SEURASAAREN UIMALA ON SÄILYTETTÄVÄ NYKYISELLÄÄN

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1

Seurasaaren uimala on ainutlaatuinen helmi - se kannattaa säilyttää!

Kaisa Lähteenmäki-Smith (Helsinki, 14.07.2021)

#3

Mitkä ovat Helsingin kaupungin päättäjien tarkat perusteet saunan rakentamiselle juuri Seurasaaren perinteiseen meriuimalaan?

Marita Rainbird (Helsinki, 14.07.2021)

#4

Seurasaaren uimalan alueen ja hengen tuhoaminen olisi lyhytnäköinen ja ymmärtämätön teko. Kaupunkilaiset kaipaavat rauhaa tarjoavia keitaita myös ydinkaupungin alueella. En haluaisi, että Helsingistä tehdään hälyisä puuhamaa. Seurasaaren uimala on erityisesti naisille häirintävapaa virkistäytymispaikka.

Helena Laatio (Helsinki, 14.07.2021)

#16

Alkuperäinen Seurasaaren uimalan atmosfääri/tunnelma tulee säilyttää ennallaan.Rakentakaa sauna johonkin muuhun Seurasaaren poukamaan.Minulle uimala on henkireikä,rakas ja tärkeä palautumispaikka.

Susanne Tiainen (Helsinki, 14.07.2021)

#20

Ei saunaa uimalaan. Muualla on oltava tilaa.

Iiris Suominen (Helsinki, 14.07.2021)

#22

Tämä on historiallinen paikka, jota ei saa tuhota. Raha ei saa olla kaupungin päätöksissä ainoa tärkeä seikka.

Tiina Karvinen (Helsinki, 14.07.2021)

#32

Seurasaaren uimala historiallisena kohteena olisi syytä säilyttää nykyisellään ja etsiä saunalle mieluummin joku muu hyvä paikka Seurasaaresta.

Maija-Liisa Seppälä (Helsinki, 14.07.2021)

#33

Älkää yhden palvelun takia repikö toista palvelua!
Saunoja halutaan ja tarvitaan, mutta Seurasaaren uimalaa nykyisessä muodossaan ja nykyisine toimintoine tarvitaan myös.
Etsikää saunalle Seurasaaressa tai sen läheisyydessä toinen paikka, vaalikaa ja kunnostakaa Seurasaaren uimalaa!

Eeva Niemiaho (Helsinki, 14.07.2021)

#35

Toivottavasti kaupunkilaiset saavat jatkaa historiallisen uimalan rauhallisesta ja uniikista tunnelmasta nauttimisen entiseen malliin.

Nina Lindeman (Helsinki, 14.07.2021)

#41

Alue ja ranta on suojeltava .Saaressa on jo nyt ravintola,kahvila ja kioski.Saunoja on pitkin Helsingin rantoja ,maksullisia ja ilmaisia.Jopa saunalauttoja joilla mennä merelle.Puistobileet ja festarit yksityiset ja maksulliset voimakkakkaine äänentoistolaitteineen pitävät ihan kiittettävästi ihmisiä hereillä useamman km säteellä.Korona aika on osoittanut miten paljon tarvitsemme rauhallisia alueita ja uimarantoja fyysisen- ja psyykkisen kunnon tähden.Jos käveleminen säästää miljardeja terveydenhuollossa niin Seurasaaren uimala säästää toisen mokoman.

Liisa Laaksonen (Helsinki, 14.07.2021)

#52

Jokaiseen Helsingin merenrannan notkelmaan ei tarvita uutta yksityisrahoitteista maksullista saunaa anniskelutarjoiluineen. Eikä etenkään kulttuurihistoriallisesti merkittävään yli 100-vuotiaaseen Helsingin ainoaan perinteiseen uimalaan. Kyseinen alueelle suunniteltu sauna ei ainoastaan turmelisi helsinkiläistä kulttuuriperintöä vaan myös varmasti aiheuttaisi ei toivottua häiriökäyttäytymistä alueelle. Jos Helsingin merenrannat halutaan täyttää maksullisilla saunaravintoloilla, niin siihen varmasti löytyy muita parempiakin sijainteja kuin Seurasaaren uimala.

Petro Salonen (Helsinki, 14.07.2021)

#58

Tämä on niin ainutlaatuinen paikka että tälläistä ei saa tuhota. Koskaan ei voida samanlaista paikkaa enää saada: rauhallinen ranta naiset ja miehet erillään, halutessaan nakuna.

Anita Takala (Vantaa , 14.07.2021)

#60

Mielestäni tätä kulttuurihistoriallista aluetta ei saa rakentamalla pilata.

Merja Seppä-Heikka (Helsinki, 14.07.2021)

#63

Uimala säilytettävä nykyisessä muodossaan!

Raija Rantasalo (Helsinki, 14.07.2021)

#72

Helsingin alueella on paljon ranta-alueita, johon saunan voi rakentaa, mutta ei Seurasaaren Uimalaan.

Eija Pääkkönen (Helsinki, 14.07.2021)

#74

Hei, Uimalan alueelle en haluaisi saunaa, vaikka muualla Seurasaaressa voisi sellainen olla – mutta yksityisen toimijan sijaan voisi kaupunki itse sellaisen rakentaa ja ylläpitää. Kansankylpylä kansansaaressa.

Ossi Ollinaho (Helsinki, 14.07.2021)

#76

Vastustan saunan rakentamista uimalan alueelle, mutta muualla Seurasaaressa sauna voisi olla hyvä lisä saaren aktiviteetteihin.

Riitta Vento (Espoo, 14.07.2021)

#77

Jotain on säilytettävä. Monille tärkeä paikka.

Hannele Österlund (Helsinki, 14.07.2021)

#78

Seurasaaren naisten rannalle ei tarvita uimalaa.

Ulla Tapanainen (Helsinki, 14.07.2021)

#81

Seurasaaren uimala on kulttuurihistoriallisesti niin arvokas ja ainutlaatuinen alue, että se tulee säilyttää entisellään. Helsingissä on aiempina vuosina tehty päätöksiä, joita on jälkikäteen kaduttu. Uimala-saunalle olisi sopivampi paikka esim. Hietalahden rannan yhteydessä. Koko Seurasaaren ainutlaatuista miljöötä ei ole hyvä rikkoa erilaisilla nykyhankkeilla. Helsingissä riittää rantaviivaa saunahankkeille muuallakin.

Riikka Kuokkanen (Helsinki, 14.07.2021)

#87

Ehdottomasti EI maksulliselle saunarakennukselle Seurasaaren historiallisen uimalan yhteyteen!
Helsinki on merenrantoja täynnä, miksi juuri tänne pitää tunkea ja rikkoa kulttuurihistoriallinen perinne? Uimala on rauhan tyyssija siellä kävijöille.

Anneli Halonen (Helsinki , 14.07.2021)

#91

Seurasaaren uimala on nykyisellään harvinainen merellinen rauhan keidas Helsingissä. Olen törmännyt siellä jopa saukkoon. Siellä käyminen antaa voimia muuhun elämään

Ulla Huurinainen (Helsinki, 14.07.2021)

#94

Seurasaaren uimala säilytettävä nykyisellään. Saunaa ei saa rakentaa uimalan alueelle. Saaressa on tilas rakentaa muualle.

Iris Poutanen (Espoo, 14.07.2021)

#95

Olen tyrmistynyt sauna suunnitelmista Seurasaaren uimalaan joka tuhoaisi elävän kulttuuri perinnön ja ainutlaatuisen paikan naisille Helsingissä. Seurasaaren uimalalla on pitkä kulttuuri- ja naishistoriallinen ja menneisyys. Lyhytnäköistä ja kapeakatseista kaupunki suunnittelu ei saa tuhota Seurasaaren uimalan rakentamall sinne saunaa.

Annika Tudeer (Helsinki, 14.07.2021)

#98

ei saunaa Seurasaaren uimalan alueelle, perinteinen uimala säilytettävä

Helena Laasonen (Helsinki, 14.07.2021)

#99

Seurasaaren nykyisen kaltainen uintikulttuuri on erityistä ja erilaista verrattuna valtavirtaan - sauna, baari, viihde. Miksi tehdä kaikesta samanlaista? Olisiko parempi antaa ainutlaatuisen uintikulttuurin kukoistaa? Se kiinnostaa ihmisiä enemmän kuin jotain mikä on tarjolla kaikkialta.

Hannele Niiranen (Helsinki, 14.07.2021)

#102

Uimala on tärkeä paikka nuorille ja vanhoille. Siellä saa olla rauhassa oma itsensä.

Pia Anttinen (Helsinki, 14.07.2021)

#104

Seurasaaren uimala tulee säilyttää nykyisessä muodossaan. Muu olisi käsittämätöntä kulttuurihistorian ymmärtämättömyyttä.

Jaana Forsström (Helsinki, 14.07.2021)

#120

Naisrauha ja -tila säilytettävä koskemattomana! Kaupunki on päättänyt mm. kaikkien sukupuolten syrjimättömyydestä. Näinkö se toteutuu?

Marjut Tawast (Helsinki, 15.07.2021)

#134

Toimivaa uimalaa ei pidä tuhota. Seurasaaren uimala on rauhallinen uimareiden paratiisi, jossa uidaan ahkerasti ympäri vuoden. Lasten plutimispaikkoja on kaupungissa riittämiin. Samoin biletyssaunoja. Helsingillä on noin 130 km meren rantaa, joten sopivia ja parempien liikenneyhteyksien äärellä olevia saunan paikkoja löytyy varmasti, ilman että tuhotaan olemassaoleva, hyvin toimiva ja pidetty uimala.

Katri Myllykoski (Helsinki, 15.07.2021)

#145

Yhdenvertaisuuden nimissä naisillekin on taattava mahdollisuus uimapuvuttomaan uimiseen. Sekarannoilla se ei ole mahdollista, koska sekaan mahtuu yleensä myös lähentelijöitä ja ahdistelijoita.

Sari Näre (Helsinki, 15.07.2021)

#147

Saunan voi rakentaa Seurasaareen, mutta ei missään nimessä Seurasaaren uimalan alueelle. Saunan rakentaminen tuhoaisi miljöön ja veisi rauhan alueelta. Kaupunki ja pari arkkitehtiä eivät voi päättää uimalan käyttäjien puolesta, että sauna rakennetaan uimalaan. Heidän täytyy perehtyä siihen, mitä asukkaat ja käyttäjät haluavat, muuten ei demokratia toteudu käyttäjien kannalta, vaan suunnittelijat toteuttavat asukasdemokratian irvikuvaa. Helsingissä on paljon merenrantaa ja lukuisia paikkoja saunojen rakentamiseen. Seurasaaren uimalan kaltaista ainutlaatuista miljöötä ei saa mennä tuhoamaan!

Leena Mäki (Helsinki, 15.07.2021)

#151

Vaadimme, että uimala pidetään entisenlaisena kunnioittaen historiallisen paikan henkeä!

Ulla-Mari Niemeläinen (Joensuu, 15.07.2021)

#162

Sauna tuhoaisi Seurasaaren uimalan ainutlaatuisen miljöön. Saunan voi rakentaa muualle Seurasaareen, mutta ei uimalaan.

Veikko Tarvainen (Helsinki, 15.07.2021)

#178

Käsittämätöntä! Mikä tiedostamaton tunne on sen ajatuslogiikan taustalla, että "naisten paratiisi" halutaan tuhota? En kaipaa saunaa enkä muutakaan öykkärimäistä lisärakentamista Uimalan alueelle. En kaipaa yleisen rannan hälinää, musiikkia enkä muitakaan häiriötekijöitä. Meriuimala on jo yli satavuotisen historiansa ansiosta ainutlaatuinen harvinaisuus sellaisenaan. Ainutlaatuinen miljöö kallioineen ja puineen riittää; samoin meren, tuulen ja lintujen äänet. Uimalassa sielu lepää.

Marita Mannila (Vantaa, 15.07.2021)

#186

Seurasaaren uimala on säilytettävä alkuperäisen historiallisen, ei-kaupallisen rentoutumispaikan mukaisena.

Ulla Penttilä (Helsinki, 16.07.2021)

#188

Seurasaaren uimalan yhteyteen ei saa rakentaa saunaa. Vastaavia kaupallisia palveluita ei tarvita.

Ahti Penttilä (Helsinki, 16.07.2021)

#189

Uimala on helmi Helsingissä ja ainoa laatuaan. Ranta, jossa voit nauttia rauhassa uimisesta ja lepäilystä, luonnon hellästä hoivasta, vailla pelkoa ikävistä kommenteista ja tunkeilevista ehdotuksista. Rannalla vallitsee sopuisa, kaikille tilaa antava solidaarisuus. Mielen ja sielun hoitoa parhaimmillaan.

Katja Kärkkäinen (Helsinki, 16.07.2021)

#194

Seurasaari on merkittävä osaHelsingin kaupunkikulttuuria.Seurasaaren uimala on kuulunut sellaisenaan,nakurantana osaksi Seurasaaren historiaa.Jos alueelle rakennetaan sauna ja pahimmassa tapauksessa vielä ravintolakin, Seurasaaren kulttuuriperintö on merkittävästi pilattu.Seurasaaressa on jo ravintola,Helsingissäkin on jo julkisia saunoja esim.Hernesaaressa,ja miltei jokaisella on ainakin käytössä vähintäänkin talosauna,puhumattakaan mökkisaunoists tai asuntokohtaisista saunoista.Ei hankkeelle jossa pilataan kulttuurihistoriaa.Kebab tai pizzeriat,lattekahvilat jonnekin muualle.Eihän kirkossakaan pelata sulkapalloa,vaikka tilaa olisi.Samanlainen "kulttuurihäväistys",jos vaikkapa Hietaniemen hautausmaalle tul7siravintola.Seurasaaren uimala on monille vakiokävijöistä paratiisi maan päällä.Ei saa lakkauttaa.Yleisiä uimarantojakin Helsingissä on riittävästi.

Pia Vilenius (Helsinki, 16.07.2021)

#199

Helsingin vanhimman uimalan ympäristö on säilytettävä ennallaan. Historia on arvokasta.

Mari Koppanen (Helsinki, 16.07.2021)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…