Raiskauksille kovempi tuomio!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Raiskauksille kovempi tuomio!.

Reima Heikkilä
Forssa

#51

09.06.2007 20:13

Allekirjoitan, ja raiskaus on aina törkeä, samoin kuin eläinsuojelurikos, murha, ryöstö, pahoinpitely ja mikä tahansa muu rikos.
Annasofia Kalla
Oulu

#52 Talvisen logiikka ihmetyttä

12.06.2007 16:40

Jani Talvinen kirjoitti:
On helppo listata asioita jotka ovat systemaattisesti järkyttävämpiä ja traumaattisempia kun raiskatuksi tuleminen (kuten yllä, siten ettei siihen liity fyysistä tai verbaalista väkivaltaa):

1) Oman lapsen kuolema
2) Sodassa etulinjaan joutuminen (esim. 2 vuotta, loppuu kuolemaan)
3) Keuhkosyöpä
4) Keskitysleiriin joutuminen (vaikka samat 2 vuotta + kuolema)
5) Puolison kuolema
6) Auto-onnettomuus (johtaa neliraajahalvaukseen)
7) AIDS
8) Kuoleminen nälkään "

--> Tällä logiikallahan ei oikeastaan kannata tuomita mistään rikoksista mitään! Törkeästi pahoinpidellyille voidaan sanoa samat sanat: älä valita koska esim. sodassa etulinjaan joutuminen on paljon pahempaa (siis minun mielestä)! Eli oikeuden jakaminen lopettaisiin tässä maassa tälla logiikalla kokonaan... Tuollainen logiikka on muutenkin typerää ja ontuvaa, koska tuskin tiedät miltä raiskatuksi tuleminen tuntuu, jolloin et voi listata asoita mitkä tuntuu pahemmalta.

Vielä sellainen pointti, että sanotaanko me myös lapselle joka raiskataan, et älä välitä, kulta, nälkään kuoleminen on paljon pahempaa...

Aika uskomatonta logiikkaa sulla Talvinen. Ja älä ainakaan puhu asioista joista et tiedä.
Nico Levander
helsinki

#54 -

15.06.2007 09:39

Bommaaja, eli töhrijä, eli graffitien tekijä saa kovempia rangaistuksia kuin raiskaaja. TÖRKEÄTÄ!
Timi Kinnunen
Kotka

#55

15.06.2007 11:47

ei ei ei ei kyllä pitää nostaa vaikka 50vuotta se raiskauksen tomio!!
Johann Wolfgang Von Goethe
Grani

#56 Ei silmää silmästä...

19.06.2007 11:59

...eikä korvaa korvasta. Ihmisen maailma on ollut jo aikojen alusta lähtien kovinkin kostohenkinen.

-Turha on tappaa tappajaa - ei se tuo tapettua takaisin. Ja kuka sitten tappaa mestaajan?

-Raaskiiko raiskaajaa raiskata, ripustaa roviolle - ei uhrin kokemus siitä katoa? Entä kuka ottaa väkisin rangaistuksen toimeenpanijan?

-Ikuisia oravapyöriä on jo neljätoista tusinassa.

Elinkautinen vankeus - kirjaimellisesti. Se on lähinnä oikeudenmukaisuutta. Raiskaus on mielestäni ihmisyyttä ja ihmisen vapautta, elämää kohtaan verrattavissa kuolemaan. Pahempi kenties, kuolemansa kanssahan ei uhri joudu elämään. Silti molemmissa tapauksissa uhri menettää elämänsä, ilon.

Elinkautinen vankeus - ei kostona, vaan rangaistuksena. Ei oteta häneltä hiuskarvaakaan, asetetaan vain samaan tilaan - ehkä hieman pahempaan - kuin uhrinsakin: vailla mahdollisuutta normaaliin elämään.

Allekirjoitan.
Tapio Rantamaa
Joensuu

#57 raiskaajille kovemmat tuomiot

30.06.2007 00:30

Rangaistuksia ehdottomasti kovennettava. Rikoksia ennaltaehkäistävä. Uhreille paremmat rahalliset korvaukset; uhrien asemaa muutenkin parannettava! Vetoomukseni lapsimurhia vastaan myös tässä osoitteessa:

http://www.adressit.com/lapsimurhat
Veli-Matti Rantanen
Klaukkala

#58 ...

05.07.2007 21:54

Täälä ehdotellaan pedofiileille yht kovia tuomioita, kuin MURHASTA.. Raiskauksen uhri sentään voi jatkaa elämäänsä ja voi tuntea vielä iloa ja onnistumisia, mutta murhattu ei.. Kaikki kuoleman tuomiot voi siis unohtaa ihan siltä seisomalta, tai sit pitäs murhastakin alkaa jakelee sähkötuolia..

Onhan lasten raiskaaminen julmaa, väärin ja antaa lapselle, tai kenelle tahansa varmasti traumoja loppu elämäkseen, mutta kun ajattelee pidemmälle, niin törkeä pahoinpitely se teknisesti on.. Samaa tasoa, kuin repisi joltain jalan.. Toinen ei vaan pysty kävelemään/Tekemään mitään liikunnallista koskaan ja toiselle tulee mahd. pysyviä traumoja ja mielenterveys ongelmia.. Ei raiskauskaan, nyt noin vakava ole, että pitäisi rinnastaa yhtä korkealle..

En väitä, etteikö raiskaaminen olisi kauheaa, mutta seuraukset uhrille ovat aika "matalat" verraten mm murhaan jota pidemäälle tässä yritetään juuri viedä.

Eli saisivat nostaa tuomiota niin, että pakkohoitoa raiskarille, saa maksaa uhrin hoidot ja tuntuvan kipurahan.. Linnaan heittäminen on aivan jumalattoman kallista valtiolle ja tapattaminen ylireagointia ja liian pitkälle menemistä.. Enemmän tuosta ensimmäisestä tulee sille uhrille hyvää aikaan.. Ihmisillä on näemmä aina vain se kosto mielessä.
Anon ymous
Tampere

#59

05.07.2007 22:44

Jos hallitus ei nosta tuomioita raiskaajille, uskon todella vahvasti, että oman käden oikeus tulee ihmisillä vahvasti mieleen. Jos joku minun pienen tyttöni pääsisi väkivalloin ottamaan, jäljittäisin tämän paskiaisen ja tekisin hänen elämästään helvettiä. Ei en tappaisi, ei ne ansaitse sitä, jotain pahempaa, joka vaikuttaa varmasti loppuelämään.
Te jotka hirveästi "puolustatte" raiskaajia eli vastustatte rangaistuksen nostamista, ette ole lähimmäisrakkaita. Te olette systeemin orjia ja teille raha on läheisin, ainakin annate tämän vaikutuksen itsestänne. Toivon, että joskus ymmärätte kuinka hirveä asia tämä on. Jos ette muuten sitä ymmärrä se tapahtuu pahimman kautta ja silloin tiedätte.
Johann Wolfgang Von Goethe
Grani

#60

06.07.2007 14:24

Yhdyn edelliseen kommentoijaan.

Raiskaus on hyvin läheisesti verrattavissa kuolemaan. Se on kuin elämänsä menettäisi. Arvot, ajatusmaailma, elämäntyylit- ja tavat - kaikki menevät uusiksi. Joissain tapauksissa raiskaus on vielä pahempi kuin kuolema - kuolemansa kanssa ei ihminen joudu elämään. Joten raiskauksesta elinkautinen kuulostaa kohtuulliselta.

Kyllä ihmisen pitäisi tietää etukäteen, että em. teko on väärin - yhtä lailla moraalisesti kuin laillisestikin. Jollei hän tiedä, on hän vähemmän ihminen ja näinollen yhteiskunnalle hyödytön - koditon, työtön puliukkokin omaa korkeamman statuksen.
Johann Wolfgang Von Goethe
Grani

#61

06.07.2007 14:26

Korjaan: VÄHINTÄÄN elinkautinen. Siitä sitten vain mietintämyssyt päähän ja pohtimaan, mikä olisi vielä pahempaa jääden kuitenkin kuolemanrangaistuksen ja kidutuksen alapuolelle.
Mikko Saari
Tampere

#62

09.07.2007 13:04

Tunnen erään raiskauksen uhrin, ja hänen omin sanoinsa: "kukaan ei ansaitse tulla raiskatuksi" vaikka itse olinkin eri mieltä siihen asti. Jos ette ole itse tulleet raiskatuksi, te vihanlietsojat, voisitte ajatella hetken mitä te tästä haette. Jotain jolla kanavoida vihanne eteenpäin?

Raiskaajat tulisi mielestäni pitää poissa yhteiskunnasta, varsinkin sellaiset jotka eivät anna mitään mahdollisuutta puolustautua. Tällaisille en panisi 10 vuoden tuomiota pahaksi. Muillekin varmasti kovemmat tuomiot olisivat oikeudenmukaisia, vaikka en tiedä mitä auttaa jos joutuu itse vankilaan raiskattavaksi vaikkei ajatellut enää raiskata ketään.

En usko että uhrilla on yhtään mukava olo jos se joka hänet on seksiin pakottanut, on vapaalla jalalla. Siksi kovemmat rangaistukset. Pakottaminen, väkivalta ja uhkailu eivät kuulu seksiin jos toinen ei sitä halua.
Joona Hirvonen
Nokia

#63 Raiskaus

11.07.2007 13:25

Mielestäni raiskaus ei ole läheskään yhtä paha kuin esim rintamalle joutuminen. Kun mietit että Ihmiset saavat luoteja päähänsä, aivot lentävä päin peltoja. Sotilaat rynnivät toisten kotiin ja hirttävät ja polttavat asukkaat elävältä. Pommeja räjähtelee, suolet valuvat pihalle ja raajoja lentelee ympäriinsä. Eli mieti kumman otat siis hyvä ihminen raiskauksen vai sodan jossa sotilas voi pilkkoa sinut palasisksi.
Johann Wolfgang Von Goethe
Grani

#64

11.07.2007 14:36

Joona Hirvonen, käytäpä tuota äskeistä tekstiäsi ja mielipidettäsi iskuyrityksenä, niin ymmärrät, miksi ne jäävät yrityksiksi. En todellakaan toivo, että Sinä joutuisit kokemaan raiskauksen sen enempää kuin yhtään kukaan muukaan oppiakseen, mitä se voi oikeasti olla.

On älyvapaata verrata sotaa seksiin - "love is like war", sopii ainoastaan lyriikoihin. Oletko kokenut kumpaakaan - sotaa tai raiskausta? Ellet, kuinka kummassa voit verrata kokemuksia?

Voin kuitenkin vertailla sotaa ja seksirikoksia, jos se saa sinut ymmärtämään asian oikean laidan:
-Sotaan mennään vapaaehtoisesti, ei sinne jouduta - itse on ihminen valintansa tehnyt (armeija tai siviilipalvelus). Raiskaus ei ole vapaaehtoinen.
-Sodassa kun saa luodin päähänsä, ei paljoa häiritse aivojen lenteleminen, kun on kerran kuollut. Raiskauksen uhri taasen näkee kaiken edelleen samanlaisena tapahtuman jälkeenkin - joskin aivan eri valossa.
-Samalla, kun pommeja räjähtelee, suolia sinkoilee ja raajoja lentelee sodassa, raiskauksen uhria hakataan, hänen veri sinkoilee ja hampaat lentelee.
-"Sotilaat rynnivät toisten kotiin ja hirttävät ja polttavat asukkaat elävältä." Kirjoitat kovin ristiriitaisesti. Eikö "rintamalle joutuva" olekaan se uhri enää, vaan hänestä tuleekin rikoksen tekijä? Näemmä sotilaita voikin verrata jollain tapaa raiskaajiin.
-Sodasta selviävälle saattaa jäädä elinikäiset traumat - kuin myös Varmasti jää raiskauksen uhrille. Tosin sotaan lähtiessään tietää, että kuolema voi koittaa, eikä hän siitä joudu sen jälkeen kärsimään. Kun taas esim. aamulla töihin lähtevällä naisella ei ole harmainta aavistusta siitä, että hänen loppuelämänsä tulee muuttumaan - ja hän tapauksen jälkeen saattaisi jopa Toivoa kuolevansa.

Mieti, hyvä ihminen(?), muutaman kerran ennen kuin edes viitsit tuolla asenteella Ehdottaa naiselle jotain intiimimpää.
Timo Myllymäki
Tampere

#65 Khyl.

20.07.2007 00:44

Vaikka raiskauksesta saadut vankeustuomiot ja siihen lisäks maksettavat korvaukset ovat kovat nykyään ja ajavat sillä raiskaajan ahdinkoon, mutta silti kannatan tuomioiden koventamista.

Jonna Hirvonen, raiskaus ja rintamalle joutuminen eivät ole kovin hyviä verrannollisia keskenään, mutta jos haluat pitää raiskatuksi joutumista lievempänä asiana kun sitä että joutuu rintamalle sotimaan, niin omapa on asiasi.
Iina Öykkönen
Kontiolahti

#66 raiskauksesta

25.07.2007 00:05

Kirjoitin adressiin siksi että minun mielestäni he todellakin pitäisi saada pitempi tuomiota, koska:
Nainen, mies tai kukaan tahansa voi saada tarumaattisen kokemuksen vaikuttaen loppuelämäksi.verrattuna raiskaajaan joka saa parisen kolme vuotta tuomiota sitä en haluaisikenellekään.
Jos tuomio olisi kovempi niin raiskaukset vähemmän ja poliisit ottaisivat asian vakavasti (?)
raiskaaja voi saattaa (jos on kyseessä miesraiskaaja ja naisuhri)tätä raskaaksi ja tämä joutuu tekemään abortin!
tekijät pitäisi todellakin tajuta pilaavansa toisen elämän!
yhteiskunnassa on nykyään tärkempi tuomita esim. vandalismista, vaikka asian korjantuu helposti rahalla, ihmismielen ei!
minusta tämä koskee myös itsestään myyjiä, jotkut heistä ei ole vapaaehtoisina sillä alalla tai asiakas voi vaikkapa raiskata huoria jostain syystä vaikkakin siitä kuulee harvoin.

en tätä erää keksi parempaa tuomio kuin lisaa vankeutta ja kovempi sakkoja jne. Jos joku keksii jotain parempaa, kuten tuo lääke tai sit käsitellä ihmisen aivoja sit että se ihnoaa seksiä ja niin edelleen... kuten joku leffassa.


Edna Lie
Helsinki

#67 mielipide

26.07.2007 16:14

Mun mielestä raiskaajilta munat pois. sitten keskelle jotai toria sidottuna ja ihmiset sais käydä vähän "jututtamassa" niitä saatanan raiskaajia!!!!!
Johann Wolfgang Von Goethe
Grani

#68

30.07.2007 14:18

"Mun mielestä raiskaajilta munat pois. sitten keskelle jotai toria sidottuna ja ihmiset sais käydä vähän "jututtamassa" niitä saatanan raiskaajia!!!!!"

Onhan tämä mielipide, mutta hyvin raaka sellainen. Tästähän seuraisi erittäin vakava pahoinpitelysyyte taasen sille henkilölle, joka nämä munat pois leikkaisi. Mitäpä hänelle sitten tehtäisiin? Leikkauskäsi irti? Entäpä tämän henkilön käden leikkaajalle? Häneltäkin käsi pois? Aikamoinen oravanpyörä olisi käsillä ja kohta olisimmekin kädettömiä koko ihmiskunta.

Pahaltahan se kuulostaa, mutta kaikille (niin raiskaajille kuin ohitusleikkauksissa epäonnistuneille lääkäreillekin) on olemassa käsite "oikeus". Jos rikos määritellään käänteis-utilitaristisesti, "mahdollisimman huonoa mahdollisimman monelle", niin tällöin maailman pahimmat ihmiset eivät suinkaan ole raiskaajia, vaan orjuuttajat ja massamurhaajat - tosin heitä vastaan on turha käydä kiistelemään, hehän ovat mahtivaltioiden päämiehiä ja suuryritysten ylijohtajia. Huono juttu, mutta yhä edelleen joudumme maailmassa nöyristelemään paskalle.
Jari Salo
Mikkeli

#69 ehdottomasti

30.07.2007 14:20

aina vouhotetaan siitä että pitää olla samat arvot ja tässä sitä tarjotaan: alkuperäinen kanta saa n.6-8 vuotta mutta mitä nämä "pakolaiset"? jos tuuri käy niin kolme vuotta. karkoitus paras rangaistus!!!
Jari Salo
Mikkeli

#70 jatkoa...

30.07.2007 14:26

ja kannatan muiten mielipidettä siitä kastraatiosta mutta paras rangaistus olisi antaa kansalaisille vapaus jakaa omankäden oikeutta tälläisissä tapauksissa
Juulia Järvenpää
Nummela

#71

04.08.2007 14:12

Valtteri, nainen voi raiskata naisen esim. sormilla tai esineillä tai pakottamalla suuseksiin vaikka aseella uhaten. Raiskaushan sekin on.

Ja ei ne miehet nykyään enää mitään 3 vuotta siellä vankilassa istu. Hyvä jos saavat edes ehdotonta vankeutta. Jos käräjäoikeudessa on päätetty että vuos ehdotonta vankeutta ja 4000 e vahingonkorvauksia niin hovioikeus muuttaa sen ehdolliseen vankeuteen ja 2000 e vahingonkorvauksiin. Niin se vaan suomessa menee.

Jotain pitäs oikeasti tehä asialle, koska tää tilanne on järkyttävä.
Juulia Järvenpää
Nummela

#72

04.08.2007 14:16

Ja muutenkin jos tuomiot olisivat kovempia niin eipä niitä raiskauksia tulis niin paljoa. Nythän se on se ja sama et jääkö kii vai ei ku ei kuitenkaan sen enempää paskaa kaadu niskaan. Jos esimerkiks kastrointi olis tuomiona nii ei kukaa hullukaan menis ketään raiskaamaan kun on tuomio sen verran kova.
Piia Tuominen
Oulu

#73 Siitä on nyt 5vuotta..

05.08.2007 19:06

Siitä on noin 5vuotta,mutta muistan ku eilisen,en tuu unohtamaan ikinä.Olin silloon 16,eikä ketää keneen turvautua.Nään painajaisia vieläki,ja kaikki tuntuu niin todelta,joskus herään omaan huutooni.Käsivarsis ja ranteis muistona isot viiltelyjäljet..
Ville Kusnetsov
Tampere

#74

06.08.2007 09:28

-"Sotaan mennään vapaaehtoisesti, ei sinne jouduta - itse on ihminen valintansa tehnyt (armeija tai siviilipalvelus). Raiskaus ei ole vapaaehtoinen."

Tämä on suurta paskaa suoraan sanottuna. Sotiminen ei ole mitenkään vapaa ehtoista. Ei ole koskaan ollut eikä koskaan tule olemaan. Suomessa ainakaan näillänäkymin pitkään aikaan. Kiitos päättäjien talvisota syndrooman.

Sanot siis että sodan syttyessä sun ovelle tullaan kolkuttaan ja kysytään että -viitsitkö nyt millään lähtee tonne sotiin? olis kiva. Ei tietenkään oo pakko.

Suuri epäkohta on myös se että siviilipalveluksen suorittanut on yhtälailla siellä rintamalla kuin armeijan suorittanut eikä hänelle ole tehtävää edes laissa määritelty sodan aikana. Sivareilla ei paljon oikeuksia ole sodan syttyessä ja rauhan ajan oikeudet ei hirveesti siinä paina enään.

Ja itse aiheeseen. Raiskaus on törkeä teko mutta en osaa määrittää sille sopivaa rangaistusta joka olisi oikeudenmukainen kaikille osapuolille.
Mietin kuitenkin asiaa.
Viisas Ihminen
Inari

#75 Ratkaisu

26.08.2007 23:12

Pitäisi olla vaikka 1 päivä kuukaudessa jolloin raiskaajat voisivat antautua himoilleen ja saisivat raiskata, täten muut päivät olisivat turvallisia.Raiskaajilla pitäisi olla oranssit liivit kuten metsästäjillä etteivät raiskaisi toisiaan.Tietysti joukkoraiskauksesta saa sitä enemmän pisteitä mitä enemmän osallistujia per uhri.Vuoden lopuksis raiskaustilaston johtaja voisi saada palkinnoksi keksin.