Savonlinnan sairaalan yhteispäivystys on säilytettävä!

Etelä-Savon hyvinvointialueella on tällä hetkellä kaksi sairaalaa, joissa hoidetaan sekä perusterveydenhuollon että erikoissairaanhoidon päivystyspotilaita (= yhteispäivystys). Yhteispäivystys on auki kaikkina vuorokauden aikoina.

Savonlinnan sairaalaan palveluita uhkaa supistaminen siten, että jatkossa on vain perusterveydenhuollon päivystys vain virka-aikoina. Tämän uhkakuvan toteutuminen tarkoittaa asukkaille pitkiä matkoja erikoissairaanhoitoon  (Mikkeli, Kuopio, Joensuu, Lappeenranta). Tämä saattaa aiheuttaa hoidon vakavaa viivästymistä.

Edellä mainittu on iso riski meidän kaikkien terveydelle ja hyvinvoinnille. Uhkana on myös hoitoalan koulutuksen supistuminen, kun harjoittelupaikat vähenevät. Ja tässä ei ole kaikki. Monet opiskelijat ovat mukana harrastustoiminnassa ohjaajina, he asuvat Savonlinnassa ja käyttävät palveluita. Sairaalan supistaminen heikentää myös muuta elinvoimaa, työpaikkoja ja yritysten toimintaa.

Savonlinnan sairaalan palveluja ei saa heikentää.  

Yllä on joitakin seikkoja, joihin sairaalapalvelujen heikentäminen vaikuttaa. Täydennä tarvittaessa!

Matkailukaupunki tarvitsee hyvät erikoisairaanhoidon ympärivuorokautiset palvelut!

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Tuija Vänttinen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…