Turun Steiner-koulun tulevaisuus turvattava

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#6

Millon kuulette lasten ajatuksia päätöksenteossa? Olisiko esimerkiksi nyt aika kysyä steinerkoulun oppilailta mitä he teiltä toivovat?

Santra Pakkanen (Turku, 24.02.2023)

#7

Selvittäkää todelliset taustat ja motiivit, jotta voitte selkä suorana kantaa vastuuta päätöksestä, joka vaikuttaa 250 lapsen elämään. Vaikutusarviointi olisi välttämättä tehtävä!

Mia Holmberg (Turku, 24.02.2023)

#8

Yksipuolinen irtisanominen ilman, että oltaisiin yhdessä yritetty etsiä ratkaisua asiaan, tuntuu ihan uskomattomalta.

Juha Präktig (Turku, 24.02.2023)

#12

Lapsen edun ensisijaisuus on otettava huomioon tällaisia päätöksiä harkitessa. Kunta on velvoitettu ottamaan lapsen edun ensijaisuuden huomioon päätöksenteossaan. Lasten edun mukaista EI ole se, että koulun vuokrasopimus irtisanottaisiin ennen, kuin väistötiloista/toiminnan jatkumisesta on neuvoteltu. Perheemme on sitoutunut Steiner-pedagogiseen perusopetukseen. Turkulaisina veronmaksajina luotamme siihen, että lapsemme saa pitää turvallisen yhteisönsä peruskoulun ajan.

Aino Ikivirta (Turku, 24.02.2023)

#14

Steiner-koulussa keskeistä on yhteisöllisyys ja rauhallinen kasvu vastapainona nykypäivän tehokkuusvaatimuksille. Lapset kasvavat toistensa ja tutun opettajan kanssa koko kouluajan. On kestämätöntä ajatella, etteikö lapsille aiheutuisi isoja sosiaalisia ongelmia kun tutun ryhmän jatkuvuus yllättäen kyseenalaistetaan. Lisäksi 230 oppilasta pitäisi sijoittaa muualle. Steiner-koulu edustaa yhteiskunnan monimuotoisuutta jota tulisi suojella. Koululle tulee osoittaa väistötilat ja mahdollistaa paluu Mestarinkadulle remontin jälkeen ja asiasta tulee tiedottaa ennakoiden myös koulun oppilaita perheineen sekä henkilökuntaa.

Venla Kuitunen (Kaarina, 24.02.2023)

#16

Pyydän, että päätöksenteossa otatte huomioon, miten konkreettisesti lasten elämä muuttuisi, jos oma koulu- ja lähes koko sosiaalinen elämä menisi alta. Kyseessä on lasten kohdalla paljon suurempi asia kuin pelkkä koulun vaihto, ja nyt ehdotettu muutos vaikuttaisi ratkaisevasti lasten vähintäänkin mentaaliseen hyvinvointiin pitkällä aikavälillä. Lisäksi toivon, että otatte huomioon myös pedagogiset näkökulmat muuttuvassa maailmassa - jokaisen steinerkoululaisen takana kun on vanhempi tai vanhemmat, jotka ovat nimenomaan valinneet lapselleen kyseisen koulun juuri pedagogisten syiden takia. Empatiakyky, syy-seuraussuhteiden hahmottaminen, kokonaisuuksien ymmärtäminen, inhimillisyys ja taide-/tunnekasvatus ovat asioita, joita tässä maailmassa enemmänkin tarvittaisiin jokaisessa ikäluokassa. Lapset eivät tähän tilanteeseen pysty vaikuttamaan, joten toimitaan me aikuiset niin, että lasten etu on etusijalla. Kiitos.

Hanna Juhala (Lieto, 24.02.2023)

#19

Lapsille on turvattava koulunkäynnin jatkuminen koulussa, jonka heidän vanhempansa ovat pedagogisin perustein heille valinneet. Opetus ”tavallisessa” koulussa ei vastaa sitä opetusta ja kasvatusta, jota steinerkoulussa saa, joten lasten siirtyminen lähikouluihin ei ole varteenotettava ratkaisu tähän tilanteeseen.

Janna Glumerus (Turku, 24.02.2023)

#21

Päätöksen teko on peruskansalaisen oikeudentajun vastainen!

Maija Siikarla (Turku, 24.02.2023)

#29

Selkärankaa ja avointa vuoropuhelua kaupungin puolelta tässä asiassa, kiitos.

Heidi Koistinen (Naantali, 24.02.2023)

#30

Asetetaanko Turussa tällä päätöksentekotavalla täysin eriarvoiseen asemaan?!!!! Steinerkoulun lapset heitteille ja ” tavallisten” koulujen lapset etusijalle!!

Markku Siikarla (Turku, 24.02.2023)

#38

Turun Steiner-koulun toiminta on ehdottomasti turvattava. Niin oppilaita kuin opettajiakaan ei saa jättää tyhjän päälle! Siitä kärsivät erityisesti kasvavat lapset.
Yksipuolinen irtisanominen olisi erittäin vastuuton toimenpide!

Varpu Viitala (Kerava, 24.02.2023)

#41

Turun Steiner-koulua ei tule missään nimessä sulkea!!

Anu Boschetti (Turku, 24.02.2023)

#47

Ykkösprioriteetti tyttäreni koulun valinnassa on ollut steiner-pedagogiikka. Jollei tiloja tytön jatkaa koulua Turussa löydy, lähtee tytär Steiner-kouluun muualle. Terveisin Suvi-Sanna Salomaa.

Suvi-Sanna Salomaa (Turku, 24.02.2023)

#53

Steiner koulua tarvitaan, oppilaat tarvitsevat opiskelupaikan sekä työntekijät tarvitsee töitä. Turku säästäkää Stainer koulu :)

Marko Nykänen (Turku, 24.02.2023)

#56

Hei Turun päättäjät!
Turun Steinerkoulun irtisanominen saa mieleni myllerryksiin!!! Suoraan sanoen jäihin.
Olemme tietoisesti valinneet lapsillemme kyseisen koulun.
Pedagogiikka, kasva itsesi näköiseksi ja pieni koulu suurimmat kriteerit.
Tämä irtisanominen tuntuu kohtuuttomalta ja raa’alta.
On väärin ajatella, että siirrämme lapsemme joihinkin muihin Turun kouluihin juurikin edellisestä syystä. Toiseksi muut koulut ovat niin täyteen buukattuja, että mahtavatko edes niihin mahtua.
Varsinkaan, jos ajatellaan lähikoulu-ajatuksella asiaa, niin epäilen ettei toteudu kaikilla.
Turku on yliopisto-/ kulttuuri- ja kansainvälinen kaupunki. Muissa Euroopan maissa on Steinerkouluja kuten Suomessakin. En ymmärrä miten vaikeasti ymmärrettävä tämä koulu on ollut kaiken aikaa Turulle.
Turun Steinerkoulu on pitkäaikainen vuokralainen ja olisi valmis rakennuksen ostamaankin. Vastakaiku on ilmeisesti ollut hiljaista.
En sen enempiä jaarittele.
Miettikää vielä asiaa lasten kannalta.
Kaupunki on rahaa sijoittanut erinäisiin siltoihin, menopeleihin yms. Olisi ihan mahtavaa, jos mekin osaltamme osamme saisimme.
Kiitos!
Yt. Kahden nuoren vanhempi

Heli Kaukonen (Turku, 24.02.2023)

#58

Päätöksenne koskettaa satoja ihmisiä. Nyt jäitä hattuun ja heti yhteyttä Turun steinerkoulun hallitukseen.

Hanna Vesa (Turku, 24.02.2023)

#61

Turun Steiner-koulu on todella tärkeä!
Toivon että tuette koulun toimintaa auttamalla koulutilan saamisessa.

Riku Kemppinen (Karjalohja, 24.02.2023)

#65

Ajatellaan lasten ja nuorten parasta.

Tomi Gratscheff (Kaarina , 24.02.2023)

#66

Ammattitaitoa päätöksien tekoon.

Vesa-Pekka Rantalainen (Turku, 24.02.2023)

#69

Miettikääpä OIKEIN tarkkaan mitä olette tekemässä!

Arjaliisa Rantalainen (Turku, 24.02.2023)

#78

Pedagoginen moninaisuus on arvokasta. Lapsille toiveena seinät ja katto. Kuulkaa lapsia, jotka haluavat jatkaa koulunkäyntiään! Se on heidän oikeutensa, eikä käsky ilman laillista perustetta lähteä toisaalle oppimaan.

Tea Peltonen (Raisio, 24.02.2023)

#91

Lasten hyvinvointi on oltava etusijalla näissä päätöksissä

Henri Koistinen (Naantali, 24.02.2023)

#92

Mitä ihmettä tässä on ajateltu?! Ehdoin tahdoi halutaan vaarantaa koko koulullisen oppilaiden oppiminen, opettajen työ, kaikki. Jos tällaista lähdetään suunnittelemaan, vähintä mitä olisi voinut tehdä, olisi ollut tiedottaa asian etenemisestä koulua ja vanhempia. Jos taas ei ole suunniteltu, vaan tosta noin vain päätetty toteuttaa, niin..... Kaikkeahan Turun päätöksenteosta sanotaan, mutta tällaista en olisi uskonut ikinä silti tapahtuvan.

Taru Rautavirta (Turku, 24.02.2023)

#95

Taas on todellista idioottimaista meininkiä jossa ei ajatella yhtään seurauksia!

Tanja Nietula (Turku, 24.02.2023)

#104

Hox! Päättäjät! Koululle ei ole tiedossa tiloja ensi syksyksi. Miten käy 240 lapsen koulunkäynnin ensi syksynä!

Jon Olsoni (Turku, 24.02.2023)

#108

Jos irtisanotte vuokrasopimuksen, niin osoittakaa koululle, vähintään korvaavat, mielellään vielä paremmat tilat toimia. Lapsissa on tulevaisuus, osoittakaa että arvostatte heitä ja heidän perheitä. Samalla kannattaa miettiä mitkä asiat tekevät Turusta vetovoimaisen asuinpaikan nyt ja tulevaisuudessa.

Jaana Laaksonvuo (Turku, 24.02.2023)

#110

Steinerkoulun tavat pitää säilyttää! Sen tarjoama opetus on tämän ajan koulukulttuurissa tarvittavaa vaihtelua ja mahdollisuus koululaisille toteuttaa opintonsa käytännönläheisen tekemisen äärellä.

Niilo Rautavirta (Hämeenlinna, 24.02.2023)

#114

Turun kaupungin on toimittava yhteistyössä Steinerkouluyhdityksen kanssa.

Marja Seeve (Turku, 24.02.2023)

#117

Keskusteluyhteys Steiner-koulun hallitukseen! Törkeää millä aikataululla tätä nuijitaan läpi.

Melissa Rantalainen (Turku, 24.02.2023)

#121

Tämä on todella uniikki ja tärkeä missä on yksilöllistä opetusta

Ville saarikoski Johanna Kellomäki (Turku, 24.02.2023)

#142

Steinerkoulun jatkuminen on turvatta.

Tuulia Soini (Turku, 24.02.2023)

#161

Ei tällasta voi tehdä nuorten kustannuksella!

Janne Valve (Vantaa , 24.02.2023)

#165

Esitys on järkyttävää luettavaa. Minkäänlaista arviota lasten ja nuorten oikeuksista ole käyty eikä steinerkoulun historiaa Turun kaupungissa tai sen pedagogista ydintä ei ole avattu.

Sari Outinen (Naantali, 24.02.2023)

#172

Tilojen irtisanominen vaarantaa Steiner-koulun toiminnan Turussa. Tämä olisi vakava isku 40 vuotta Turussa toimineelle koululle. Tämä olisi vakava isku Turun maineelle sivistyskaupunkina. Steiner-koulut ovat pieni, mutta tärkeä osa Suomen koulujen joukossa. Niiden opetusmetodeilla on paljon annettavaa myös peruskouluille. On todellinen häpeä Turulle, jos koulu nyt joudutaan lopettamaan.

Heljä Kajander (Turku, 24.02.2023)

#173

Steinerkoulu tarjoaa tärkeän vaihtoehdon kouluille. Sielä käytettävät opetusmenetelmät voivat tarjota hyviä vinkkejä peruskouluunkin, ja niin ymmärtääkseni onkin jo tapahtunut. Nykyään puhutaan paljon oppimistulosten heikkenemisestä peruskoulussa. Erilaisia näkökulmia ja menetelmiä siis tarvitaan.

Marjukka Lulli-Seppälä (Piikkiö, 24.02.2023)

#175

Kahden Turun Steinerkoulun oppilaan äitinä sekä koulun vanhempien sisäilmatyöryhmässä toimineena tiedän miten turvallisen koulutilan tarpeessa viimeiset kivetkin on monien vuosien aikana käännetty. Kaupungilla on runsaasti haastetta omienkin koulujensa tilaongelmissa. Siksi kuuden kuukauden aikana uuden tilan
löytyminen nostaa hiukset pystyyn. Ja pohdin onko parasta jo avata varuiksi hoitopolku koulupsykiatrille ( Turun kaupungin kautta meillä on koulussa normaali koulun oppilashuolto, se on hieno homma), jos ahdistuneisuusherkkä lapseni alkaa tässä hötäkässä oireilla. Epätietoisuus se vasta pelottavaa onkin.

Miia Wakonen (Turku, 24.02.2023)

#178

Ehdottomasti Steiner-koulu ja lukio säilytettävä Turussa!

Heli Tasala (Kaarina, 24.02.2023)

#184

En itse käy koulua steinerissä, mutta kauhistuin silti kuullessani steinerin tulevaisuudesta.

Haydee Sund (Lieto, 24.02.2023)

#187

Ei tehdä näin.

Justiina Niemi (Turku, 24.02.2023)

#189

Veljen molemmat lapset käyvät koulua ja ovat viihtyneet hyvin! Täti huolissaan!

Anu Kinnunen (Turku, 24.02.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…