaa aina suuren kriisin, joista selviytyäkseen ihminen joutuu käymään elämänsä suurimman taistelun. Maailmassa on todella paljon ihmisiä, joilla ei ole tunneälyä tätä ymmärtämään, mutta onneksi on niitäkin, jotka edes yrittävät ymmärtää.
Joni Talvinen
Helsinki

#32 Elämänsä suurin taistelu

03.04.2007 14:55

Ihminen voi sairastua masennukseen vaikkei häntä raiskattaisikaan. Olet sikäli onnellisessa asemassa että olet saanut vaivaasi hoitoa. Väitettäsi että raiskaus aiheuttaa aina "suuren kriisin, joista selviytyäkseen ihminen joutuu käymään elämänsä suurimman taistelun" ei sen sijaan mielestäni kukaan voi allekirjoittaa. Naisasialiike on glorifioinut raiskauksen jonkinlaiseksi supervastoinkäymiseksi jota miehet eivät yksinkertaisesti voi käsittää - heitä ei kiinnosta se että myös miehiä voidaan raiskata. On helppo listata asioita jotka ovat systemaattisesti järkyttävämpiä ja traumaattisempia kun raiskatuksi tuleminen (kuten yllä, siten ettei siihen liity fyysistä tai verbaalista väkivaltaa):

1) Oman lapsen kuolema
2) Sodassa etulinjaan joutuminen (esim. 2 vuotta, loppuu kuolemaan)
3) Keuhkosyöpä
4) Keskitysleiriin joutuminen (vaikka samat 2 vuotta + kuolema)
5) Puolison kuolema
6) Auto-onnettomuus (johtaa neliraajahalvaukseen)
7) AIDS
8) Kuoleminen nälkään

Listaa voisi jatkaa aika pitkään! Itse voisin vielä laajentaa aikaisempaa lausuntoani ja sanoa että tulisin mieluummin raiskatuksi (kuten yllä, ilman fyysistä tai verbaalista väkivaltaa) 8 kertaa kun kokisin yhtäkään näistä.

Monille jo työpaikan menettäminen voi johtaa kuvailemasi kaltaiseen masennukseen ja sen lisäksi mm. yhteiskunnasta syrjäytymiseen ja alkoholitoisumiseen.

Raiskauksen merkitystä uhrille ei pidä väheksyä, mutta ei myöskään liioitella.
Elina Uutela
Rovaniemi

#33 Elämää suurempi taistelu, sanoisin

11.04.2007 23:27

Joni Talviselle tahtoisin pistää vastakommenttia.

Ensinnäkin täytyy sanoa, että kukaan ei ole väittänyt, etteikö raiskausta järkyttävämpiä asioita olisi olemassa. Raiskaus on loppujen lopuksi melko samalla tapaa vaikea kokemus kuin tuo mainostamasi sodan eturintama: molemmat aiheuttavat jokapäiväistä piinaa, ero tosin siinä, että jälkimmäisessä joutuu taistelemaan hengestään. Raiskattu taas taistelee mielenterveydestään. Itselleni ei ole niinkään selvää, kumman valitsisin - henkeni vain mielenterveyteni?

Toisekseen ihmettelen suuresti, miten kehtaat vähätellä raiskauksen traumaattisuutta. Toisen ihmisen totaalinen alistaminen seksuaalisesti vastoin tämän omaa tahtoa on nöyryyttävämpää kuin esimerkiksi tämän hakkaaminen ikinä voisi olla. Ja usko pois, jos sille alueelle jotain väkisin tungetaan, vaikka ilman suurempaa väkivaltaa, se ei tunnu miellyttävältä - se on törkeintä mitä naiselle ikinä voi tehdä.

Uskon kuitenkin, että raiskauksen uhriksi joutuminen on miehille paljon traumaattisempaa kuin naisille. Se voi olla huomattavasti nöyryyttävämpää: yleisesti heikompana pidetty sukupuoli hyväksikäyttää törkeästi tai saman sukupuolen edustaja tavallaan pettää luottamuksen. Pahinta se, että joka ikinen kerta kun vaihtaa vaatteet tai käy suihkussa, muistaa tuon hyväksikäytön.

Raiskaus on aina väkivaltainen teko.

Allekirjoitin. Raiskauksille kovempi tuomio ja uhreille, niin miehille kuin naisille, enemmän kriisiapua.
Joni Talvinen
Helsinki

#34 Vielä kommenttia

23.04.2007 23:01

Hei Elina,

Kirjoitat ensin että kukaan ei ole sanonut että raiskausta järkyttävämpiä asioita ei ole, mutta seuraavassa kappaleessa sanot että se on törkeintä mitä naiselle voi tehdä. Onko se mielestäsi siis törkeämpää kun vaikka kaasukammiossa tappaminen?

Kirjoitat kanssa hämmästeleväsi että vähättelen raiskauksen traumaattisuutta, mutta taasen edellisessä kappaleessa arvioit sen olevan suunnilleen samalla tasolla kun sodassa eturintamaan joutuminen! Et ole ehkä tullut ajatelleeksi millaista elämä sodassa voi olla mutta siellä taistellaan kyllä myös mielenterveyden puolesta, ja monet sen menettävätkin vaikka sitä ei pidetäkään hyväksyttävänä. Siellä joutuu myös tappamaan muita ihmisiä, sekin jättää loppuelämän kestävät jäljet. Moiseen verrattuna raiskaus (etenkin jos fyysistä pahoinpitelyä ei tapahdu) on kyllä hyvin ohimenevä ja lievä vastoinkäyminen, vaikkei sen järkyttävyyttä pidäkään missään tapauksessa vähätellä. Sitä ei myöskään saa paisutella, kuten jotkut naiset tapaavat valitettavasti tehdä päästäkseen piehtaroimaan uhrin roolissa. Toki raiskatuksi tuleminen on monille (ei kaikille tosin) traumaattinen kokemus, mutta niin on moni muukin asia kuten tässä on keskusteltu.Katri Anna Helin
Jyväskylä

#35

02.05.2007 08:39

Joni Talvinen,

Minä valitsisin mainitsemistasi vaihtoehdoista minkä tahansa, ehkä neliraajahalvausta lukuun ottamatta, mieluummin kuin raiskatuksi joutumisen. En tiedä, miksi sinun tuntuu olevan niin vaikeaa ymmärtää, että raiskauksen uhri tietää tästä melkoisen paljon sinua enemmän. Tietenkin on yksilöllistä, miten mihinkin reagoi ja minkä koettelemuksen kokee toista helpommaksi tai vaikeammaksi, mutta itse en todella voi kuvitella mitään raiskausta pahempaa.
Anton Laihi
Janakkala

#36

05.05.2007 00:07

Raiskaus on hirveä teko, mutta itse raiskareiden umpisokea demonisoiminen on ensinnäkin hyödytöntä ja toiseksi väärin. Nämä ihmiset ovat todennäköisesti sairaita eikä ole mitenkään yleinen fakta, että sanktioiden koventaminen nostaisi kynnystä rangaistaviin tekoihin, varsinkaan henkisesti epävakaiden tai sopeutumisvaikeuksia omaavien ihmisten kohdalla. Esimerkiksi psykopaateille laki on usein pelkkä kirjoitettu sääntö, jota ei tarvitse noudattaa kuin äärimmäisen pakon edessä. Vankeustuomioiden voimistamisella on lähinnä ainoastaan se hyvä puoli, että henkisesti epävakaat ihmiset pysyisivät säilössä pidempään. Peloitteet ja rangaistukset ovat primitiivisiä ja kehnoja ongelmien hoito- ja ehkäisymuotoja. Haluaisin uskoa, että rangaistukset auttaisivat ongelmiin, mutta olen järkeilemällä ja omilla havainnoillani huomannut ettei se valitettavasti toimi.

Toki on ymmärrettävää, että jotain osapuolta on pakko syyttää, mutta eikö voitaisi katsoa asiaa vähän pidemmälle ja miettiä, onko raiskarin lisäksi meidän koko yhteiskuntamme umpisairas? Meille on pienestä pitäen uskoteltu, että meidän tulee menestyä, näyttää kauniilta, olla tunnollisia sekä ahkeria, kunnioittaa auktoriteetteja, uskoa jumalaan, hyödyntää yhteiskuntaa, kuluttaa paljon jne. En rehellisesti sanoen yhtään ihmettele, että näiden vaatimusten edessä moni napsahtaa.
jussi jussila
helsinki

#37

05.05.2007 10:31

vähän suhteellisuuden tajua ihmiset.
en mitenkään halua puolustella raiskausta,päinvastoin,mutta kyllähän raiskauksesta nytkin napsahtaa "häkkiä",toisin kuin esim.törkeästä pahoinpitelystä joka on vähintään yhtä vakava rikos.
kovemmat tuomiot lisäisivät piilo rikollisuutta,tiesittekö että suurimman osan raiskauksista tekee raiskatulle läheinen ihminen?
moniko parisuhteessa raiskattu lähettää miehensä kastroitavaksi?
puskaraiskausten määrä on kuitenkin suhteellisen vähäinen.

tuomiot ovat ihan ok,korvauksia henkisistä kärsimyksistä voitaisiin korottaa.
naiset muistakaa ilmoittakaa raiskauksesta,siinä ei ole mitään hävettävää.
Katri Anna Helin
Jyväskylä

#38

06.05.2007 19:45

Anton Laihi,
Allekirjoitan täysin pointtisi yhteiskuntamme tilasta. Suoristuskeskeisyys ja jatkuva kuuluisuuden, kauneuden ja rikkauden ihannointi tekevät monet sairaiksi muutenkin kuin kuvainnollisesti. Se ei kuitenkaan varsinaisesti kuulu tähän keskusteluun.

Olen edelleen sitä mieltä, että rangaistuksia tulisi koventaa. En voi allekirjoittaa näkemystä siitä, että raiskaus, johon ei liity muuta väkivaltaa, olisi vähemmän tuomittava teko tai traumana vähäisempi. En toki voi puhua kokemuksesta, mutta mikäli pahoinpitelystä ei jäisi pysyviä vammoja, en luultavasti välittäisi raiskauksen jälkeen vähääkään siitä, liittyisikö siihen muuta väkivaltaa. Henkilökohtaisen koskemattomuuden menettäminen ja sanoin kuvaamaton nöyryytys ylittäisivät fyysisien vammojen tuottaman tuskan. Puhumattakaan vuosien toipumisprosessista, joka mitä luultavimmin tuhoaisi mahdollisuuden normaaliin, nautittavaan ja eheään seksielämään.
Katri Anna Helin
Jyväskylä

#39 Unohtui...

06.05.2007 19:47

Rangaistuksien koventamisesta vielä sen verran, että erityisesti raiskuaksen uusijoita ei tulisi sääliä vähääkään. Esimerkiksi humalassa tapahtuva raiskaus parisuhteessa voi joissain tapauksissa olla tulkinnanvarainenkin tilanne, mutta enemmän kuin yhden kerran raiskannut ei voi enää puolustella tekojaan millään tavalla.
Jesse Palkee
Tampere

#40

14.05.2007 07:33

Letku ja munat pois ilman mitään nukutuksia ja puudutuksia...
albert hoffman
cuba

#41

14.05.2007 11:33

kovemmat tuomiot päästäisivät raiskaajia pälkähästä.
jo nyt on mahdollista että nainen jättää raiskauksen ilmoittamatta,koska tekijä on hänelle läheinen ihminen.
factaa on,että yleensä nainen tulee raiskatuksi ystävänsä,tai puolisonsa toimesta.
moniko haluaa lähettää ystävänsä,tai puolisonsa vuosiksi vankilaan?

joskus on hyvä ajatella järjellä,ei tunteella.
petri välilä
raisio

#42

14.05.2007 22:43

olen miettinyt että jos joku kehittäisi lääkkeen jolla raiskaajan saisi impotentiksi, ja tietysti vankilaa päälle, mutta ei toistuisi raiskaus ainakaan. Onko tietoa onko tälläistä lääkettä olemassa
petri välilä
raisio

#43

14.05.2007 22:45

tatuointi otsaan missä lukee olen raiskaaja
Joni Talvinen
Helsinki

#44

15.05.2007 10:28

"En voi allekirjoittaa näkemystä siitä, että raiskaus, johon ei liity muuta väkivaltaa, olisi vähemmän tuomittava teko tai traumana vähäisempi."

Tämä on hämmentävä kommentti. Jos koitat kuvitella itse joutuvasi raiskatuksi siten, että siihen ei liity fyysistä/verbaalista väkivaltaa, niin sinun mielestä olisi ihan yksi ja sama, jos tekijä vielä lopuksi huorittelee sinua ja lyö puukolla mahaan? Ja myöskään raiskaajan rangaistus ei mielestäsi saisi koventua puukoniskusta?

Huomaan myös että soisit mielummin puolisosi kuolevan kun soisit itsesi joutua väkivallattomasti raiskatuksi. Aika erikoinen mielipide tuokin, jota joku voisi pitää hyvin itsekkäänä.
Jarmo Malinen
Helsinki

#45 Ja tietoa

16.05.2007 09:57

http://fi.wikipedia.org/wiki/Raiskaus

"Vuonna 2005 ulkomaalaistaustaisten henkilöiden osuus raiskausepäillyistä oli 27,0 %"

onhan tämä maa suht kaksinaismoraalinen. et mene armeijaan ja saat 6kk linnaa, raiskaat ja istut yhtä kauan jos yleensä istut. loogista?
albert hoffman
cuba

#46

16.05.2007 12:15

suomen laki ei todellakaan ole täydellinen,tai edes oikeudenmukainen.
tuossa eräs jo mainitsi törkeän pahoinpitelyn,tässä maassa saat hakata toisen kansalaisen teholle ja aiheuttaa pysyviä fyysisiä ja henkisiä vammoja,etkä siltikään joudu vankilaan.
mutta jos olet köyhä ja et pysty maksamaan sakkoasi(vaikkapa rikesakko),joudut tästä hyvästä vankilaan.
toisin kuin "oikeilla rikollisilla" sakkovangeilla ei ole mahdollisuutta suorittaa rangaistusta yhdyskuntapalveluna.
eikö olisi kannattavampaa korvata sakot työllä?
muistaakseni vankilassa istuminen maksaa yhteiskunnalle 100e vanki/päivä.


myös aseista kieltäytyminen tulisi voida suorittaa yhdyskuntapalveluna.
miksihän näihin kahteen ryhmään sovelletaan suhteellisen ankaria rangaistuksia?
ei voi kuin ihmetellä?
eve immonen
Jyväskylä

#47 huumeistakin...

24.05.2007 08:24

saa kovemman tuomion kuin raiskauksista. Tämä on erittäin kummallista. Huumeidenkäyttäjä/hallussapitäjä itse on itsensä laittanut peliin, mutta jos nainen raiskataan, niin eipä naisella ole siihen sitten sanavaltaa. Monet raiskaukset eivät tule edes esille.
Kamalaa tämmöinen, että tuomiot ovat niin pieniä!
albert hoffman
cuba

#48

24.05.2007 23:11

eiks huumeiden hallussapidosta saa sakkoja?
paavo saarijärvi
tampere

#49 Joni Talviselle vastaisku

29.05.2007 20:28

"Ihminen voi sairastua masennukseen vaikkei häntä raiskattaisikaan. Olet sikäli onnellisessa asemassa että olet saanut vaivaasi hoitoa. Väitettäsi että raiskaus aiheuttaa aina "suuren kriisin, joista selviytyäkseen ihminen joutuu käymään elämänsä suurimman taistelun" ei sen sijaan mielestäni kukaan voi allekirjoittaa. Naisasialiike on glorifioinut raiskauksen jonkinlaiseksi supervastoinkäymiseksi jota miehet eivät yksinkertaisesti voi käsittää - heitä ei kiinnosta se että myös miehiä voidaan raiskata. On helppo listata asioita jotka ovat systemaattisesti järkyttävämpiä ja traumaattisempia kun raiskatuksi tuleminen (kuten yllä, siten ettei siihen liity fyysistä tai verbaalista väkivaltaa):

1) Oman lapsen kuolema
2) Sodassa etulinjaan joutuminen (esim. 2 vuotta, loppuu kuolemaan)
3) Keuhkosyöpä
4) Keskitysleiriin joutuminen (vaikka samat 2 vuotta + kuolema)
5) Puolison kuolema
6) Auto-onnettomuus (johtaa neliraajahalvaukseen)
7) AIDS
8) Kuoleminen nälkään

Listaa voisi jatkaa aika pitkään! Itse voisin vielä laajentaa aikaisempaa lausuntoani ja sanoa että tulisin mieluummin raiskatuksi (kuten yllä, ilman fyysistä tai verbaalista väkivaltaa) 8 kertaa kun kokisin yhtäkään näistä.

Monille jo työpaikan menettäminen voi johtaa kuvailemasi kaltaiseen masennukseen ja sen lisäksi mm. yhteiskunnasta syrjäytymiseen ja alkoholitoisumiseen.

Raiskauksen merkitystä uhrille ei pidä väheksyä, mutta ei myöskään liioitella."

Laitoin ton tohon, koska ärsytti nii saatanasti kuinka tietäväinen tunnuit oleen sen suhteen, MILTÄ TUNTUU TULLA RAISKATUKSI. löytyykö oikein omakohtasia kokemuksia? Kuule jos joku suakin 15 vuotta vanhempi raksamies tulis sut väkivalloin raahaamaan johki pimeeseen kadunkulmaan ja raiskais sut, ni et vois enää koskaan elää elämääs samalla tavalla. Sitä paitsi, kukaan ei oo sanonu et raiskaus vois olla järkyttävin asia mitä tapahtuu. Mun mielipide, joka on munmielestä kyllä oikea on, että se on hirvein mahollinen rikos, heti sellasen rikoksen jälkeen, jossa on ihan oikeita kuolonuhreja.
paavo saarijärvi
tampere

#50 Ohhoh anteeksi kirosanani

29.05.2007 20:29

!