EI TUULIVOIMAA VAALAAN - PELASTETAAN OULUJÄRVEN AINUTLAATUISET ERÄMAAMAISEMAT JA TERVEELLINEN ELINYMPÄRISTÖ MEILLE KAIKILLE

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#2

Pidetään Vaala puhtaasti luonnonkauniina kuntana, ei lähdetä tekemään päätöksiä, joiden hinta joudutaan maksamaan tulevaisuudessa.

Marika Juka-Lämsä (Vaala, 31.07.2018)

#5

Vastustan jyrkästi tuulivoimapuistojen rakentamista Vaalaan.

Jouni Seppänen (Vantaa, 31.07.2018)

#8

Ei tuulivoimaa Vaalaan!

Jorma Salomaa (Vaala, 31.07.2018)

#11

Ei tuulivoimaa Vaalaan, säilytetään ainutlaatuinen luonto Vaalassa meille ihmisille ja eläimille terveellisenä.

marcus Raappana (vaala, 31.07.2018)

#12

Ei tuulivoimaa Vaalaan! Olen muuttanut Vaalaan paluumuuttajana tämän hienon luonnon ja rauhallisen sekä terveellisen ympäristön takia enkä halua että sitä tuhotaan. Toivon ettei lapseni tai lapsenlapseni tarvitse murehtia miten loppuunkuluneet valtavien myllyjen ongelmajätteet siivotaan luonnosta. Tuulivoimalat tulee keskittää merten rannikkoalueille jossa todella tuulee ympäri vuoden ei arvokkaille luontopaikoille tai asutuksen lähiympäristöön.

Aino Leinonen (Vaala, 31.07.2018)

#18

Ei Tuulivoimamyllyjä Vaalaan !!!!

Pirkko Juutinen (Vaala, 31.07.2018)

#20

Vaalassa riittävästi vesivoimaa tehkää enemmin bioenergiaa hakkeesta tai auringosta. Tuulivoimalat erittäin haitallisia matkailulle.

Jari Leinonen (Vaala, 31.07.2018)

#24

Haluaako Vaalan kunta, että muutenkin pieni työssä käyvä väestö muuttaa pois paikkakunnalta, kun tuulivoimalan negatiiviset terveysvaikutukset alkavat näkymään.

Heli Vornanen (Espoo, 31.07.2018)

#29

Hei. Meillä on tila nimeltä Saviaho osoitteessa Kongasmäentie 147. Miten tuulivoimahankkeen alue sijoittuu tähän tilaan nähden? Lienee yksi lähimpänä oleva tila. Emme ole saaneet tästä hankkeesta mitään tietoa tai yhteydenottoa.

Merja Wallin (Hollola, 31.07.2018)

#40

Nämä lähes 300m pitkät voimalat , näkyy ja tuntuu kauas..Matkailun kehittämisen saa unohtaa näiden tultua koska turismin lisäämiseksi tarvitaan nopeita yhteyksiä.ilmailun edistäminen tällä alueella olisi paikkakunnan etu.
Sekä pelastus helikopterin avun saaminen vaikeutuu,näillä alueilla.
Miettikää kahta täyskokoista pysty mäntyä päällekkäin ja ylös lisätään siihen toiset kaks ja uudellen kunnes olette kuvitellut 10 kertaa. Ja sen jälkeen vielä 4 mäntyä, olette kuvitellut yhden tuulivoimalan pituuden..
Minä pystyin kuvittelemaan vain 2 mäntyä aivot löi vastaan,kun ne ei ole koskaan nähnyt mitään niin korkeaa.

Laskuvarjot avataan viimeistään 300m jotta voi turvallisesti tulla alas.
On se julmetun korkea,300m ei edes pelota kun talot on tikkuaskin kokoisia ja puut kuin tulitikut. Sillä korkeudella maailma näyttää lasten lego leikiltä .
Sen tiedä miltä maailma näyttää tuulivoiman lavan korkeudessa, mutta en kykene kuvittelemaan sitä voimalaa ylöspäin.
Ihan taatusti sillä on vaikutusta ilmailun eli pelastus helikopterin avun saamiseen.
Kannatan pien tuulivoima joissa hyöty tulee suoraan jokaiselle itselleen.ja näin ihmiset on riipumattomia sähkönjakelu verkosta ja näin ihmisten varat käytettävissä johonkin muuhun. Ja jopa voi tienata myymällä sähköä.

Laila Lakkala (Vaala, 01.08.2018)

#46

Järjetön hanke!

Arttu Seppänen (Oulu, 01.08.2018)

#52

Hankkeen suuruus ja ympäristövaikutukset huomioiden hanke on järjetön. Tuulivoimalat ovat järkyttävän korkeat ja tulevat näkymään järvelle, pilaten maiseman. 300:sta tuulivoimalasta lähtee iso ääni. Kokemusta on Espanjan tuulivoimala-alueista, joissa oli n. 20 tuulivoimalaa ja niistäkin kantautui erikoinen ääni pitkän matkan päähän. Mm Uonuan lammet menevät täysin pilalle kun suunniteltu alue hipoo pikku-Uonuaa. Alueella on runsaasti mökkiläisiä. Tuulivoimala tulee vaikuttamaan myös kiinteistöjen hintaan alentavasti. Nytkin, kun VR nosti ratapenkkaa, on melusaastetta syntynyt enemmän. Junien ääni kantaa metsikön läpi Leinolanlahdelle. Ääni on suorastaan karseaa meteliä. Leinolanlahdella on myös kesämökkiasutusta ja matka suunniteltu tuulivoima-alue sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä. Kesämökkiasukkaat voivat vaihtaa kuntaa, jolloin Vaalalta jää heidän tuomat tulovirrat saamatta. Kesäloma-asukkaille ei ainakaan ole tiedotettu tästä hankkeesta suoraan postilaatikkoon jaettavalla tiedotteella. Vaalan kunnan toiminta ei ole avointa, kuten Hallintolaki edellyttäisi. Kesäloma-asukas ei seuraa aktiivisesti kunnan hallintoa. Toivon, että Vaalan kunnan päättäjät hylkäävät tämän hankkeen ottaen huomioon ympäristö- ja luontoarvot sekä matkailun ja kesäasukkaiden näkökulman. Merkittävää on tietysti pysyvästi alueella asuvien ihmisten hyvinvoinnin vaarantuminen.

Seija Paasi (Vaala, 01.08.2018)

#65

En halua vapaa-ajan asuntoni lähelle massiivista ja äänekästä tuulivoima hirviötä!

Niilo Karjalainen (Vaala, 02.08.2018)

#76

Vietämme kesämme Vaalan Jaalangassa, ja olemme todella huolissamme massiivisen tuulivoimalan aiheuttamista haitoista.

Laura Kääriäinen (Helsinki, 05.08.2018)

#92

Sadat ihmiset ovat Suomessa joutuneet muuttamaan kotoaan pois tuulivoimaloiden aiheuttamien vakavien terveyshaittojen takia ja tästä johtuen emme mekään haluaisi menettää omaa ja tärkeää vaapaa-ajan asuntoamme. Melun, infraäänen ja muun tuulivoimalan aiheuttaman terveyshaitan kohteeksi joutuneet uhrit kokevat raskaita terveydellisiä, taloudellisia ja henkisiä menetyksiä. Altistuneiden ja terveysongelmia saavien määrä kasvaa päivä päivältä, tämä meitä kovasti huolestuttaa.

Marjo Kreivi (Kempele/Liminpuro, 14.08.2018)

#94

Sadat ihmiset ovat Suomessa joutuneet muuttamaan kotoaan pois tuulivoimaloiden aiheuttamien vakavien terveyshaittojen takia ja tästä johtuen emme mekään haluaisi menettää omaa ja tärkeää vaapaa-ajan asuntoamme. Melun, infraäänen ja muun tuulivoimalan aiheuttaman terveyshaitan kohteeksi joutuneet uhrit kokevat raskaita terveydellisiä, taloudellisia ja henkisiä menetyksiä. Altistuneiden ja terveysongelmia saavien määrä kasvaa päivä päivältä, tämä meitä kovasti huolestuttaa.

Eero Kreivi (Kempele/Liminpuro, 14.08.2018)

#98

Ehdoton ei tuulivoimalle, haluamme nauttia edelleen hiljaisuudesta ja luonnon kauneudesta, emme.

Päivi Leinonen (Oulu, 15.08.2018)

#103

Säästetään Kainuun Meri ja sen kaunis ympäristö tuleville sukupolville

Pertti Määttä (KEMPELE, 15.08.2018)

#105

Kunta ei ole riittävästi tiedottanut vapaa-ajan asukkailleen tuulivoimalahankkeista, jotka pilaavat maisemat ja laskevat vapaa-ajan asuntojen arvoa. Jaalangan alueella on paljon mökkiläisiä, jotka eivät ole tulleet ihailemaan massiivisia tuulivoimaloita eikä nauttimaan infraäänistä, joiden haitallisia vaikutuksia ei tunneta eikä tunnusteta. Eivätkö vapaa-ajan asukkaat, jotka asuvat etupäässä Oulun ja Kajaanin seuduilla, merkitse kunnalle ja sen elinkeinoille mitään?

Tarja Pasma (Kempele/Jaalanka, 15.08.2018)

#113

Teollinen tuulivoima hajautettuna erämaamaisemiin ja luonnonalueiden pirstaloiminen teillä ja sähkölinjoilla ei ole sattumasähkön ja sen aiheuttamien haittojen arvoista.

Virpi Poikolainen (Konnevesi, 16.08.2018)

#116

Oulujärven maisemaa ei saa pilata

Samuli Leinonen (Kempele, 17.08.2018)

#120

Käykääpä itse tutustumassa alueeseen!

Päivi Lindgren (Oulu, 19.08.2018)

#138

Samat terveiset myös Utajärvelle - seuratkaa Muhoksen esimerkkiä

Heikki Pulkka (NUOJUA, 21.08.2018)

#140

En hyväksy tuulivoimalaa,kuka hyötyy

Jaana Uusitalo (Oulu, 21.08.2018)

#152

Vaalan vahvuuksia ovat Oulujärvi, Rokuan harjumuodostelma sekä rauhallinen, puhdas ja osittain erämaamainen luonto... ja vieläpä kohtuullisen matkan päässä Oulusta. Suunnitellut tuulivoimapuistot tulevat merkittävästi laskemaan edellä mainittujen vetovoimaa, sekä Vaalan kiinnostavuutta niin vapaa-ajan kuin vakituisen asumisen suhteen. Lisäksi suunniteltujen 8MW tuulivoimaloiden terveysvaikutuksista ei ole pitkäaikaisia tutkimustuloksia...haittoja on kuitenkin on todettu olevan huomattavasti pienemmistäkin tuulivoimaloista rakennetuissa puistoissa. Tuulivoimapuistojen alle sekä välittömään läheisyyteen sijoittuvat maa-alueet muuttuvat monessa mielessä joutomaaksi, joka kokonaisuudessaan tulee olemaan merkittävä osa Vaalan maapinta-alasta. Ottaen huomioon, että tyypillisesti tuulivoimayhtiöt maksavat kunnalle verotuloja ainoastaan yleisen kiinteistöveron kautta, haitat ja saavutettavat hyödyt eivät ole missään järkevässä suhteessa keskenään.

Jari Viitala (Oulu / Vaala, 22.08.2018)

#156

Jokivarrenlikkana oon sitä mieltä että paljon on luontoa tuhottu jo pitkin maailmaa, meillä on vielä paljon puhdasta ja kaunista, annetaan sen olla, kun jotain vielä on.
Näillä tuulimyllyillä on huonoja puolia ja niitä on paljon, en laita rahaa vieläkään ihmisen terveyden edelle.
Enkä luonnon puhtauden.
Ja tuskin näitä sotkuja mitä jälkeen jää kukaan perästä tulee siivoamaan.

Sini Lyly (Vaala, 23.08.2018)

#171

Oulujärvi on Kainuun/Pohjois-Pohjanmaan helmi. Sen maisemia ja luontoa ei saa pilata massiivivilla tuulivoimaloita.

Timo Hakkarainen (Kempele, 29.08.2018)

#180

En halua, että ihmiset, eläimet ja ympäristö kärsivät.

Sirkka Väisänen (Oulu, 03.09.2018)

#181

Pilaa vaalan luonnon voimalat sopii merelle paremmin.

Reijo Väisänen (Oulu, 03.09.2018)

#185

Ei tuulivoimaloita pilamaan Oulujärven maisemaa, luontoa ja ihmisten elinolosuhteita. Nyt ollaan suunnittelemassa Vaalaan maailman suurimpia tuulivoimaloita. Yhden tuulipuiston koko on jopa 65 tuulivoimalaa, tuulivoimaloiden korkeus on 280 metriä (napakorkeus 190 m ja roottorin läpimitta 180 m) , ja yhden tuulivoimalan teho 8 MW. Tämän suuruusluokan maavoimaloita ei ole aikaisemmin maailmalla eikä Suomessa rakennettu. Kokemusta/tutkimustietoa tällaisten jättikokoisten voimaloiden ympäristö- ja terveysvaikutuksista ei ole. Tuulivoimaloiden melu on suoraan riippuvainen tuulivoimaloiden tehosta ja voimaloiden lukumäärästä. Melu- ja vilkkumisvaikutukset voivat olla useita jopa kymmeniä kilometrejä. Maisemalliset vaikutukset ovat kymmeniä kilometrejä

Reijo Pasma (Liminpuro/Kempele, 06.09.2018)

#186

Tuulivoimaloista on monenlaista haittaa ympäristölle mm. melu, suurille linnuille ja maisemahaitta. Terveysvaikutuksista on myös jo runsaasti järkyttäviä esimerkkejä useiden kilometrien päästä voimaloista. Kuinka voi hyväksyä sellaisia laitoksia, joiden lähellä ei voi edes asua!
Perheeni vapaa-ajan asunto on Vaalan Jaalangassa. Mökkirantamme Leinolanlajdessa on jo pilattu soiden ojituksen aiheuttaman rantojen rehevöitymisen kautta. Nyt on tarkoitus pilata myös muu ympäristö!
Vaalan alueella ei mielestäni ole yhtään sellaista aluetta, johon tuulivoimaloita pystyisi ongelmitta rakentaa.

Jouni Ruuskanen (Kajaani, 07.09.2018)

#195

Ei turmella siä kaunista mikä vielä jäljellä on.

Meeri Kaakinen (Helsinki, 16.09.2018)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…