Vetoomus Loukonlahden väljemmän rakentamisen puolesta

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#7

Rakentakaa ratikkareitin varteen mielummin. Ranta ja pienet luonnontilaiset niityt ja metsät tarvitaan vapaa-ajan viettoon.

Eija Heino (Pirkkala, 19.12.2021)

#11

Toivon Pirkkalan kunnalta viisautta päätöksenteossa. Loukonlahden rannan rakentamisessa ei ole järkeä nykyisten eikä myöskään tulevien asukkaiden kannalta. Luonto Pirkkalan kunnan vetovoimatekijänä tuhotaan.

Teija Siipola (Pirkkala , 19.12.2021)

#13

Ahdistava näkymä tulevaisuuteen. Kaavaluonnos kyseenalaistaa yli kaksi vuosikymmentä kestäneen onnellisen pirkkalalaisuuden jatkumisen.

Martti Makkonen (Pirkkala, 19.12.2021)

#14

Meille vanhemmille ihmisille Loukonlahden ulkoilualue on henkireikä. Se on mahdollistanut ulkoilun ja liikkumisen mikä on selvästi auttanut terveyden ja omatoimisuuden ylläpidossa.

Kirsti Makkonen (Pirkkala, 19.12.2021)

#21

Puhutaan ilmastonmuutoksesta, hiilinielukadosta, lähiluonnon merkityksestä niin luonnon monimuotoisuudelle kuin meille ihmisille. Jos haluamme että jotain jää myös tuleville sukupolville niin miksi muutama alan ammattilainen saa käsitellä ympäristöä miten huvittaa ja olla määrittelemässä sen mitä me pirkkalalaiset halutaan tai tarvitsemme.

Aki Vainio (Pirkkala, 19.12.2021)

#39

Erityisesti huoli Kirkkokadun ahtaudesta, jos liikenne lisääntyy. Tie kapea, jalkakäytävä kapea. Pyöräilijät (koululaiset joskus jopa 3 rinnakkain ajavat keskellä ajotietä. Toinen kaista menee parkkeeraukseen. Kadunvarsiparkkeerausta EI VOIDA kieltää, koska se on asukkaiden vierasparkki sekä myös mahdolliselle perheen 2:lle autolle. ÄLKÄÄ TEHKÖ TÄSTÄ TOISTA SOLJAA, jossa ei parkkitilaa.
Lisäksi suunnitelmat näyttävät ihan favelalta.
Ratikalle ei ole matkustajia, tämä on epätoivoinen peruste ratikalle. Ratikka on jees Tampereelle. Ei tällaiselle pikku kylälle

Essi Teppola (Pirkkala, 19.12.2021)

#46

Vähempi on enempi...laatu ei määrä

Niina Jaatinen (Pirkkala , 19.12.2021)

#57

Pirkkalan kunnalla on erikoinen tapa hyödyntää Pyhäjärveä!

Esa Vainio (Pirkkala, 19.12.2021)

#62

Mummlan ulkoilumaastot on mielellään säästettävä seikkailijoiden käyttöön. Jos haluatte rakentaa, niin pelatkaa mielummin Minecraftia.

Antti Makkonen (Kuopio, 19.12.2021)

#69

Väljyyttä kaavaan, kiitos! Kaavassa ei ole yhtään huomioitu mm. lumien läjitystä talvella, rannan parkki on jo nyt kesäisin aivan tukossa ja aiheuttaa haasteen mm pelastuslaitokselle päästä rantaan, liian tiheä rakentaminen aiheuttaa melu ja liikkennehaittoja alueelle.
Lähiluonto kunniaan, sen takia tullaan asumaan, ja jos se hävitetään niin lähtee kunnolliset veronmaksajatkin kunnasta. Jos kaikki puut kaadetaan, niin järveltä tuulee ikävästi puhumattakaan maisema arvoista. Kesistä on ilmastonmuutoksen myötä tulossa entistä kuumempia ja kuivempia, ja puut poistamalla häviää vähäisetkin varjot ja mikroympäristön helpotus. Mihin kaikki hulevedet noin tiiviillä alueella imeytyy?

Hanni Hirvonen (Pirkkala, 19.12.2021)

#73

LOUKONLAHDEN RANNAT SÄILYTETTÄVÄ,EI RAKENTAMISTA!!

Kaarina Niemi (PIRKKALA, 19.12.2021)

#75

Raha ei aina merkitse kaikkea.Luonto on rikkaus🤗

Kirsi Vaahtera (Pirkkala, 19.12.2021)

#84

Kerroin jo terveiseni.

Tuula Koski-Lammi (Tampere, 19.12.2021)

#96

Kuunnelkaa myös Loukonlahdessa jo asuvia ihmisiä. Uusi asuinalue ei saa olla vain kaavoittajien leikkikenttä ja muutaman ihmisen henkilökohtainen missio. Pormestarikin voisi herätä kuulemaan asukkaita.

Mikko Niemi (Pirkkala, 19.12.2021)

#108

Asuin ennen Loukonlahden alueella, uimaranta, lenkkipolku ja metsä olivat alueella parasta. Älkää kaavoittako liian täyteen.

Kaisa Koskelin (Lempäälä, 19.12.2021)

#111

Maankäyttö- ja rakennuslaki 5§
Alueiden käytön suunnittelun tavoitteena on vuorovaikutteiseen suunnitteluun ja riittävään vaikutusten arviointiin perustuen edistää:
1) turvallisen, terveellisen, viihtyisän, sosiaalisesti toimivan ja eri väestöryhmien, kuten lasten, vanhusten ja vammaisten, tarpeet tyydyttävän elin- ja toimintaympäristön luomista;
3) rakennetun ympäristön kauneutta ja kulttuuriarvojen vaalimista;

Kaavoittaja ja kaavan puoltajat sanovat, että tällainen tiivistysrakentaminen on välttämätöntä kunnan elinvoiman lisäämiseksi. Elinvoiman lisäämisen kallis hinta on elintilan menettäminen.

Missä lapset leikkivät sitten? Missä nuoret viettävät aikaa? No mutta onneksi on some. Sinne mahtuu aina. (Kaksi ed. lausetta ironiaa.)

Surullinen kuva piirtyy verkkokalvoilleni.

Jaana Huuhtanen (Pirkkala, 19.12.2021)

#142

Ainutlaatuista luonnon kaunista rantaa ei tule pilata rakentamalla rantaan saakka . Tuollainen ranta on kansallisomaisuutta. Minusta lyhytnäköistä ja röyhkeää kaavoittamista. Ranta kuuluu myös kaikkien kuntalaisten virkistymiseen. On myös jätettävä jälkipolvillekin jotakin.
Miksi ihmeessä Niemenmaalta lunastettiin kalliilla rantareittia varten , nyt sitten pilattaisiin ranta-alue lopullisesti rakentamalla käytännössä rantaviivaan saakka, ja kaikki vain rahan ahneuden takia . Tällä kaavoituksella Loukonlahti tulisi käyttökelvottomaksi kuntalaisten virkistymiseen.

Tiina Salo (Pirkkala, 19.12.2021)

#143

Loukonlahden alueen omaleimaisuutta ja luontoon sulautuvana rakentamista tulee vaalia. Loukonlahden ranta tulee säilyttää kaikkien pirkkalaisten ja ulkopaikkakuntalaisten virkistysalueena. Tämä edellyttää vähintään 20-30 m suojavyöhykkeitä rannan ja rakennettavan alueen tontin rajan välillä. Ennen kaavaluonnoksen asetettu asukatavoite, 700, tulee asettaa kaavan asukastavoitteeksi eli nykyistä kaavaa tulee väljentänyt huomattavasti 1400 asukkaasta. Rakentamisessa tulee suosia matalaa, korkeintaan 1.5-2 krs rakennuksia (okt, pt ja rt) ja niiden tonteille tulee mahtua riittävästi puutarhamansikka elementtejä.

Karoliina Varmiola (Pirkkala, 19.12.2021)

#149

Rannat yhteisiksi, talot pois rannasta, metsittymistä talojen väleihin, uimarannasta kehitetään vetonaula suurentamalla ja parantamalla.

Anna Kallunki (Pirkkala, 19.12.2021)

#150

Pidetään Loukonlahti väljänä ja kunnioitetaan luontoarvoja. Alue on tärkeä virkistyskeidas Pirkkalan asukkaille.

Taina Lehto (Pirkkala, 19.12.2021)

#152

Jättäkää ranta-alue ja lenkkipolku rauhaan. Se on esim. monien eri lintulajien asuinaluetta sekä ihmisten tärkeä rentoutumispaikka.

Satu Viinikainen (Pirkkala, 19.12.2021)

#162

Loukonlahden luonto säästettävä!

Tapio Pajunen (Pirkkala, 19.12.2021)

#164

Kunnioittakaa myös vanhaa Pirkkalaa ja säilyttäkää sen perinnemaisema perintönä. Ei joka paikkaa tarvitse rakentaa täyteen.

Henri Hannula (Pirkkala, 19.12.2021)

#166

Olen ikäni asunut Loukonlahdessa ihaillen avaraa takapihaa, sen järvimaisemia, vehreää metsää ja laajoja peltoja. Kuullessani kaavotuksesta tuli kiire muuttaa pois, sillä en halua nähdä Loukonlahden kaupungillistumista ja tärväytymistä. Sen sijaan haluan aina muistaa sen luonnonläheisenä, rauhallisena paikkana rentoutua, ja jonne on mukava palata näkemään vanhempia ja sukua. Ne paikat ovat nykyään harvassa ja katoava luonnonvara.

Saana Pajunen (Tampere , 19.12.2021)

#176

Loukonlahden kadunvarsiparkkipaikat säilytettävä. Niistä on nyt vaarassa tulla uudisrakentamisen vierasparkkipaikkoja. Pelkään Kirkkoveräjäntien aamuruuhkia ja läpiajon lisääntymistä rantaan rakennettaviin taloihin. Kaavaa ehdottomasti väljennettävä.

Petri Myllymäki (Pirkkala, 19.12.2021)

#178

Maton pesupaikan ja rannan väli jätettävä rauhaan, luulisi riittävän, että nykyiset pellot rakennetaan.
Tai sitten säästäkää edes nykyinen rannan parkkipaikka ja rannan välinen alue.
Veneiden laskijatkin tarvitsevat lyhyt-aikaista parkki-tilaa ja entä maton pesijät ja moni muu?
Tila on nykyiselläänkin pieni, saati sitten kun alue rakennetaan täyteen.
Nykyisen parkkipaikan ja rannan välissä säilytettävä puita ja lisättävä nurmi-aluetta uimarannan tarpeisiin. Ei taloja kiinni rantaan kiitos.

Assi Aho (Pirkkala, Loukonlahden asukas, 19.12.2021)

#195

Olis erittäin hyvä ottaa päätöksen teossa huomioon mitä kaikkeee huonoo mahdollinen rakentaminen tulisi tuomaan tullessaan esimerkiksi, sen että virkistys alue venepaikkoineen lasten uimarantoineen sekä mahtavineen ulkoilualueineen menetetään.... Kyseinen paikka kuitenkin ollut aina kovassa virkistys käytössä tärkeä paikka loukonlahtelaisille!!!!!!! EHDOTTOMASTI EI RAKENTAMISELLE.....

Tuomas Paukkunen (Pirkkala, 19.12.2021)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…