Akuuttiosasto tulee säilyttää Haapajärvellä!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#46

Akuutti osasto tulee säilyttää Haapajärvellä

Liisa Vuorenmaa (Reisjärvi , 22.05.2023)

#49

Akuuttiosasto tulee säilyttää Haapajärvellä!
Se houkuttelee mm.eläkeläisiä paluumuuttajiksi Haapajärvelle. Ja säilyttää monta hoiva-alan työpaikkaa tuoden siten tarpeellisia verorahoja kuntaan.

Paula Tölli (Jyväskylä , 22.05.2023)

#61

Akuutin sulkeminen Haapajärvellä poikkeaa merkittävästi Sote-uudistuksen alkuperäisen tarkoituksen ajatuksesta.
Lisäksi etäisyys maakuntakeskuksesta on suuri ja osaston kysyntä on suurempaa kuin nykyinenkin palvelukapasiteetti. Lisäksi väestörakenne-ennuste kertoo selkeästi, että kysyntä kasvaa entisestään, ei vähene.

Markku Aitto-oja (Haapajärvi, 23.05.2023)

#62

Terveyspalveluiden saatavuus on ihmiselle perusoikeus.Ennen Haapajärvellä oli 2 vuodeosastoa ja vietäisiin viimeinenkin. Täällä Tampereen seudulla työskennelleenä meille kerrottiin, että Hyvinvointialueelle siirryttäessä karsitaan välihallintoa, mutta päällikköjä ei vähennetty vaan niitä on tullut lisää.
Jopa sellaisia paikkoja yhdelläkin hyvinvointialueella päällikkö,jolla ei yhtään alaista eikä tehtävät vielä muotuneet.
Kaikilla ei ole autoa,jos omainen joutuu vuodeosastolle että pääsee katsomaan.Potilaat yleensä monisairaita iäkkäitä.Ambulansseilla vanhuksia kuljetetaan vieraille paikkakunnille.
Jos akuuttiosasto poistuu niin se huonontaa palveluja eli mihin ollaan menossa.Vieläkös on se dialyysiyksikkö eli loppuuko sekin.Entäs sitten hoitajat kuka heidät Haapajärvellä työllistää.Tämä uudistus ei paranna Haapajärvisten hyvinvointia eikä se ole millään lailla oikeudenmukainen.
Valtio ei talousarvossaan ollut budejoitunut viime vuonna palkkarahoja ja ICT muutoksia.
Palkkaharmonisaatio tulee 5 vuoden kuluessa nielaisemaan ison summan rahaa,mutta Nyt on Asiakas unohdettu.
Kaikki tämä tulee vielä kalliimmaksi ja on epäoikeudenmukaista.

Taina Pekola (Kangasala, 23.05.2023)

#90

Täältä on Ouluun ihan yhtä pitkä matka kuin sieltä tänne. Kaksi tuntia. Osasto tarvitaan.

Tomi Jääskeläinen (Haapajärvi, 23.05.2023)

#108

Haapajärven akuuttivuodeosastoa ei saa sulkea, Haapajärvi sijaitsee keskellä naapurikuntia ajatellen ja Haapajärvellä on asukasluku suurin naapurikuntia ajatellen.Katsokaa kartalta kaupunkien maantieteellistä sijaintia,miten välimatkat pitenee. Ja oikeuden mukaisia päätöksiä!

Irma Ekman (Haapajärvi, 23.05.2023)

#117

Maaseudun alasajo aloitettu jo vuosia sitten, valitettavasti kaikki ei pääkaupunkiseudulle mahdu. Ja mistäs ruoka? Alkutuotanto maaseudulla. Ps. Vanhenee ja sairastuu ne päättäjätkin, miettikää sitten hoidon tasoa ja olisko pitänyt tehdä jotain toisin.

Jaana Heikkilä (Parkkila, 23.05.2023)

#127

EI todellakaan saa sulkea osastoa Haapajärvellä. Nykyään ei ole tarvittaessa ollut tilaa, kun ois tarvittu.

Ulla-Leena Annala (Haapajärvi, 23.05.2023)

#137

Akuuttiosasto tulee säilyttää Haapajärvellä!

Aulikki Kukkakorpi (Haapajärvi, 23.05.2023)

#155

Työskentelen terveydenhuollossa. Tk:n vuodeosastopaikkoja on jo nyt liian vähän. Niitä vain ei yksinkertaisesti ole. Se kuormittaa päivystystä, jonne iäkkäät tuodaan, kun kotonakaan eivät pärjää. Päivystyksestä eivät pääse eteenpäin, koska jatkohoitopaikkoja ei ole. Paine kotiuttaa vuodeosastolta on valtava, jotta edes yksi ylipaikka vapautuisi päivystyksessä pari päivää maanneelle. Muistan heti kolme esimerkkiä, kun iäkäs on kotiutettu tk:n vuodeosastolta edellisenä iltapäivänä ja seuraavana yönä hänet on tuotu ambulanssilla takaisin päivystykseen, koska ei pärjää kotona. Ei ole mitään järkeä kuskata potilaita ympäri maakuntaa hoitoon, se aiheuttaa valtavasti inhimillistä kärsimystä. Uskon myös, että kustannukset näissä päättömissä siirroissa ja liian varhaisissa kotiuttamisissa on valtavat ja päättäjät vetävät johtopäätöksen, että vieläkään ei ole supistettu tarpeeksi kun kulut eivät laske, mistä vielä voidaan säästää, mitähän vielä voitaisiin lakkauttaa. Toivon päättäjille rohkeutta päättää tällä kertaa toisin ja olla lakkauttamatta Haapajärven akuuttiosastoa.

Satu Uusitalo (Kokkola, 23.05.2023)

#158

Järki käteen päättäjät. Te päättäjät taidatte olla terveitä ja ette ole tarvinneet sairaan hoitoja/ osasto hoito palveluja kun ette ymmärrä asioita pätkääkään. Varmaan vielä tekin sairaanhoitopalveluja tulette tarvitsemaa sittenpähän koette päätöksenne virheet.

Sirkka Nikula (Haapajärvi, 23.05.2023)

#179

Kyllä täällä tarvitaan oma osasto ettei sairaita ihmisiä tarvitse kuskata ympäriinsä. Ja omaiset voivat käydä katsomassa kohtuudella.

Sisko Järvenpää (Haapajärvi, 23.05.2023)

#193

Päättäjät lisääntyy, hoitohenkilökunta ja hoitopaikat vähenee. Onko kehitys oikean suuntaista.

Vesa Nikula (Haapajärvi, 23.05.2023)

#197

Nyt ollaan tärkeiden asioiden äärellä. Myös pienten paikkojen palvelut tulee säilyttää. Täällä on hyvät tilat ja toimimme keskuksena muille

Miia Kalliokoski (Haapajärvi, 23.05.2023)