Säilytetään Risto Rytin puisto virkistysalueena

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#4

Risto Rytin puisto on tärkeä henkireikä ja liikuntapaikka kaiken ikäisille ympäri vuoden.

Ritva McDermott (Helsinki, 15.05.2019)

#9

Vaadin pitämään Riston puiston nykyisenä ulkomuotona. Lapset kokoontuvat turvallisesti aktiivisena leikkimään siellä ja muutenkin on oivallinen paikka opettaa pyöräilemään, urheilemaan, ja oleskelemaan.

Laura Asp (Helsinki, 15.05.2019)

#19

En olisi tästä tiennyt. Kiitos Jonna!

Timo Kurvi (Helsinki, 15.05.2019)

#20

Risto Rytin puisto ympäristöineen on tosi hyvä leikkipaikka lapsille, varmaan paras mitä saarelta löytyy. Mielestäni Risto Rytin puisto tuntuu siksi huonoimmalta mahdolliselta paikalta rakennuksille. Kai sitä nyt joku muu paikka saarelta löytyy rakennuksille kuin juuri se paras leikkipaikka?

3-vuotiaalle lapselleni puisto on hyvin tuttu ja tärkeä paikka. Asuimme ennen siinä vieressä ja nyt muutama sata metriä kauempana, mutta käymme siellä usein yhdessä. Lisäksi lapseni ulkoilee siellä aina arkipäivisin, koska on perhepäivähoidossa kyseisen leikkipuiston vieressä.

Mikko Paltamaa (Helsinki, 15.05.2019)

#25

Puisto on todella tärkeä perheelleni jossa käydään talvisin laskemassa liukumäkeä ja kesällä potkotaan palloa ja juostaa rataa ympäri.

Ilona Chevakova (Helsinki, 15.05.2019)

#29

Aivan käsittämätöntä että juuri remontoituun (edellisen paviljongin jäljiltä) ja kovassa käytössä olevaan puistoon nyt lyhyellä suunnittelulla ja asukkaita kuulematta ilmoitusluonteisesti rakennettaisiin taas paviljonki.

Johanna Winberg (Helsinki, 15.05.2019)

#38

Risto Rutin puistosta on liian pitkä kävely Brändö lgst sekä gymnasietniin opettajilla sekä oppilailla.

Nina Liemola (Helsink, 15.05.2019)

#46

Vasta kunnostetun ja alueen kannalta tärkeän virkistysalueen turmeleminen on lyhytnäköistä ja turhaa. Toivon että järjestätte asian kestävällä ja mielekkäällä tavalla!

Inka Harpf (Järvenpää, 15.05.2019)

#50

Risto Rytin puisto pitää säilyttää virkistyskäytössä. Tilapäiselle päiväkodille löytyy parempiakin paikkoja, mm. Relanderin aukio.
Helsingin kaupungin päätöksenteko ei vaikuta tämän perusteella läpinäkyvältä.

Mikko Koivumaa (Helsinki, 15.05.2019)

#59

Jatkuvassa käytössä olevan puiston uhraaminen väliaikaiselle rakennukselle, jonka kunnostus on maksanut yli miljoona euroa, VAIKKA alueella on kaavottajankin mukaan parempia paikkoja rakentaa on täysin järjen vastaista. Ja jos tähän ratkaisuun kuitenkin päädytään miten varmistetaan, että puisto palautetaan nykyisen kaltaiseksi? Mistä rahoitus puiston palauttamiseksi, kaupunki maksaa?

Janne Väätäinen (Helsinki, 15.05.2019)

#64

Riston puisto on arkkitehtonisesti ja toiminnallisesti onnistunut kokonaisuus. Pyöreä tekonurmialue istuu hyvin ympäristöön. Koripalloteline ja jalkapallomaalit ovat kovassa käytössä. Tasaista asfalttia pitkin lapset opettelevat polkupyöräilemään ja vanhukset käyvät jaloittelemassa rollaattoreillaan. Puiston katosta käytetään jatkuvasti levähtämiseen: vanhukset kierrosten välissä ja pienten lasten vanhemmat vaunukatoksena. Kulosaaren julkiset katutilat eivät tarjoa vastaavia toiminnallisia ominaisuuksia ja niiden uudelleen rakentaminen vie vuosia. Nyt ei pidä hukata jo onnistunutta kokonaisuutta. Riston puisto hyvä esimerkki esimerkkinä onnistuneesta puistosuunnitelmasta. Annetaan puiston sosiaalisen ja yhteisöllisen arvon kasvaa korkoa korolle. Parakkipäiväkotia ei pidä missään nimessä rakentaa tälle paikalle.

Panu Härmävaara (Helsinki, 15.05.2019)

#74

Puistoa ei saa tuhota!

Janne Pelkonen (Helsinki, 15.05.2019)

#91

Risto Rytin puisto luonnon mukainen , turvallinen " keidas", myös pienimmille luontoretkeilijöille linnut ja oravat tutuiksi. Pulkkamäestä ei vahingossakaan hujahda auton alle. Jalkapallo kenttä ei vaadi pienen katsojan joka askelen vartiointia ja aidattu leikkipaikka "montussa" tuulen suojassa.
Minusta olisi lyhytnäköistä tuhota vanha puusto, TILAPÄISEN OPETUS- JA PÄVÄKOTIRAKENNUKSEN VUOKSI,
Kun tilapäisen tilan tarve loppuu, puusto ei taikasanalla palaa 100 vuotiaaksi.
Metsä kontaktilla on myös tieteellisesti todettu aikuisillekin suotuisat terveydelliset vaikutukset, verenpaine laskee ja stressi lievittyy.
Monen kauppareissun ja työmatkan olen todennut kulkevan Risto Rytin puiston polkuja pitkin.
Isoäidin roolissa puiston käyttäjä ja ihailija

Ruth Laitinen (Turenki, 15.05.2019)

#97

Viheralueita tarvitaan, asukkaiden kohtaamispaikat ovat tärkeitä.

Kaisu Lindroos (Espoo, 15.05.2019)

#102

Asian valmistelu on ollut byrokraattista. Lienee jokin pykälä, jonka nojalla lähintä naapuriakaan ei tarvitse uudisrakentamisasiassa kuulla? Vaikka rakennus pihoineen olisi väliaikainen, on ympäristön muutos erittäin merkittävä. Vastustava kanta alueen asukkailta on valmistelijoiden ja päättäjien itse pohjustama - emme päässeet tuntemaan koko hanketta ennen kuin saimme kuulla siitä kuin faktana! Riston puisto on kokenut kovia vuosien ajan - ensin päiväkotiparakki, sitten perinpohjainen remontointi liikuntakäyttöön. Nyt täällä on valmista ja kaupunkilaiset äänestävät jaloillaan - vihreästä ja liikkumiseen kannustavasta paikasta osataan iloita, kuten joka päivä ikkunasta näemme.

Asunto Oy Risto Rytintie 24 Hallitus (Helsinki, 15.05.2019)

#105

Relanderiaukio olisi kaikin puolin sopivin sijainti.

Erika Ehrnrooth (Helsingfors, 15.05.2019)

#107

Olen aivan samaa mieltä addressin tekijän kanssa. Kauempaa tulevana vierailijanakin paikan vilkkaan ja monipuolisen käytön on voinut havaita.

Pirjo Härmävaara (Turku, 15.05.2019)

#120

Risto Rytin puisto pitää ehdottomasti säilyttää virkistysalueena!

Olen työskennellyt jo 8 vuotta puistotätinä Kulosaaressa osoitteessa Risto Rytin tie 22-24 olevassa leikkipuistossa. Olen yksityinen perhepäivähoitaja. Ulkoilen lasten kanssa päivittäin Risto Rytin puiston jalkapallokentällä.

Lapset tykkäävät paljon pelata palloa sillä kentällä ja iltapäivisin vietämmekin siellä paljon aikaa. Kenttä sopii hyvin myös pienimmille lapsille. Iltaisin sillä kentällä pelaavat myös nuoret ja perheet. Kentällä harjoittelevat myös jalkapalloseurat.

Terveisin, Helina Winberg, Helsingin kaupungin Puistotäti sekä yksityinen perhepäivähoitaja.

Helina Winberg (Helsinki , 15.05.2019)

#134

Risto Rytin puisto on erittäin tärkeä virkistysalue Kulosaarelaisille. Se antaa lapsille ja aikuisille liikunta ja yhdessäolo mahdollisuuksia. Myöskin ruotsinkielisen päiväkodin sijoittaminen sinne olisi hankalaa, sillä eskari olisi toisella puolella Kulosaarta. Työntekijöiden tärkeä yhteistyö kävisi mahdottomaksi ja vaikeuttaisi sekä eskarin, että päiväkodin arkea huomattavasti.

Sari Leka (Helsinki, 16.05.2019)

#161

Risto Rytin puisto tulee säilyttää yleisessä puistokäytössä, johon se on suunniteltu. Puisto on kaikkien kulosaarelaisten kohtauspaikka ja sinne tullaan joka puolelta saarta. Kentän ja leikkipuiston käyttö on erittäin aktiivista kaikkina vuodenaikoina ja edellytys saaren kaiken ikäisten asukkaiden hyvinvoinnille. Kunnostettu kenttä kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan. Ilmoitusasiana hanke ei voi mennä läpi. Sopivampia sijoitusvaihtoehtoja on etsittävä sinnikkäämmin. Sellaisia saarella on.

Anna-Kaisa Puranen (Helsinki, 16.05.2019)

#164

Risto Rytin puisto on ainoa puisto Kulosaaressa, joka tarjoaa korkeatasoiset leikkimahdollisuudet pienimmistä taaperoista isompiin leikkijöihin. Vasta muutama vuosi sitten valmistunut tekonurmikenttä on kerännyt hämmästyttävän suosion alueen lapsien joukossa varsinkin kesäiltaisin, jolloin voi todistaa iloisia pallopelejä. Puisto on monelle alueen lapselle myös ainoa vaihtoehto leikkipaikaksi, joka ei ole autojen ympäröimänä, joten lapset voivat turvallisesti leikkiä alueella saapuen siihen jopa itsenäisesti ilman huolta autoteiden ylittämisestä. Älkää missään nimessä edes harkitko tämän virkistysalueen muuttamista parakkirakennelmaksi! Juliuksenpuisto voisi olla harkinnan arvoinen tähän tarkoitukseen sen ollessa erittäin väljä ja keskinkertaisesti varustettu nykyisessä muodossaan.

Tuomas Taruvuori (Helsinki, 16.05.2019)

#171

Saarella on lähes konsensus siitä, että Relanderinaukio on paras sijainti väliaikaiselle paviljongille. Tämän sijainnin hyväksyvät myös Domuksen henkilökunta, paviljonkiin siirtyvien lasten vanhemmat ja useat muut tahot, jotka ovat joko Riston puistoa tai Juliuksen puistoa (tai sen pohjoispuolta) sijaintina vastustaneet, eli luulisi päätöksen olevan aika helppo? Taksitolppa on yksinkertaista siirtää ja puut saisivat jäädä - lisäksi etäisyydet eri kouluihin ja puistoihin ovat lyhyet.

Annamari Ahlmark (Helsinki, 16.05.2019)

#172

Kuinka on mahdollista, että veronmaksajien varoja yli miljoona euroa maksanut puisto halutaan tuhota mieluummin kuin rakentaa tyhjälle tontille Relanderin aukiolle, joka on todettu parakille sopivaksi ja jota kaupungin oma kaavoittaja kannattaa, samoin kuin sadat Kulosaarelaiset, jotka ovat järkyttyneitä tällaisesta mielivaltaisesta suunnitelmasta, jossa vailla mitään perusteluja heitetään miljoona euroa roskiin. Kaikki kaupungin Relanderin aukion "ongelmakohdat" on ratkaistavissa maalaisjärjellä, kuten piha-alueelle jäävien puiden kaatamisperuste- aidataan ne puut pihan sisään.

Asunto Oy Kyösti Kallion tie 6 asukkaat (Helsinki, 16.05.2019)

#186

Rakentakaa nyt ihmeessä siihen mihin jo laitoitte kaivinkoneen ja aidat. Yksi vaihtoehto voisi olla tyhjät parkkipaikat, joita ei käytetä juuri lainkaan. Toinen sijaitsee Mustikkamaan sillan juuressa Kulosaaren puolella ( siellä autoja vsin kun on kissojen yl)ja toinen Lars Sonckin tiellä eteläisessä Kulosaaressa.

Veera Berner (Helsinki/Kulosaari, 16.05.2019)

#191

Vasta kunnostettu puisto on lapsiperheiden kiintopiste saarella. Sitä ei voi tuhota. Muita paikkoja paviljongille löytyy saarelta. On järjetöntä hävittää toimivin lasten aktiivinen puisto Kulosaaresta.

Hanne Calonius (Helsinki, 16.05.2019)