Terveelliset tilat Liedon Keskuskoulun oppilaille ja henkilöstölle!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#3

Liedon kunnan päättäjät toimivat todella raukkamaisesti. Samoin on jo toimittu vuosia toisten sisäilmaongelmien kuten vanhainkodin kanssa. Saisitte hävetä!

Riina Heikkilä (Lieto, )

#36

Tämä kunta menettää lapsiperheet tämän koulujupakan vuoksi. Lisäksi saa kantaa vastuun sairastuneista lapsista ja nuorista.

Päättäjät saisi hävetä tämän asian pitkittämistä ja vatulointia.

Essi Männistö (Lieto, )

#40

Lapsilla on oikeus puhtaaseen elinympäristöön ja kouluun. Nykyisessä koulussa se ei ole mahdollista, ja lapset sairastuu. Minun lapseni on jo sairastunut.

Nina Korhonen (Lieto, )

#47

Väistötilat heti! Jos vielä -90 - luvulta asti tehty mietiskely vaikka päättyisi joskus. Hyvä veli -kaupat voidaan unohtaa korjausrakentamisen osalta. Pistää miettimään, kuka tästä hyötyy.

Maarit Heikkilä (Lieto, )

#56

Nyt on aika ajatella nuoret ja terveysasiat edellä ja tehdä nopeasti ratkaisuja, tämä menee nyt kaiken muun edelle kunnan asialistoilla!

Johanna Alipirjelä-Lindqvist (Lieto, )

#64

Nyt kysytään päättäjien ammattitaitoa, vai istuuko siellä juu..juu henkilöitä...

Mika Heinonen (Lieto, )

#82

Kyllä nyt järki käteen ja miettikää lapsia ja koulussa työskenteleviä! Kyllä he ovat terveen koulun ansainneet!

Sari Tuominen (Lieto , )

#87

Itse kyseistä koulua omassa lapsuudessa käyneenä ja omien lapsieni mahdollisena tulevana koulupaikkana toivon ihmishengen ja ihmisten terveydentilan ylläpidon olevan tärkeämpi kuin rahan. Oppilaat ja opettajat + muu koulun henkilökunta tarvitsevat terveen koulun. Hetkikin saastuneessa tilassa, voi pilata ihmisen terveyden loppuiäksi. Päänsärky, pahoinvointi, tukkoisuus jne.. ei ehkä kuulosta kaikkien korvaan suurelta, mutta pahimmassa skenaariossa se on epäonnenpolun ensimmäinen silta. Kun ihminen altistuu huonolle sisäilmalle kerta toisensa jälkeen uudelleen, jokainen hetki on lähempänä koko elämän mittaista helvettiä, kroonista sairastumista, jatkuvaa äänen menettämistä ja epävireisyyttä. Arvostakaa nykyisiä ja tulevia oppilaita ja opettajia ja nähkään uuden koulun rakentamisen innovaation palossa että se tuki, jonka päätätte nyt päätöksillä ne antaa on koko kunnan hyväksi niin viihtyvyyden kuin asukasluvun lisääntymisen houkuttajanakin. Mitä terveempi koulu, sen pienemmät sosiaali- ja terveyskulut sekä sairauslomat.

Terhi Lehtilä (Rauma, )

#88

Pikaisesti väistötilat oppilaille ja vanha koulu purkuun!

Katriin Ranta (Lieto, )

#89

Otetaan tästä asiasta koppi, päättäjät asia mikä vaikuttaa ehkä eniten Liedon kunnan tulevaisuuteen, lasten ja nuorten terveyttä ei pilata sisäilmaongelmilla! Vaikka kyseessä varmaankin jätti-iso kustannus, mutta se maksaa itsensä takaisin, kun lapset eivät sairastu huonon sisäilman vuoksi. Pojalla puhkesi astma aloittaessa koulutaipaleensa, toivottavasti muille ei käy samoin.

Kari Hautoniemi (Lieto, )

#90

Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus terveelliseen oppimisympäristöön omassa lähikoulussa. Ei koulu voi/saa pilata lapsen ja nuoren terveyttä!!

Merja Kuitunen (Hämeenlinna, )

#100

Tulee olla rohkea ja päättää sijoittaa tulevaisuuteen! Terveet tilat nuorisolle ja työntekijöille ja vanha mörskä purkuun ja uusi tilalle. Yritysmyönteisellä kilvellä ei pitkälle patsastella, jos kunnan asukkailla ei ole väliä.

Lotta Salminen (Lieto, )

#113

Olen saanut astmakohtauksen koulun tiloissa, migreeni on palannut arkeeni.
Mun astma lääkkeitä nostetaan ja vahvennetaan jatkuvasti..
Terveys tässä menee..

Maria Kuohukivi (Turku, )

#116

Liedon nuoret tarvitsevat turvalliset ja terveelliset opiskelutilat. Samaa toivon kaikille Keskuskoulussa työskenteleville.

Tuulia Lehto (Kaarina, )

#124

Lapset ja henkilökunta ansaitsevat terveelliset ja turvalliset tilat opiskella.

Marika Loponen (Pöytyä, )

#132

Kyse on monen lapsen ja aikuisen terveydestä. Voiko sille laittaa tiettyä hintalappua? Mielestäni ei. Halvin vaihtoehto ei aina ole paras vaihtoehto.

Kirsi Rahunen (Lieto, )

#153

Ensi vuonna pitäisi omakin lapsi päästää tuonne sairaaseen kouluun. Lapsella jo perussairautena päivittäistä lääkitystä vaativa astma. Mitä sinä tekisit, jos kyseessä olisi sinun lapsesi?

Pia Ketola (Lieto , )

#179

Suosittelen tutustumaan Akaan Viialan alakoulun epäonnistuneeseen saneerausprojektiin. Toivon, että Liedossa ei toisteta samoja virheitä. Ja toivon, että tulevissa projekteissa on selkeä ja laillisesti pätevä vastuunjako kunnan ja rakennusliikkeen sekä alihankkijoiden kesken.

Virpi Kamppuri (Lieto, )

#181

Pitkään Hengitysliitossa toimineena, ja paljon sisäilma- / homeasioiden kanssa tekemisissä olleena neuvosin Liedon päättäjiä muistelemaan mm. terveyskeskuksen hammashoitolan tapausta, jossa koko henkilökunta oirehti, ja ammattitautikin saatiin, sekä työkyvyttömyyseläkeläinen.
En myöskään muista tapausta laajasta otannastani, jossa osittaiset remontit olisivat vastaavien rakennusten ongelmia ratkaisseet, vain rahaa on palanut, ja paljon, kuten näitäkin rakennuksia on jo aiempina vuosina onnistumatta korjattu. Kannattaa siis kysellä muista kunnista kokemuksia.
Yhteiskunnassa on jo jonkin aikaa puhuttu nuorten syrjäytymisestä. Yksi syrjäytymisen aiheuttajia on homeista sairastuminen. Kun jo päiväkodista lähtien on altistuttu homeiden erittämille toksiineille, niin vähitellen tulee se paikka, joka "kamelin selän katkaisee". Näitä nuoria olen yrittänyt tukea eteenpäin elämässään, kun heille ei tunne olevan sijaa tässä yhteiskunnassa; ei opiskelupaikkaa, missä voisi olla. Miten he koskaan pääsevät työelämään tai siellä kykenevät työskentelemään? Kuka ottaa sairaan töihin?
Voisitteko nyt todellakin katsoa itseänne peiliin; tätäkö haluatte? Tehkää viisaita päätöksiä. - Se työkyvyttömyyseläkkeellä oleva hammashoitolassa työskennellyt ja siellä sairastunut.

Irmeli Suuripää (Turku, )

#193

Yläasteelle ensi syksynä siirtyvän moniallergisen lapsen äitinä toivon sydämeni pohjasta, että kuntapäättäjät tekevät päätökset aidosti nuorten ja heidän opettajiensa terveyttä silmällä pitäen. Ja jos ei, niin valitettavasti, vaikka muutoin viihdymme Liedossa erinomaisesti, meidän on harkittava muuttoa muualle. Lapsemme terveys on meille tärkeintä.

Mia Pusa (Lieto, )