Lahden kaupungin Tiirismaan lukio säilytettävä itsenäisenä

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#16

Tiirismaan koulu on oma maailmansa jossa oppilaat ja opettajat viihtyvät Tiirismaan hengessä.
Musiikkilinjasta puhumattakaan, yhdistettynä kaikki häviävät suureen vellovaan massaan.

Sari Määttänen (Lahti, )

#19

Tipalan perinteet säilytettävä!

Saara Hurmola-Rämö (Lahti, )

#33

Tiirismaan lukio turvasi lukiotieni kolmen vuoden ajan. Pienehkössä lukiossa opiskelijat tuntevat toisensa ja yhteisöllisyys on omaa luokkaansa. Suuressa opiskelijajoukossa yksilöt hukkuvat massaan.

Sanna Simola (Lappeenranta, )

#48

Kaikki addressissa mainittu on totta ja hyvin perusteltua. Pienten koulujen etuja verrattuna suurempiin on todettu useissa tutkimuksissakin ja tiirismaan hyvä henki ja inspiroiva opiskeluilmapiiri ovat tärkeitä säilyttää. Älä tyydy vähään.

Elina Luhtala (Orimattila, )

#52

Allekirjoitan, koska opiskelen itse Tiirismaan lukiossa ja vastustan suurlukiota suuresti.

Tinja Saario (Lahti, )

#63

Koska Tipala on koti.

Aada Petlin (Lahti, )

#75

Olen Tiirismaan lukion opiskelija.

Pinja Airamo (Lahti, )

#87

Opiskelijoilla tulisi säilyttää enemmän valinnanvaraa lukioidensa suhteen. Se, että suurlukio on nähty toimivaksi jossakin kaupungissa, ei tee siitä hyvää syytä tehdä kaikista lukioista suurlukioita. Niin Kannaksen kuin Tiirismaan lukion opiskelijoiden kannalta itsenäisyys on parempi ajatus.

Veera Miettinen (Helsinki, )

#88

Olen itse käynyt Tipalan ja kaksi lastani opiskellut Tiirismaan lukiossa. Yksi myös Kannaksen lukiossa.

Liisa Valkonen (Lahti, )

#92

Tipalan lukio merkittävä musiikkikasvattaja

Laura Lehtisaari (Lahti, )

#101

Olen Tiirismaan lukiossa enkä halua yhdistymistä. Tipalan henki ja yhtenäisyys häviää, jos koulut yhdistetään!

Venla Pekkala (Lahti, )

#107

Olen tällä hetkellä Tiirismaan lukiossa opiskelijana.

Anna Hifumi (Lahti, )

#126

Tiirismaa on ehdottomasti ainutlaatuinen lukio, jossa on äärimmäisen hyvä opiskella. Ja koska opettajat tuntevat opiskelijat ja ryhmät ovat järkevän kokoiset, on opetusta helppo muokata ryhmälle sopivaksi. Tällainen ei ole mitenkään mahdollista sellaisessa lukiossa, jota nyt suunnitellaan. Opiskelijat katoavat massaan ja tulokset tulevat varmasti heikkenemään, jos hanke Tiirismaan ja Kannaksen yhdistämisestä toteutetaan. Eivätkä yhdistymisestä saatavat säästöt oikeastaan olisi säästöjä, koska yhdistymistä varten olisi kuitenkin pakko rakentaa, kunnostaa ja järjestää niin paljon eri tekijöitä, että säästöistä tulisi suuria tappioita.

Sini Schroderus (Lahti, )

#129

Koulut olisi mielestäni hyvä pitää omina itsenäisinä kouluilaan eikä yhdistää isoksi yhteiseksi kouluksi.

Essi Mäkelä (Hollola, )

#130

Tipalanhengen puolesta!

Oona Nieminen (Lahti, )

#135

Haluan säilyttää pienet ryhmäkoot, joissa opiskelijalle on henkilökohtaiseen opetukseen mahdollisuus

Lari Mäkelä (Kalliola, )

#136

Haluan estää kahden koulun liittymistä suureksi kouiuksi. Lukiosta tukisi liian suuri ja on todella huono idea. Lahdessa ei enää olisi mukavia pieniä ja rauhallisia lukioita.

Dani-Christer Asikainen (Hollola, )

#146

Allekirjoitan, koska suurlukio ei ole opiskelijoiden etujen mukainen ratkaisu.

Eerika Karppinen (Turku, )

#154

Haluan säilyttää koulut ennallaan

Aija Tuliniemi (Lahti, )

#158

Kaikin puolin huono suunnitelma. Seuraukset olisivat erittäin surulliset opiskelijoille, opettajille ja koko Lahden kaupungille.

Katri Ahvenus (Helsinki, )

#167

Arvostan Tiirismaan lukion yhteisöllisyyttä. Sain aikanaan paljon eväitä elämääni oppilaitoksesta, jossa opettajat tunsivat oppilaat ja kannustivat ja ohjasivat myös yksilöllisesti. Tiirismaan ylioppilas -06

Mona Kivi (Janakkala, )

#180

Olen Tiirismaan lukion alumni

Suvi Jokiranta (Helsinki, )

#182

Olen itse käynyt Tiirismaan lukion ja nyt tyttäreni opiskelee samassa koulussa. Minulla itselläni on vain positiivisia muistoja Tipalasta ja tyttäreni kertoo jatkusvasti, kuinka ei voisi olla kiitollisempi, että pääsi aikoinaan Tiirismaalle ja että pelkää ajatella missä olisi jos ei Tipalassa. Koulun ilmapiiri on uskomaton ja opettajat ammattitaitoisia ja aidosti välittäviä. Toivon todella ettei tätä mahtavaa koulua yhdistetä suurlukioksi. Toivon sydämestäni, että se saa jatkaa omana ihanana itsenään ja jatkaa lahjakkaiden nuorten kouluttamista.

Leea Rönkkönen (Lahti, )

#183

Tiirismaan lukio on ainutlaatuinen omana itsenään. Oppimistulokset ovat loistavia ja koulun yhteishenki on uskomattoman hyvä, sitä on varmasti vaikea kuvitella ulkopuolisena. Itse kuitenkin olen Tiirismaan musiikkilinjalla, joten tiedän tämän omakohtaisesti. Edellä mainittujen asioiden lisäksi koulun koko on monelle syy tulla Tipalaan. Opettajamme ovat mahtavia ja kannustavia. Tiirismaa (ja itselleni etenkin musiikkilinja) on koulu, joka antaa voimaa elämän muihin haasteisiin. Toivon ja pyydän, ettei sitä oteta meiltä ja Tiirismaan tulevilta opiskelijoilta pois.

Rebekka Rönkkönen (Lahti, )

#189

Miksi Suomen 100v kunniaksi halutaan leikata a) opetuksesta (Suomen valtti ulkomailla) ja b) ***kulttuurista***. Tipalan musikaalit on rautaa. Älkää tuhotko tätä kulttuuria.

Kalevi Reentie (Järvelä, )

#192

olen entinen tipalalainen

emma hätönen (espoo, )