Luolajan koulu säilytettävä!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#6

Lähikouluja ja pieniä kouluja on suosittava!!

Riikka Timonen (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#16

Luolajankoulu.on peruskorjattava, sillä mikään muu vaihtoehto ei ole järkevä. Erityisesti lasten etua ajatellen tämän koulun säilyminen on todella tärkeää!

Minna Aalto (Hämeenlinna , 17.08.2023)

#21

Pienet ihmiset tarvitsevat turvallisuutta, välittämistä, läheisyyttä! Pieni kyläkoulu tarjoaa ehdottomasti parhaiten näitä tärkeitä asioita. Heistä kasvaa pienessä kyläkoulussa vahvoja ja elämässä kaikesta selviävät ihmisiä!❤️👍

Raili Tikka (Kuopio, 17.08.2023)

#26

Luolajan koulu on perinteinen kyläkoulu keskellä kaupunkia. Ei ole mitään järkeä siirtää koulun lapsia isoon Nummen yhtenäiskouluun. Luolajan kuolulla on pitkät perinteet ja niitä olisi syytä jatkaa. Peruskoulun lisäksi koulu opettaa yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä. Koko koulu kasvattaa teemalla.

Jonna Laitonen (Brescia , 17.08.2023)

#27

Annan ehdottomasti äänen toisen uhan alla olevan koulun hyväksi. Kyläyhteisöissä on voimaa kun niin halutaan!

Inka Alaspää (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#28

Hämeenlinnan länsipuolen kasvulle sekä Luolajan alueen elinvoimalle on välttämätöntä, että Luolajan koulu säilytetään. Jos siis Hämeenlinna haluaa yrittää pysyä elinvoimaisena. Länsipuolesta on suunniteltu kaupungin pientaloalueiden veturia, Luolajassa on jo asemakaava ensimmäiselle alueelle valmis ja infran rakennustyöt alkavat pian. Uusi sairaala ja More tuovat länteen työpaikkoja, varmasti lapsiperheitä, jos palvelut ovat kunnossa. Koulua pidetään silmällä muuttovalintoja tehdessä. Lisäksi Luolajan 2000-luvun alkupuolen alueilla tulee pian tapahtumaan sukupolvenvaihdosta, sillä nyt noin 20 vuoden kuluttua lapset ovat aikuisia ja heidän vanhempansa lähestyvät eläkeikää. Tämä tuo uusia perheitä alueelle, paitsi jos kaupunginosan viimeinen julkinen palvelu - koulu - on lakkautettu.

Luolajan kouluun on laitettu rahaa kiinni massiivisia summia 2020-luvun korjauksissa kattojen, ilmanvaihdon kasvattamisen, salaojituksen rakentamisen ja maalämmön osalta. Verovaroja on vastuutonta tuhlata, jos koulu nyt lakkautettaisiin. Lisäksi, ainakin Miemalan koulun osalta oli lausuttu jo asukastilaisuudessa, ettei purkaminen ole vaihtoehto. Kaupungin kouluinventoinnin perusteella myös Luolajan koulu on merkittävä ja erittäin edustava esimerkki 50-luvun koulurakennuksesta ja koulupihasta. Jos kiinteistöt aiotaan kuitenkin säästää, ostajaa massiivisille kivikouluille voi olla haastavaa löytää - ja ne jäisivät kenties kaupungin käsiin rappioitumaan. Toivon täysin sydämin Hämeenlinnan ja Luolajan edun puolesta, että peruskorjausvaihtoehtoon päädytään ja korjauksessa kunnioitetaan ja säilytetään Luolajan koulun 50-luvun olemusta, niin sisä- kuin ulkotiloissa.

Miko Murtonen (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#61

Näin Hämeenlinnan nuorisovaltuuston entisenä puheenjohtajana voin vain raskain sydämin sanoa olevani erittäin pettynyt päätöksentekijöihin. Valtuustoissa ja lautakunnissa on vuosia puhuttu Hämeenlinnan viihtyvyystekijöistä sekä niiden lisäämisestä ja ylläpitämisestä. Yksi meidän kaupunkimme tärkeimmistä vetovoimatekijöistä ovat pienet, turvalliset lähikoulut. Kävin itse alakouluni Myllymäessä ja muutama vuosi sitten kamppailin sen lakkauttamista vastaan. En pysty ymmärtämään, miksi kaupungilla on niin kova tarve siirtää oppilaita täysin toimivista ja erittäin viihtyisistä tiloista toisiin, ahtaisiin tiloihin. Nummen koulussa on jo nyt liikaa oppilaita tilamäärään nähden ja osa oppilaista on jouduttu siirtämään väistötiloihin.

Toivon Hämeenlinnan päätöksentekijöiden ottavan tämän asian vakavasti ja miettivän, millaisen mielikuvan haluamme kaupungistamme antaa. Haluammeko todellakin olla kaupunki, jossa oppilaat käyvät koulunsa ahtaissa, meluisissa tiloissa vai haluammeko kenties olla kaupunki, josta jo etukäteen tiedetään, että lapset ja nuoret saavat kulkea koulupolkunsa turvallisissa lähikouluissa.

Lapsissa ja nuorissa on meidän Hämeenlinnamme tulevaisuus. Se, että pystymme turvaamaan heille turvallisen ja viihtyisän koulupolun tutussa ympäristössä, luo vahvan pohjan opiskelulle ja elämälle tulevaisuudessa, mikä lisää myös omalta osaltaan kaupunkimme houkuttelevuutta.

Ida Stenvall (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#70

Nyt järkeä päättäjien päätöksiin!! Lasten oppiminen vähenee kokoajan ja keskittyminen on surkeaa, isot laitoskoulut eivät ole siihen ratkaisu! Vaan pienien kyläkoulujen ylläpitäminen ja huolehtiminen siitä että siellä on kaikilla fasiliteetit kunnossa.

Tiia Karvonen (Katinala, 17.08.2023)

#71

Älkää tehkö hulluja tekoja lopettamalla pieniä kouluja.

Kristina Ringman (Hml, 17.08.2023)

#83

Hyvä pieni turvallinen koulu ja AINOA palvelu Luolajassa, joka palvelee lapsiperheitä.

Aila Aaltonen (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#88

Kaikkia lapsia ei voi ahdata yhteen, samaan kouluun jonka lapsimäärä ylittyy jo nyt. Vanhoja kouluja on säilytettävä, jotta lapsien koulumatkat pysyvät kohtuullisina ja opiskeluympäristö hyvänä. Luolajankoulua on remontoitu, ja siihen on laitettu rahaa.

Venla Winkelmann (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#89

Ihana pieni koulu ja just tehtiin iso maalämpöremonttikin. Ei saa sulkea!!

Pia Salo (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#93

Luolajan koulu on säilytettävä!

Sofia Pulkka (Helsinki, 17.08.2023)

#95

Lapsissa on tämän maan tulevaisuus!

Pirkko Lehtonen (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#109

Luolajan koulu on säilytettävä!

Nina Olkinuora (Kuusankoski, 17.08.2023)

#110

Itsekin Luolajassa ala-asteeni käyneenä voin kertoa koulun muokanneen nuoruuttani hyvään suuntaan ja tarjonneen minulle turvallisen ja mukavan ympäristön kasvaa ja oppia elämän tärkeitä taitoja. Pienten luokkakokojen vuoksi jokaisella oppilaalla on mahdollisuus saada juuri sellaista opetusta, kuin tarvitsee. Luolaja best

Riku Lehtonen (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#133

Koulua ei pidä lakkauttaa

Anna-Riikka Ojaniemi (Hämeenlinna , 17.08.2023)

#148

Erityisen tuen oppilaani kyseisessä koulussa, juurikin sen takia että olisi pieni koulu ja pienet piirit. Vähemmän hälinää ja rauhaa työskennellä. Ei missään nimessä siirtoa Luolajan oppilaille Nummen kouluun!

Krista Kivikko (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#155

Tutustuin materiaaliinne ja mielestäni koulutyön laadukkuuden ja työrauhan säilyttämisen vuoksi Luolajan koulu tulisi säilyttää ja jakaa tarvittaessa suuremmista kouluista oppilaita Luolajaan (Nummi, Jukola). Tällöin ryhmäkoot opettajia kohtaankin tasottuisivat isommassa mittakaavassa. Päättäjien tulisi huomioida nuorten hyvinvointi ensisijaisesti päätöksissään kustannuspolitiikan rinnalla.

Noora Siekkinen (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#157

Idyllinen koulu säilytettävä ja alueella paljon lapsia.

Harri Halonen (Hämeenlinna , 17.08.2023)

#158

Miksi hävittää hyvää oppimis ympäristöä?

Raija Halonen (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#162

Kaupunki mainostaa olevansa lapsiystävällinen, mutta juuri mikään päätös ei tue tätä. Nyt olisi vihdoin aika tehdä jotain konkreettista tämän em. sanoman eteen.

Jarmo Vesterinen (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#163

Pienemmät koulut ovat kullanarvoisia! Säästölaskelmissa pitää ottaa huomioon myös liian suurten koulujen aiheuttamat mielenterveysongelmat (valvonnan vaikeus/ kiusaaminen/ vapettaminen) Näistä niitä kustannuksia tulee, myös koulutaipaleen jälkeen yhteiskuntaan.

Tuula Antila (Valkeakoski, 17.08.2023)

#167

Todella tärkeä aloite näin itsekin Luolajassa kasvaneena <3

Tilda Kylväjä (Turku, 17.08.2023)

#169

Nyt järki päähän!!!

Mira Ventola (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#170

Muutimme Luolajaan muutama vuosi sitten mm. sen vuoksi, että täällä olisi lapsellemme hyvä ja turvallinen lähikoulu. Tiedämme muidenkin lapsiperheiden pitävän lähikoulua erittäin tärkeänä asiana asumisviihtyvyyn näkökulmasta. Toivomme Luolajan asuinalueen hyvän tulevaisuuden vuoksi, että kaupunki päättää säilyttää lähikoulumme.

Mari Eronen (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#180

Luolajan koulu tarjosi mahtavan ja turvallisen kasvuympäristön ja yhteisön lapsillemme kun kasvatimme heitä 15 vuotta Helmitauluntiellä.

Henriikka Lindén (Tampere, 17.08.2023)

#182

Järkevoä päätöksiä pitkällä tähtäimellä, kiitos. Ei lyhytnäköistä säästämisttä.

Kalle Lehtiö (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#191

Luolajan koulun säilyttämisen kannalla.
Perusteita: Äsken tehty maalämpöpumppujen asennus.
Oppilaspaineen tasaus läntisellä alueella tulevina vuosina.
Luolajan kylän yhteisöllisyyden säilyminen.

Pertti Kiviniemi (Hämeenlinna, 17.08.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…