ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!

Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

/ #7 Ryhdikkyyttä nimimerkkien takana

09.12.2008 20:42

Eri keskustelupalstoilla käydään keskustelua siitä, kuinka ”ryhdikästä” tms. on allekirjoittaa Thorsin sekopäistä ideaa kritisoiva adressi ilman, että sallii oman nimensä julkaisemista.

Lyhyttä kommenttia:
1. Suuri osa kaikesta nettikirjoittelusta käydään nimimerkkien takana. Miksei siis adressiakin voisi allekirjoittaa ”nimettömänä”?
2. Riippumatta siitä, mitä vastaan adressia kerätään, osa ihmisistä ei syystä tai toisesta halua nimeään julkisuuteen. Varsinkin silloin, kun kyse on aiheesta, joka on ristiriidassa valtaeliitin kulloinkin ylistämän ja toisteleman ideologian kanssa (nationalismi ja fasismi, kommunismi, YYA-höpötys, maahanmuuttajat jne.), osa ihmisistä katsoo viisaammaksi olla julkistamatta mielipidettään. Usein se onkin viisasta, sillä vääristä ajatuksista rangaistaan helposti esimerkiksi työnhaussa (paitsi jos on oikean värinen jäsenkirja).
3. Adressin tulostettavassa versiossa näkyvät kaikki nimet. Siis nekin, jotka eivät netissä näy.

Tätä adressia vastustetaan mitä ihmeellisimmin perustein. En lähde niitä nyt listaamaan enkä niiden todellisia tarkoitusperiä arvailemaan.

Totean vain, että monien asioiden todellinen arvo ymmärretään ja tunnustetaan vasta vuosikymmenten päästä, esimerkiksi sotaveteraaniemme, sodassa kaatuneiden ja heidän lähimmäistensä uhri, asekätkijät, ”sotasyylliset” jne.

Toivottavasti mahdollisimman moni ymmärtää tämän asian tärkeyden ja allekirjoittaa adressin. Silloin on ainakin toivoa siitä, että lapsemme ja lapsenlapsemme eivät koskaan joudu kysymään, että miksi kukaan ei tehnyt tälle järjettömälle lakialoitteelle aikoinaan mitään.