Hietaniemen rantaa tulee kehittää viheralueena ilman hotellia

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1

Seis kaupunkiluontokadolle! Toisen joutomaa on toisen henkireikä. Kaikille avoimen ei-kaupallisen tilan säilyttäminen ja kehittäminen keskellä kaupunkia on sekä ihmisille että luonnolle paljon tärkeämpää kuin jälleen uuden kansainvälisen luksushotellin rakentaminen Helsinkiin.

Mikko Innanen (Helsinki, 08.03.2023)

#2

Kaupunkiluonnon turvaaminen edistää asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia sekä hillitsee osaltaan ilmastonmuutosta. Kaikkia Helsingin kaikkia rantoja ei tule rahastaa rakentamalla. Ihmisten tulee päästä nauttimaan ilmaiseksi rannoista ja luonnosta myös keskustassa.

Annaleena Hakatie (Helsinki, 08.03.2023)

#3

Tarvitaan rakentavaa keskustelua avoimessa ilmapiirissä. Helsingillä ei ole varaa menettää maisemaa, jossa luonnon ja rakennetun ympäristön vuorovaikutteisuus muodostaa kaupungin identiteettiä.

ulla leppävuori (helsinki, 08.03.2023)

#10

Save Hietsu! No to massive concrete boxes in Helsinki!

Stefano P (Helsinki , 08.03.2023)

#27

Hietaniemen rannan alueen luonto- ja viherarvoja tulee vaalia. Entisenä töölöläisenä, nykyisenä lontoolaisena arvostan alueen luonnonkauniita rantoja ja avaria maisemia. Lontoossa moni luonnonkaunis paikka on pilattu liian tiiviillä rakentamisella. Älkää tehkö samaa virhettä Töölössä.

Jaakko Nousiainen (Lontoo, 08.03.2023)

#45

On aivan käsittämätöntä ettei meillä ymmärretä näiden Helsingin herkkien kaupunkiluonto- ja kulttuurialueiden ja maisemien ainutlaatuisuutta ja arvoa kaikille kaupunkilaisille ja laajemminkin. Kyllä turistitkin mieluummin ihailevat eurooppalaisessa pääkaupungista harvinaisen ainutlaatuista luonnonmuovaamaa merenrantamaisemaa, kuin samaa rakennettua ympäristöä, hotelleja ja täytettyä merta mitä joka paikassa on muutenkin.

Elina Flemming (Helsinki, 08.03.2023)

#48

Nyt herätys ja vuoteen 2023!

Sami Koskela (HELSINKI, 08.03.2023)

#49

Vastustan hotellia

Kari Salmi (Hki, 08.03.2023)

#52

On ikävää, että vähin erin tuntuu muotoutuneen käytännöksi salailu ja peruuttamattomien muutosten tekeminen jo ennen lupaien hyväksymistä. Ehkä vieläkin ikävämpää on, että päättäjillä tuntuu olevan mielessä enemmän pisnes ja kaupunkiympäristön "kehittäminen" vastoin asukkaiden toiveita ja viihtyvyyttä.

Risto Vaissi (Helsinki, 08.03.2023)

#53

Kaikki mahdollisimman luonnonmukaiset rantapätkät Helsingin niemellä ovat erityisen arvokkaita. Emme tarvitse niemelle keinotekoisen siistejä nurmialueita, kivettyjä rantapenkereitä ja tasaisia ja leveitä kävelyteitä. Niitä on muuallakin. Virkistävälle lähiluonnolle on valtava tilaus! On silmiinpistävää, että kaupunki ei ole siivonnut aluetta vuosikausiin. Tämän johdosta se voidaan nimetä joutomaaksi ja kaatopaikaksi ja nyt nähdä sen muuttaminen hotellialueeksi jonkinlaisena arvonnousuna. Rannan toisen pään uudehko pukuhuone- ja kahvilarakennus on järkyttävän ruma – ei pilata toistakin päätä rannasta, vaan tehdään siitä keidas kaupunkilaisille!

Heta Lehtipuu (Helsinki, 08.03.2023)

#54

Tehorakentaminen tuhoaa kaupunkiluonnon ja virkistysmahdollisuudet. Säästetään. edes jotain.

Sari Varpama (Helsinki, 08.03.2023)

#55

Helsingin rannat helsinkiläisille.

Mia Malm (Helsinki, 08.03.2023)

#58

Pelkästään Hietsu on käsite useiden sukupolvien ajalta, ja se tulee säilyttää virkistysalueena. Hotelleja on tässä kaupungissa muutenkin riittävästi.

Meri Sierla (Helsinki, 08.03.2023)

#61

Lähiluonnon arvostus on noussut aivan uudelle tasolle viimeisten vuosien aikana. On ihmeellistä jos kaupunkilaisia ei kuulla hankkeissa, näennäisdemokratiasta huolimatta. Koirapuistolle on löydettävä myös uusi paikka, jos se suunnitelmien mukaan joutuu väistymään.

Hanna Rajewski (Helsinki, 08.03.2023)

#65

Älkää raiskatko tunnelmallista Hietsua! Vihervasemmistohan rummuttaa luonnon monimuotoisuutta!
Älkää antako rahan hallita!

Kai Jääskeläinen (Helsinki, 08.03.2023)

#67

25vuotta töölössä tämä kyseinen alue on viimeisiä rauhan ja luonnon tiloja kaupungissa. Ei kiitos hotellille kyllä kiitos luonnolle!

lauri mikkonen (Helsinki, 08.03.2023)

#80

Aluetta tulisi kehittää lähialueiden asukkaiden viihtyvyyttä ajatellen sekä luontoarvoja kunnioittaen, eikä jälleen pystyttää yhtä ylikallista hotellipytinkiä pääkaupunkiimme (niitä riittää).

Jenni Granqvist (Helsinki, 08.03.2023)

#86

Luonnonmukaiset ranta-alueet keskustassa ovat ja tulevat olemaan korvaamattoman arvokkaita alueita, joita ei pidä uhrata kaupallisiin tarkoituksiin

Ulla Sääski (Helsinki/Töölö, 08.03.2023)

#102

Nyt järki käteen. Rantaan ei tarvita hotellia.

Raili Koivukoski (Helsinki , 08.03.2023)

#106

On hyvin surullista että kansalaiset eivät ole alun alkaen voineet osallistua keskusteluun. Asun Etelähesperian kadulla ja kuulin hankkeesta ensi kerran kun aitoja oltiin jo pystytetty. Erittäin epädemokraattista.

Päivi Ahonen (Helsinki, 08.03.2023)

#110

Ei saa kaupata arvomaisemaa, eikä laittaa hotellia kiväärinkantaman päähän Presidenttimme virallista asumusta !

Sinikka Huikuri (Helsinki, 08.03.2023)

#115

Alue tulee säilyttää mahdollisimman luonnonmukaisena puisto- ja virkistysalueena kaikille töölöläisille.

Ehdoton ei nyt suunnitteilla olevalle hotellihankkeelle, joka tuhoaa historiallisen alueen lähiluonnon ja rantaviivan ja tuo mukanaan lisääntyneen liikennevirran alueelle. Haluamme pitää Hietsun rauhallisen rantareitin omana vihreänä - ja niin tarpeellisena- henkireikänämme. Hotellin taakse suunniteltu puisto ei leimaudu kaikille avoimeksi kutsuvaksi julkiseksi tilaksi vaan - niin, yllättävää kyllä - vain hotellin takapihaksi.

Kerran menetetty - iäksi kadonnut !

Tuntuu, että lähiluontoa eri puolilla kaupunkia kohdellaan tällä hetkellä samalla tavalla kuin keskustan kauniita vanhoja rakennuksia 1960-1970 luvun purkuvimmassa. Silloin niiden arvoa ei ajoissa ymmärretty ja niitä surutta purettiin ja tuhottiin uuden tieltä. Vuosikymmen myöhemmin sitten itkettiin ja ihmeteltiin, että miten tässä näin oikein pääsi käymään…

Arvon päättäjät, haluatteko todella jättää nimenne historiankirjoihin näissä merkeissä ?

Ja vielä kysyn: miten tässä hankkeessa näkyvät ylevät periaatteenne ' kehittää kaupunkia kaupunkilaisille yhdessä heidän kanssaan ’ ?? Niin matalalla profiililla ja puolisalaa on tätä hanketta viety eteenpäin, alueen asukkaat täysin sivuun jätettynä eikä heitä ole kuultu missään vaiheessa.

Entäpä paljon hehkutettu tavoite lähiluonnon suojelemiseksi ?

Kuulostavat molemmat lähinnä vitsiltä !

Leena Wallenius (Helsinki, 08.03.2023)

#116

Aluetta kehitettävä virkistyskäyttöön kaupunkilaisille.

Marja Kehä (Helsinki, 08.03.2023)

#119

Hietsun luontoa ei saa tuhota! Etu-Töölön umpikorttelien ja koko kaupungin henkireikä, upea merenlahden ranta, kaupungin uimaranta nro 1, on pidettävä kaikkien omaisuutena ja jokamiehen nautintaoikeutena, ei rakennettava umpeen jollain betonihökötyksillä. Menneisyyden virheistä on otettava opiksi eikä hirttäydyttävä niihin, vanha asemakaava on otettava uudestaan tarkasteltavaksi. Nykymaailman aikaa ei ole luonnon tuhoaminen rakentamisella.

Helena Saarikoski (Helsinki, 08.03.2023)

#138

Suojellaan Helsingin alueen luontoa!

Auni-Marja Vilavaara (helsinki, 09.03.2023)

#143

Viheralueita pitää olla kattavasti. Eikä vähiä rantoja saa sulkea yksityisille.

Milla Tuormaa (Helsinki , 09.03.2023)

#158

Pääkaupunkiseutu tarvitsee luonnontilaista ympäristöä jotta ihmiset voivat hyvin. Kaikkea ei voida myydä ja raknetaa.

Elina Brooks (Espoo, 09.03.2023)

#160

Vältetään Turun tautia !

Helena Pihko (helsinki, 09.03.2023)

#173

Teillä ei ole oikeutta tuhota Helsinkiä kauounkina ja valjastaa ranta-alueita hotellikäyttöön. Kaupunki on sen asukkaille, ei kaikenmaailman grynderien päähänpistoille. Olette pilanneet kehittämisen konseptin tuhoavilla hankkeillanne kehittämisen nimissä.

Taru Pietikäinen (Helsinki, 09.03.2023)

#175

Älkää pilatko kauniita merellisiä maisemiamme. Viheralueemme ja puistomme ovat meidän helsinkiläisten olohuoneita (eivätkä hotellien aulat!) Älkää tehkö Helsingistä puiden kaatopaikkaa!

Karina Kytömaa (Helsinki, 09.03.2023)

#186

Olisiko jo aika kuunnella Helsinkiläisiä asukkaita ja myös hyväksyä se tosiasia että luonto kaupungissa on tärkeä. Paljon tärkeämpi kuin kalliilla rahalla rakennettu keinotekoinen virkistyspaikka jonka tuotot valuvat ihan muualle kuin Helsinkiläisten hyväksi. Turha vedota vanhaan kaavaan, nykyään tiedostetaan enemmän ympäristön vaikutuksista joten asioita pitää ja voi muuttaa. Sivistysvaltiossa tämä varmaan onnistuisikin ja maassa missä löytyy viisautta ja kultturia, ilmiselvästi ei Suomi kuulu siihen kategoriaan ainakaan nykyään. Raha puhuu ja ratkaisee on päättäjien motto näköjään.

Tania Karumaa (Helsinki, 09.03.2023)

#195

Helsinki pitäisi olla helsinkiläisiä varten, ei vain turisteille ja kiinteistösijoittajille lyhytnäköiseen voiton tavoitteluun. Alue pitää suojella erinomaisena puisto ja ulkoilukohteena myös tuleville sukupolville. Herätkää nyt päättäjät suojelemaan meidän yhteistä omaisuutta!

SARI Helander (Helsinki, 09.03.2023)

#200

Ei hotellia Taivalsaaren alueelle.
Ei meren täyttöä eikä rantaviivan muuttamista.

Maija Lääperi (Helsinki , 09.03.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…