Poika luokkaretkelle

Raili Suominen

/ #55 Kaveri vaan matkalle

20.05.2011 19:39

Eihän se ehkä mahdollinen matka korvaakaan mielipahaa ja itsetunnon romahtamista. Se kaveripiiriin kuuluminen on tärkeä juttu. Se kummasti kohottaa itsetuntoa, kun huomaa pärjäävänsä ja että hänet huolitaan kaveriporukkaan mukaan tasavertaisena.

Sitä henkistä vahinkoa ja mielipahaa ei voi enää millään korvata ihan kokonaan, mutta paikata sitä voi. Samu vaan matkalle. Sen matkan pitää olla vähintäänkin sellainen, että se jää mieleen ja hän voi kehua sillä silloin, kun luokkakaverit kehuvat omalla matkallaan.

Kyllä pistää sapettamaan reksin kommentit Iltalehdessä. Ettäkö se Parolan panssarimuseo (jossa Samu on jo käynyt) ja Särkänniemi (jossa on vähän laitteita, joihin Samu voi mennä) olisi ollut korvaava matka? Ei härkele vieköön. Luokkakaverit lähtee Norjaan vuonojen maahan elämyksiä hakemaan ja Samunko pitää tyytyä ns. "kotiseutumatkailuun"? Mun mielestä reksin vaihtoehtoiset korvaavat kohteet ovat suorastaan irvokaita ja loukkaavia Samua kohtaan.

Olisi kiva tietää, jotta paljonko noiden muiden oppilaiden matka maksoi/oppilas? Paljonko Samun perhe oli satsannut siihen matkaan (siis osallistunut varainhankintaan).