Suomen kulttuuriala esittää yhteisen vetoomuksen - Finlands kulturbransch samlas i gemensamt upprop

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#22

Ars longa, vita brevis.

Anneli Carlson-Suojoki (Pietarsaari, Suomi, )

#23

Stå upp för kulturen

Peter Svanström (Jakobstad, )

#73

Fundera alvarligt på varifrån uppfattningen att det går bra att trängas arm mot arm i ett flygplan, berusad trängas på en högljudd bar där den högljudda miljön tvingar dig skrika i ansiktet på den du konverserar med. Hur kan det jämföras med att sitta stilla och lyssna på musik?

Jenny Carlsteft (Mariehamn , )

#101

Kulttuuriala on vedetty aivan käsittämättömän tiukalle, kun samaan aikaan sisävesilaiva- ja pubikeikat on ääriään myöten myyty ja yökerhot ja ravintolat täynnä ihmisiä ilman mitään sen kummempia turvatoimia, kuin pöytiin tarjoilu. Laulamisesta on tehty liki syntiä, vaikka päivisin opiston luokkahuoneessa voi istua 40-50 hlöä jopa 5-6 tuntia metrin turvaväleillä.
Laulajat ja soittajat on jätetty täysin oman onnensa nojaan toimeentulon romahtamisen myötä. Kieltoja ja uhkauksia satelee joka suunnasta. Rahavirrat on totaalisesti tyrehtyneet ja kulut juoksee, niin kuin kaikilla muillakin. Tilanne vaatii pikaista korjausta.

Tiina Limatius-Niitti (Jyväskylä, )

#107

Kulttuuri on ollut voimavara kautta historian vaikeiden aikojen

Petra Innanen (Helsinki, )

#137

Det är en skam att fulla människor tillåts stå och sitta i famnen på varandra på festivaler, med motiveringen att "det är ju deras eget beslut", medan teatrar och konsertsalar får ta in en bråkdel av sin normala publikmängd!!!

Misa Ståhl-Norrholm (Åbo, )

#140

EARTH without ART is just EH.

We need art in our lives to keep us human. Artists are the most important part of our society, especially during hard times. Make sure they get what they deserve to keep giving us the art we so much need, for our hearts and our well-being. And of course- to be a nourishing part af the Finland Economy as usual.

Lina Antman (Mariehamn, Åland, )

#141

Moni suomalainen artisti käy jatkuvasti töissä suomen ulkopuolella, vie osaamistaan maailmalle ja tuo näkyvyyttä Suomelle. Elanto tulee pääasiallisesti ulkomailta, verot kuitenkin Suomeen. Ja kassat eivät hyväksy ulkomaista tuloa ansiosidonnaiseen osaksi. Nyt ahdingon aikoina vähäistäkin tukea pitää maksaa takaisin, kun on sattunut saamaan osittaista korvausta menetetystä työstä.

Timo Riihonen (Helsinki, )

#148

Lycka till!

Siv Uppström (Mariehamn, )

#156

Tapahtuma-ala käsittää festivaalien ja keikkojen lisäksi mm. yritys- ja urheilutapahtumat, messut, hengelliset tapahtumat ja jopa puoluekokoukset. Tapahtuma-ala koskettaa suoraan myös monia muita aloja, kuten esimerkiksi matkailu-, hotelli-, ravintola-, kuljetus- ja turvallisuusala. Kun tapahtumia ei ole, kaikki kärsii.

Tiistaina 8.9. klo 12 kokoonnumme Eduskuntatalon eteen ja Kansalaistorille hiljaiseen mielenilmaukseen tapahtuma-alan puolesta.

Alla olevat luvut perustuvat Turun Yliopiston tekemään tuoreeseen toimialatutkimukseen (2020).

* Tapahtumateollisuudessa toimii Suomessa noin 3200 yritystä.
* Toimialan kokonaisarvo ennen koronaa oli noin 2,35 miljardia euroa.
* Työntekijöitä noin 20 000, tilapäisiä työntekijöitä jopa 175 000
* Toimialalla työskentelee (muiden luovien alojen tapaan) keskimääräistä enemmän yksinyrittäjiä, arviomme mukaan noin 30% alan yrityksistä.
* Kyseessä on viime vuosina erittäin vahvassa kasvussa ollut toimiala, jonka toiminta on ensin 13.3.2020 alkaen kielletty ja 1.6. jälkeen aina tähän päivään saakka voimakkaasti rajoitettu.
* Koronakriisin vuoksi alan arvosta uhkaa kuluvana vuonna kadota jopa 1,5 miljardia euroa.
* Koronakriisin vuoksi lomautettujen työntekijöiden tai ilman työtä jääneiden yksinyrittäjien yhteenlaskettu määrä jopa 9000 henkilöä.
* Tilapäisiä työntekijöitä jäänyt työllistämättä kuluneen kevään ja kesän aikana 136 000 henkilöä.

Mikko Leppilampi (Helsinki, )

#158

Orkesterit ovat kyllä jo töissä, mutta orkestereissa työllistyville freelancereille ei ole tavallista pienempien kokoonpanojen vuoksi keikkoja!

Liisa Tamminen (Helsinki/ Zürich, )

#185

Kannattaisi tutustua tutkimuksiin kulttuuri-alan positiivisista vaikutuksista talouteen ja yleiseen hyvin voitiin. Positiivista näyttöä alan vaikutuksista on jo 30 vuoden ajalta kansainvälisissä tutkimuksissa....

Jouni Suuronen (Lempäälä, )

#186

Kulttuuriala kunniaan!

Heidi Mantere (Helsinki, )