Vastustamme kylä-ja asiointikyyteihin kohdistuvia säästötoimenpiteitä Pudasjärvellä

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#14

Äläkää nyt hyvät ihmispäättäjät tappako syrjäseutuja kaivosteollisuuden myllerryskentiksi ja etelän herrojen hupikäyttöön.

Pertti Latvala (Oulu, 25.09.2023)

#28

Kaikille mahollisuus käyttää kyytiä.

jouni seiteri (SOTKAJÄRVI, 25.09.2023)

#36

Ihmisen pitää saada tuntea itsensä samanarvoiseksi toisiin kansalaisiin verrattuna, asuivat he missä kohti vaan Suomessa, olivat he rikkaita tai vähemmän rikkaita. Yleensä ihminen syrjäkylältä ei pääse käymään sairauden ja sen kautta autottomuuden takia asioitaan hoitamaan, vammaispalvelu antaa kieltävän lausunnon ja sosiaalipuoli sanoo että rahaa pikkusen liian paljon, ei voi antaa sosiaalipuolen kuljetuspalvelua, aja taksilla omilla rahoilla kuntakeskukseen asioiden hoitoon jonne on matkaa yli
40 km. Jokaiselle pitää antaa mahdollisuus hoitaa omia asioitaan kuntakeskuksessa. Ja sitten vielä sosiaalinen kanssa käyminen jää aivan kokonaan kun ei toisia ihmisiä ole mahdollista tavata edes kaupassa, mielenterveys palveluiden tarve kasvaa ja kasaantuu.

Ojalehto Seija (Pudasjärvi , 25.09.2023)

#39

Ihmisarvon puolesta

Katja Huurinainen (Taivalkoski, 26.09.2023)

#40

Miksi aina heikoimmassa asemassa olevilta säästetään ensimmäisenä kierrän kylätalkkarin ominaisuudessa kyliä ja vanhukset ovat erittäin huolissaan tulevaisuudestaan he eivät saisi omistaa mitään eikä saisi olla rahaa tilillä senttiäkään vanhuuden varalle järjen käyttö on sallittua myös päättäjillä😪😠

Voitto Tyni (Pudasjärvi , 26.09.2023)

#45

Anteeksi antamaton veto jos kylätalo poistetaan. Kipinässäkin asuu paljon ikäihmisiä ja sellaisiksi tulevia lähivuosina. Järjestänette heille tämän jälkeen ilmaiseksi tilatut kauppa, apteekki ym. Tuotteet. Olette keksineet oivan tavan tappaa pikku kylät koska niissä ei voi asua ilman autoa tai asiointi kyytiä. 30 km 30 asteen pakkasessa mönkkärillä ajettuna on "hieman" liikaa.

Marika Rantala (Harviala, 26.09.2023)

#60

Kyläkyyditys on tärkeä.

Sisko Kälkäjä (Ikosenniemi, 26.09.2023)

#64

Äitini asuu yksin syrjäkylällä, eikä hänellä ole autoa, saati ajokorttia. Taksikyydit kauppoihin, sekä terveys- ja muihin palveluihin ovat hänelle elintärkeitä.

Viikoittaiset kauppareissut myös pitävät yllä sosiaalisia suhteita ja ehkäisevät ihmisten syrjäytymistä, kun he saavat samalla tavata ja kahvitella muiden samalla kylällä asuvien kanssa, kuin myös tavata keskustassa asuvia tuttujaan.

Taksikuski auttaa ihmisiä kaupoissa ja kantaa ostokset kaupasta autoon ja kotona sisälle. Mukana on yleensä ihmisiä, joilla olisi muuten hyvin heikot mahdollisuudet asioiden hoitamiseen. Vanhuksilla voi olla ongelmia liikkumisen, näkemisen, yms. kanssa.

Samalla toteutuu seurantaa kyläyhteisön ja sen ihmisten yleisestä hyvinvoinnista, kun he tapaavat toisiaan säännöllisesti ja vaihtavat kuulumisia.

Ihmisillä on oikeus saada perustarpeensa tyydytetyiksi, ja nämä taksikyydit ovat sen edellytys. Myös muualla asuvat perheenjäsenet saavat mielenrauhan, kun tietävät, että heidän vanhempansa tai isovanhempansa saavat taksikyytien ansiosta asiansa aina hoidettua.

Heini Ozor (Vantaa, 27.09.2023)

#72

Myös heikommassa asemassa olevien kohtuullisen asiointimahdolmisuus pitää turvata. Se mahdollistaa kotona asumisen.

Sauli Särkelä (Pudasjärvi , 28.09.2023)

#75

Sivukylien asukkaat tarvitsevat asiointikyydin keskustaan kerran viikossa kohtuulliseen hintaan.

Saara Siltakoski (Pudasjärvi, 29.09.2023)

#76

Antakaa ikäihmisten asua kotonaan niin kauan, kuin kunto sen mahdollistaa, ei se miten lompakko kestää ja kuinka vaikeaa on saada perusasioinnit hoidettua

Sini Niskasaari (Pudasjärvi, 29.09.2023)

#77

Sivukylien asukkaat tarvitsevat kohtuuhintaisen asiointikyydin keskustaan kerran viikossa. Näin edistetään ikäihmisten kotona asumista ja pidetään sivukylät asuttuna

Timo Vähäkuopus (Pudasjärvi , 29.09.2023)

#85

Kunnioittakaa myös syrjäkylien vanhoja ihmisiä,että he pystyisivät asumaan kotonaan.

Airi Suanto (Pudasjärvi, 03.10.2023)

#90

Ikääntyvä puumeri jonakin päivänä tarvii auttavia käsiä

Jaska Kosamo (Pudasjärvi, 04.10.2023)

#93

Pudasjärvellä ei ole joukkoliikennettä sivukylille.
Linja-auto Nevakivi 'pyörivät kivi ei sammaloidu', mutta kesäaikana kivi ei pyöri.
Nevakivi on tarkoitettu koululaisille ja sivukylän taxi syöttöliikenne ei saa ottaa aikuisia kauppa-asioille meneviä kyytiin. Lähimmälle pysäkille voi olla useita kilometrejä, joten 'aattelepa ite ihan ite' miten matka taittuu kauppatavaroiden kanssa.

Pirjo Pintamo-Kenttälä (Pudasjärvi, 05.10.2023)

#117

Ite ollut nytten naapurin 78v kuskina kun ei ole taxi korttia saanut, jos en olisi lomautettuna hän olisi pulassa. Nyt kimppa kyydit käytäntöön ja äkkiä

anssi hiltunen (pudasjärvi, 10.10.2023)

#121

Vaadin asiointikyytien pitämistä Pudasjärvellä.

Sari Rantaniemi (Puolanka, 22.10.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…