Säilytetään Saarenmaan Kyläkoulu

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1

Koulu on kylämme sydän. Siellä kohdataan erilaisten tapahtumien merkeissä. Koulu tarjoaa uuden opetussuunnitelman mukaista opetusta terveessä, luonnonläheisessä ja turvallisessa ympäristössä. Kyläkouluja tarvitaan!!

(Jyväskylä, 18.04.2018)

#5

Jyväskylä kasvaa ja laajenee myös Saarenmaan suuntaan. Koulua pitäisi jatkaa ja lakkautuksen sijasta kehittää.

(Jyväskylä , 19.04.2018)

#12

Kaupungin arvion mukaan koulun oppilasmäärä vähenee "merkittävästi" vasta noin 10 vuoden kuluttua kun koulun peruskorjauksen aika on käsillä. En näe mitään järjellistä syytä sulkea toimivaa ja turvallista koulua ennenaikaisesti.

(Jyväskylä, 19.04.2018)

#16

Olen itse käynyt tuota ihanaa ja rakasta kyläkoulua ja toivon, että vielä monet muut pääsevät kokemaan Saarenmaan kyläkoulun tunnelman monen monen vuoden ajan!

(Espoo, 19.04.2018)

#24

Keskittäminen suuriin yksiköihin on tämänajan ilmiö, josta tullaan vielä kalliisti maksamaan.

Oman kylän koulut parantavat ihmisten -ei pelkästään lasten- yhteisöllisyyttä, lasten turvallista kasvamista kun kaikki tuntee toistensa lapset (yleensä nimenomaan koulujen kautta!) ja yhteisöllisyys parantaa aina ihmisten hyvinvointia. Tämä positiivinen yhteisö-näkökulma koskee kaikkia kyläkouluja Suomessa, ja on surullista katsoa uutta "massa-suuntausta" joka tuntuu olevan kirstunvartioiden suuressa suosiossa.

On totta, että Saarenmaan koulun oppilailla lähes jokaisella on maksettu koulukuljetus, mutta suinkaan kaikki eivät päivittäin julkisilla kulje, vaan kouluihin pyöräillään ja kävellään vanhempien kanssa. Tämän hyötyliikunnanmahdollisuuden poistuminen on harmittanut lapsia. Ymmärrän, ettei kaikki lapset Suomessa asu niin lähellä kouluja, että voisivat omin jaloin kulkea, mutta meidän kylällä tämä mahdollisuus on ollut ja on kurjaa kun se viedään.

(Jyväskylä, 19.04.2018)

#28

Terve , turvallinen kyläkoulu,elämää kyläraitilla, yhteisöllisyys, harrastusmahdollisuuden lähellä kotia.Miksi pitää kiirehtiä ? Miksi lapset pitää tunkea entisestään ahtaisiin kouluihin. Tilanne ei helpotu,uusia taloja rakennetaan ja lapsia(asukkaita) tulee lisää. Saarenmaan koulua ei saa lakkauttaa. Kyläkoulu on Saarenmaan sydän <3

(Palokka, 19.04.2018)

#29

Lähikoulut ovat nuorille hyväksi.

(Lahti, 19.04.2018)

#54

Saaremmaan koulun puolesta.Koululla on
historiansa meille kyläläisille.Koulu on tärkeä lapsille ja muille.Ei pieniä lapsia kuletella pitkiin matkoihi ja uskon ilmapiirikin on hyvä.
Meille niin rakas koulu jo vuosikymmenten.

(Jyväskylä, 19.04.2018)

#59

Lasten etu on ensisijaisen tärkeää ja kannatan ehdottomasti, että pienet koululaiset saisivat aloittaa koulutiensä turvallisesti pienessä koulussa. Isoissa ehtivät kyllä opiskella sitten myöhemmin monta vuotta.

(Jyväskylä, 19.04.2018)

#63

Ihana pieni kyläkoulu, mahtavat ulkoilualueet lapsille!!

(Jyväskylä, 19.04.2018)

#69

Koulut ovat ihan liian täynnä muutenkin ilman ihanien "pienien" kyläkoulujen lakkauttamista. Vaikka Savulahden koulu valmistuu 2019 se saa varmasti tarpeeksi oppilaita ilman Saaremmaan koulun lakkauttamista. Isot luokat eivät ole lapsille hyväksi missään muodossa.

(Jyväskylä, 19.04.2018)

#76

itse ja tyttäreni käynyt koulun ja se oli ihanaa aikaa. Turvallista, hyvä opetus, rauhallinen ympäristö lapsille.

(jvyäskylä, 19.04.2018)

#81

Lasten asemaa ja oikeutta turvalliseen elämään ja tasapainoiseen kehittymiseen on antaa oppia pienemmissä ryhmissä tutustumalla ja kiintymällä oman alueen ihmisiin ja ympäristöön. Kaikki eivät kestä suurissa yksiköissä, eivätkä tule huomatuksi!

(Äänekoski, 19.04.2018)

#84

On tärkeää, että lapset saavat käydä mahdollisimman lähellä omaa kotia koulua, jolloin koulupäovät eivät veny liian pitkiksi, alueella kuitenkin on lapsia, jotka koulua kävisivät ja koulun lakkauttaminen vaikeuttaa perheiden arkea.

(Jyväskylä, 19.04.2018)

#96

Koulut ovat kylien elinvoimaisuuden ja vetovoimaisuuden kannalta elintärkeitä. Ja kylät ovat kaupunkien elinvoimaisuuden ja vetovoimaisuuden kannalta elintärkeitä.

Jos kylät eivät voi hyvin, ne eivät vedä asukkaita. Ja jos kylät eivät vedä asukkaita, ei vedä koko kaupunkikaan.

Ihminen joka haluaa asua maalla ja lastensa käyvän kyläkoulua, ei muuta sen sijaan keskustaan koulun perässä. Hän muuttaa naapurikuntaan, kylään jossa on koulu.

Nähty juttu, meidänkin perhe näin teki. Ja tällä kylällä, johon muutimme, on koulu. Sieltä mistä tänne tulimme, oli koulu juuri viety. Kun muutimme, meinasivat viedä täältäkin.

Moni piti sormea valmiina klikkaamaan talon myynti-ilmoituksen nettiin samalla hetkellä kun kaupunki nuiji päätöstä koulun säilymisestä. Onneksemme ei tarvinnut klikata, saimme pitää koulun.

Edellisellä kylällä moni klikkasi kun sieltä vietiin koulu.

Tälle kylälle on uusia perheitä muuttamassa naapurikunnasta. Koska täällä on koulu.

(Äänekoski, 19.04.2018)

#114

Saarenmaan koulu tulee säilyttää käytössä 5 vuotta, jona aikana selviää Palokan alueen koulujen oppilasmäärät sekä tilatarpeet.
Saarenmaa-Vertaalan kyläyhdistyksen perustajajäsen, ex-pj

(Palokka, 20.04.2018)

#115

Pieni kyläkoulu on iso asia pienen koululaisen alkutaipaleella,
Pieni ryhmä tuo rauhallisen oppimisympäristön, luonnon keskellä välitunnit, mikä sen parasta :)
Lyhyt koulumatka on myös tärkeä osa päivän pituutta.

(Jyväskylä, 20.04.2018)

#116

moi!koulu pitää säilyttää ehdottomasti.koska siellä on kylän yhteinen kokoontumispaikka.tärkeä seikka on myös se että koulun lopettamisen myötä menee myös yksi liikuntapaikka!!!nuorten liikkumisesta toitotetaan.mitenkäs liikut jos siihen ei anneta mahdollisuutta!!!hei herätkää!!!

(jyväskylä, 20.04.2018)

#117

Terve koulu,lämpenee maalämmöllä,hyvät liikuntamahdollisuudet,ja lapsilta säästyisi pitkät koulumatkat,sopivan pienet ryhmät ,hyvät alut pienille koululaisille

(Palokka, 20.04.2018)

#128

Pitäkää kuolu pystyssä ei kannata lopettaa.

(Palokka, 20.04.2018)

#156

Säilytetään Saarenmaan koulu. Se on merkittävä osa alueen historiaa ja on lapsillemme lämminhenkinen, kotoisa paikka varttua. Lähiympäristö metsineen tarjoaa huikeat mahdollisuudet oppia luonnon merkitysestä ihmiselle: isommissa kouluissa vastaavaa mahdollisuutta ei ole.

(Jyväskylä, 22.04.2018)

#161

Ihana kyläkoulu. Säästäkää!! Lapset saavat opiskella vielä turvallisesti pienissä ryhmissä ja pysyä lapsina.

(Jyväskylä, 23.04.2018)

#186

jatkakaa koulua. terve vanha hieno koulu. itsw myös siellä opiskellut

(jyväskylä , 23.04.2018)

#194

Ehdottomasti Saaremmaan kyläkoulu säilytettävä. Lapsille annettava mahdollisuus käydä kodin lähellä olevassa ihanassa koulu ympäristössä suorittamassa oppivelvollisuus, ei kaikkia pikku ihmisiä tarvitse tunkee isoihin laitoksiin

(Jyväskylö, 23.04.2018)

#199

Itsekkin olen koulutieni siellä aloittanut toiselta luokalta. Turvallinen koulu.

(Uurainen, 23.04.2018)