Rikollisten ulkomaalaisten karkoittaminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Rikollisten ulkomaalaisten karkoittaminen.

kai haavisto
helsinki

#1

25.10.2006 12:02

Miksi pitäisi rikollisia ylipäätään päästää suomeen... Väärillä asikirjoilla tulo on jo sinällään rikos... maailamma on useita miljardeja ihmisiä, jotkä elävät köyhissä oloissa ja voisivat perustella suomeen tuloa köyhyydellä... mutta miksi vain ne jotka toimivat laittomasti saisivat edun.

Miten kehitysmaassa jossa kuukausipalkka on alle 200 €, voi laittomiin asikirjoihin ja salakuljettajien palkkioihin löytyä jopa kymmeniä tuhansia Euroja... Ei välttämättä mitenkään laillisin keinoin.

Jos verrataan laittoman maahanmuuttajan saavuttamaa hyötyä vaikkapa suomalaiseen sosiaalietuuden "väärinkäyttäjään" niin laiton lapsenkaitsenta voi johtaa petos syytteeseen... mutta laiton maahantulo ei ole muka rikos.

Jos ostat varastettua omaisuutta niin olet osasyyllinen varkauteen, ja siksi varastetun tavaran ostaja lisää rikollisuutta.

Jokainen laiton maahanmuttaja lisää rikollisuutta lähtömaassa, ja lisää kansainvälistä ihmiskauppaa ja rahoittaa sivussa myös kansainvälistä huumerikollisuutta ja laitonta asekauppaa.

Eli jo laiton maahantulo ja valehtelu turvapaikan haussa pitäisi johtaa palauttamiseen.

On selvää että moni virkamies vastustaa karkoituksia... mutta syynä ei ole aina suuri humanismi vaan myös oma etu... ns. aikuistyön sosiaalityössä eli toimeentulotuessa asiakkaita on yhdellä sosiaalityöntekijällä 5-700. Ja moni asikas on agressiivinen ja epämiellyttävä... maahanmuuttaja sosiaalityöntekijällä on 4-70 asiakasta ja lisäksi kielistä ja muista erikoistumisista saa helposti myös lisää palkkaa... asikkaiden karkoittaminen veisi siis asikkaat ja voisi johtaa paluuseen tavallisten ja tylsien suomalaisten asikkaiden pariin.

Entä se kotimaa... mistä johtuu että meidän tulee kantaa suurta vastuuta laittomasti suomeen tulleesta ja suomessa rikoksia tehneestä ihmisestä, kun voimme kylmän viileästi vaeta vaikkapa naapurimaamme venäjän ihmisoikeustilanteesta...

Tzetsenien kidutukset ja etnisten ryhmien oman kielisen koulutuksen kieltäminen venäjällä on jokapäiväistä arkea... ja presidenttimme lupasi muutama vuosi siitten puuttua ja selvittää mm. marien etnisiin ongelmiin... eipä ollut asialistalla EU-kokouksen aikoihin...

Vastuuta pitää toki kantaa karkoitetuista, ei heitä saa kotimaassa rangaista sellaisesta mitä eivät ole tehneet... mutta jos joutuvat oikeudelliseen vastuuseen rikoksistaan ja saavat oikeudenmukaisessa oikeuskäsittelyssä ankarirampia rangaistuksia kuin suomessa ei se enää ole suomen vastuulla...

Ja miten suhtauduttiin aikoinaan niihin suomalaisiin jotka veivät sukunsa rahat siirtolaiseksi lähtiessään... suurinta osaa moitittiin isänmaansa pettureiksi... työvoimaa ja yrittäjiä olisi 1960-70 luvulla kaivattu myös suomessa... mutta volvon tehtaat vei säästöjä ja muuta rahaa ulkomaille... vielä köyhemmälle kehitysmaalle koulutetun väestön pako ulkomaille on vielä vaarallisenpaa. Miksi siin kvasi-humanismin nimissä vahingoitamme sekä itseämme, että kehitysmaita.

Suomi ei tarvitse rikollisia... yhteiskuntamme tuottaa heitä peruskoulussa jo omiin tarpeisiimme riittävästi
Tero Kero
Helsinki

#2

01.12.2006 10:43

Kohti kolkytluvun saksaa mustassa paidassa...

Get a Life!
Markku Nieminen
vantaa

#3

17.12.2006 17:44

Noh, jopas Terolla pomppas :)
On jokseenkin käsittmätöntä, kuinka suvaitsevaisuuden hekumoissa kieriskelevät heti tyrkyttävät mustia paitoja jne. kun heidän pyhäälehmäänsä arvostellaan. Välittömästi on rasisti, fasisti, natsisti tai mikä vaan, kun heidän kanssaan ei satu olemaan samaa mieltä.
Tuolaiset kommentit jo kuvastaa teidän ahdasmielisyyttänne, ja eikös suvaitsevaisuudessa idea ole se, että jokaisen mielipidettä kunnioitetaan?

No mutta, kerros Tero sitten, mitä hyötyä meille on ulkomaalaisista rikollisista, niin ehkä minunkin silmäni avautuvat ja näen valon ;)
Jussi Lämsä
Oulu

#4

19.12.2006 21:34

Tarvitseeko tätä tämän monimutkaisemmin selvittää..

Oulussa raiskattiin viime viikonloppuna 26v nainen keskellä kaupunkia.
Tekijöinä 4-6 ulkomaalaista miestä.

'oi maamme suomi'

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

04.01.2007 19:21


some one
helsinki

#6

05.01.2007 14:46

"Tarvitseeko tätä tämän monimutkaisemmin selvittää..

Oulussa raiskattiin viime viikonloppuna 26v nainen keskellä kaupunkia.
Tekijöinä 4-6 ulkomaalaista miestä."

Väitätkö että suomalaiset eivät koskaan olisi ketään raiskannut?
Ihan yhtä paljon suomalaiset väkivaltaa harrastavat.
tiina lind
espoo

#7

07.01.2007 23:28

Raiskauksia tapahtuu koko ajan joka puolella Suomea, mutta useimmiten vain ulkomaalaisten tekemät raiskaukset pääsevät otsikoihin!
paavo nieminen
hyvinkää

#8

11.01.2007 01:19

some one: voisitko ensin hankkia hiukan tietoa, ennenkuin alat kirjoittelemaan jonninjoutavuuksia. kirjoitit näin:

"Väitätkö että suomalaiset eivät koskaan olisi ketään raiskannut?
Ihan yhtä paljon suomalaiset väkivaltaa harrastavat."

okei, ensimmäisen rivin tekstistä olen samaa mieltä kanssasi, mutta toisen rivin paskasta ehdottomasti en.

sinäkin voit sivistää itseäsi, menemällä seuraavaan linkkiin: http://www.optula.om.fi/uploads/nul786y.pdf

ja tiina lind, en tiedä miten tiedot mediassa liikkuu, mutta luulisin että ennemminki ulkomaalaisten tekemiä rikoksia/raiskauksia yritetään peitellä mediassa...rasismin sun muun takia
jussi virtanen
raisio

#9

17.01.2007 09:23

some one: voisitko ensin hankkia hiukan tietoa, ennenkuin alat kirjoittelemaan jonninjoutavuuksia. kirjoitit näin:

"Väitätkö että suomalaiset eivät koskaan olisi ketään raiskannut?
Ihan yhtä paljon suomalaiset väkivaltaa harrastavat."

okei, ensimmäisen rivin tekstistä olen samaa mieltä kanssasi, mutta toisen rivin paskasta ehdottomasti en.

sinäkin voit sivistää itseäsi, menemällä seuraavaan linkkiin: http://www.optula.om.fi/uploads/nul786y.pdf

ja tiina lind, en tiedä miten tiedot mediassa liikkuu, mutta luulisin että ennemminki ulkomaalaisten tekemiä rikoksia/raiskauksia yritetään peitellä mediassa...rasismin sun muun takia

---------------------------------

Olen aivan samaa mieltä kanssasi.
Satu Laakso
Kotka

#10

19.01.2007 15:49

rikollisten suomalaisten karkoittaminen.
virpi pennanen
vantaa

#11

21.01.2007 15:18

En voi ymmärtää miten jotkut ihmiset ei sitten mitenkään kykene näkemään, ymmärtämään (tai sitten vaan myöntämään),että maahanmuuttajien rikostilastot hipoo taivaita.Itse henk.koht. asun lähiössä, jossa naapureina somaleita yms. mamuja.He eivät käy töissä, mutta ajavat sellaisten vuosimallien autoilla, mihin itselläni ei (työtä tekevänä) ole varaa.
Miespuoliset somalit (myös pikkupojat) huorittelevat suomalaisia naisia, ohi kulkiessaan.Ja kaksi somali miestä on kerran pahoinpidellyt minut "koska olen nainen, ja minun olisi pitänyt katsoa maahan, eikä silmiin!"
Kun sanoin olevani suomalainen nainen, tuli kaljapullosta ja nyrkistä päähän.Onneksi poikaystäväni ja toinen suomalainen mies otti naistenhakkaaja somalit kiinni, ja pieksi ne kunnolla.
En omakohtaisten kokemuksien perusteella voi mitenkään hyväksyä ko. tyyppien oleskelua suomessa, varsinkaan rikollisten, ja sitä he ovat!Itseasiassa mulla ei ole heistä mitään hyvää sanottavaa, koska elän heidän välittömässä vaikutuspiirissään.Tai voihan se olla, että olenkin vain rasisti, eikö?
Jani Kleemola
Pori

#12

22.01.2007 23:48

Kyllä tämä adressi on pakko ihan allekirjoittaa.
Suomi on tarpeeks paha maa ilman rikollisia mamujakin.


ja son muuten sitten se osoite tällainen:

http://www.om.fi/optula/uploads/nul786y.pdf

kun en ainakaan ite päässyt tolla suoralla osoitteella sisään tuolle sivulle...
Anna Sairanen
Savonlinna

#13

28.01.2007 22:15

Jos tulee asumaan Suomeen muualta, sais luvan edes käydä töissä tai koulussa, eikä elää suomalaisten verorahoilla (en hyväksy kyllä sitäkään että suomalaiset mm juopot käyvät tyyliin sossusta rahaa viinaan ym)!! Jos pystyy elättää ittensä Suomessa, nii sit olkuut vaan, mutta eläkööt sit myös Suomalaisen kulttuurin mukaan. Ei Suomessa naisten pidä katsoa maahan ku kävellään miesten ohi! Ehei, Suomessa mielellään juuri katsotaan vastaan tulevaa (tähän jotkut sanovat että asia ei ole näin, mutta itse ainakin katson melkein aina vastaantulevia silmiin). Ja Suomessahan on kohteliasta katsoa silmiin jos esim jutellaan tai tervehditään! Saisivat ensin maahanmuuttajat ym opetella suomen kielen ja kulttuurin ennen tänne tulemista ja hankkia töitä tai opiskelija paikka edes.. Läheisessä lasten päivähoitokodissa on kuulema 8-9 vuotiaita somali lapsia, jotka eivät osaa suomea sanaakaan. Kehumista ei ole äidissäkään, oli kuulema lyönyt molempia lapsiaan kun oli niitä tullut hakemaan iltapäivällä. Ja vain siksi, että tyttö lapsi oli käynyt kertomassa että poika oli tehnyt jotain tuhmaa. Ensin oli saanut tyttö korvilleen ja sitten poika heti perään. Kaverini (joka oli työharjoittelussa silloin) oli sanonut naiselle, että "Tällainen EI ole Suomessa laillista eikä muutenkaan oikea lasten kasvatus tapa.". Nainen oli vain hymyillyt ja lähtenyt riepottamaan lapsia pois. Että siihen malliin.
Ja nyt jos viel palaa itse aiheeseen eli maahanmuuttajiin jotka tekevät rikoksia niin minun puolesta vaikka siperiaan (sama kyllä koskee suomalaisia murhaajia, raiskaajia ja pedofiileja)..!
Antti -
-

#14

29.01.2007 00:10

ärgh.. Kyllä minun mielestäni pitäisi Suomen auttaa suomalaisia(juoppoja, vanhuksia, vammaisia yms.), eikä mitään ulkomaalaisia.
Enkä siis hyväksy sitä että ulkomaalaiset tulevat Suomeen ja vievät meidän työt, saavat kaikkea tukea ja puukottelevat ihmisiä yms.. Ulkomaalaisillahan ei tarvitse olla paljon käynyt koulutuksia tms. kun ne tulee Suomeen ja pääsevät heti töihin jonnekin. Työnantajalle kelpaa hyvin tämmöinen halpatyöläinen. Mutta jos suomalaisesta on kyse niin Suomalaisella pitää olla kaikenmaailman koulutukset yms. koska Suomalaiselle pitää maksaa palkkaakin enemmän.
Jos näitä ulkomaalaisia otettaisiin vähemmän suomeen tms. niin Suomessahan olisi sitten vähemmän (suomalaisia )työttömiä.
teemu toppinen
kerava

#15

03.02.2007 17:53

Otettaisiko uudelleen Siperia käyttöön???? Tuotaisi sieltä karjalaiset pakkosiirretyt takas ja laitettais rikolliset sinne?!?!
No vitsi tää nyt vaan on, mutta ei tekis Siperiassa käynti pahaa rikollisille!!!!
Satu Virtala
Lappeenranta

#16

08.02.2007 18:56

Kyllä, Siperia in. Ja onhan meillä Lapissakin asumatonta tunturia ja karua maastoa yllin kyllin vapaana, jonne nämä maahanmuuttajat voitaisi laittaa asumaan jo heti tänne Suomeen tullessaan. Niin kuin kauemmaksi meistä suomalaisista, elämään omaa keskinäistä kulttuurillista elämäänsä. Näin ennaltaehkäistäisiin niitäkin rikoksia. Työkseen keräisivät edes marjat niiden kypsymisaikaan ja ne sitten valtion piikkiin myytäisi. Että edes jotain antaisivat työpanokseksi siitä rahasta ja ylläpidosta minkä täällä saavat.

Kun sitten siellä jänkhällä olisivat jonkun sopivan ajan, esim. pari vuotta olleet ja sinä aikana suomen kielen ja LAIN opetelleet ja testin läpäisseet, niin heidät koeluontoisesti päästettäisiin kansan pariin. Ja joka yhdenkin rikoksen tekee, sen vakavuudesta toki riippuen, se takaisin sinne alkuperäiseen paikkaansa passitettaisiin eikä takaisin olisi tulemista, vaikka olisi mikä perhe ja koko suku täällä Suomessa. Turha vikistä enää. Esim. yksi raiskaus ja pellolle täältä!

Taas olisi Suomen maa parempi ja turvallisempi paikka. Ja kuten joku kirjoittikin; ulkomaalaisten tekemät rikokset ovat tilastoissa prosentuaalisesti isompi osa siitä joukosta kuin suomalaisten. Ja raiskaukset siellä taitaa loistaa korkeimmalla pallilla.

Kunpa Suomen päivälehdet laittaisivat lehtiinsä usempaankin otteeseen näitä tilastoja näkyviin, että kansa tietää. Mutta niitä ei laiteta ja niitä myös viranomaisten taholta rustaillaan. Tiedättekö miksi? No siksi, että se taas lietsoo lisää ulkomaalaisvihaa (lue somali- ja tummaihoisvihaa), kun tosiasiat iskettäisiin kehiin. Voisi tapahtua samanlaista kapinameininkiä kuin esim. Tanskassa, kansa nousisi barrikadeille ja ulkomaalaisia ei kansan keskuudessa haluttaisi Suomeen enää lainkaan. Ja nekin jotka jo olisivat saisivat tuta housuissaan, mitä täällä ollaan mieltä.

Jotta tämä yleinen viha ulkomaalaisia kohtaan väistyisi, niin hallituksen pitäisi ajatella asiaa nyt pikaisesti siten, että ulkomaalaisen tekemästä rikoksesta oitis kotimaahansa. Näin kansa voisi paremmin eikä lietsoisi keskuudessaan yleistä rotu- ja ulkomaalaisvihaa. Tällä hetkellä vihaansa ei voi kohdistaa oikeaan osoitteeseen; juuri siihen rikolliseen tai lusmuilijaan/siipeilijään ja ylimielisen röyhkeän käytöksen ja olemuksen omaavaan assholeen. Siksikin osansa saa kaikki.
Satu Laakso
Kotka

#17

16.02.2007 17:45

virpi pennanen : sairasta. jos ne "mamut" on niin idiootteja että hakkaa ketään, niin sun miesystäväs ja muu jätkä osottaa samaa tyhmyyttä?
väkivaltaa vastaan ei auta väkivalta.
Mika Kalm
lappeen Ranta

#18

20.02.2007 12:13

Pointti ei ole se, tekevätkö suomalaiset enemmän rikoksia kuin maahanmuuttajat - suhteellisesti taikka numeromääräisesti - vaan se, että jos yksikin maahanmuuttaja tekee rikoksen, hänen oikeutensa olla täällä vieraana tulisi evätä välittömästi.

Jos menet jonkun kotiin vierailulle ja ulostat tämän olohuoneen matolle, niin äkkilähtö tulee kun emäntä/isäntä teon huomaa. Jos jokin perheenjäsen tekisi samoin, häntä ei kotoaan ajettaisi ulos välittömästi (varmasti joihinkin toimenpiteisiin alettaisiin kuitenkin). Vieraan on käyttäydyttävä moitteettomasti, taikka hän lentää ulos. Hyvin yksinkertaista, jokainen ymmärtää tämän vaistonvaraisesti, tai pitäisi ainakin.

Myöskin käsittämätöntä on se, että rikollisten maahanmuuttajien välitöntä karkoitusta pidetään rasismina - väittävätkö nämä henkilöt, että maahanmuuttajat ryhmänä ovat rikollisia? Ei ole somalien syrjintää jos rikoksen tehnyt somali karkoitetaan, koska oletus on (pitäisi olla ainakin) että somalit ovat rehellistä & lainkuuliaista väkeä, tuo YKSI nyt vaan teki rikoksen, hänestä hankkiudutaan eroon, koska me hankkiudumme eroon huonoista vieraista. Ei liity somaleihin ryhmänä mitenkään.
Pauli Toiviainen
Helsinki

#19

22.02.2007 20:48

Mun puolesta voitte karkottaa joka ikisen. Ei tuu ikävä loisia
Rakkari Kuitenkin
Helsinki

#20

23.02.2007 01:00

Näh. Minusta parempi että tulevat tekemään töitä, itse en jaksa kun elän sossumasseilla ihan iloisesti. Kyllä niitä orjia vielä kaivataan
Satu Laakso
Kotka

#21

02.03.2007 00:48

kaks aiempaa kommentoijaa on aivokuolleita :))
Marko Rantanen
Helsinki

#22

02.03.2007 11:53

virpi pennanen : sairasta. jos ne "mamut" on niin idiootteja että hakkaa ketään, niin sun miesystäväs ja muu jätkä osottaa samaa tyhmyyttä?
väkivaltaa vastaan ei auta väkivalta.

Satu Laakso (Kotka, 16.2.2007 17:45)

Satu. Valitettavasti väkivaltaiset somalit eivät ymmärrä kuin yhtä kieltä. Se on väkivalta, niin valitettavaa kuin se onkin.

Jos kääntää vaan toisen poskensa, niin nämä väkivaltaiset somalit saavat vaan hyvän syyn jatkaa toimintaansa ilman seuraamuksia.

Suomen oikeuslaitos on jo osoittanut kyvyttömyytensä rangaista näitä rikollisiatapauksia. Maan valtalehti HS hyssyttelee kaikki ongelmat ja tuovat vaan hyvät asiat maahanmuuttajista (yksittäistapaukset) esille.

Itsekin olen joutunut syyttä ohikulkijana somalin hyökkäyksen kohteeksi. Tyydyin vaan blokkaamaan somalin iskut ja potkut, sillä, jos olisin löynyt somalia, niin minuthan olisi leimattu samantien rasistiksi. No onneksi vartioliikkeen pojat tulivat hätiin ja pistivät somalin "ojenukseen"Niina Hannula
Hämeenlinna

#23

09.03.2007 23:51

"Itsekin olen joutunut syyttä ohikulkijana somalin hyökkäyksen kohteeksi. Tyydyin vaan blokkaamaan somalin iskut ja potkut, sillä, jos olisin löynyt somalia, niin minuthan olisi leimattu samantien rasistiksi."

Mietin, millähän ihmeen logiikalla näinkin saa toimia. Jos ulkomaalainen lyö sinua, tuskin saa siitä mitään. Jos lyöt takaisin, olen rasisti ja todennäköisesti ainoa joka löi.

Valitettavasti Satu Laakso edustaa juuri sitä puolta, että kaikki vika on suomalaisissa, ulkomaalaisissa ei ole mitään vikaa. Kilttejä kuin mitkä, suomalaiset vaan vetää päästään kaikki raiskausjutut yms. Eräskin herra aivan suoraan paasasi eräässä koulutuksessa, että maahanmuuttajien tekemät rikokset eivät ole heidän vikansa, VAAN MEIDÄN KOSKA EMME SOPEUTA HEITÄ TÄNNE tarpeeksi nopeasti tms. täyttä soopaa. Taitavat nämä ihmiset elellä jossain pilvilinnoissa, ja rasistikortti vedetään esiin heti kun mahdollisuus tulee, kerätään itselleen samalla jotain "bonusta" kun saa näyttää olevansa suvaitsevainen. Sananvapaus tuntuu olevan nykyään vähän kyseenalainen juttu, kun ei tiedä mitä voi sanoa ettei leimata heti rasistiksi.

Veikkaan myös, etteivät nämä kukkaistarhoissa elelevät ole päivääkään asuneet seudulla, jossa on enemmänkin maahanmuuttajia. Niitä nähdään ehkä töissä joskus vilaukselta, ja luetaan lehdestä kuinka kiltti 20-henkinen romaniperhe häädettiin pois asunnostaan täysin syyttä. Oli omanikin mielipiteeni "hieman" erilainen kunnes jouduin olemaan näiden kanssa tekemisissä päivittäin.

Ei minullakaan ole mitään kunnollisia maahanmuuttajia vastaan, mutta millä ihmeen perusteella hyysätään henkilöitä, joilla ei ole aikomustakaan tehdä töitä/opiskella ja samalla jätetään sotaveteraani mädäntymään vaippoihinsa, kun yksi hoitaja yrittää hoitaa kaikki vanhukset edes jotenkin. Ei mahdu mun ymmärrykseen, mutta "suvaitsevaiset" eivät näe kuin maahanmuuton hyvät puolet, samalla kun vetoavat siihen että ns. "rasistit" eivät näe kuin pahat.

Jee, olen rasisti, minulla oli negatiivista sanottavaa maahanmuuttajista.
Niina Kiviniemi
Turenki

#24

12.03.2007 21:43

Ihmettelen kyllä suunnattomasti varsinkin naispuolisten kirjoittajien päähäntaputusvimmaa mitä tulee esim. ulkomaalaisten raiskaajien ja rikollisten kohteluun. Pisti silmään etenkin tämä Kaleva-lehdessä ollut uutinen oululaisnaisen raiskauksesta:

http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=621642 ja siitä n. 30 minuuttia myöhemmin sensuroidut kommentit:

"Miehet olivat afrikkalaisia. He leikkasivat saksilla naisen vaginan ja peräaukon välisen lihan, jotta tämä menettäisi kyvyn pidättää ulosteitaan. Tämä on tapana Afrikassa. Näin he pystyvät häpäisemään naisen, ja merkitsemään hänet haisevaksi hylkiöksi, joka ei enää kelpaa kenellekään (eikä tule vahingossa raiskatuksi uudelleen). "

Ymmärrän kyllä, että toimittaja on osoittanut tässä äärimmäisen huonoa journalismia yleistäessään raiskaajat ja silpojat "afrikkalaisiksi" - tositoimittaja olisi selvittänyt heidän kotimaansa ja unohtanut moiset yleistykset. Mutta toimittajan kömmähdys ja "yleisrasistinen" kommentointi ei silti piiruakaan vähennä tuon raiskatun ja silvotun naisen tuskaa - tai elinikäisiä ja elin ikäisiä traumoja sanan kirjaimellisessa merkityksessä. Siinä voi sitten satulaaksot ja muut hyysääjät tulla pyytämään apua kun on omat välilihat saksittu seinille. Ei voi muuta kuin pudistella päätään.
Pekko Pesonen
Helsinki

#25

29.03.2007 14:19

Eihän kysymys ole siitä, että mitä hyötyä pakolaisista on meille, vaan kysymys on hädässä olevien ihmisten auttamisesta. Tietysti Suomella on omat ongelmansa, mutta ne ovat pieniä verrattuna moniin Afrikan maihin. Meillä on sentään rauha ja huomattavan korkea elintaso. Silloin on varaa pieneen epäitsekkyyteenkin.

En tarkoita, etteikö pakolaisten pitäisi noudattaa Suomen lakeja, mutta tulee muistaa, että moni heistä sapuu todella vaikeista oloista. Monen nuoren koko elämä on tuhraantunut pakolaisleireillä, joissa varastaminen on saattanut olla elinehto. Eikä sopeutuminen täysin vieraaseen kulttuuriin ole helppoa, varsinkaan, jos et tiedä yhtään saatko jäädä Suomeen, etkä saa työlupaa.

Kun jollekin ihmiselle on myönnetty turvapaikka, on meillä minun mielestäni tietty vastuu näistä ihmisistä. Emmehän me suomalaisiakaan ongelmanuoria ole mihinkään karkoittamassa. Karkotuskiihkoilun sijasta pitäisi miettiä miten voisimme auttaa näitä ihmisiä sopeutumaan paremmin osaksi yhteiskuntaamme, jotta he voisivat tuoda siihen oman panoksensa ja lisävärinsä.