Vaalajärven kyläkoulun säilyttämisen puolesta

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1

Puollan Vaalajärven kyläkoulun säilyttämista kouluverkossa keskeisen paikan vuoksi ja myös siksi, että koulum tiöoissa säilyy päiväkotiryhmä alueen perheille

Leena Makkonen (Sodankylä, )

#18

Vaalajärven koulua ei saa lakkauttaa.

Päivi Lakkala (TURKU, )

#21

Vaalajärven koulua ei tule lakkauttaa. Jo pelkästään se että koululla toimii päiväkotiryhmä PikkuHukka jossa monta tulevaa koululaista voivat olla tiiviissä yhteisössä jo pienestäpitäen . Kouluun siirtyminen on turvallista ja jouhevaa.

Tarja Yläoja (Sodankylä, )

#30

Inhimillisyyttä päätöksentekoon

Riitta-Liisa Särkelä (Sodankylä, )

#34

Upea kyläkoulu joka erityisen tärkeä syrjäkylillä. Ei ole fiksua kuskata lapsia bussilla Sodankylään ja istuttaa heitä bussissa pitkiä aikoja.

Jonna Väisänen (Kemi, )

#36

Allekirjoitan tämän, koska Vaalajärven koulu on tärkeä sekä keskeinen osa niin lasten kuin meidän aikuisten elämää. Isovanhempina näemme, että lasten kehitys on niin turvallista kuin vakaata pienkoulussa. Annan täyden tuen koulun henkilökunnalle.
Säästönäkökohtia pitää ajatella kokonaisvaltaisena pakettina eli ei puhtaasti eurot edellä.
Moni Vaalajärven veronmaksaja tekee työtä Sodankylän keskustan alueella. Pakostikin joudutaan käyttämään lapsia esim hammashoito/neuvola/lääkäri. Tämä vie aikaa joka on suoraan poissa kulloisenkin työpaikan resursseista. Tällä on hintalappu. Kyläkoulut ovat valtava voimavara. Pienten koululaisten sekä heidän vanhempiensa ja isovanhempiensa puolesta, sujuvan käytännön elämän puolesta toivon ja vaadin Vaalajärven koulun säilyttämistä.

Tarja Leinonen (Kuusamo, )

#48

Esitetetty ehdotus ja tämän tuoma potentiaalinen säästö on mitätön verrattuna lasten, perheiden ja kyläyhteisön negatiivisiin vaikutuksiin. Unohtamatta Sodankylän imagotappiota.

Sampo Backman (Oulu, )

#61

Kannattaako tässä vaiheessa lyödä lukkoon lakkautuspäätöksiä, kun on juuri tarkoitus etsiä uusia kehityssuuntia uuden kunnanjohtajan kanssa. Jos suunta tulee olemaan kylien kehittämiseen päin, koulun lakkautus olisi aivan vääränsuuntainen toimenpide.

Satu Kettunen (Sodankylä, )

#69

Viimevuosina kyläkouluja on lakkautettu runsaalla kädellä, nyt koronna aikoina olisi erittäin hyvä hajauttaa kouluopetusta. Tämä korona ei jää viimeiseksi tilanteeksi jossa pienet koulut olisi hyvä vaihtoehto, näin ajattelee varmaan moni muukin Sodankyläläinen tai tänne muuttoa miettivä.

Juha Ranta (Kelujärvi, )

#73

Koululakkautusten tuomia todellisia säästöjä kerrannaisvaikutukset huomioiden ei ole pystytty luotettavasti osoittamaan.

https://kuntalehti.fi/uutiset/missa-ovat-800-miljoonan-koulusaastot/

Erkki Harjula (Oulu, )

#75

Säilyttäkää koulu ihmisille ketkä haluaa asua kirkonkylän ulkopuolella❤

Sirkka Tepsa (Sodankylä, )

#82

Säilyttäkää Vaalajärven koulu.

Anne Tapaninen (Sodankylä, )

#104

Hyvä kuntoinen koulu jota kannattee vaalia.

Marika Kajava (Sodankylä, )

#110

Monien kyläkoulujen lakkautusten jälleen on laskettu, ettei todellisia säästöjä ole syntynyt. Pelkään, että nytkin tehdään lyhytkatsanteinen päätös kunnan tukalan talouden takia ja lapsen etu unohtuu. Ei ole mitään järkeä sulkea tervettä lähikoulua, joka palvelee Vaalajärven asukkaita myös koululaisten lisäksi (iltatoiminta, hirvipeijaiset ym.). Onko lasten etu, että heitä kuljetetaan isoihin koulukeskuksiin tutusta ja turvallisesta pienestä yhteisöstä? Koulun lakkauttaminen ei tue myöskään lasten mahdollisuutta oppimiseen, jos heidät sijoitetaan luokkiin, jotka ovat oppilasmääriltään liian suuret ja koulumatkat venyttävät päivää. On selvää, että jos koulu loppuu myös kylä loppuu. Kylään ei tule muuttamaan nuoria tai lapsiperheitä ilman koulua. Sodankylää mainostetaan kylien kuntana. Koulujen lakkauttaminen sivukylistä sotii todella tätä ajatusta vastaan.

Kyläkoulu antaa lapsille mahtavan koulupolun alun. Älkää viekö lapsilta mahdollisuutta tähän!

Tiina Jokiniemi (Oulu, )

#111

Budjettivaje tulisi täyttää muilla keinoin.😀

Sinikka Jokiniemi (Syväjärvi , )

#129

Jos nyt mietitään niitä Sodankylän vetovoima ja pitovoima-tekijöitä eikä tuijottettaisi pelkkiä ennusteita. Kylien kehittämistä, ei alasajoa.

Annukka Jarva (Sodankylä, )

#146

Vaalajärven koulua ei saa lakkauttaa!!!!!

Ritva-Liisa Korhonen (OULU, )

#153

Vaalajärvellä hyvä ja turvallinen koulu.
Ei saa lakkauttaa.

Oili Yläoja (Jeesiö , )

#169

Ei tuu säästöjä jos kaikki koululaiset kuljetetaan Sodankylään

Reetta-Liisa Junttila (Nivala, )

#176

Ei tuota kylien kuihtumista voi hyvällä katsoa.
Säilyisi edes pari elävää kylää Sodankylän järvikylissä.

Mirja Kuusela (Kerava, )

#180

Yllämainittujen perusteiden lisäksi ns. kyläkoulut ovat myös yksi vetonaula mm. paluumuuttoa ajatellen. Miksei myös muillekkin muuttajille jotka haluavat lähemmäs luontoa, pienempiin ympyröihin kaupunkimaailmasta. Nykymaailmassa kaupungit eivät ole enään ihanteellisin ympäristö kasvattaa lapsia. Moni vanhempi haikaileekin pois kiireisestä kaupunkielämästä lähemmäs luontoa. Ensimmäiset asiat mitkä vaikuttavat muuton kohdepäätökseen ovat työ, työmatka, lasten hoitopaikan, päiväkodin ja koulu sijainti.

Joni Siirtola (Kempele, )

#185

Ehdottomasti säilytettävä Vaalajärvenkoulu, keskeinen paikka kunnan kasvua ja vetovoimaa ajatellen.

Merja Välijeesiö (Kolari, )

#188

AJATELKAA LAPSIA KERRANKIN!

Heidi Luusua (Sodankylä, )

#190

Toimiva kyläkoulu on tae, että paikkakunta kasvaa ja sille saadaan lisää asukkaita sekä veronmaksajia.

Pertti Sukuvaara (Sodankylä, )

#191

Mieti itsesi kyläläisten asemaan, kun käyt töissä ja lapsi tarvitsee esim.kyydin (ja sinut) hammaslääkärille...🤔

Anja Maijala (Orakylä, )

#196

Kyläkoulu tuo elämää kylään ja siksi koulun toiminta tulee säilyttää.

Antti Kumpula (Sodankylä, )Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…