Vetoomus vieraiden kielten aseman parantamiseksi perusopetuksessa ja toisella asteella

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#2

Olette tärkeällä asialla. Toivon todellakin, että adressinne saa paljon huomiota. Toivottavasti sillä saadaa myös muutosta aikaan, jotta suomalaisten kielitaito pelastuu.

Oona Turkki (Turku, 17.05.2021)

#32

Kielistä on valutettu tunteja alakouluun, nyt pitäisi korjata tilanne

Minna Kuoppala (Kokkola, 18.05.2021)

#37

Viekää päättäjät vaikka loputkin yläkoulun kielentunnit tai siirtäkää loputkin vaikka alakouluun! Sehän teiltä onnistuu! "Haistakaa paska koko valtiovalta, ette osaa muuta kuin verottaa/muutenkin touhu tuntuu holtittomalta/kaikki pitäis kerralla erottaa" (Irwin Goodman)

Janne Sundelin (Lieto, 18.05.2021)

#60

Korkeakouluhaussa pitäisi palkita lyhyiden kielten lukijoita paremmilla pisteillä. Matemaattiset aineet ovat vieneet kielistä kiinnostuneita opiskelijoita, koska opiskelijoilla on paine kirjoittaa niitä aineita joista he saavat eniten pisteitä korkeakouluhaussa. Lyhyiden kielten tarjontaa lukiossa on syytä pitää laajana, jotta kaupungin kielipolku pysyy ehjänä aina toiselle asteelle asti.

Heli Tasala (Kaarina, 18.05.2021)

#62

Asuinpaikkakunnan ei pitäisi vaikuttaa siihen, minkälaisen kielitaidon ihminen kouluaikana itselleen saa.

Anni Piipponen (Helsinki, 18.05.2021)

#80

Kannatan ehdottomasti laajempaa vieraiden kielien opiskelu mahdollisuutta! Itse sain aikoinani opiskella niin englantia ranskaa kuin saksaalin vaikka olen kotoisin kainuusta! Se avasi ovet tyonsaantiin Euroopassa! Ranskan kielesta tuli tarkea tyokieleni!

Arja Kilpelainen-Hammouche (Bryssel, 18.05.2021)

#174

Lisäksi kielten asema Suomen lukioissa on todella huono nykyään, koska matematiikkaa painotetaan aivan liikaa. Pisteytyssysteemi korkeakouluihin on tällä hetkellä aivan käsittämätön ja siinä suorastaan väheksytään kielten osaamisen tärkeyttä.

Emilia Koskilahti (Turku, 18.05.2021)