Tuomalan Mansikkamäen metsäalueen Tuusulan kunnan hakkuuhankkeen keskeyttäminen

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#25

Luonto on rikkaus monella tapaa, eikä meillä Etelä Tuusulassa ole enää liikaa metsiä. Kyseinen metsä aluehan on mahtava ulkoiluun ja virkistäytymiseen😊.

Jani Yltävä (TUUSULA, )

#66

Luontoa tuhotaan jo ihan tarpeeksi maailmalla. Tämä on ihmisillekin tärkeä kohde. Antakaa mansikkamäen olla rauhassa!

Antti Selamaa (Kerava , )

#91

Äärimmäisen kaunis alue, joka pitäisi ehdottomasti jättää ennalleen kaikkien nautittavaksi.

Maarit Sajakoski (Helsinki , )

#106

Metsä pitää säilyttää

Seija Leveelahti (Järvenpää, )

#108

Tuusulalla tuntuu olevan joku outo vimma tehdä aivan älyttömiä luonnon moninaisuutta vastustavia tempauksia. Tätä aluetta tarvitaan virkistysalueeksi, ei siellä ole edes niin paljon puutakaan, että hakata pitäisi.

Timo Repo (Järvenpää, )

#117

Nämä ovat upeita voimaantumispaikkoja alueen asukkaille. Ja kauempaakin tuleville.
Antakaa meidän jatkaa siitä nauttimista.

Anne Kotakorva-Stanley (Helsinki, )

#121

Tuomalan monimuotoinen metsä on aarre.

Pekka Punkari (Helsinki, )

#140

Metsäalueiden hajoittaminen ja arvokkaan luontoalueen poistaminen virkistyskäytöstä vaikuttaa negatiivisesti laajempaakin alueeseen.

Heli Kytö (Mäntsälä , )

#142

Toivoisin, että Tuusulassa ymmärrettäisiin lähimetsien merkitys ihmisten hyvinvointiin. Siksi tänne muutetaan. Siksi niitä ei pidä hakata. Rakennetut puistot maksavat moninkertaisesti, samalla kuitenkin tuhoutuu luonnon monimuotoisuus, kauneus, rauha ja hiilinielut. Avoimeksi hakattu ei kasva kymmeniin vuosiin ennalleen.

Eeva-Liisa Nieminen (Tuusula, )

#145

Säästäkää vanhat metsät ! Niitä on Suomessa kovin vähän !

Marjukka Hyytiäinen (Helsinki, )

#150

Hakkuut tuhoavat metsän virkistyskäytön

Sami Kettunen (Tuusula, )

#155

Toivon että Mansikkamäen hakkuista luovutaan ja alueen virkistyskäyttöä aletaan suunnittelemaan. Alueelle tulisi luoda merkitty polkuverkosto pitkospuineen. Aluetta tulisi lisää suojella ja suoaluetta ennallistaa.

Antti Niemi (Tuusula, )

#159

Tämän metsän arvo on metsänä paljon enemmän kuin sen myydyistä puista voi ikinä saada. Säilyttäkää metsä!

Sirpa Järvinen (Tuusula , )

#181

Suojelkaa kaunis lähimetsämme.

Tiina Hämäläinen (Kerava, )

#186

Me tarvitsemme.metsämme!!!

Birgitta Wulf (Kerava, )

#190

Kuljen itse ja perheeni kulkee paljon Tuomaalansuon metsissä. Sinne hakeutuvat Tuusulan ja Keravan lähialueiden ulkoilijat, koiranulkoiluttajat, maastopyöräilijät, sienestäjät, marjastajat, valikuvaajat, polkujuoksijat ja kaikki me tavalliset ihmiset, joille tämä alue on ainoa metsä, jonne ei tarvitse lähteä autolla.

Metsä ja suo ovat ulkoilualue, virkustyspaikka, henkireikä, pakopaikka ja löytöretkien kohde on monin paikoin riittävän koskematon loputtomaan ihmettelyyn ja rauhan kokemiseen. Hakkuut alueella, valikoivatkin, olisivat käsittämätöntä ymmärtämättömyyttä ja suureksi häpeäksi Tuusulalle!

Golfkentän lähellä Mansikkamäen alueella aiemmin tehdyt hakkuut ovat olleet hirvittävä virhe. Kuivahtanut kallioinen metsäalue ei ole uudistunut vaan on vielä pitkään avohaava ja on ehdottomasti heikentänyt alueen luonto- ja virkistysarvoja.

Metsänhoidollisia toimenpiteitä ei alueella pidä tehdä yhtään, ellei sellaisiksi lasketa jo kaadettujen vesakoiden/nuoren puuston pois keräämistä. Mutta ilman metsäajineuvojen ajamista alueelle!

Hanna Nuorviita (Tuusula, )